Antimicrobiële activiteiten van commerciële essentiële oliën en hun componenten tegen door voedsel overgedragen ziekteverwekkers en bacteriën die voedselbederf veroorzaken

Antimicrobial activities of commercial essential oils and their components against food-borne pathogens and food spoilage bacteria

Pathogene bacteriën en bacteriën die voedselbederf veroorzaken, worden beschouwd als de belangrijkste oorzaken van door voedsel overgedragen ziekten en verslechtering van de voedselkwaliteit in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden. Om de voedselveiligheid te garanderen en de houdbaarheid van voedselproducten te verlengen, worden toevoegingen van chemische conserveermiddelen aan voedselproducten of ontsmettingsbehandelingen via fysische, chemische of biologische processen of combinaties daarvan op grote schaal toegepast in de voedselindustrie (Brul en Coote 1999). ; Gould 2000).

Er zijn echter kritische zorgen geuit vanwege de beperkingen van behandelingsprocessen en omdat de overleving van aan de omgeving aangepaste bacteriën na behandelingsprocessen kan leiden tot hoge resistentie van bacteriën zoals pathogene Escherichia coli O157:H7, Listeria monocytogenes en sommige Salmonella-serovars (Whitney et al. al.

Download de volledige studie

DOORGAAN MET LEZEN

De impact van oregano (origanum heracleoticum) etherische olie en carvacrol op virulentiegentranscriptie door escherichia coli O157:H7

Enterohemorragische Escherichia coli (EHEC) serotype O157:H7 werd voor het eerst erkend als voedselpathogeen in 1982 (Paton en Paton 1998). Sindsdien is dit organisme betrokken bij sporadische gevallen en uitbraken van enterohemorragische diarree wereldwijd (EFSA en ECDC 2013; Crim et al., 2014). EHEC O157:H7 is een lid van de hechtende en uitwissende (A/E) E. coli-groep. Het bezit virulentiefactoren die essentieel zijn voor de adhesie van de ziekteverwekker aan darmepitheelcellen (hechting) en is verantwoordelijk voor de vernietiging van de borstelrand van microvilli (uitwissing) (Paton en Paton 1998). Download de volledige studie

Functionele en ultrastructurele veranderingen in pseudomonas aeruginosa- en staphylococcus aureus-cellen geïnduceerd door etherische olie van cinnamomum verum

Microbieel bederf is de meest voorkomende oorzaak van voedselbederf. Een van de grootste zorgen van de voedingsindustrie is dus de beheersing van bederf en pathogene organismen. Daarom wordt tijdens de productie een breed scala aan chemicaliën die de microbiële groei remmen aan voedsel toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen en de voedselveiligheid en kwaliteit te garanderen. Hoewel de effectiviteit van traditionele condooms wordt erkend, zijn er echter vraagtekens gezet bij de veiligheid ervan (Türkoglu 2007). Download de volledige studie