Essentiële oliën voor de gezondheid van baby's!

Des Huiles Essentielles pour la santé de Bébé !

Velen van ons denken dat essentiële oliën niet geschikt zijn voor alle doelgroepen, omdat ze krachtig en extreem geconcentreerd zijn. Is het waar ? Slechts gedeeltelijk.

Baby’s kunnen nu ook profiteren van de effectiviteit van aromatherapie. Voortbouwend op het succes van PranaBB ademhalingsbalsem dat al vele jaren een bestseller in apotheken is gebleken, biedt Pranarôm nu een compleet assortiment gewijd aan de gezondheid en het welzijn van baby's . Ontdek de voordelen van distributie van essentiële oliën voor baby's.

Voor wie zijn essentiële oliën bedoeld?

Zeker, de talrijke contra-indicaties van etherische oliën moeten altijd nauwgezet worden gerespecteerd. Maar wetenschappelijke aromatherapie heeft al vele jaren bewezen dat etherische oliën een grote bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid .

Op voorwaarde natuurlijk dat ze redelijk gedoseerd zijn en streng geselecteerd op basis van hun biochemisch profiel in een geschikte formule!

Zwangere vrouwen, chronisch zieke mensen en kinderen zijn bijzonder blij als hen een aromatherapie-oplossing wordt aangeboden om een ​​veel voorkomende kwaal te verzachten. We hebben u op deze blog al de buitengewone effectiviteit van etherische oliën tegen luizen bij kinderen gepresenteerd, en veel verloskundigen kunnen getuigen van de voordelen van etherische oliën bij de ongemakken van de zwangerschap.

De expertise van Pranarôm is er om het gebruik van essentiële oliën voor baby's mogelijk te maken !

De voordelen van het verspreiden van essentiële oliën voor baby's

"Baby ademt niet zo goed... hij lijkt verstopt." »

Wij presenteren het niet meer, borstbalsem is een must-have in ons PranaBB-assortiment. Het komt in de vorm van een bevriezen heel zacht. Hij is gecertificeerde biologische met essentiële oliën van zwarte sparren , Balsemspar , van Marjolein met schelpen en geurige Inula . Deze smeltende balsem wordt één keer per dag met een zachte massage op de borst en rug van de baby aangebracht voor kinderen vanaf 5 kg.

Als extra bonus is de formule hypoallergeen en verspreidt het geruststellende aroma van Madagascar-vanille. Dit alles verklaart het jarenlange onbetwiste succes in apotheken!

De reinigende eigenschappen helpen de luchtwegen van uw baby vrij te maken bij bijvoorbeeld verkoudheid.

“Baby heeft koliek… Hij is opgeblazen en ik ben bang dat zijn maag pijn doet”

De nieuwe massageolie “Maagcomfort” is een gecertificeerde biologische olie met biologische essentiële oliën van venkel, zoete sinaasappel, groene munt en gember.

De zeer complete aromatische synergie van Pranarôm kalmeert en verlicht de buikspanning bij baby's en bevordert het welzijn van de kleintjes tijdens de spijsvertering.

Praktisch, twee pompjes van de spray in de hand van mama zijn voldoende om de buik van uw kind, vanaf 3 kilo, te masseren vóór de maaltijd of bij ongemak. Voor totale ontspanning wordt een massage met de klok mee aanbevolen.

Wist je dat ? De kalmerende aroma's van essentiële babyoliën helpen de stress van uw kind te verzachten.

"Baby gaat naar de crèche en ik ben bang voor ziektekiemen... Hij lijkt mij zwakker en ik zou graag zijn natuurlijke afweer willen ondersteunen"

De natuurlijke afweer van baby's is kwetsbaar en wordt nog steeds opgebouwd. Een paar druppels etherische olie kunnen uw immuunsysteem helpen versterken.

De Natural Defenses-oplossing voor baby's is een synergie van essentiële en plantaardige oliën die een waardevolle bondgenoot kunnen zijn bij blootstelling aan microben.

De formule met 100% biologische essentiële oliën van Ravintsara , Tijm CT thujanol , Mandravasarotra , Citroenboom en Lavandin is perfect voor baby's en moeders die zich zorgen maken over de bescherming ervan.

