Functionele en ultrastructurele veranderingen in pseudomonas aeruginosa- en staphylococcus aureus-cellen geïnduceerd door etherische olie van cinnamomum verum

Functional and ultrastructural changes in pseudomonas aeruginosa and staphylococcus aureus cells induced by cinnamomum verum essential oil

Microbieel bederf is de meest voorkomende oorzaak van voedselbederf. Een van de grootste zorgen van de voedingsindustrie is dus de beheersing van bederf en pathogene organismen. Daarom wordt tijdens de productie een breed scala aan chemicaliën die de microbiële groei remmen aan voedsel toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen en de voedselveiligheid en kwaliteit te garanderen. Hoewel de effectiviteit van traditionele condooms wordt erkend, zijn er echter vraagtekens gezet bij de veiligheid ervan (Türkoglu 2007).

Download de volledige studie

DOORGAAN MET LEZEN

Antimicrobiële activiteiten van commerciële essentiële oliën en hun componenten tegen door voedsel overgedragen ziekteverwekkers en bacteriën die voedselbederf veroorzaken

Pathogene bacteriën en bacteriën die voedselbederf veroorzaken, worden beschouwd als de belangrijkste oorzaken van door voedsel overgedragen ziekten en verslechtering van de voedselkwaliteit in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden. Om de voedselveiligheid te garanderen en de houdbaarheid van voedselproducten te verlengen, worden toevoegingen van chemische conserveermiddelen aan voedselproducten of ontsmettingsbehandelingen via fysische, chemische of biologische processen of combinaties daarvan op grote schaal toegepast in de voedselindustrie (Brul en Coote 1999). ; Gould 2000). Er zijn echter kritische zorgen geuit vanwege de beperkingen van behandelingsprocessen en omdat de overleving van aan de omgeving aangepaste bacteriën na behandelingsprocessen kan leiden tot hoge resistentie van bacteriën zoals pathogene Escherichia coli O157:H7, Listeria monocytogenes en sommige Salmonella-serovars (Whitney et al. al. Download de volledige studie

Antigenotoxische effecten van drie essentiële oliën in diploïde gist (saccaromyces cerevisias) na behandelingen met UVC-straling

Essentiële oliën (EO's) gewonnen uit geneeskrachtige planten zoals Origanum compactum, Artemisia herba alba en Cinnamomum camphora staan ​​bekend om hun gunstige effecten op de mens. De huidige studie werd uitgevoerd om hun mogelijke antigenotoxische effecten in een eukaryotisch celsysteem, de gist Saccharomyces cerevisiae, te onderzoeken. De EO's alleen vertoonden enige cytotoxiciteit en kleine cytoplasmatische mutaties, dat wil zeggen mitochondriale schade, maar ze waren niet in staat nucleaire genetische gebeurtenissen te veroorzaken. In combinatie met blootstelling aan nucleaire mutagenen zoals 254 nm UVC-straling, 8-methoxypsoraleen (8-MOP) plus UVA-straling en methylmethaansulfonaat (MMS), veroorzaakten behandelingen met deze EO's een opvallende toename in de hoeveelheid cytoplasmatische kleine mutaties, maar veroorzaakten een significante vermindering van revertanten en mitotische genconverters geïnduceerd onder overlevenden van de diploïde testerstam D7. Download de volledige studie