De basisprincipes van diy

Les bases du DIY

Do It Yourself (DIY), je hebt er vast wel eens van gehoord, maar misschien nog nooit gedaan! Allereerst betekent ‘DIY’ letterlijk ‘Doe het zelf’. Deze beweging, die al enkele jaren in zwang is, kan perfect worden uitgebreid naar de aromatherapie, omdat het heel goed mogelijk is om je eigen synergieën te bereiken met essentiële en plantaardige oliën. Als je aan de slag wilt met zelfgemaakte bereidingen, dan geeft dit artikel je de basis van DIY.

Waarom synergie bereiken?

Allereerst: wat is synergie? Een synergie bestaat uit het combineren van verschillende essentiële en/of plantaardige oliën om de gewenste werking te versterken . Deze oliën kunnen verschillende eigenschappen hebben, waardoor het mogelijk wordt een mengsel te verkrijgen dat op verschillende niveaus werkt . Als ze echter dezelfde eigenschappen hebben, kunnen ze elkaar versterken om het gewenste effect te bereiken, omdat ze verschillende werkingsmechanismen hebben.

Deze synergieën kunnen op verschillende manieren worden gebruikt (beheersroutes):

  • Dermaal , voorkeursroute, dat wil zeggen op de huid door middel van massage verdund in een plantaardige olie. Vandaar de noodzaak om de juiste dosering van essentiële oliën en plantaardige oliën te kennen;
  • Door reukmiddelen , met behulp van een Aromastick-inhalator, een diffuser of gewoon door uit de fles te ademen;
  • Oraal/sublinguaal, met zorgvuldige respect voor de verhoudingen en verdunnen in een neutrale drager zoals een neutraal tablet, suiker, een lepel plantaardige olie, enz.

Bezoek ons ​​artikel Hoe essentiële oliën innemen? De verschillende galenics voor meer informatie!

Hoe de dosering bepalen?

De dosering van etherische oliën hangt af van het gebruik dat u ervan wilt maken. Afhankelijk van het nut zal het verdunningspercentage van een essentiële olie in een plantaardige olie inderdaad niet hetzelfde zijn. Dat betekent dat het verdunningspercentage niet hetzelfde zal zijn als je een verkoudheid wilt behandelen of een breuk wilt behandelen.

Bij Pranarôm zijn we van mening dat 1 ml overeenkomt met 30 druppels.

Als u bijvoorbeeld een zelfgemaakte behandeling in serumstijl voor het gezicht wilt uitvoeren om uw huid (huid zonder bijzonder probleem) te hydrateren en te voeden, raden wij in dit geval aan om de etherische olie in de behandeling te verdunnen tot 1% . In dit voorbeeld verdunnen we daarom 1% echte essentiële lavendelolie in 50 ml plantaardige jojoba-olie. (Zie onderaan de pagina voor de volledige berekening). *

Bij gebruik op de huid zal de verdunning variëren afhankelijk van het gebruik en het beoogde orgaan . Traditioneel wordt aanvaard om de volgende verdunningen te gebruiken:

  • 1%: dermocosmetische werking;
  • 3%: herstellende werking van de integument: neus-, oor-, vaginale oplossing;
  • 5%: werking op het zenuwstelsel;
  • 7%: bloedsomloop, bloed- en lymfatische werking;
  • 10%: spier-, pees-, gewrichtsactie;
  • 15%: sportactie en competitie;
  • 20%: systemische werking voor de gevoelige huid (baby's) oplossing voor dermocaustische EO's (fenolen);
  • 30%: zeer krachtige lokale actie.

Hoe stel ik mijn synergie samen?

In een druppelflesje, een pompflesje, een pipetflesje, een spuitflesje of zelfs een rollerbal:

  • Giet de druppels etherische oliën, begin altijd met de kleinste hoeveelheid;
  • Kantel uw flesje altijd op 45° zodat de etherische oliën druppel voor druppel vallen en niet in uitbarstingen en om het aantal druppels gemakkelijk te berekenen;
  • Vul de fles met plantaardige olie totdat de fles krimpt.
  • Zodra de synergie voltooid is, sluit u de fles en schudt u om het mengsel te homogeniseren;
  • Vergeet niet om altijd de naam van de synergie op de fles te schrijven, evenals de datum waarop u deze heeft bereid.