Gemakkelijk te gebruiken vanaf 3 kg, masseer 3 druppels van deze olie op de babyboogjes. De massage wordt bij voorkeur 's ochtends en 's avonds beoefend, gedurende de hele delicate periode.

Voor optimaal comfort wordt de massage uitgevoerd met de duim, in zachte cirkels maar gedrukt op de voetboog. Baby zal er dol op zijn!

VIND HET VERKOOPPUNT BIJ U IN DE BUURT

Verspreid essentiële oliën in de woonruimtes van baby's

Het verspreiden van essentiële oliën voor baby's in huiskamers is een aromatherapietechniek zeer zachtaardig en wordt door iedereen goed verdragen .

Het zorgt ervoor dat etherische oliën door de lucht in huis kunnen worden verspreid om de kwaliteit ervan te verbeteren of om ons gemakkelijk te laten profiteren van de voordelen van aromatherapie.

Moeders weten dat ze de babykamer vóór het slapengaan kunnen aromatiseren om de lucht te zuiveren of de slaap te bevorderen.

Het is een eenvoudig en nuttig gebaar dat elk gezin kan waarderen. Er zijn geen contra-indicaties, maar we herinneren u eraan dat u nooit mag diffuseren terwijl het kind slaapt en dat u om veiligheidsredenen moet oppassen dat u de essentiële oliën niet op het gezicht van de baby richt.

De Doudou diffuser is speciaal ontworpen voor de babykamer. Klein van formaat, het gebruik en onderhoud ervan zijn zeer eenvoudig.

U kunt verschillende diffusiemodi en sfeerverlichting kiezen. Drie tot vijf druppels etherische oliën per diffusiesessie zijn voldoende.

Welke essentiële oliën voor baby's te verspreiden?

Veel essentiële oliën zijn geschikt voor verspreiding in de huiskamers van een baby vanaf 3 maanden. Sommige zijn echter niet geschikt.

Om de verspreiding voor baby's te vereenvoudigen, biedt Pranarôm 3 mengsels van essentiële oliën aan die speciaal voor de kleintjes zijn samengesteld:

De geuren van eucalyptus, Romeinse kamille of essentiële oliën van citroen zullen alle leden van het gezin aanspreken!

Voordat u essentiële oliën voor baby's verspreidt , moet u passende voorzorgsmaatregelen nemen en controleren of hun aanwezigheid door iedereen goed zal worden ontvangen.

Welke voorzorgsmaatregelen moet u nemen?

Er moeten voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen voordat etherische oliën bij baby's worden gebruikt . Als het verspreiden van essentiële oliën voor baby's helpt hun slaap te verbeteren en kwalen zoals koortsuitbraken, diarree en andere ongemakken te verlichten, verdient het over het algemeen de voorkeur om ze te gebruiken met een plantaardige olie die een goede verdunning mogelijk maakt.

Je kunt etherische oliën ook combineren met hydrosolen, maar ze zijn niet allemaal compatibel met pasgeborenen.

Het aanbrengen van etherische oliën op zuigelingen of zelfs kinderen kan alleen worden gedaan na het zorgvuldig lezen van de instructies.

Doe ook een test op een klein stukje huid om allergieën of irritatie te voorkomen.

Is het mogelijk om uw kind te behandelen met essentiële oliën ?
Ontdek het Pranarôm-babyassortiment, ontworpen om uw kleintje veilig te verzorgen in verschillende delicate situaties.

Of het nu gaat om het verlichten van tandjes, het verzachten van slaapstoornissen, het verminderen van jeuk na een insectenbeet of het behandelen van een kleine verwonding, onze speciaal samengestelde producten bieden een zachte en verzorgende oplossing.

Met Pranarôm kunt u elk moment van zorg koesteren, wetende dat u uw baby het beste van de natuur biedt, met volledig vertrouwen en veiligheid.

