Aromatische massage: welke essentiële oliën kiezen?

Le massage aromatique: quelles huiles essentielles choisir ?

Het is bijna Valentijnsdag en daarom hebben wij zin in massages! En wat is er mooier dan te profiteren van de prachtige eigenschappen van essentiële en plantaardige oliën om van deze massage een uniek moment te maken dat welzijn en gezondheid combineert? Meer weten over onze synergieën? Tot ziens in dit artikel!

Voordelen van een aromatische massage

We praten heel vaak met u over de voordelen van essentiële oliën en aromatherapie in het algemeen voor medische doeleinden en we vergeten soms dat het een uitstekende manier is om uzelf te trakteren op een moment van welzijn en ontspanning.

Aromatische massage heeft effecten op het hele lichaam. Toegepast naast de gebaren van het massageapparaat, bevordert de combinatie van essentiële en plantaardige oliën perfecte ontspanning, effectieve eliminatie van gifstoffen en een betere veneuze circulatie . Bovendien bieden veel instituten niet voor niets aromatische massages aan die de bloedcirculatie verbeteren en stress verminderen.

Bovendien fungeert aromatische massage ook als regulator voor de verschillende functies van het lichaam. De combinatie van gerichte acties en aangepaste essences maakt het namelijk mogelijk om bepaalde aandoeningen van het lichaam, zoals een opgeblazen gevoel, tintelingen, misselijkheid, zware benen, slaapstoornissen of constipatie, te beperken of zelfs te elimineren.

Bovendien heeft aromatische massage grote voordelen voor de huid . Concreet voeden essentiële oliën (zoals sandelhout , damastroos of ylang-ylang ) de opperhuid. Ze zorgen dus op een volledig natuurlijke manier voor tonus, soepelheid, hydratatie en elasticiteit.

Eindelijk, ook al lijkt het voor de hand liggend, de geuren van essentiële oliën en hun aromatische moleculen oefenen een werking uit op ons limbisch brein , de zetel van instincten en gevoelens. Essentiële oliën kunnen, via het reukmechanisme, inwerken op onze emoties en ons de voordelen ervan bieden op psycho-emotioneel gebied.

Ontdek enkele ideeën voor “massage”-synergieën

Een puur moment van romantische ontspanning

Het is bijna Valentijnsdag en massage mag geassocieerd worden met een knuffelmoment! Er gaat niets boven essentiële oliën verdund in plantaardige oliën om een ​​moment van plezier voor twee te bieden.

Onze vlaggenschip essentiële olie: Ylang-Ylang

De term Ylang-Ylang komt uit de Filippijnen, waar we spreken van ‘alang-alang’ om te verwijzen naar bloemen die dansen in de wind. In Indonesië betekent Ylang-Ylang ‘de bloem der bloemen’. Er is inderdaad geen parfum dat bloemiger, sensueler en exotischer is.

Ylang-Ylang Essentiële Olie staat bekend als afrodisiacum en seksueel tonicum en staat bekend om zijn warme en sensuele geur die de zintuigen prikkelt.

Met welke plantaardige olie moet je het combineren?

Overweeg om de etherische olie te combineren in een plantaardige olie zoals abrikozenpitolie , zoete amandel , argan of in de Pranarōm massageolie , ontworpen op basis van plantaardige oliën van abrikozenpitolie, biologische zonnebloem en rozenbottel.

Voor een massage vol sensualiteit , verdun 2 druppels Ylang-Ylang Essentiële Olie in 8 druppels Plantaardige Olie en breng aan op de onderrug en/of wervelkolom.

Verhoog het mannelijke libido

Hoewel op zichzelf zeer effectief, kan de essentiële olie van Ylang-Ylang ook heel goed gecombineerd worden met andere essentiële oliën om een ​​zeer effectieve synergie te creëren, vooral in gevallen van verminderd libido.

Plaats 4 druppels van dit mengsel op de basis van de wervelkolom en masseer zachtjes. Het beste is nog steeds twee personen... Je kunt deze handeling een week lang herhalen.

