Het laboratorium Pranarōm

Het merk Pranarom

Pranarōm is een wetenschappelijk en medisch laboratorium voor aromatherapie, opgericht in 1991 door Dominique Baudoux , een aromatoloog-apotheker die wereldwijd bekend is en gewaardeerd wordt om zijn werk op het gebied van aromatherapie.

Pranarōm is een familiebedrijf in de kern en heeft zich ontwikkeld tot de onbetwiste en onbetwistbare expert in innovatieve en natuurlijke oplossingen, ontworpen op basis van 100% pure en organische chemogetypeerde essentiële oliën , echte gerichte antwoorden op alle gezondheidsgebieden en aangepast aan het hele gezin.

Door middel van training en het delen van informatie combineert het merk industriële toepassing met een rigoureuze wetenschappelijke aanpak en brengt het steeds meer talenten, innovatieve producten en veldinitiatieven samen.

Pranarom is:

 • Beheersing van de biochemische specificiteiten (chemotypes) van etherische oliën;
 • Een garantie voor kwaliteit: fysisch-chemische en spectrografische analyses van drie onafhankelijke laboratoria;
 • Een bevoorrechte relatie met ambachtelijke distilleerders;
 • Expertise: een team van onderzoekers en wetenschappers verantwoordelijk voor de ontwikkeling en analyse van de activiteits- en toxiciteitsprofielen van essentiële oliën;
 • Een internationale aanwezigheid op buitenlandse universiteiten en wetenschappelijke conferenties;
 • De beschikbaarheid van een breed scala aan wilde of gecertificeerde biologische grondstoffen (Certisys-BE1-controle);
 • Meer dan 250 referenties van chemogetypeerde etherische oliën en maagdelijke en biologische plantaardige oliën ;
 • De ontwikkeling in onze laboratoria van verschillende lijnen eindproducten op basis van chemogetypeerde essentiële oliën;
 • Internationale expertise in de formulering van hoogwaardige aromatische synergieën en “Private Label”-productie op maat;
 • Onderwijs: trainingen, seminars en workshops.

Een groep deskundigen

Pranarōm is blij om nu een groeiend aantal medewerkers en medewerkers over de hele wereld samen te brengen. De wens van Pranar ō m is om steeds meer talenten, innovatieve producten en veldinitiatieven samen te brengen, voor een harmonieuzer leven.

Een familieverhaal

Dominique Baudoux is apotheker, net als zijn vader en grootvader. In de jaren tachtig was hij een van de eerste openbare apothekers in België die zich interesseerde voor essentiële oliën voor de gezondheid.

Gepassioneerd vanaf het begin reist Dominique Baudoux door Frankrijk en België om conferenties en trainingen te geven aan zijn collega’s, om Essentiële Oliën de plaats te geven die ze verdienen in onze familieapotheken. Zeer snel vloog hij naar Japan, Quebec en Zuid-Afrika, waar een publiek van gezondheids- en welzijnsprofessionals die graag de wetenschappelijke aromatherapie wilden ontdekken, op hem wachtten.

Dominique Baudoux, een uitstekende docent, brengt onvermoeibaar de passie voor essentiële oliën over en ontwikkelt innovatieve aromatherapieproducten. Zijn verrassend effectieve formules overtuigen de mensen om hem heen van de ongelooflijke genezende kracht van essentiële oliën.

Verzameld in zijn eerste bestseller, “ Aromatherapie – jezelf verwennen met essentiële oliën ”, zullen zijn formules voor altijd grote klassiekers van de aromatherapie blijven volgens de Franse School, en van Dominique Baudoux een van de meest gerespecteerde aromatologen ter wereld maken.

Dominique Baudoux, oprichter van het Pranarôm-laboratorium

Pranarom-waarden

Pranarōm heeft unieke expertise op het gebied van Essentiële Oliën en Aromatherapie. Als zodanig moet het merk de nobelheid van planten dienen en zijn kennis ten dienste stellen van de natuur en de gezondheid van iedereen.