>> ONTDEK HET HELE PRANA BB-ASSORTIMENT <<

VIND HET VERKOOPPUNT BIJ U IN DE BUURT

    DOORGAAN MET LEZEN

    Zwanger ? De voordelen van calofylolie

    Het is niet omdat je zwanger bent dat het actieve leven stopt! Metro, werken, slapen, het ritme blijft hetzelfde maar het lichaam kan het moeilijker bijhouden. Bij kleine gewrichtspijnen, rugspieren of eenvoudiger gezegd bij bepaalde kwalen doet Calofylolie wonderen. Biologische Calophyll plantaardige olie wordt bijzonder aanbevolen. Ontdek het in detail, zodat u er beter gebruik van kunt maken! Het is de olie voor circulatie en genezing bij uitstek. In Madagaskar beschrijft slechts één woord het: REGENEREREN ! Het verrukt zware benen en spataderen. Het is ook een bondgenoot tegen rimpels in cosmetische preparaten. Een echte EHBO-doos Het is de unieke samenstelling die deze plantaardige olie tot een echte EHBO-doos zonder contra-indicaties voor ons allemaal maakt! Laten we, voordat we de voordelen voor zwangere vrouwen beschrijven, eerst calofylolie eens nader bekijken: Productie Eerste koude persing van de gedroogde amandelen in de noten van de calophyllum “ calophyllum inophyllum ”, daarna filtratie om de aanwezigheid van afzettingen (pulp) te verminderen. De boom wordt gekweekt in Madagaskar maar ook elders in de wereld, vooral in Brazilië en Azië. Deze olie wordt ook wel “Tamanu” genoemd.   Gevoeligheid voor oxidatie Stabiel, blijft goed. Samenstelling Ongeveer 35% meervoudig onverzadigde essentiële vetzuren (linolzuur) omega 6. Meer dan 30% enkelvoudig onverzadigde vetzuren (oliezuur) omega 9. Iets meer dan 30% verzadigde vetzuren (stearinezuur en palmitinezuur). In de plantaardige olie Calophyll vinden we ook krachtige genezende, infectiewerende en antioxiderende middelen die inwerken op de veneuze circulatie en huidcellen (calofylzuur, inofylline A, calaustraline, calophyllolide en inophyllolide, fytosterolen en vitamine E). Organoleptisch profiel Olieachtige maar enigszins dikke vloeistof met een groenachtige kleur, met mogelijke kleine afzettingen, die kunnen stollen als de temperatuur te laag is. Sterke geur die doet denken aan curry , koffie , kruiden . Vettige aanraking, niet erg doordringend. Let op, deze olie heeft de neiging te stollen bij temperaturen onder de 20°C. Dit fenomeen heeft geen invloed op de kwaliteit ervan en het is voldoende om de fles indien nodig opnieuw te verwarmen en vloeibaar te maken vóór gebruik (in de handen of door de fles in een lauw waterbad te plaatsen). Gebruik Cosmetica . Geen bijzonder voedingsbelang. OPMERKING: Het orale gebruik van deze olie is werkelijk zeer zeldzaam en kan alleen worden gedaan als onderdeel van een begeleide medische behandeling . Oraal staat de bloedverdunnende werking van deze olie dit niet toe voor mensen die anticoagulantia gebruiken. Via de huid kan deze dunner wordende werking niet significant tot uiting komen en daarom kan iemand die antistollingsmiddelen gebruikt deze olie gemakkelijk in cosmetica gebruiken. Voor de zekerheid wordt het in dit geval echter verdund in een andere olie . Evenzo moeten mensen met een zeer gevoelige of allergische huid zich ervan bewust zijn dat er na verloop van tijd bij intensief gebruik een