Antimicrobiële activiteiten van commerciële essentiële oliën en hun componenten tegen door voedsel overgedragen ziekteverwekkers en bacteriën die voedselbederf veroorzaken

Antimicrobial activities of commercial essential oils and their components against food-borne pathogens and food spoilage bacteria

Pathogene bacteriën en bacteriën die voedselbederf veroorzaken, worden beschouwd als de belangrijkste oorzaken van door voedsel overgedragen ziekten en verslechtering van de voedselkwaliteit in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden. Om de voedselveiligheid te garanderen en de houdbaarheid van voedselproducten te verlengen, worden toevoegingen van chemische conserveermiddelen aan voedselproducten of ontsmettingsbehandelingen via fysische, chemische of biologische processen of combinaties daarvan op grote schaal toegepast in de voedselindustrie (Brul en Coote 1999). ; Gould 2000).

Er zijn echter kritische zorgen geuit vanwege de beperkingen van behandelingsprocessen en omdat de overleving van aan de omgeving aangepaste bacteriën na behandelingsprocessen kan leiden tot hoge resistentie van bacteriën zoals pathogene Escherichia coli O157:H7, Listeria monocytogenes en sommige Salmonella-serovars (Whitney et al. al.

Download de volledige studie

DOORGAAN MET LEZEN

The impact of oregano (origanum heracleoticum) essential oil and carvacrol on virulence gene transcription by escherichia coli O157:H7

Enterohaemorrhagic Escherichia coli (EHEC) serotype O157:H7was first recognized as a food pathogen in 1982 (Paton and Paton 1998). Since then, this organism has been implicated in sporadic cases and outbreaks of enterohaemorrhagic diarrhea worldwide (EFSA and ECDC 2013; Crim et al., 2014). EHEC O157:H7 is a member of the attaching and effacing (A/E) E. coli group. It possesses virulence factors essential for adhesion of the pathogen to intestinal epithelial cells (attachment) and is responsible for the destruction of the brush border ofmicrovilli (effacement) (Paton and Paton 1998). Télécharger l'étude complète

Functionele en ultrastructurele veranderingen in pseudomonas aeruginosa- en staphylococcus aureus-cellen geïnduceerd door etherische olie van cinnamomum verum

Microbieel bederf is de meest voorkomende oorzaak van voedselbederf. Een van de grootste zorgen van de voedingsindustrie is dus de beheersing van bederf en pathogene organismen. Daarom wordt tijdens de productie een breed scala aan chemicaliën die de microbiële groei remmen aan voedsel toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen en de voedselveiligheid en kwaliteit te garanderen. Hoewel de effectiviteit van traditionele condooms wordt erkend, zijn er echter vraagtekens gezet bij de veiligheid ervan (Türkoglu 2007). Download de volledige studie