Onze wetenschappers zijn voortdurend in ontwikkeling, nemen deel aan tal van onderzoeken en werken actief samen aan belangrijke onderzoeken voor de gezondheid van morgen.

Wetenschappelijke expertise

In navolging van Dominique Baudoux, apotheker van opleiding en aromatoloog door passie, zetten onze wetenschappers dit nauwgezette werk van onderzoek, analyse, bibliografie en studies voort in samenwerking met universiteiten en ziekenhuizen.

Pranarōm brengt hoogopgeleide mannen en vrouwen samen in een geavanceerd biomedisch laboratorium.

 

Opleiding

Verspreid informatie en maak deze voor iedereen toegankelijk: voor gezondheidswerkers die ons willen volgen in deze alternatieve gezondheidszorgoptie, maar ook voor iedereen die nieuwsgierig is en op natuurlijke wijze voor zichzelf en zijn gezin wil zorgen. Deze trainingen worden erkend als de meest serieuze in de aromatherapiesector. Ze worden voortdurend vernieuwd op basis van de producten en het onderzoek van het laboratorium.

Respect in de hele keten: van plant tot fles

De kwaliteit

Aromatherapie zoals deze door Pranarōm wordt aangeboden, kan alleen worden beoefend met producten van constante en onberispelijke kwaliteit:

 • HECT-label: selectie botanisch gecertificeerde planten;
 • Systematische analyses en controles door onafhankelijke organisaties
  Traceerbaarheid van elke batch en controle op alle niveaus, van plant tot fles;
 • Productie volgens de HACCP-normenprocedure;
 • Volledige naleving van goede productiepraktijken (GMP) en laboratoriumpraktijken (GLP).

Producent – ​​distilleerderpartners

Pranarōm werkt over de hele wereld in nauwe samenwerking met producenten en distilleerders van aromatische planten. Door deze nabijheid kan Pranarōm de kwaliteit van zijn essentiële oliën van de plant tot de fles controleren.

In Madagaskar werkte Pranarōm begin jaren 2000 samen met telers om samen met hen een verantwoorde teelt van aromatische planten en traditionele distillatie te ontwikkelen, met respect voor zowel het milieu als de industriële kwaliteit.

In 2009 startte Pranarōm een ​​groot lokaal ontwikkelingsproject in Antsirabe dat stabiele en eerlijke werkgelegenheid biedt aan meer dan honderd mensen, terwijl de verantwoorde voorraden essentiële oliën van het laboratorium behouden blijven. Dit project heet AROMABE.

Het respect

Pranarōm ondersteunt biologische landbouw omdat dit het beste is voor de natuur. Waar mogelijk formuleert Pranarôm haar producten in BIO-kwaliteit en voldoet aan de eisen van BIO-certificering. De meeste producten dragen een biologisch certificeringslabel gecontroleerd door Certisys Belgium.

Met het oog op duurzame ontwikkeling investeert Pranarōm in Madagaskar in de duurzame aanplant van biologische ravintsara en andere lokale planten. Ecologische en duurzame productiemethoden worden dus gerespecteerd. Pranarōm investeert ook in de teelt van bedreigde diersoorten.

Naast de productie van essentiële oliën ontwikkelt Pranarōm ter plaatse lokale diensten (artsen, verpleging, onderwijs) om de groeiende Malagassische bevolking te helpen.

Wetenschappelijke aromatherapie

Aromatherapie is het gebruik van essentiële oliën om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te harmoniseren. Essentiële oliën worden gebruikt om het natuurlijke genezingsproces te bevorderen. Het is een natuurlijke methode die gebaseerd is op de activiteit van de biochemische moleculen van etherische oliën

Pranarom, 30 jaar essentiële expertise

Laten we samen 30 jaar essentiële expertise vieren

Pranarôm viert zijn 30ste verjaardag. 30 jaar aromatherapie aan uw zijde. Bij deze gelegenheid nodigen wij u uit om terug in de tijd te gaan en terug te keren naar de oorsprong en belangrijkste momenten van deze prachtige Aromaventure.

