Diffusie van essentiële oliën

Er zijn verschillende manieren om etherische oliën te verspreiden

  • Microdiffusie- en ultrasone diffusers voor etherische oliën hebben het voordeel dat ze werken zonder de etherische oliën te verwarmen (hitte zou de oliën oxideren);

  • Omgekeerd bestaat de wierookbrander uit een kandelaar die een schaaltje verwarmt waarin etherische oliën zijn geplaatst. Als de warmte laag is, wordt er weinig diffusie verkregen; als de temperatuur hoger is, worden de delicate principes van de oliën vernietigd. Het apparaat verbrandt en denatureert de gebruikte aromatische producten;

  • De verdamper (spray) projecteert druppels etherische oliën die te groot zijn om te worden ingeademd; deze druppels zijn zwaar en nestelen zich op meubels en gordijnen;

  • De elektrische diffuser projecteert de essentiële oliën tegen een glazen wand door lucht te blazen. Bij contact met het glas vormt zich een wolk van microdeeltjes die de lucht parfumeert.

De ultrasone diffusers voor etherische oliën van Pranarōm zijn het optimale middel om essentiële oliën van hoge kwaliteit effectief te verspreiden. Door het effect van ultrasone golven te combineren op een oplossing gemaakt van water en etherische oliën, worden deze verspreid in miljoenen microdeeltjes in de vorm van een aromatische mist waarmee de deugden van etherische oliën kunnen worden geoptimaliseerd voor de gezondheid en het welzijn. Deze ultrasone diffusers voor etherische oliën zuiveren de lucht, bevochtigen de atmosfeer lichtjes en versterken op subtiele wijze de reukomgeving.

Deze diffusers zijn geschikt voor thuis, voor gebruik in elke woonkamer, in vergaderruimtes, kleedkamers, hotels, ziekenhuizen, schoonheids- en esthetische salons en spa's.

Hoe kies je essentiële oliën om te verspreiden?

Er bestaan ​​synergieën van gebruiksklare essentiële oliën om gemakkelijk en veilig te kunnen verspreiden. Het is ook mogelijk om uw eigen gepersonaliseerde mengsel samen te stellen, aangepast aan uw behoeften:

Voor een ontsmettende spray met essentiële oliën

Aldehyden en terpenen staan ​​bekend om hun atmosferische desinfecterende eigenschappen en gaan de verspreiding van pathogene ziektekiemen tegen. Bij de desinfectie van gebouwen, reanimatiekamers en ziekenkamers kan gebruik worden gemaakt van de verspreiding van essentiële oliën zoals stralende eucalyptus , oregano , groene mirte , ravintsara en mandravasarotra . Eucalyptus radiata ssp. radiata is in de winter zeer interessant voor het reinigen van de lucht in woningen.

Om je geest scherp te houden

De aanbevolen essentiële oliën zijn Patchouli , Rozenhout , Grove Den , Zwarte Spar , Rozemarijn of Edele Laurier .

Om te ontspannen of in slaap te vallen

We zullen niet dezelfde essentiële oliën gebruiken, afhankelijk van of we op het werk of in bad zijn. Lavendel verspreid met mandarijn een kwartier voor het slapengaan helpt je goed te slapen. Grapefruit kan ook nuttig zijn bij het beteugelen van obsessieve gedachten. Om een ​​ontspannen sfeer te creëren kun je kiezen voor essentiële oliën zoals bergamot , kamille , geranium of zelfs sandelhout.

Om slechte geuren te maskeren

Essentiële oliën van munt ( veldmunt , pepermunt en groene munt ) zullen effectief zijn bij het maskeren van tabaksgeuren . Ze zullen worden gebruikt in combinatie met andere essentiële oliën, waarbij erop moet worden gelet dat de maximale concentratie van 5% niet wordt overschreden, aangezien deze oliën irriterend kunnen zijn voor de ogen.

In het toilet wordt de geur van ontlasting geneutraliseerd door citroen-eucalyptus , citroen , grapefruit of zoete sinaasappel , terwijl de geur van urine wordt verhuld door Chinese kaneel , grove den of balsemspar .

Tegen transpiratiegeuren wordt gebruik gemaakt van etherische oliën van lavendel of rozengeranium . Ze worden ook samen met palmarosa gebruikt bij het maken van deodorant met essentiële oliën.

Essentiële oliën die u moet vermijden bij het verspreiden

Essentiële oliën die fenolen of ketonen bevatten, zijn niet geschikt voor diffusie. Irriterend of giftig, we moeten oppassen dat we ze niet in de diffuser stoppen.

Dit zijn de essentiële oliën van: Coridothymus capitatus, Eugenia caryophyllus (kruidnagel), Origanum compactum, Origanum heracleoticum, Pimenta dioica, Satureja montana, Thymus vulgaris, Artemisia heba alba, Hyssopus officinalis, Salvia officinalis, Thuya occidentalis.

Vanwege hun moeilijke geur moeten we ook essentiële oliën van komijn, cipres, wortel, Helichrysum en jeneverbes vermijden.