Verhoog het vrouwelijke libido

Masseer uw onderrug tweemaal daags met een paar druppels van deze formule.

Ontspan en slaap rustig

Om ontspanning en slaap te bevorderen, kunnen veel synergieën effectief zijn en dit is er één van.

Essentiële olie van rozenhout wordt over het algemeen aanbevolen vanwege de positieve effecten op onze psyche . Dankzij de bloemige geur is het ideaal om de overwerkte of gestresste geest te kalmeren.

Plaats 4 druppels van dit mengsel op de basis van de wervelkolom en masseer zachtjes.

Aarzel niet om uw massageolie te personaliseren met de kalmerende essentiële oliën van uw keuze (echte lavendel, edele kamille, petitgrain bigarade of vanille vanwege de zachtheid) en open de deuren naar een reukuniversum dat elke keer anders is. Kies altijd niet-dermocaustische en niet-fotosensibiliserende essentiële oliën om huidreacties te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan Yuzu essentiële olie die een pittige en rustgevende toets geeft!

Voor sportieve mensen

Tijdens het sporten worden de spieren soms zwaar belast en dit veroorzaakt spanning of microscheurtjes die de bekende pijntjes of krampen veroorzaken. Het is bekend dat massages het lichaam ontspannen en de spierspanningen verminderen die het lichaam samentrekken.

Therapeutisch en geruststellend verzachten ze de spieren, ontspannen het lichaam en zorgen voor een uniek welzijn. Vooral na het sporten ontspannen massages de sporter en zorgen ze ervoor dat het lichaam gemakkelijker kan herstellen.

Ons vlaggenschip essentiële olie: wintergroen

De essentiële olie voor atleten bij uitstek, ideaal bij spierproblemen of krampen . Het wordt zowel ter voorbereiding als bij herstel gebruikt. In feite bestaat het voor meer dan 95% uit methylsalicylaat, een actief ingrediënt dat vaak in apotheken wordt gebruikt vanwege de pijnstillende, ontstekingsremmende en krampstillende effecten. Het helpt allerlei soorten spierpijn te voorkomen en te verlichten.

Met welke plantaardige olie combineren?

Het kan bijvoorbeeld worden verdund in Arnica Plantaardige Olie . En niet voor niets staat Arnica bekend om zijn ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen.

3 tot 4 druppels Wintergreen Essentiële Olie, te verdunnen in 4 druppels plantaardige olie. Na het sporten door middel van massage op de getroffen gebieden aanbrengen.
Wees niet verrast als u een gevoel van "warmte" ervaart door de werking van etherische olie van wintergroen.

Hoe essentiële oliën gebruiken voor sport?

Bibliografie

www.lechodelarivenord.ca - De voordelen van aromatische massage

DOORGAAN MET LEZEN

De Cera-diffusor en zijn koepel

De CERA-diffusor evolueert met 2 nieuwe varianten: de CERA Barocco-diffusor en de CERA Linio-diffusor. Deze 2 diffusers behouden de elegantie van de Cera-diffusor en onderscheiden zich door het ontwerp van de keramische koepel en de kleur van het hout. Voor de Cera Barocco diffuser onthult het rubberhout een zachte beige kleur en de keramische koepel onthult een subtiel omgevingslicht terwijl het transparant is door de ontwerpen die ons doen denken aan de architectonische lijnen van Italiaanse gebouwen. Voor de Cera Linio diffuser zorgt de prachtige bruine kleur van rubberhout voor een warme noot en de keramische koepel met een gelijnd grafisch effect verleidt met de lichtsfeer die zo met finesse wordt verspreid. Naast deze 2 nieuwe diffusers wordt een nieuw concept voorgesteld: het personaliseren van de Cera-diffusor met koepels met gevarieerde ontwerpen: dankzij individueel verwisselbare koepels die in 4 versies bestaan: Barocco, Linio, Punti en Scala. Pas uw Cera diffuser eenvoudig aan voor elke gelegenheid en elke wens.

Essentiële oliën tegen depressie!