Want ook al is Pranar ō m vandaag de dag de referentie op het gebied van essentiële oliën en wetenschappelijke aromatherapie, waarden hebben het bedrijf sinds de oprichting altijd gedreven. Welke? Ze komen overeen met de vijf richtlijnen die alle medewerkers en partners van Pranar ōm begeleiden:

 • Garandeer toegang tot de beste essentiële oliën;
 • Kennis delen door middel van training ;
 • Wetenschappelijk onderzoek bevorderen;
 • Groeien door een verantwoorde en duurzame aanpak te hanteren;
 • Innoveren om aromatherapie voor iedereen toegankelijk te maken.
Meer dan ooit is Pranarôm verankerd in deze fundamentele waarden om vandaag en morgen de essentie van de natuur te blijven bieden, voor uw gezondheid.

  Aromatherapie, de passie voor essentiële oliën

  “30 jaar geleden, toen Pranarôm werd opgericht, was aromatherapie nog onbekend. “Je wilt behandelen met parfums!” », kreeg ik uit onwetendheid te horen in de apotheek. Tegenwoordig heeft de hele wereld gehoord over de prachtige deugden van essentiële oliën.

  Het wetenschappelijk onderzoek naar aromatherapie ontwikkelt zich in hoog tempo, mede dankzij Pranar ō m. Het kostte veel werk om hier te komen, en ik ben er trots op dat ik aan deze invloed heb kunnen bijdragen.

  Toen Pranarôm werd gelanceerd, was er weinig onderzoek naar etherische oliën, en ik ging op avontuur naar onbekende, soms vijandige landen! Maar ik ben een man van uitdagingen en gepassioneerd door aromatherapie. Als apotheker van opleiding, zoon en kleinzoon van apothekers, streefde ik naar een andere professionele horizon toen een vriend van een homeopathische arts mij op een dag in mei 1988 aanbood hem te vergezellen naar een conferentie getiteld “aromatherapie”. Het was het startpunt van een geweldig familieavontuur, dat verder gaat dan mijn verwachtingen.

  Ik wil graag de apothekers, zorgprofessionals, patiënten en natuurlijk de medewerkers bedanken die ons al 30 jaar vertrouwen. Ik geloof oprecht dat natuurlijke geneesmiddelen, ondersteund door een rigoureuze wetenschappelijke aanpak, een rijke toekomst voor zich hebben, op alle gebieden van de gezondheid. Dit is de richting die we dertig jaar geleden insloegen en dit zal morgen nog steeds het kloppende hart van onze actie zijn. »

  —Dominique Baudoux
  Oprichter

  Het beste van wetenschap en natuur

  Sinds de oprichting heeft Pranarôm voorouderlijke kennis gecombineerd met het modernste wetenschappelijke onderzoek. Als pioniers op het gebied van natuurlijke therapieën zijn we erin geslaagd productassortimenten te creëren op basis van actieve ingrediënten afkomstig van de beste planten om aan de behoeften van het hele gezin te voldoen.

  Dankzij ons uitgebreide onderzoeksprogramma zijn we een essentiële wetenschappelijke referentie voor essentiële oliën in de wereld. We kunnen zonder schaamte zeggen dat we hebben bijgedragen aan het vergroten van het bewustzijn van consumenten over het belang van het zorgen voor hun gezondheid, op een gezonde en natuurlijke manier.

  Mijn hoop voor de toekomst is dat iedereen de reflex zal hebben om zijn gezondheid te behouden en zich tot natuurlijke producten te wenden.

  Het is onze ambitie om te blijven innoveren, actieve ingrediënten en eigenschappen te identificeren die vandaag de dag nog onbekend zijn en deze bij zoveel mogelijk mensen bekend te maken, op een verantwoorde, duurzame en ethische aanpak.

  Heel eenvoudig: dank aan al onze teams, medewerkers, partners, onze producenten, onze klanten en alle gebruikers die ons al 30 jaar vertrouwen.

  Pranarom is: