Veelgestelde vragen
Gebruik van essentiële oliën en plantaardige oliën
Wat is een essentiële olie?
Wat is een essentiële olie?
Een Essentiële Olie is een natuurlijk aromatisch vloeibaar extract verkregen uit planten, zoals bloeiende toppen, bladeren, stengels, wortels, schors of fruit. Het wordt doorgaans verkregen door stoomdestillatie of koude persing.
Essentiële Oliën zijn sterk geconcentreerd en bevatten de actieve vluchtige stoffen van de oorspronkelijke plant. Ze hebben verschillende en karakteristieke geuren, evenals gevarieerde therapeutische eigenschappen. Elke Essentiële Olie heeft een unieke chemische samenstelling waardoor het specifieke effecten heeft op het lichaam en de emoties.
Het is belangrijk op te merken dat Essentiële Oliën zeer krachtig zijn en met voorzichtigheid moeten worden gebruikt. Over het algemeen moeten ze worden verdund in een Plantaardige Olie voordat ze op de huid worden aangebracht, en sommige essentiële oliën kunnen giftig zijn als ze zonder goed toezicht worden ingenomen.
Wat is een Plantaardige Olie?
Wat is een Plantaardige Olie?
Een Plantaardige Olie is een olie die wordt gewonnen uit de zaden, noten of vruchten van oliezaadplanten. Plantaardige Olie wordt traditioneel gemaakt door middel van koude extractie, waarbij de zaden of noten mechanisch worden geperst om de olie te extraheren. Bij deze methode blijven de meeste voedingsstoffen en nuttige stoffen uit de zaden behouden.
Een Plantaardige Olie wordt gemaakt van vetstoffen die worden gewonnen uit de zaden, pitten en kernen van een plant. Er zijn bijvoorbeeld Plantaardige Oliën van Abrikozenpit, Jojoba, Avocado, Nigella, Argan, Zoete Amandel, Rozenbottel, Teunisbloem, enz.
Terwijl een olieachtig maceraat een methode is om de actieve ingrediënten uit een plant te extraheren door maceratie in een neutrale plantaardige basisolie. Over het algemeen zonnebloem, zodat het zoveel mogelijk actieve moleculen opneemt. We vinden bijvoorbeeld het maceraat van Wortel, Sint-Janskruid, Arnica, Calendula, enz.
Plantaardige oliën worden voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder cosmetica, als ingrediënten in huidverzorgingsproducten, lotions, crèmes, zepen en haarproducten. Zacht en gemakkelijk te gebruiken, ze kunnen alleen of in synergie met andere plantaardige oliën worden gebruikt.
Plantaardige oliën kunnen over het algemeen door het hele gezin worden gebruikt. In het bijzonder meer neutrale oliën zoals plantaardige olie van zoete amandel of abrikozenpit. Wees echter voorzichtig met Rozenbottel Plantaardige Olie, die niet altijd door een gevoelige huid wordt verdragen. Wanneer u een Plantaardige Olie voor de eerste keer test, is het beter om deze eerst in een zeer kleine hoeveelheid in de elleboogholte te testen.
Bezoek deze pagina voor meer informatie over plantaardige oliën.
Wat is een Hydrolaat?
Wat is een Hydrolaat?
Hydrolaat, ook bekend als bloemenwater, wordt verkregen door stoomdestillatie van aromatische planten. Het bestaat uit de waterfase die van de Essentiële Olie wordt gescheiden. Het destillatieproces van een plant leidt tot de productie van twee producten: de Essentiële Olie en het aromatisch Hydrolaat.
Hydrolaten zijn gemakkelijker te gebruiken en worden beter verdragen dan Essentiële Oliën, omdat ze voornamelijk water en een lage concentratie aromatische moleculen bevatten. Ze worden vaak gebruikt in therapeutische behandelingen en als ingrediënten in cosmetische formules, zoals lotions, crèmes en maskers. Ze kunnen ook worden gebruikt om de huid te verfrissen, te kalmeren, te hydrateren en in balans te brengen en zijn geschikt voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid.
Hydrolaten zijn zeer "zacht" in vergelijking met Essentiële Oliën en hebben geen specifieke contra-indicaties. Rozemarijn- en Tea-tree Hydrolaten worden echter aanbevolen vanaf de leeftijd van 3 jaar en niet vanaf de geboorte.
De Hydrolaten ontwikkeld door het Pranarôm laboratorium zijn 100% puur, gemaakt van 100% gecertificeerde biologische verse planten, onverdund (geen water toegevoegd) en zonder toevoegingen (parfums, conserveringsmiddelen, alcohol). Tot slot worden ze onder perslucht verpakt in metalen sprayflacons. Dit zorgt voor een fijne nevel en een 100% zuivere, natuurlijke Hydrolaat.
Waarom bieden jullie biologische en niet-biologische Essentiële Oliën aan?
Waarom bieden jullie biologische en niet-biologische Essentiële Oliën aan?
Trouw aan ons absolute respect voor planten en de natuur, werken we nauw samen met producenten van Essentiële Oliën rechtstreeks in het veld. Waar mogelijk geven we de voorkeur aan biologische oogsten, waarbij we de wetgeving van de producerende landen respecteren en bovenal prioriteit geven aan kwaliteit.
Niet alle landen hebben noodzakelijkerwijs een organische accreditatie-instantie, het is soms simpelweg onmogelijk om een BIOLOGISCH ingrediënt zoals Himalaya-Spikenard te vinden, wat niet verhindert dat u essentiële oliën van uitstekende kwaliteit heeft.
Bovendien worden er systematische tests uitgevoerd op elke partij Essentiële Oliën om 100% pure, 100% natuurlijke en 100% integrale kwaliteit te garanderen.
Of onze Essentiële Olie nu BIO of conventioneel is, in beide gevallen hanteren we zeer strenge criteria op het gebied van residuen van bestrijdingsmiddelen.
Wat is het equivalent van 1 ml Essentiële Olie en 1 ml Plantaardige Olie?
Wat is het equivalent van 1 ml Essentiële Olie en 1 ml Plantaardige Olie?
- 1 ml Essentiële Olie = 25 tot 30 druppels Essentiële Olie, afhankelijk van de dichtheid;
- 1 ml Plantaardige Olie = 25 druppels Plantaardige Olie;
- 1 theelepel = 5 ml;
- 1 eetlepel = 15 ml
Traditioneel wordt aangenomen dat één eetlepel overeenkomt met 3 theelepels.
Welke ingrediënten worden gebruikt in Pranarôm-producten?
Welke ingrediënten worden gebruikt in Pranarôm-producten?
Pranarôm gebruikt in haar producten een breed scala aan hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. De lijst met ingrediënten die bij de samenstelling van de producten worden gebruikt, wordt regelmatig bijgewerkt en is beschikbaar op het productblad. Om de precieze ingrediënten van een product te weten te komen, nodigen wij u uit om de speciale pagina te raadplegen, zodat u kunt controleren of ze geschikt zijn voor uw persoonlijke behoeften en toepassingen.
Moet ik mijn Essentiële Olie verdunnen in een Plantaardige Olie?
Moet ik mijn Essentiële Olie verdunnen in een Plantaardige Olie?
In het algemeen is het aan te raden om een Essentiële Olie te verdunnen in een Plantaardige Olie voordat je het op de huid aanbrengt. Essentiële Oliën zijn krachtige concentraten verkregen uit planten en kunnen irriterend zijn of bijwerkingen veroorzaken als ze puur op de huid worden gebruikt.
Plantaardige Oliën zijn uitstekende dragers voor Essentiële Oliën en veranderen niets aan de effectiviteit van de Essentiële Olie. Plantaardige Oliën die op de juiste manier worden gekozen, afhankelijk van het probleem dat moet worden behandeld, kunnen in synergie met Essentiële Oliën werken.
Hoe regelmatiger ze worden gebruikt, voor cosmetische doeleinden of over een groot deel van het lichaam, hoe groter de kans dat de Essentiële Oliën worden verdund.
Kun je meerdere Essentiële Oliën mengen?
Kun je meerdere Essentiële Oliën mengen?
Het is heel goed mogelijk om verschillende Essentiële Oliën met elkaar te mengen. De synergie van Essentiële Oliën creëert een nieuw product met complementaire, tienvoudige eigenschappen, die de individuele therapeutische effecten van elk van hen versterken.
Als je Essentiële Oliën mengt, raden we je aan bepaalde richtlijnen te volgen:
1. Ken de eigenschappen en voorzorgsmaatregelen van elke Essentiële Olie;
2. Kies complementaire Essentiële Oliën op basis van het gewenste doel. Als je bijvoorbeeld een rustgevend mengsel voor de slaap wilt creëren, kun je Essentiële Oliën combineren zoals Fijne lavendel, Roomse kamille en Schelp marjolein;
3. Respecteer de verhoudingen. De verdunning van Essentiële Oliën in een Plantaardige Olie varieert afhankelijk van het gebruik en het doelorgaan. De volgende verdunningen worden traditioneel geaccepteerd:
- 1% Essentiële Olie: cosmetische werking (huidverzorging) ;
- 3%: huidherstellende werking;
- 5%: werking op het zenuwstelsel
- 7%: werking op de bloedsomloop;
- 10%: werking op spieren en gewrichten;
- 15%: sport en competitie;
- 20%: verdunning voor dermocaustische Essentiële Oliën (Zoete Sinaasappel, Oregano, Wintergroen, enz.);
- 30%: zeer krachtige lokale werking;
- 50% tot 100%: therapeutische werking (gebruik beperkt in de tijd).
Wat zijn de belangrijkste punten om te controleren om er zeker van te zijn dat mijn Essentiële Olie van goede kwaliteit is?