Op een inhalatorstick:

  • Haal het watje uit de inhalatorstick om te laten weken;
  • Plaats de druppels etherische olie voorzichtig over de gehele lengte van het watje;
  • Plaats het watje terug in het stokje en sluit af met de basis.

Ruikt jouw stokje niet meer voldoende? Verwijder voorzichtig de onderkant van het stokje en doe opnieuw het benodigde aantal druppels op het wattenschijfje.

Hoe behoud ik mijn synergie?

De etherische oliën zijn zeer gevoelig voor ultraviolette stralen die hun biochemische structuur wijzigen en worden bewaard in glazen flessen (bruin, groen, blauw). Ze zijn zeer vluchtig en verliezen geleidelijk hun werking als ze niet in luchtdichte flessen worden verzegeld. Vergeet niet uw fles na gebruik te sluiten om de rijkdom aan moleculen en dus de doeltreffendheid ervan te behouden.

Door deze paar basisregels te volgen, kan een synergie van essentiële oliën gedurende 1 jaar behouden blijven.

Daarentegen adviseren wij bij een synergie op basis van etherische oliën en plantaardige oliën deze binnen 6 maanden te gebruiken. Plantaardige oliën zijn zelfs gevoeliger voor oxidatie, wat betekent dat ze moeten worden beschermd tegen lucht, licht en hitte.

In herstelmodus?

Wilt u uw flessen schoonmaken? We moeten toegeven dat het schoonmaken van deze flessen essentiële en plantaardige oliën niet eenvoudig is, integendeel! Essentiële oliën zijn om verschillende redenen moeilijk schoon te maken : sterke geuren, “olieachtig” uiterlijk, soms zijn ze zelfs gekleurd.

Hier zijn een paar tips:

  • Vul een bak met zeer heet water (boven 70°C);
  • Doe afwasmiddel in dit water;
  • Laat de flessen 2 uur of langer weken;
  • Spoel vervolgens elke fles af met schoon water;
Als het in dit stadium nog steeds niet genoeg is:
  • Gebruik een flessenborstel, boen en voeg een paar druppels afwasmiddel toe;
  • Spoel opnieuw met schoon water;
  • Laat aan de lucht drogen, in omgekeerde volgorde.

Klassieke voorzorgsmaatregelen voor etherische oliën

Essentiële oliën zijn samengesteld uit zeer krachtige aromatische moleculen. Het is daarom belangrijk om de gebruiksmethoden, doseringen en voorzorgsmaatregelen te respecteren om elk risico te vermijden. Hier zijn enkele klassieke voorzorgsmaatregelen waar u naar kunt verwijzen:

  • Het gebruik van pure etherische oliën wordt afgeraden als u er niet aan gewend bent. Geef altijd de voorkeur aan verdunning in een drager : plantaardige olie, sheaboter, farmaceutische specialiteit, douchegel, shampoo, honing, suikers, siropen, yoghurt, broodkruim, neutrale lactosevrije tablet of andere drager.
  • Gebruik of slik geen etherische oliën of essences die coumarinen bevatten (=andgt; dus citrusvruchten) voordat u uzelf blootstelt aan de zon (fotosensibiliserend).
  • Voer bij allergische aandoeningen eerst een huidtest uit in de elleboogplooi. Wacht 10 tot 15 minuten om te zien of u slecht reageert of niet.
  • Voor het gebruik van etherische oliën bij baby's, kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, is het essentieel om vooraf een apotheker of arts te raadplegen om veilig te kunnen handelen.

*In dit voorbeeld willen we 1% etherische olie verdunnen in 50 ml plantaardige olie. In feite willen we eenvoudigweg een hydraterende en voedende behandeling creëren voor een gezicht dat geen bijzondere zorgen heeft. Ik kies daarom voor de dosering etherische olie van 1%.

  1. Laten we de dosis in ml etherische olie berekenen: 1% van 50 ml = 0,5 ml etherische olie.
    Je moet dus 0,5 ml etherische olie in 49,5 ml (=50-0,5) plantaardige olie doen.
    Vul tot aan de basis van de nek.
  2. Laten we nu het aantal ml en het aantal druppels omrekenen: 1 ml = ongeveer 30 druppels etherische olie.