klein risico op huidirritatie bestaat. Indicaties voor meer comfort voor zwangere vrouwen Zware benen Om de bloedsomloop in de benen weer op gang te brengen en ze lichter te maken, gaat er niets boven een massage met Calophyll-olie. De geur is zeker niet luxecosmetica waardig, maar de effectiviteit ervan op de bloed- en lymfevaten is ongeëvenaard. We beginnen met een koudwaterdouche op de voeten, enkels en kuiten. Masseer vervolgens het equivalent van een eetlepel olie op beide benen, van de voeten tot de bovenkant van de dijen. Voor een optimale penetratie en een verbluffend effect worden zachte maar tonische bewegingen, altijd richting het bovenlichaam, aanbevolen. Niet doordringend genoeg? Als u het vaak op grote oppervlakken gebruikt, kunt u Calophyll-olie “snijden” met gelijke delen plantaardige olie van zoete amandel of abrikozenpit om het aanbrengen te vergemakkelijken en de sterke geur en zuurgraad te verminderen. Rugpijn Het gewicht van de baby en de nieuwe houding die moet worden aangenomen, helpen de arme ruggen van aanstaande moeders niet. Om pijn in de onderrug te verlichten, kunt u indien nodig meerdere keren per dag een beetje Calophyll-olie, die u eerder in uw handen heeft verwarmd, op de onderrug masseren. Calofylolie werkt als een zeer milde ontstekingsremmer . Deze massage kun je doen als je alleen bent, door je onderrug in te smeren met de olie, maar je kunt de toekomstige papa ook om hulp vragen! Spier- en gewrichtspijn Beschreven als een zeer mild pijnstillend en ontstekingsremmend middel, kan Calophyll-olie langdurig op pijnlijke delen van het lichaam worden gemasseerd om zachtjes te kalmeren en te verzachten . Na de massage wordt een verwarmingskussen, warmwaterkruik of deken op het gemasseerde gebied aangebracht om het pijnlijke gebied warm te houden. Krassen Ben jij tegenwoordig wat onhandiger? Het aanbrengen van pure Calophyll-olie op krassen of kleine wondjes is perfect om een ​​snelle genezing te bevorderen. Een beetje extra voor de hygiëne, calofylolie bevat tegelijkertijd genezende en anti-infectieuze middelen. Genezing Calofylolie bevordert de genezing, dit is de belangrijkste werking ervan en de beste wetenschappelijk gedocumenteerd. We kunnen daarom overwegen om het na de bevalling op het perineum te masseren als het beschadigd is (episiotomie), of op elk litteken waarvan we het belang na de operatie willen minimaliseren ( keizersnede ). De massage is dan heel delicaat en wordt dagelijks op het reeds gesloten litteken uitgevoerd. Puistjes en dermatosen Bij afwezigheid van etherische oliën, die niet allemaal zijn toegestaan ​​voor zwangere vrouwen, kunnen eventuele roodheid van de huid, eventuele puistjes en zelfs herpes worden verminderd met calofylolie. In deze gevallen worden maximaal zes keer per dag één of twee druppels op het te behandelen gebied aangebracht. De ontsteking en infectie verdwijnen normaal gesproken binnen 48 uur. Anders raadplegen. Calofylolie is daarom zeker de moeite waard om te (her)ontdekken. Het heeft inderdaad veel voordelen voor zwangere vrouwen, maar ook voor alle leden van het gezin en vooral voor de meest atletische onder hen, wier spieren, gewrichten en huid er soms onder kunnen lijden.