Wat zijn de belangrijkste punten om te controleren om er zeker van te zijn dat mijn Essentiële Olie van goede kwaliteit is?
Wanneer u een Essentiële Olie koopt, zijn hier enkele belangrijke punten waarop u moet letten om de goede kwaliteit ervan te garanderen:
Botanische naam
Controleer of de botanische naam van de plant op het etiket staat. De Essentiële Olie moet worden geïdentificeerd met twee Latijnse namen: de eerste naam duidt het geslacht aan, de tweede de soort. Bijvoorbeeld: Eucalyptus radiata.
2. Gedistilleerd deel van de plant
De verschillende delen van dezelfde plant (bloem, blad, stengel, schors, wortel, enz.) kunnen verschillende essences produceren. Het is daarom net zo belangrijk om het plantenorgaan te specificeren.
3. Chemotype (chemische naam)
De chemische samenstelling van een Essentiële Olie van een bepaalde plant kan variëren, afhankelijk van factoren zoals zonlicht, klimaat, bodemsamenstelling en hoogte.
Twee chemotypes van dezelfde plant kunnen verschillende chemische profielen en dus verschillende therapeutische eigenschappen vertonen. Bijvoorbeeld: Cinnamomum camphora Ct linalool (Bois de Hô) versus Cinnamomum camphora CT cineole (Ravintsara).
4. Afkomst
De naam van het land of de regio biedt interessante details over de biotoop (omgeving) van de aromatische plant en karakteriseert de biochemische samenstelling ervan.
De garantie van een Essentiële Olie van hoge kwaliteit wordt ook weerspiegeld op de doos: de informatie die daar verschijnt, moet volledig en nauwkeurig zijn.
Hoe behoud ik mijn synergie van Essentiële en Plantaardige Oliën?
Hoe behoud ik mijn synergie van Essentiële en Plantaardige Oliën?
Een synergie van Essentiële Oliën kan 1 jaar bewaard worden. Aan de andere kant raden wij aan om in het geval van een synergie op basis van Essentiële en Plantaardige Oliën deze binnen 3-6 maanden te gebruiken. Het is raadzaam om het in de originele verpakking of in een aromatheek te bewaren en de fles goed af te sluiten om de rijkdom aan aromatische moleculen te behouden.
Gebruik getinte glazen flessen om de synergieën tegen UV-straling te beschermen en label elke fles duidelijk met de naam van de synergie, de gebruikte essentiële oliën en de productiedatum. Gebruik ten slotte druppelflessen of pipetten om mengsels op te vangen en kruisbesmetting te voorkomen.
Door deze aanbevelingen te respecteren, zorgt u voor een optimaal behoud van de synergieën tussen uw Essentiële Oliën en Plantaardige Oliën.
Wat zijn de verschillende toedieningsroutes van een Essentiële Olie?
Wat zijn de verschillende toedieningsroutes van een Essentiële Olie?
Er zijn verschillende toedieningswegen voor Essentiële Olie. De belangrijkste routes zijn:
- Orale route : Essentiële Oliën mogen nooit rechtstreeks in de mond worden ingenomen.
Het is raadzaam om de druppels te tellen en bijvoorbeeld in een lepel te laten vallen, zodat u zeker bent van de juiste hoeveelheid. Indien nodig kunnen ze worden verdund in een neutraal medium zoals een theelepel Plantaardige Olie of in honing, op een neutraal tablet, op een stukje rietsuiker of zelfs in een beetje yoghurt. U kunt ook kiezen voor Pranarôm Essentiële Olieparels: vooraf gedoseerd en al verdund, ze hebben het voordeel dat ze de effectiviteit van Essentiële Oliën combineren met gebruiksgemak; - Cutaan: het is de directe toepassing van Essentiële Oliën op de huid. Sommige Essentiële Oliën kunnen irriterend zijn. Het wordt aanbevolen om ze te verdunnen in een plantaardige olie voordat ze door middel van massage of wrijving op de huid worden aangebracht;
- Olfactorische route: Essentiële Oliën kunnen worden ingeademd om te profiteren van hun aromatische eigenschappen. Dit kan worden gedaan door een Essentiële olieverspreider, een aromastick-inhalator te gebruiken of door rechtstreeks uit de fles te ademen;
- Als cosmetisch actief ingrediënt: Essentiële Oliën kunnen worden toegevoegd aan de bereiding van haar- en huidverzorgingsproducten zoals shampoos, maskers, balsems, douchegels, enz.
Zijn Essentiële Oliën fotosensibiliserend?
Zijn Essentiële Oliën fotosensibiliserend?
Sommige Essentiële Oliën zijn fotosensibiliserend, wat betekent dat ze de gevoeligheid van de huid voor zonlicht kunnen verhogen en ongewenste huidreacties kunnen veroorzaken, zoals brandwonden of zonnebrand.