Regel van drie om het aantal druppels etherische olie te bepalen: (30*0,5)/1= 15 druppels

Je moet dus 15 druppels etherische olie toevoegen aan 49,5 ml plantaardige olie.

Referenties:

  • https://phystoetsen.com/nettoyer-flacons-huile-essentielle/

DOORGAAN MET LEZEN

Aloë vera, deze plant met meerdere deugden!

Aloë Vera is een plant die sinds de oudheid wereldwijd bekend staat om zijn voordelen voor de gezondheid en het lichaam. Het wordt over de hele wereld gebruikt in traditionele medicijnen en zal vooral worden erkend vanwege zijn voordelen voor de huid, maar niet alleen... Ontdek bij Pranarōm de Aloë Vera + gel die speciaal is ontworpen om gemakkelijk uw synergieën met essentiële en plantaardige oliën te bereiken! Wil meer weten ? Wat is Aloë Vera? Aloë Vera is een meerjarige struik zonder stam die behoort tot de liliaceae-familie van het geslacht Aloë. Meestal wordt hij tussen de 60 cm en 1 meter hoog, maar dit hangt af van de soort aloë, aangezien er honderden zijn. Het blad heeft de vreemde eigenschap dat je bij het snijden twee vloeistoffen ziet stromen: een geel gekleurd sap en een witte slijmachtige gel. Het sap, ook wel latex of sap genoemd, wordt als irriterend beschouwd. Wat de gel betreft, de slijmerige en waterrijke samenstelling geeft hem uitzonderlijke hydraterende en anti-verouderingseigenschappen. Wat kunnen we op de markt vinden? Het Aloë Vera-blad kan in verschillende vormen worden gebruikt: gel, zeep, vloeistof, pillen, enz. Het bevat 75 voedingsstoffen en 200 andere componenten, waaronder 20 mineralen (ijzer, magnesium, calcium, enz.), 18 aminozuren en 12 vitamines ( C)., B1, B2). Wat maakt dit blad een zeer rijke must-have, nuttig voor voeding, welzijn en schoonheid. Om Aloë Vera-gel te verkrijgen is het proces eenvoudig. De met de hand geselecteerde en geoogste bladeren worden een paar uur later geperst om het sap te verkrijgen. Dat kan vervolgens worden gedroogd of weer in gelvorm worden gebracht. Het “latex”-gedeelte is irriterend en wordt daarom niet gebruikt om de gel te maken. Wat zijn de voordelen van Aloë Vera? Voordelen voor uw huid Het is bekend dat Aloë Vera-gel een wondermiddel is tegen huidproblemen, omdat het zeer voedzaam is. Hij heeft deugden verzachtend, hydraterend, genezend en ontstekingsremmend . Tegen brandwonden en steken Het kan worden gebruikt om “het vuur” veroorzaakt door oppervlakkige brandwonden te verlichten en om de opperhuid te herstellen. En ja, Aloë Vera heeft een werking genezend en kalmerend en versnelt daardoor de genezing van brandwonden, infecties en ontstekingen van de huid. Naast het verlichten van zonnebrand of brandwonden, maken de prachtige verzachtende eigenschappen het tot een zeer effectieve gel tegen insectenbeten. Het aanbrengen van Aloë Vera op een hapje helpt de jeuk te verminderen, maar geneest ook de huid. Deze zullen dus sneller verdwijnen. Tegen jeuk/irritatie en ter bevordering van de genezing Het vormt tevens een krachtig kalmerend middel tegen jeuk en alle vormen van roodheid. Aloë heeft mooie ontstekingsremmende eigenschappen, stimuleert het immuunsysteem en bevordert de genezing . Het wordt daarom gebruikt om allerlei soorten huidinfecties te behandelen en bijvoorbeeld eczeem of psoriasis te verlichten. Samenvattend is deze gel ideaal om de geïrriteerde huid te verzachten. Op het gebied van cosmetica Aloë Vera kan voor alle huidtypes worden gebruikt, het is een natuurlijke oplossing tegen vette maar ook droge of beschadigde huid . De gel is namelijk in staat diep in de opperhuid te dringen en de huid volledig te hydrateren. In cosmetica vinden we Aloë Vera terug in zepen, douchebaden, crèmes, deodorants en zelfs tandpasta's. Aloë kan worden gebruikt als antirimpelbehandeling, vooral omdat het de aanmaak van fibroblasten bevordert, cellen die verantwoordelijk zijn voor de vernieuwing van collageen. In die zin werkt het tegen huidveroudering. Deze gel kan heel goed gecombineerd worden met andere essentiële of plantaardige oliën om dit effect te bevorderen. Veel mensen zullen deze gel ook gebruiken om vlekken veroorzaakt door striae . Door de elasticiteit van de opperhuid te verbeteren, worden verschillende soorten huidvlekken verminderd. Voordelen voor je haar? Haar heeft ook hydratatie