Ademhalingsrecept: Koude, verstopte neus (inhalatie)

Recette respiration : Rhume, nez bouché (inhalation)

In geval van verkoudheid in de winter is er niets beter dan het inhalatiemiddel van de goede oude grootmoeder. Heet water in combinatie met essentiële oliën zal u het grootste goed brengen en u helpen beter te ademen.

Om uw synergie samen te stellen

Hoe maak je je mengsel?

Giet de druppels Essentiële Oliën, altijd beginnend met de kleinste hoeveelheid. Kantel uw flesje 45° om gemakkelijk het aantal druppels te kunnen tellen.

Speciale voorzorgsmaatregel : Bescherm uw ogen goed tijdens het inademen. Houd uw ogen gesloten terwijl u inhaleert boven een kom met warm water of gebruik bij voorkeur een inhalator die hiervoor bedoeld is. In geval van huidirritatie, breng een beetje plantaardige olie aan op het gevoelige gebied.

Hoe te gebruiken ?

Giet 10 druppels van het mengsel rechtstreeks in een kom met heet water of in de kom van uw inhalator. Adem vervolgens de dampen in die uit het hete water komen. Herhaal de handeling 2 tot 3 keer per dag gedurende 5 dagen.

Voorzorgsmaatregelen en waarschuwing:

  • Geschikt voor inhalatiegebruik;
  • Kinderen: vanaf 6 jaar;
  • Verboden voor zwangere vrouwen;
  • Maximaal 1 jaar houdbaar

Voordat u met de bereiding begint, dient u onze aanbevelingen met betrekking tot goede productiepraktijken en voorzorgsmaatregelen bij gebruik te raadplegen. Goede doe-het-zelfpraktijken .

Elke mening, reflectie en advies die u krijgt, kan op geen enkele manier een consultatie met een arts of therapeut vervangen, bij wie u zelf verantwoordelijk bent om contact op te nemen voor uw follow-up.

DOORGAAN MET LEZEN

Recept: Verkoelende balsem

Kalmerende en verzachtende borstbalsem om de ademhaling te vergemakkelijken bij ongemakken aan de luchtwegen. Om mijn synergie samen te stellen HECT - Ravintsara - 40 druppels; HECT - grove den - 30 druppels; HECT - Tijm CT thujanol - 30 druppels; Karite boter 30 g; Klein potje. Hoe te gebruiken Breng een beetje van deze balsem aan op de borstkas of de bovenrug, 3 tot 4 keer per dag gedurende 7 tot 10 dagen. Dermaal + 6 jaar 6 maanden GEMIDDELD Hoe maak ik mijn mengsel? - Verwarm de sheaboter au bain-marie. - Eenmaal vloeibaar, van de warmtebron halen. - Voeg de druppels etherische oliën toe aan de vloeibare shea en meng om te homogeniseren. - Giet vervolgens de bereiding in de pot naar keuze en laat enkele uren afkoelen, eventueel in de koelkast. - Je winterbalsem is eindelijk klaar! Tip : Heb je geen sheaboter in huis? Vervang het door een neutrale vochtinbrengende crème en verander het in een geruststellende winterbalsem. Voorzorgsmaatregelen en waarschuwing Voordat u met de bereiding begint, dient u onze aanbevelingen met betrekking tot goede productiepraktijken en voorzorgsmaatregelen bij gebruik te raadplegen. Samenstelling Ingrediënten: Butyrospermum parkii boter, Cinnamomum camphora bladolie, Pinus sylvestris olie, Thymus vulgaris bloem, Tocoferol, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Limoneen*, Eugenol* - *Stof dat van nature aanwezig is in essentiële oliën. Eventuele meningen, reflecties en adviezen kunnen op geen enkele wijze een consultatie met een arts of therapeut vervangen, bij wie u zelf verantwoordelijk bent om contact op te nemen voor uw follow-up.

Recept: Oorolie

Synergie om rond het oor te masseren om oorinfecties en oorpijn te verlichten na tocht, het zwembad of een vliegreis. Om mijn recept tegen oorontstekingen samen te stellen: HECT - Uitgestraalde eucalyptus - 40 druppels HECT - Edele kamille - 20 druppels HECT -Tijm CT thujanol - 20 druppels Druppelaar: 10 ml Hoe te gebruiken ? Masseer het gebied rond het oor met 3 tot 4 druppels, 3 tot 4 keer per dag. Kinderen van 6 tot 12 jaar: 1/2 dosis voor volwassenen. 1 tot 2 druppels, 3 tot 4 keer per dag. Hoe maak ik mijn mengsel? Giet de druppels etherische oliën, begin altijd met de kleinste hoeveelheid. Kantel uw flesje 45° om gemakkelijk het aantal druppels te kunnen tellen. Voorzorgsmaatregelen en waarschuwing Voordat u met de voorbereiding begint, dient u onze aanbevelingen over goede productiepraktijken en voorzorgsmaatregelen voor gebruik bij doe-het-zelf te raadplegen. Ingrediënten: Eucalyptus radiata bladolie, Anthemis nobilis bloemolie, Thymus vulgaris bloem, Citral*, Citronellol*, Eugenol*, Geraniol*, Limoneen*, Linalool* *Stof dat van nature aanwezig is in essentiële oliën. Eventuele meningen, reflecties en adviezen kunnen op geen enkele wijze een consultatie met een arts of therapeut vervangen, bij wie u zelf verantwoordelijk bent om contact op te nemen voor uw follow-up.