Fotosensibiliserende Essentiële Oliën maken voornamelijk deel uit van de citrusfamilie, zoals citroenboom, bergamotboom, zoete sinaasappel, grapefruit, enz.
Daarom vermijden we directe blootstelling aan de zon of UV-stralen gedurende minimaal 8 uur na het aanbrengen op de huid van deze Essentiële Oliën.
Kan ik Essentiële Oliën gebruiken om mijn baby te behandelen?
Kan ik Essentiële Oliën gebruiken om mijn baby te behandelen?
Essentiële oliën kunnen diffuus worden gebruikt bij jonge kinderen en baby's, maar er moeten een paar regels worden gevolgd om eventuele bijwerkingen te voorkomen.
De uitzending moet plaatsvinden gedurende een korte periode, tussen de 5 en 10 minuten per uur of elke 2 uur, twee tot drie keer per dag. Het is belangrijk om altijd de distributieaanbevelingen te respecteren. In het geval van baby's moeten uitzendingen in hun slaapkamer worden vermeden als ze slapen. Ook wordt aanbevolen om minimaal 15 minuten voor het slapengaan te stoppen met streamen, om zijn slaap niet te verstoren.
Via de huid kunnen Essentiële Oliën worden gebruikt als ze sterk worden verdund met Plantaardige Oliën. Omdat de babyhuid erg gevoelig en erg dun is, is het gemakkelijk om huidirritatie te veroorzaken.
Voor kinderen van 6 tot 12 jaar: 1 tot 2 druppels, 3 tot 4 keer per dag;
Voor kinderen jonger dan 6 jaar en zwangere vrouwen: neem vóór gebruik contact op met een arts.
Het gebruik van essentiële oliën voor baby's vereist grote voorzorgsmaatregelen en een goede kennis van aromatherapie.
Daarom hebben we een hele reeks producten ontwikkeld op basis van essentiële oliën die speciaal voor hen zijn ontworpen, namelijk het PranaBB-assortiment. Er is ook een assortiment speciaal voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven: PranaBB-moederschap.
Het is heel goed mogelijk om thuis je eigen mengsel van Essentiële Oliën te maken. In dit geval is hier een artikel over de basisregels voor het gebruik van etherische oliën bij baby's.
Indien u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw apotheker, adviseur of therapeut.
Ik heb astma, kan ik Essentiële Oliën gebruiken?
Ik heb astma, kan ik Essentiële Oliën gebruiken?
Bij astmapatiënten kan de gevoeligheid van de bronchiën hyperactiviteit van het ademhalingssysteem veroorzaken.
In de praktijk zullen we zeer irriterende Essentiële Oliën vermijden, zoals Essentiële Olie van kaneel voor gebruik op de huid, in geur of verspreiding, evenals Essentiële Oliën rijk aan 1,8 cineol (Essentiële Olie van bolvormige eucalyptus of AROMAFORCE Natural Defense Solution).
Voor andere Essentiële Oliën is het raadzaam om de geur de eerste keer zonder overdrijving te ruiken en als er geen ademhalingsklachten worden gevoeld, kan de Essentiële Olie zonder zorgen worden gebruikt.
Het wordt sterk aanbevolen om geen Essentiële Oliën in huis te verspreiden in geval van ongecontroleerde astma.
Vraag advies aan een gekwalificeerde professional, zoals een arts of aromatherapeut, voordat u etherische oliën gebruikt als u astma heeft.
Ik gebruik anticoagulantia, kan ik Essentiële Oliën gebruiken?
Ik gebruik anticoagulantia, kan ik Essentiële Oliën gebruiken?
Als u bloedverdunners gebruikt, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van Essentiële Oliën, omdat sommige mogelijk anticoagulerende (en dus dunner wordende) eigenschappen hebben of de bloedverdunnende medicijnen verstoren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Wintergreen Essentiële Olie.
Aarzel bij twijfel niet om advies in te winnen bij uw arts of apotheker voordat u Essentiële Oliën gebruikt.
Ik heb epilepsie, kan ik Essentiële Oliën gebruiken?
Ik heb epilepsie, kan ik Essentiële Oliën gebruiken?
Bij epileptici moeten Essentiële Oliën die rijk zijn aan ketonen of die een hoog cineolgehalte van 1,8 hebben, worden vermeden.
Dit is met name het geval voor de Essentiële Oliën van dille, karwij, atlasceder, menthol-eucalyptus, pennyroyal, stoechade-lavendel, groene munt, niet-organische eucalyptus globulus, pepermunt, cineole-rozemarijn en CT-kamferrozemarijn.
Vraag advies aan een gekwalificeerde professional, zoals een arts of aromatherapeut, voordat u essentiële oliën gebruikt als u epilepsie heeft.
Wat te doen bij een allergische reactie op een Essentiële Olie?
Wat te doen bij een allergische reactie op een Essentiële Olie?
In het geval van accidentele blootstelling of indigestie aan een Essentiële Olie, stop dan onmiddellijk met het gebruik van het betreffende product en verdun de Essentiële Olie door een plantaardige olie op uw huid, slijmvliezen of in de ogen aan te brengen.