De derde maandag van januari wordt al enkele jaren ‘Blue Monday’ genoemd en wordt beschouwd als de meest deprimerende dag van het jaar! Ook al is deze dag vooral een goede marketingzet, het is waar dat ons moreel momenteel kan worden beïnvloed door de duisternis, de kou en de nooit eindigende Covid-19-pandemie. Hier zijn onze natuurlijke tips op basis van essentiële oliën om te voorkomen dat je in somberheid bezwijkt en weer een glimlach op je gezicht tovert! Ontdek onze selectie essentiële oliën tegen depressie, ideaal voor tijdelijke dalingen van het moreel en kleine ontmoedigingen. En niet voor niets bieden etherische oliën troost en van sommige is bekend dat ze eigenschappen hebben: kalmerend, verzachtend, balancerend op het zenuwstelsel of antidepressivum. Neroli etherische olie De zure sinaasappelboom (bittere sinaasappelboom) is een boom van 5 tot 10 m. Oorspronkelijk afkomstig uit India, werd het tijdens de kruistochten in Europa geïntroduceerd. De Moren verbouwden het intensief in de buurt van Sevilla, in Spanje. Hij draagt ​​een kleinere vrucht dan de zoete sinaasappel en heeft een ruwere schil, gekleurd met groen of geel. De bloemen, waaruit de etherische olie afkomstig is, verspreiden in de lente een delicate geur die altijd gewild is bij parfumeurs. Deze essentiële olie tegen depressie bij uitstek, met zijn boeiende geur, staat bekend om zijn kalmerende, ontspannende en antidepressieve eigenschappen. Het kalmeert, verlicht angst en kalmeert zenuwaanvallen. Het is een echte welzijnsbondgenoot in tijden van depressie, groot verdriet of melancholie. Bergamot etherische olie Bergamot is, net als Neroli, een essentiële olie die linalool en monoterpeenesters bevat, die spasmolytische en anxiolytische eigenschappen hebben. Linalool concurreert met bepaalde neurotransmitters in de hippocampus, die helpen bij het reguleren van de stemming, het verlagen van de bloeddruk, het beperken van de tijd die nodig is om in slaap te vallen en het verlichten van spanning. De werking van essentiële bergamotolie op het parasympathische systeem maakt het een bondgenoot tegen een laag moreel . Het heeft een onmiddellijk kalmerend effect op tijdelijke stresstoestanden en angststoornissen en kan daarom helpen bij blues of demotivatie . Het is ook bekend dat de geuren van andere essentiële oliën van citrusvruchten, rijk aan monoterpenen , vreugde en levensvreugde brengen. Wij denken dan vooral aan Mandarijn- of Zoete Sinaasappel-essences. Citroenverbena etherische olie Oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, overtuigde de zeer aangename geur en smaak al snel iedereen die het in kruidenthee gebruikte vanwege zijn ontspannende eigenschappen . Omdat we een aangenaam moment zo lang mogelijk willen verlengen, bieden we niet uiteindelijk een beetje verbena aan! Er gaat niets boven het bevorderen van openheid en het delen van momenten van welzijn. Tegenwoordig heeft het de hele wereld verleid (terecht) omdat citroenverbena erg lekker is. Het levert de energie en dynamiek die nodig zijn bij vermoeidheid of een verminderd moreel en verlangen . Het wordt erkend als een “antistress”- en ontspannend middel wanneer wrok wordt gevoeld of wanneer iemand last heeft van spijsverteringsontstekingen. Ten slotte opent het de deur naar enthousiasme, vreugde en optimisme. Yuzu-etherische olie De schil van de geeloranje gekleurde vrucht geeft, na distillatie, een essentiële olie waarvan de geur een waar genot biedt met zijn diepte en geurige complexiteit. We ruiken zowel de geur van neroli als die van mandarijn of petit grain. Een echte positieve boodschap die je in een goed humeur