en voedingsstoffen nodig (mineralen, enz.). Bij Pranarōm adviseren we je vaak om plantaardige oliën te gebruiken om ze diep te voeden, maar het is ook belangrijk om ze te hydrateren. Deze hydratatie is een sleutelelement voor soepel, sterk en handelbaar haar! Aloë Vera-gel heeft verschillende voordelen: het is een uitstekend vochtinbrengend ingrediënt en respecteert de natuurlijke pH-waarde van de huid. Aloë Vera is al aanwezig in veel shampoos en conditioners. U kunt echter ook uw eigen thuiszorg als je dat wenst. Het resultaat: zacht, glanzend en diep gevoed haar! Aloë Vera-gel en essentiële (of plantaardige) oliën? Aloë Vera-gel is op waterbasis en zoals u waarschijnlijk weet zijn etherische oliën “ hydrofoob ”. Wat betekent dat de essentiële oliën niet goed mengen met de Aloë Vera-gel, ze blijven aan de oppervlakte. Bij Pranarōm wilden we een natuurlijke oplossing vinden om dit probleem op te lossen, omdat de synergieën tussen Aloë Vera-gel en essentiële oliën talrijk zijn en absoluut opmerkelijk kunnen zijn. Daarom hebben wij een ontworpen Aloë Vera + gel , die dankzij zijn innovatieve formule zorgt voor een perfecte emulsie tussen de Aloë Vera-gel en de oliën – zonder faseverschuiving. Onze Aloë Vera-gel + Pranarom Onze Aloë vera + gel onderscheidt zich van andere gels op de markt doordat de plantaardige en natuurlijke solubilisator direct in de aloë vera-gel is geïntegreerd, vandaar de naam “Aloë vera +”. Dit mengsel van gel en plantoplosser is ideaal om u in staat te stellen uw eigen synergieën te creëren in de “doe-het-zelf”-modus en om uw “minuutmengsels” rechtstreeks in de palm van uw hand te creëren. Hoe te gebruiken ? Onze aloë vera gel + Pranarōm is heel gemakkelijk te gebruiken! 1 pompje van deze gel kan gemengd worden met (maximaal) 4 druppels Essentiële en/of Plantaardige Olie. Druk de pomp in uw hand; Voeg de gewenste hoeveelheid etherische olie rechtstreeks toe aan de Aloë Vera-gel; Emulgeer snel met uw vinger; Breng het mengsel van Aloë + Essentiële Oliën plaatselijk aan; Aloë Vera+ gel kan ook puur gebruikt worden omdat het vele voordelen heeft, zelfs zonder toevoeging van etherische of plantaardige olie. Synergietips Brandwonden Aloë wordt al generaties lang gebruikt om brandwonden van welke oorsprong dan ook te behandelen. Deze plant wordt aanbevolen als after-sun crème en anti-brandcrème voor gezicht en lichaam. Maak uw handen en uw wond voorzichtig schoon met een sopje of bijvoorbeeld echte lavendelhydrosol, dep zachtjes met een kompres; Combineer een scheutje van de Aloë Vera pompfles met 4 druppels etherische olie van lavendel ; Meng en breng aan op de huid; Herhaal het aanbrengen elke 3 uur en je bent klaar! Zonverbranding In de palm van je hand: Combineer 1 knijpbeurt van de Aloë vera pompfles + 2 druppels etherische olie Spijklavendel + 2 druppels Calendula Plantaardige Olie; Aanbrengen op een gevoelig gebied (tot 3 keer per dag). Zware benen In de palm van je hand: Combineer 1 knijpbeurt van de Aloë Vera pompfles + 4 druppels etherische olie van Wilde Munt ; Om de bloedsomloop te ondersteunen en een verfrissend effect te verkrijgen, combineer je 1 knijpbeurt uit het pompflesje Aloë vera + 1 druppel HE Niaouli + 1 druppel Pepermunt EO + 1 druppel Cypress de Provence HE; Lokaal aanbrengen op zware benen voor een onmiddellijk verkoelend en pijnverlichtend effect, 3 tot 4 keer per dag. Na het ontharen/scheren Aanbevolen voor alle huidtypes: Combineer: 1 scheutje Aloë vera-gel + 2 druppels True Lavender Essential Oil + 2 druppels Calendula Plantaardige Olie ; Vervolgens op de gevoelige zone aanbrengen (indien nodig maximaal 3 keer per dag). Door zich op de huid af te zetten, verzacht de gel de tintelingen en bevordert het de genezing van kleine wondjes, terwijl een zachte, gehydrateerde en perfect gladde huid achterblijft. Gevoed en gehydrateerd haar Aanbevolen voor alle haartypes (vet, droog): Combineer een beetje Aloë vera + gel met een plantaardige olie ( avocado , kokosnoot ,..); Aanbrengen op nat haar; Laat gedurende 1 uur staan; Doe je gebruikelijke shampoo. Verbindingen: https://www.passeportsante.net/fr/Solutions/PlantesSupplements/Fiche.aspx?doc=aloes_ps https://www.naturaforce.com/bienfaits-complements/aloe-vera/bienfaits-aloe-vera-peau/