Als de Essentiële Olie oraal is ingenomen, slik dan enkele lepels plantaardige olie door en neem vervolgens contact op met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.
Als er irritatie optreedt, kan dit zijn na het gebruik van een zuivere, irriterende Essentiële Olie, of een olie die niet voldoende is verdund. Als je twijfelt of een Essentiële Olie wel of niet irriterend is, is het raadzaam om deze in gelijke delen te verdunnen in een Plantaardige Olie, vooral als je een kwetsbare huid hebt.
Zijn Pranarôm Essentiële Oliën comedogeen?
Zijn Pranarôm Essentiële Oliën comedogeen?
Er wordt gezegd dat een Essentiële Olie comedogeen is als deze de neiging heeft de poriën van de huid te verstoppen en de verschijning van comedonen, puistjes en mee-eters te bevorderen. Deze oliën hebben over het algemeen een dikke textuur, dringen langzaam in de huid door en zijn gevoelig voor oxidatie.
In tegenstelling tot sommige Plantaardige Oliën zijn Essentiële Oliën niet comedogeen.
De Plantaardige Oliën uit het Pranarôm-laboratorium zijn maagdelijk, BIOLOGISCH, eerst koudgeperst of maceratie.
Het comedogene effect zal afhangen van het huidtype, de bestanddelen van de plantaardige olie, hun penetratievermogen in de huid, hun basiskwaliteit, hun conservering en hun weerstand tegen oxidatie. De meest comedogene plantaardige oliën zijn plantaardige oliën van tarwekiemen, kokosnoot en rozenbottel.
Zit er alcohol in de Essentiële Oliën van Pranarôm?
Zit er alcohol in de Essentiële Oliën van Pranarôm?
In tegenstelling tot bepaalde Essentiële Oliën die verdund en gedenatureerd zijn met Plantaardige of minerale Oliën, synthetische moleculen, chemische emulgatoren, terpentijn of zelfs alcohol, zijn Pranarôm Essentiële Oliën 100% puur, 100% natuurlijk en 100% compleet.
Gebruik van verstuivers en verspreiders
Kan ik Essentiële Oliën in dezelfde kamer als mijn baby verspreiden?
Kan ik Essentiële Oliën in dezelfde kamer als mijn baby verspreiden?
Essentiële oliën zijn zeer interessant wanneer ze worden verspreid, om een ontspannen sfeer te creëren, de natuurlijke afweer te stimuleren of de lucht in een babykamer (vanaf 3 maanden) te zuiveren. Er moeten echter enkele voorzorgsmaatregelen worden genomen bij de verspreiding, zelfs nadat u de Essentiële Oliën heeft gekozen die geschikt zijn voor uw baby.
1. Gebruik Essentiële Oliën die geschikt zijn voor verspreiding voor baby's, zoals citroen, bergamot, echte lavendel of zelfs petitgrain bittere sinaasappel. Kies voor meer functionaliteit voor complexen die speciaal zijn samengesteld voor diffusie voor baby's, zoals ons Pranabb Sleep-complex om een goede nachtrust te garanderen of het zuiverende Diffusion-complex om de babykamer te zuiveren;
2. Vermijd irriterende Essentiële Oliën zoals Essentiële Oliën van Pepermunt, Eucalyptus, Rozemarijn, Kruidnagel, Tijm of Kaneel;
3. Gebruik een geschikte diffuser en zorg voor een goede lichtverspreiding in de kamer. Zorg ervoor dat de ruimte na elke uitzending goed geventileerd wordt;
4. Houd de reacties van uw baby in de gaten. Als u tekenen van ademhalingsproblemen, huidirritatie of andere bijwerkingen ervaart, stop dan onmiddellijk met streamen en raadpleeg een zorgverlener;
5. Het wordt aanbevolen om nooitEssentiële Oliën te verspreiden in de aanwezigheid van jonge kinderen. Wacht tot de uitzending eindigt voordat je de kamer binnengaat;
6. Kies een uitzending elke 2 uur gedurende 10-15 minuten in plaats van een continue uitzending.
Raadpleeg bij twijfel een gekwalificeerde zorgverlener of aromatherapeut over de juiste Essentiële Oliën voor uw baby.
Kan ik elke Essentiële Olie verspreiden?
Kan ik elke Essentiële Olie verspreiden?
Niet alle Essentiële Oliën zijn geschikt voor verspreiding. Sommige Essentiële Oliën zijn te krachtig, irriterend of potentieel giftig wanneer ze in de lucht worden verspreid, vooral in overmatige hoeveelheden of gedurende een lange periode.
Bepaalde Essentiële Oliën kunnen bij bepaalde mensen ook gevoeligheden in de luchtwegen veroorzaken.
