De effectiviteit van etherische oliën van planten op de in vitro groei van fytopathogene schimmels na de oogst

The effectiveness of plant essential oils on the in vitro growth of postharvest phytopathogenic fungi

Plantenextracten, zoals essentiële oliën (Eos), die al lang in traditionele preparaten worden gebruikt, worden momenteel door de industriële fabrikanten gebruikt voor moderne formuleringen van consumentenproducten. Ze zijn te vinden in de parfumerie en cosmetologie, maar ook in de voedings- en farmaceutische industrie. In de landbouw werd gemeld dat Eos een interessant alternatief zou kunnen zijn voor chemische fungiciden en zou kunnen worden gebruikt als biofungiciden bij biologische bestrijding na de oogst. Het huidige werk werd daarom ondernomen om het effect van dertig soorten EO's op de in vitro groei van Penicillium italicum, Penicillium digitalatum die citrus infecteert en Colletotrichum musea die bananen infecteren, te bestuderen.

Download de affiche

DOORGAAN MET LEZEN

Effect van etherische oliën op de in vitro groei van penicillium digitalatum en penicillium italicum die citrusvruchten infecteren en colletotrichum musea die banaan infecteren

Citrusvruchten en bananen vertegenwoordigen wereldwijd de twee economisch belangrijke fruitgewassen. De belangrijkste oorzaken van verliezen na de oogst van deze vruchten zijn blauwe schimmel veroorzaakt door Penicillium italicum en groene schimmel veroorzaakt door Penicillium digitalatum voor citrus, en anthracnoseziekte veroorzaakt door Colletotrichum musea voor bananen. Om deze ziekten het hoofd te bieden, wordt al lang een behandeling met chemische fungiciden tijdens het conditioneringsproces gebruikt. Tegenwoordig wordt een dergelijke behandeling uitgedaagd vanwege de volgende redenen: Hoog gehalte aan residuen van chemische fungiciden in voedingsproducten Giftigheid van chemische fungiciden en risico's voor de menselijke gezondheid en het milieu, Ontwikkeling van ziekteverwekkerpopulaties die resistent zijn tegen chemische fungiciden, Beperking of verbod op het gebruik van een aantal chemische fungiciden door de wetgeving. Dit heeft de zoektocht naar alternatieve benaderingen gemotiveerd. Essentiële oliën (EO's) gewonnen uit aromatische planten staan ​​bekend om hun antischimmeleffecten en kunnen dus worden gebruikt tegen plantenplagen. Het huidige werk werd daarom ondernomen om het effect van tien Eos op de in vitro groei van P. italicum, P.digitatum en C. musea te bestuderen. Download de affiche

Evaluatie van de bacteriostatische eigenschappen van essentiële oliën en hun potentiële toepassingen voor de voedselmicrobiologie

Door de recente toename van het aantal voedselschandalen is voedselveiligheid een grote zorg voor voedselproducenten geworden. Meer dan ooit vragen consumenten om producten die microbiologisch veilig zijn en tegelijkertijd minder kunstmatige bewaarmiddelen bevatten. Het gebruik van kleine concentraties etherische oliën zou een oplossing voor dit dilemma kunnen bieden, omdat sommige van deze “natuurlijke additieven” al bewezen bacteriostatische eigenschappen hebben. Essentiële oliën profiteren ook van een zeer goed imago, dankzij hun talrijke eigenschappen (antioxidant, antiviraal, ontstekingsremmend) en het feit dat ze al duizenden jaren door mensen worden gebruikt. Download de volledige studie