Hoe gebruik je essentiële oliën tijdens het sporten?

De redenen om regelmatig te sporten zijn zeer talrijk en niet voor niets zorgt sport voor een vermindering van de vetmassa, het geeft een gevoel van lichamelijk welzijn, maar het heeft ook invloed op het moreel en de algemene gezondheid (hart, slaap, gewrichten, stress,). enz.). 30 minuten sporten is al zeer effectief, denk hierbij aan touwtjespringen, coretraining, joggen of zelfs yoga. Om van fysieke activiteit te genieten en deze tegelijkertijd te versterken, kunnen essentiële oliën helpen bij het herstel, maar ook bij de geest. Meer informatie gebruiksaanwijzing ? Als het om sport gaat, is het uiteraard het allerbelangrijkste om een ​​fysieke activiteit of een sport te kiezen die je leuk vindt! Individueel of collectief, binnen of buiten, wat ons niveau ook is, we moeten het leuk vinden. Het is ook belangrijk om de activiteiten te variëren en niet altijd hetzelfde circuit of dezelfde activiteit te doen. Is te lang zonder sporten een probleem? Als je “te” lang niet hebt gesport en je start in een te snel tempo weer op, dan kan dit inderdaad een probleem zijn. We kunnen dan bang zijn voor gewrichtspijn, peesontsteking, een breuk of iets anders. Allereerst moet je opbouwen en korte sportsessies doen van maximaal twintig minuten of sessies met een lage intensiteit. Het herstel moet geleidelijk gebeuren en het is belangrijk om niet ‘sneller te gaan dan de muziek’ zoals ze zeggen. Na een paar weken raakt het lichaam eraan gewend en willen we meer, dus het is tijd om haalbare doelen te stellen! Ja, het is goed om een ​​uitdaging aan te gaan, maar je moet weten hoe je redelijk kunt zijn en deze stap voor stap kunt doen, zodat je jezelf geen pijn doet. Essentiële oliën, waarvoor? Heeft u uw oefeningen een beetje overdreven en heeft u nu last van krampen of spierproblemen? Geniet van de reflex van Essentiële en Plantaardige Oliën om jezelf te verlichten! Of u nu incidenteel of intensief sport, de voorbereiding en het herstel van spieren en gewrichten is essentieel om problemen te voorkomen en aromatherapie zal uw beste bondgenoot zijn. Essentiële oliën voor sportvoorbereiding en herstel. Super Lavandin etherische olie Super Lavandin Essentiële Olie heeft een samenstelling die gunstig is voor de spiervoorbereiding. Het helpt de spier te ontspannen en deze voorzichtig voor te bereiden op inspanning. Na het sporten helpt het pijn zoals krampen en pijn te verlichten dankzij de kalmerende en pijnstillende eigenschappen. Dosering: Op de huid 3 tot 4 druppels etherische olie verdund in bijvoorbeeld minimaal 3-4 druppels Arnica Plantaardige Olie en 1 tot 2 keer per dag op de belaste plekken aanbrengen. Immortelle etherische olie ( Italiaanse helichrysum) Italiaanse Helichrysum etherische olie helpt de microcirculatie van het bloed te activeren. Het