Enkele punten waarmee u rekening moet houden voordat u een Essentiële Olie verspreidt:
1. Sommige Essentiële Oliën kunnen niet in diffusie worden gebruikt: dit is met name het geval voor de Essentiële Oliën van Steranijs, Cade, Duitse Kamille, Chinese Kaneel, Karwij, Java-Citroengras, Ladaniferous Cistus, Kurkuma, Zoete Venkel, Wintergroen, Zoute Wintergroen, Italiaanse Helichrysum, Edele Laurier, Pepermunt, Bonenkruid, Verbenone Rozemarijn, Salie, Jaarlijks Boerenwormkruid;
2. Andere Essentiële Oliën zijn geschikter voor verspreiding: kies Essentiële Oliën met verzachtende, ontspannende of zuiverende eigenschappen voor verspreiding in een huiselijke omgeving. Veel voorkomende voorbeelden zijn de Essentiële Oliën van Fijne Lavendel, Citroen, Zoete Sinaasappel, Petitgrain Bigarade of Ravintsara;
3. Houd rekening met de mensen die in de omgeving aanwezig zijn: Essentiële Oliën die ketonen bevatten, worden niet aanbevolen voor kinderen, zwangere vrouwen en mensen met epilepsie. Dit zijn de volgende Essentiële Oliën: dille, karwij, atlasceder, menthol-eucalyptus, pennyroyal, stoechade-lavendel, groene munt, niet-organische eucalyptus globulus, pepermunt, cineole-rozemarijn en CT-kamferrozemarijn.
Andere Essentiële Oliën zijn neurotoxisch, zoals salie en hysop officinale). Ten slotte is de geur van bepaalde Essentiële Oliën niet of slechts in geringe mate geschikt als ze alleen worden verspreid, zoals de Essentiële Oliën van komijn, strobloem en edele kamille.
Het is essentieel om voorzichtig te zijn en verstandig de Essentiële Oliën te kiezen die u wilt verspreiden. Respecteer de voorzorgsmaatregelen bij gebruik en houd rekening met de mensen die in de omgeving aanwezig zijn. Als u twijfels of specifieke vragen heeft, kunt u het beste een gekwalificeerde zorgverlener of aromatherapeut raadplegen.
Kan ik Essentiële Oliën verspreiden terwijl ik zwanger ben of borstvoeding geef?
Kan ik Essentiële Oliën verspreiden terwijl ik zwanger ben of borstvoeding geef?
Essentiële Oliën bij zwangere vrouwen moeten met voorzichtigheid worden gebruikt.
Vermijd de volgende Essentiële Oliën:
- Uterotonische Essentiële Oliën, dat wil zeggen rijk aan eugenol en geraniol: Essentiële Oliën van Palmarosa en Kruidnagel;
- Neurotoxische Essentiële Oliën: Dille, Karwij, Atlasceder, Menthol-Eucalyptus, Pennyroyal, Stoechade-Lavendel, Groene Munt, niet-organische Eucalyptus Globulus, Pepermunt, Cineole-Rozemarijn en CT-Kamferrozemarijn;
- Bloedverdunnende Essentiële Oliën: Kaneel, Wintergroen.
Bovendien is de orale route verboden bij zwangere vrouwen.
Via de huid is verdunning verplicht en nooit op maagniveau.
Kies bij diffusie de kortst mogelijke duur en houd rekening met geurgevoeligheid.
Kies voor zachtere Essentiële Oliën, afhankelijk van uw behoeften:
- Om de sfeer te zuiveren: Grapefruit, Ravintsara, Petit grain Bigarade, Fijne lavendel, Bourbongeranium, Citroen, Mandarijn, Zoete sinaasappel;
- Om te ontspannen en de slaap te bevorderen: Bergamot, Fijne Lavendel, Mandarijn, Zoete Sinaasappel, Edele Kamille.
Kan ik uitzenden als ik een voorgeschiedenis heb van hormoonafhankelijke kanker?
Kan ik uitzenden als ik een voorgeschiedenis heb van hormoonafhankelijke kanker?
Als u een voorgeschiedenis heeft van hormoonafhankelijke kanker, vermijd dan langdurig gebruik van de Essentiële Oliën van Steranijs, Venkel en Salie, aangezien deze een oestrogeenachtige werking hebben.
Uw klantaccount
Hoe maak ik een Pranarôm-klantaccount aan?
Hoe maak ik een Pranarôm-klantaccount aan?
Hetzij door op het tabblad rechtsboven op de site te klikken, door op het pictogram "karakter" te klikken, of tijdens het plaatsen van een bestelling.
Hoe wijzig ik mijn postadres?
Hoe wijzig ik mijn postadres?
In het klantengedeelte, in de rubriek "adressen", wijzigt u uw postadres en klikt u op "opslaan".
Moet ik een account aanmaken om een bestelling te plaatsen?
Moet ik een account aanmaken om een bestelling te plaatsen?
Om tracking- en veiligheidsredenen en om u een betere gebruikerservaring te bieden, is het aanmaken van een account om een bestelling te plaatsen verplicht.
