Evaluatie van de bacteriostatische eigenschappen van essentiële oliën en hun potentiële toepassingen voor de voedselmicrobiologie

Evaluation of the bacteriostatic properties of essential oils and their potential applications for food microbiology

Door de recente toename van het aantal voedselschandalen is voedselveiligheid een grote zorg voor voedselproducenten geworden. Meer dan ooit vragen consumenten om producten die microbiologisch veilig zijn en tegelijkertijd minder kunstmatige bewaarmiddelen bevatten. Het gebruik van kleine concentraties etherische oliën zou een oplossing voor dit dilemma kunnen bieden, omdat sommige van deze “natuurlijke additieven” al bewezen bacteriostatische eigenschappen hebben. Essentiële oliën profiteren ook van een zeer goed imago, dankzij hun talrijke eigenschappen (antioxidant, antiviraal, ontstekingsremmend) en het feit dat ze al duizenden jaren door mensen worden gebruikt.

Download de volledige studie

DOORGAAN MET LEZEN

De effectiviteit van etherische oliën van planten op de in vitro groei van fytopathogene schimmels na de oogst

Plantenextracten, zoals essentiële oliën (Eos), die al lang in traditionele preparaten worden gebruikt, worden momenteel door de industriële fabrikanten gebruikt voor moderne formuleringen van consumentenproducten. Ze zijn te vinden in de parfumerie en cosmetologie, maar ook in de voedings- en farmaceutische industrie. In de landbouw werd gemeld dat Eos een interessant alternatief zou kunnen zijn voor chemische fungiciden en zou kunnen worden gebruikt als biofungiciden bij biologische bestrijding na de oogst. Het huidige werk werd daarom ondernomen om het effect van dertig soorten EO's op de in vitro groei van Penicillium italicum, Penicillium digitalatum die citrus infecteert en Colletotrichum musea die bananen infecteren, te bestuderen. Download de affiche

Genotoxiciteit van sommige essentiële oliën die vaak worden gebruikt in aromatherapie

Genotoxische eigenschappen van de essentiële oliën gewonnen uit Artemisia dracunculus (dragon), Ocimum basilicum (basilicum), Cinnamomum loureirii (kaneel), Laurus nobilis (laurier), Satureja montana (hartig) en Rosmarinus officinalis (rozemarijn) worden bestudeerd door Drosophila melanogaster Somatic Mutation en recombinatietest (SMART). Er wordt gebruik gemaakt van de hoge bioactivatie gekruist met een hoge cytochroom P450-afhankelijke bioactiveringscapaciteit. Deze test is voornamelijk gebaseerd op het verlies van heterozygotie van de meervoudige vleugelharen (mwh) en flare-3 (flr3) van de geschikte recessieve markers, wat kan leiden tot de vorming van mutante klonen van larvale cellen, en die vervolgens tot expressie zullen worden gebracht. zoals vlekken op de vleugels van volwassen vliegen. Larven in het derde stadium worden gedurende 48 uur behandeld met verschillende concentraties van de essentiële oliën opgelost in Tween-80 van 0,2% of 2%. De vleugels van de opkomende volwassenen worden geanalyseerd op het voorkomen van verschillende soorten mutantvlekken. Er worden geen statistisch significante verschillen in spotfrequenties tussen negatieve controles en behandelde series waargenomen. Deze resultaten suggereren dat de zes essentiële oliën in de geteste concentraties niet genotoxisch zijn voor somatische cellen van D. melanogaster. Download de volledige studie