    Essentiële oliën verlichten moeders tijdens de bevalling: onderzoek

    Vroedvrouwen weten al jaren dat essentiële oliën hun praktijk tijdens de bevalling en de voorbereiding ervan kunnen vergemakkelijken. Zij behoren ook tot de gezondheidswerkers die het meest geïnteresseerd zijn in aromatherapietraining. En dat is volkomen normaal! Verschillende serieuze onderzoeken hebben het nut van etherische oliën tijdens de bevalling aangetoond, en in het bijzonder het belangrijke onderzoek van Burns et al. uitgevoerd in Engeland. Ontdek in dit artikel een korte samenvatting van de bemoedigende resultaten. Een onderzoek ? Welke studie? Het was in het John Radcliffe Hospital van de Oxford Brookes Universiteit dat Burns et al.* het grootste klinische onderzoek op het gebied van de aromatherapie ooit uitvoerden. Het centrum “John Radcliffe Women's Hospital”, dat jaarlijks 6.500 geboorten verwelkomt, stelde dit team in staat om 8 jaar lang samen te werken met artsen, vroedvrouwen en zwangere vrouwen om de geneeskrachtige eigenschappen van etherische oliën op dit gebied te bestuderen . Het hoofddoel van het onderzoek was het onderzoeken van de bijdrage van aromatherapie aan het verbeteren van de kwaliteit van de verloskundige zorg en het overwinnen van angst en angst om het comfort van de moeder aan het einde van de zwangerschap, bij het begin van de weeën en tijdens de bevalling te verbeteren. Welke methode? Het onderzoek omvatte 8.085 moeders . Gegevens verzameld over het gebruik van aromatherapie tijdens de periode werden vergeleken met een controlegroep van 15.799 moeders die geen aromatherapie gebruikten in het centrum. Het onderzoek bestudeerde het effect van essentiële oliën op bevallingsgerelateerde parameters zoals angst, pijn, misselijkheid en/of braken. De variabelen van dit onderzoek omvatten: de evaluatie van de effectiviteit door de moeders, de werking van aromatherapie op de bevalling, op het gebruik van farmacologische pijnstillers, op het gebruik van oxytocine via intraveneuze route om de bevalling te induceren en te versnellen, op geassocieerde symptomen en op de jaarlijkse kosten. De exacte titel van het onderzoek is “Een onderzoek naar het gebruik van aromatherapie in de intrapartum verloskundepraktijk” door Burns EE, Blamey C, Ersser SJ, Barnetson L, Lloyd AJ, J Altern Complement Med. 2000;6(2):141. Welke essentiële oliën? De essentiële oliën die in dit onderzoek zijn gebruikt, zijn gekozen door verschillende aromatherapeuten en vroedvrouwen in het ziekenhuis. De lijst was beperkt tot de volgende tien: De roos ( Rosa centifolia); Jasmijn ( Jasminum grandiflorum); Edele kamille ( Chamaemelum nobile); De bolvormige eucalyptus ( Eucalyptus globulus); Citroen (essentie) ( Citrus limonum); Mandarijn (essentie) (Citrus reticulata); Scharlei ( Salvia sclarea); Wierook ( Boswelia carteri); Echte lavendel (Lavandula angustifolia); Pepermunt ( Mentha piperita). Deze Essentiële Oliën worden op verschillende manieren toegediend: In de vorm van druppels op het kussen; Op het voorhoofd en op de handpalmen ; In de vorm van preparaten voor massages , voetbaden en perineale spoelingen . Houd er rekening mee dat sommige van deze essentiële oliën niet geschikt zijn voor routinematige aromatherapiebehandelingen tijdens de zwangerschap. Ze werden hier aangegeven bij de begeleiding van de bevalling. Welke resultaten? Uit het onderzoek bleek duidelijk dat aromatherapie een veilige optie is voor moeders en baby's; 50% van de vrouwen bevestigt de effectiviteit van aromatherapie bij het verminderen van hun niveau van angst en ongerustheid tijdens de bevalling en de bevalling, soms dramatisch. De essentiële oliën van echte lavendel (Lavandula angustifolia) en wierook (Boswelia carteri) waren hiervoor de meest gebruikte oliën; Het onderzoek bevestigde ook de effectiviteit van aromatherapie bij het verlichten van misselijkheid en/of braken, waardoor het natuurlijke welzijn van de moeder tijdens de bevalling en weeën werd verbeterd . Sommige moeders vinden dat pepermuntolie (Mentha piperita) in deze gevallen het meest nuttig is. Voor pijnverlichting getuigde bijna 60% van de moeders die essentiële oliën kozen in plaats van traditionele ziekenhuismethoden dat aromatherapie nuttig voor hen was. Een van de belangrijkste bevindingen van het onderzoek suggereert dat de essentiële oliën van Clary Sage (Salvia sclarea) en Edele Kamille (Chamaemelum nobile) het meest effectief zijn bij het verlichten van pijn tijdens de bevalling; Gedurende de acht jaar van deze studie daalde het gebruik van Pethidine (morfinomimetisch medicijn) in het vrouwencentrum van het John Radcliffe Hospital van 6% naar 0,2%; De essentiële oliën van bolvormige eucalyptus (Eucalyptus globulus) , citroenboom (Citrus limonum) of mandarijn (Citrus reticulata) werden in dit onderzoek door een groot aantal vrouwen gekozen om hun algemene gevoel van welzijn te versterken; Slechts 80 moeders (1%) ondervonden lichte reacties zoals milde huidirritatie of misselijkheid. Conclusie Deze studie en een paar andere moedigen ons aan om na te denken over aromatherapie voor de bevalling . We kunnen er rustig over praten met professionals uit de sector en vooral met verloskundigen.