Ik ben mijn gebruikersnaam/wachtwoord vergeten, wat moet ik doen?
Ik ben mijn gebruikersnaam/wachtwoord vergeten, wat moet ik doen?
Uw gebruikersnaam komt overeen met uw e-mailadres.
Wat betreft het wachtwoord: als u het vergeet, gebruikt u de optie "Wachtwoord vergeten" op de inlogpagina van de site. Je ontvangt dan een link in je mailbox waarmee je je wachtwoord opnieuw kunt instellen.
Ik ontvang uw e-mails en nieuwsbrieven niet, wat moet ik doen?
Ik ontvang uw e-mails en nieuwsbrieven niet, wat moet ik doen?
- Controleer uw ongewenste e-mail (spam): Soms worden e-mails door uw e-mailprovider automatisch in uw spammap gefilterd. Als u daar e-mails aantreft, markeer ze dan als 'geen spam', zodat uw volgende e-mails in uw inbox verschijnen.
- Als de e-mails niet in de spam staan, controleer dan in uw klantengedeelte of de speciale box is geactiveerd als u al klant bent.
- Als je de voorgaande stappen hebt gecontroleerd en nog steeds geen e-mails en nieuwsbrieven kunt ontvangen, neem dan contact op met de klantenservice via het contactformulier.
Ik wil mij graag afmelden voor uw e-mails, hoe doe ik dat?
Ik wil mij graag afmelden voor uw e-mails, hoe doe ik dat?
Voor een klant: log in op zijn account en ga naar zijn persoonlijke ruimte. Deactiveer de optie in het gedeelte "mijn voorkeuren".
Voor een gebruiker die nog nooit een bestelling heeft geplaatst: een afmeldlink vindt u in een van de e-mails die u van deze site heeft ontvangen. Nadat u op de afmeldlink heeft geklikt, wordt u doorgestuurd naar een pagina waar u uw afmelding moet bevestigen.
Bestellingen
Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt verzonden?
Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt verzonden?
Bestellingen worden op werkdagen na validatie van de bestelling binnen 24 tot 48 uur verzonden.
Zodra uw bestelling is voorbereid en verzonden vanuit onze magazijnen, ontvangt u een e-mailmelding waarin u wordt geïnformeerd dat uw bestelling is verzonden. In deze e-mail vindt u ook een trackinglink waarmee u de voortgang van uw pakket tot aan de bezorging kunt volgen.
Kan ik mijn bestelling annuleren/wijzigen voordat deze wordt verzonden?
Kan ik mijn bestelling annuleren/wijzigen voordat deze wordt verzonden?
U heeft de mogelijkheid uw bestelling te annuleren of te wijzigen zolang deze nog niet in onze magazijnen is klaargemaakt. Neem hiervoor eenvoudig contact op met onze klantenservice via onze livechat, per telefoon of via het contactformulier op onze site.
Ik ben vergeten mijn promotiecode toe te voegen, wat moet ik doen?
Ik ben vergeten mijn promotiecode toe te voegen, wat moet ik doen?
Het is niet mogelijk om de promotiecode toe te passen nadat de bestelling is geplaatst. Als de promotiecode echter nog geldig is en niet is verlopen, kunt u deze bij uw volgende bestelling gebruiken.
Hoe gebruik ik mijn promotiecode?
Hoe gebruik ik mijn promotiecode?
Nadat u uw producten heeft geselecteerd, gaat u naar uw winkelmandje.
Vul het veld 'promotiecode' in en vervolgens 'pas de promotiecode toe' op de pagina met leveringsinformatie.
Controleer of de korting correct is toegepast op uw bestellingstotaal.
Rond uw bestelling af door de betalings- en validatiestappen te volgen.
Welke betalingsmogelijkheden zijn er?
Welke betalingsmogelijkheden zijn er?
De beschikbare betaalmethoden op onze site zijn creditcard en betaling via Paypal.
Hoe krijg ik toegang tot mijn ordertracking?
Hoe krijg ik toegang tot mijn ordertracking?
Om uw bestelling te volgen, gebruikt u het trackingnummer of de link in de verzendbevestigingsmail of logt u in op uw account op de site en gaat u naar het gedeelte 'Mijn bestellingen'.
Leveringen en retouren
Welke leveringsmethoden en prijzen worden aangeboden?
Welke leveringsmethoden en prijzen worden aangeboden?
Wij bieden levering aan een relaispunt vanaf € 4, evenals levering aan huis vanaf € 7 via Chronopost voor Frankrijk.
Naar welke landen leveren jullie?
Naar welke landen leveren jullie?
Op de website Pranarom.fr leveren we aan alle adressen in Frankrijk, met uitzondering van de overzeese gebiedsdelen. Voor leveringen in België kunt u een bestelling plaatsen op onze speciale site www.pranarom.be.
Ik heb geen informatie over mijn pakket, wat moet ik doen?