brengt ! Deze essentiële olie brengt het zenuwstelsel weer in evenwicht, kalmeert en kalmeert de emoties . Nooit meer dezelfde gedachten keer op keer herhalen! Een klein ontspanningsidee: giet een paar druppels Yuzu essentiële olie in melk, badolie of op badzout. Ideaal ter voorbereiding op een goede nachtrust en ter bestrijding van slapeloosheid. Yuzu essentiële olie: een schat die door de Japanners wordt gekoesterd Vanille etherische olie (of voorverdunde oleohars) Antidepressivum, vanille is uitzonderlijk om een ​​sombere stemming te bestrijden en je gelukkig en ontspannen te maken. Vanilline aanwezig in essentiële vanilleolie is een effectief antidepressivum. Ook de geur van vanille heeft een ontspannende werking. Bovendien heeft het verzachtende eigenschappen voor de hersenen van mensen die gevoelig zijn voor stress en angst. Ylang-ylang etherische olie Ylang-ylang is een essentiële olie waarvan de geur unaniem wordt gewaardeerd vanwege de warme, bloemige, exotische, ronde en vrouwelijke tonen. Het is niet verwonderlijk dat het een van de essentiële oliën is die, door reukzin , het menselijk gedrag kan veranderen . Zwarte sparren etherische olie Essentiële olie van zwarte spar komt uit de distillatie van naalden van zwarte spar. Het is rijk aan esters en terpenen (pinenen) en staat erom bekend de immuniteit te stimuleren en de batterijen op te laden in geval van chronische vermoeidheid of depressie . Harmoniserend en verkwikkend, zal het uiteindelijk de persoon ondersteunen die besluiteloos, ontmoedigd is of geen zelfvertrouwen heeft. De houtachtige en frisse geur dompelt je onder in de diepten van de boreale bossen. Onze Aromaself-synergieën Levensvreugde, goed humeur Mandarijnenessence - 4 ml; HECT Geranium Rosat CV Egypte - 1 ml; HECT Zwarte spar - 1 ml; HV Abrikozenpit - 4 ml; Druppelflesje van 10 ml. Hoe te gebruiken ? 3 druppels van het mengsel op de zonnevlecht bij het rijzen en 3 druppels op de binnenkant van de polsen voor de “olfacto”-methode, 3 keer per dag, maar niets verhindert het innemen van 3 druppels in de mond met een beetje honing, suiker, 2 keer per dag. dag. Energie/vitaliteit bij vermoeidheid, fysieke uitputting HECT grove den - 40 druppels HECT Zwarte spar - 40 druppels; Druppelflesje 10 ml. Hoe te gebruiken ? Breng 4 druppels van de synergie rechtstreeks op de bijnieren (het niergebied) aan, 's ochtends en 's middags, gedurende 10 dagen. (+12 jaar) Atmosferische diffusie - Breng uw emoties opnieuw in harmonie HECT Ylang-ylang - 30 druppels; HECT Echte lavendel - 60 druppels; HECT rozenhout - 120 druppels; HECT Bergamot - 90 druppels; Druppelflesje van 10 ml. Hoe te gebruiken ? Giet 5 tot 10 druppels in een ultrasone diffuser en verdamp gedurende 30 minuten, 2 tot 3 keer per dag. Essentiële oliën, maar niet alleen dat... Een goed dieet Naast essentiële oliën is het belangrijk om een ​​goed voedingspatroon te hebben en een consumptie die rijker is aan omega-3, vitamines, sporenelementen en magnesium, om de vermoeidheid en de daling van het moreel tijdens deze cruciale periode te bestrijden. Een sport beoefenen Indien mogelijk soms buiten om te profiteren van natuurlijk licht. We weten dat licht essentieel is, dus profiteer van het wandelen zodra er een zonnestraal is. Een beetje tuinieren, een boswandeling, een rondje hardlopen... Elke gelegenheid om naar buiten te gaan is een goede! Lachen! We zeggen het niet genoeg, maar lachen verhoogt, net als sporten, het endorfineniveau en zorgt voor een gevoel van welzijn. Wetende dat lachen goed is voor je gezondheid en dat het besmettelijk is, zou het zonde zijn om jezelf ervan te beroven.