Evaluatie van drie essentiële oliën als potentiële bronnen van botanische fungiciden

Evaluation of three essential oils as potential sources of botanical fungicides

In een eerdere studie werd een microbioassay ontwikkeld en gebruikt voor de in vitro screening van dertig essentiële oliën tegen twee belangrijke ziekteverwekkers van citrus (Penicillium italicum en P. digitalatum) en één belangrijke ziekteverwekker van banaan (Colletotrichum musea). Drie essentiële oliën (Cinnamomum zeylanicum, C. verum en Eugenia caryophyllus) vertoonden een goede antischimmelwerking. De huidige studie werd dus uitgevoerd om de in vivo activiteit van deze essentiële oliën te evalueren. Daartoe werden verse sinaasappelvruchten gedesinfecteerd en gewond voordat ze op de wondplaats werden behandeld met de volgende behandelingen: gedestilleerd water, ethanol (1,5%), fungicide (0,4%) of met een van de essentiële oliën (0,5, 1, 5, 10 en 20%). Twee uur later werden oranje wonden geïnoculeerd met een suspensie (104 sporen/ml) van P. italicum of P. digitalatum.

Download de samenvatting

DOORGAAN MET LEZEN

Recept voor atmosferische diffusie: stressdiffusie

Creëer een sfeer van rust en welzijn thuis of op kantoor wanneer u daar behoefte aan heeft tijdens periodes van stress en spanning. Synergie met zoete citrusgeuren, zekere waarden om emoties te reharmoniseren, te vechten tegen stress of angst. Om mijn synergie samen te stellen HECT - Zoete sinaasappel : 90 druppels; HECT - Lavandin Super : 90 druppels; HECT - Mandarijn : 60 druppels; HECT - Petitgrain bigarade : 60 druppels; Druppelaar 10 ml. Hoe te gebruiken Giet 5 tot 10 druppels in een ultrasone diffuser en verdamp gedurende 30 minuten, 2 tot 3 keer per dag. verspreiding + 1 jaar 1 jaar Snel Hoe maak ik mijn mengsel? Giet de druppels etherische oliën, begin altijd met de kleinste hoeveelheid. Kantel uw flesje 45° om gemakkelijk het aantal druppels te kunnen tellen. Goed om te weten: deze synergie geeft je een zacht gevoel van ontspanning met citrustonen. Als je meer “bloemig” bent, probeer dan het mengsel van: ylang-ylang HE 30 druppels, echte lavendel HE 60 druppels, Rozenhout HE 120 druppels en Bergamot HE 90 druppels. Elke mening, reflectie en advies die u krijgt, kan op geen enkele manier een consultatie met een arts of therapeut vervangen, bij wie u zelf verantwoordelijk bent om contact op te nemen voor uw follow-up. Voorzorgsmaatregelen en waarschuwing Voordat u met de bereiding begint, dient u onze aanbevelingen met betrekking tot goede productiepraktijken en voorzorgsmaatregelen bij gebruik te raadplegen.

Thymus essentiële oliën. Chemische samenstelling en in vitro antioxiderende en antibacteriële activiteiten

De laatste jaren is er sprake van toenemende bezorgdheid over de veiligheid en mogelijk schadelijke effecten van synthetische chemicaliën die worden gebruikt voor het conserveren van voedsel of in de geneeskunde. Daarom waren veel onderzoeksgroepen geïnteresseerd in de functionele rol van natuurlijke producten, vooral plantenextracten. Essentiële oliën die door destillatie uit aromatische planten worden gewonnen, worden gewaardeerd vanwege hun bioactieve werkzaamheid als fungiciden, bacteriostatica, antioxidanten en andere biologische activiteiten. In deze studie werden de essentiële oliën verkregen uit Thymus satureioides, Thymus vulgaris en Corydothymus capitatus door stoomdestillatie geanalyseerd door middel van gaschromatografie gekoppeld aan massaspectrometrie (GC-MS) om hun chemische samenstellingen te bepalen. De resultaten toonden aan dat de belangrijkste componenten van deze essentiële oliën respectievelijk borneol, thymol en carvacrol zijn. Download de samenvatting