Ik heb geen informatie over mijn pakket, wat moet ik doen?
Zodra de bestelling is verzonden, ontvangt u een e-mail met daarin een trackingnummer. Dit trackingnummer kan worden gebruikt om uw pakket te volgen door op de link in de e-mail te klikken of door naar uw klantengedeelte te gaan, onder het tabblad "Bestellingen" en te zoeken naar het bijbehorende bestelnummer.
Als u na 30 dagen nog geen trackinginformatie heeft of problemen ondervindt met de levering, raden wij u aan contact op te nemen met onze klantenservice. We zullen een onderzoek openen bij de betreffende vervoerder om het probleem op te lossen. Houd er rekening mee dat we geen bestellingen kunnen retourneren of terugbetalen totdat het onderzoek is afgerond.
Hoe lang wordt mijn pakket bewaard op een relaispunt?
Hoe lang wordt mijn pakket bewaard op een relaispunt?
Uw pakket wordt doorgaans gedurende 15 dagen op een afleverpunt bewaard.
Ik heb een probleem met mijn bestelling, wat moet ik doen?
Ik heb een probleem met mijn bestelling, wat moet ik doen?
Als u een leveringsprobleem heeft waarbij het pakket als afgeleverd is gemarkeerd, maar u het niet heeft ontvangen, neem dan binnen 24 uur contact op met onze klantenservice. Wij zullen er alles aan doen om voor uw situatie een passende oplossing te vinden.
Bij gewijzigde pakketten of beschadigde en gebroke producten is het noodzakelijk om foto's te verstrekken als bewijs van de staat van het pakket of beschadigde producten.
Wat gebeurt er als de bewaartermijn op het relaispunt wordt overschreden?
Wat gebeurt er als de bewaartermijn op het relaispunt wordt overschreden?
Als de bewaartermijn op het afleverpunt wordt overschreden en het pakket wordt teruggestuurd naar de afzender, krijgt de klant het bedrag van zijn bestelling terug, minus de retourkosten. Zodra we het geretourneerde pakket hebben ontvangen, betalen we je zo snel mogelijk terug, volgens de betaalmethoden die zijn gebruikt bij het bestellen.
Wat zijn de retourvoorwaarden?
Wat zijn de retourvoorwaarden?
- Neem contact op met onze klantenservice om ons te laten weten dat u het product wilt retourneren. U ontvangt gedetailleerde stappen die u moet volgen, evenals een gefrankeerd retourlabel, indien van toepassing.
- Zorg ervoor dat u alle producten in de originele verpakking en in perfecte staat retourneert.
- Voeg het door onze klantenservice verstrekte herroepingsformulier toe aan het retourpakket.
- De kosten voor het retourneren zijn voor rekening van de koper.
- Zodra we de geretourneerde producten hebben ontvangen en de staat ervan hebben gecontroleerd, zal onze klantenservice de terugbetaling verwerken, onder aftrek van de transportkosten.
- Houd er rekening mee dat de herroepingstermijn van 14 dagen geldt als het pakket en de producten niet beschadigd zijn, in overeenstemming met onze algemene verkoopvoorwaarden.
Indien u nog vragen heeft of hulp nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.
Wat zijn de herroepingstermijnen?
Wat zijn de herroepingstermijnen?
In overeenstemming met onze algemene verkoopvoorwaarden bedraagt de herroepingstermijn 14 dagen vanaf ontvangst van het pakket.
Hoe snel krijg ik mijn geld terug?
Hoe snel krijg ik mijn geld terug?
De terugbetalingstermijn bedraagt 14 werkdagen vanaf ontvangst van het geretourneerde pakket, waarbij gebruik wordt gemaakt van dezelfde betaalmethode als die gebruikt bij de eerste aankoop.
Professionals en opleiding
Ik ben een apotheker/gezondheidsprofessional en wil graag Pranarôm-producten distribueren. Hoe doe je ?
Ik ben een apotheker/gezondheidsprofessional en wil graag Pranarôm-producten distribueren. Hoe doe je ?
Om distributeur van Pranarôm-producten te worden, gaat u naar de website van Inula Group en vult u het formulier in.
Volg jij een opleiding aromatherapie? (Professionals - niet-gezondheidsprofessionals)
Volg jij een opleiding aromatherapie? (Professionals - niet-gezondheidsprofessionals)
Pranarôm biedt aromatherapietrainingen voornamelijk aan haar professionele wederverkopers. We bieden echter gratis ‘virtuele aromaworkshops’ aan individuen online op ons Pranarôm-blog. Deze workshops worden geleid door Cécile Adant, opleidingsdirecteur van het Pranarôm-laboratorium.
U kunt er toegang toe krijgen door onze sectie Expertadvies – Aromatherapie te bezoeken.
Als u specifieke vragen of trainingsverzoeken heeft, kunt u per e-mail contact opnemen met onze trainingsafdeling op formaties@pranarom.com .