staat bekend om zijn krachtige anti-hematoomkracht. Sporters kunnen het bijvoorbeeld gebruiken bij een blauwe plek, een bult of zelfs een verstuiking na een zware val. Dosering: Het wordt lokaal gebruikt, tijdens massage, 2 pure druppels op het hematoom of verdund met Arnica Plantaardige Olie. Bij een verstuiking 3 pure druppels aanbrengen na afkoelen met ijs (1x/dag). Citroen-eucalyptus etherische olie Rijk aan citronellal , Citroen Eucalyptus Essentiële Olie is onze brandweerman tegen ontstekingen! In feite kalmeert het snel elke ontsteking, ongeacht de oorsprong ervan. Dosering: Op de huid 3 tot 4 druppels etherische olie verdund in bijvoorbeeld minimaal 3-4 druppels Arnica Plantaardige Olie en 1 tot 2 keer per dag op de belaste plekken aanbrengen. Wintergroene etherische olie De essentiële olie voor atleten bij uitstek, ideaal bij spierproblemen of krampen. Het wordt zowel ter voorbereiding als bij herstel gebruikt. In feite bestaat het voor meer dan 95% uit methylsalicylaat, een actief ingrediënt dat vaak in apotheken wordt gebruikt vanwege de pijnstillende, ontstekingsremmende en krampstillende effecten. Het helpt alle soorten spierpijn te voorkomen en te verlichten. Dosering: Cutaan, 3 tot 4 druppels verdund in 4 druppels Arnica Plantaardige Olie (3 maal daags) op de gebruikte spieren. We zullen Arnica Plantaardige Olie kiezen omdat het bekend staat om zijn ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen. Synergie om pijn te verlichten Meng in de palm van je handen: 2 druppels Citroen-eucalyptus Etherische Olie; 2 druppels Wintergreen Etherische Olie; 5 druppels Arnica Plantaardige Olie. Na het sporten door middel van massage op de getroffen gebieden aanbrengen. Herhaal dit 2 tot 3 keer per dag gedurende 2-3 dagen als de pijn aanhoudt. Wees niet verrast als u een gevoel van "warmte" voelt dankzij de werking van etherische olie van wintergroen. Essentiële oliën voor toon en succes In de sport speelt de geest een cruciale rol en bepaalde essentiële oliën kunnen helpen emoties te heroriënteren en psychologische blokkades op te heffen. Verstevigende essentiële oliën die we aanbevelen: Edele Laurier etherische olie Noble Laurel Essentiële Olie wordt beschouwd als de “overwinnaars” Essentiële Olie. Het brengt de moed, vastberadenheid en het zelfvertrouwen die nodig zijn om sportieve uitdagingen aan te gaan. Het zal je door simpele reukzin naar de overwinning brengen. Dosering: 2 druppels op de polsen om krachtig te inhaleren wanneer de behoefte zich voordoet. Voor zelfvertrouwen Pepermunt Essentiële Olie heeft een algemeen verstevigend effect, ideaal voor sportvoorbereiding. Fysiek stimulerend, bevordert het de beweging en verbetert het ademhalingscomfort. Dosering: 1 druppel of 1 pareltje Pepermunt Essentiële Olie onder de tong om een ​​beetje traagheid tegen te gaan. Voor een verstevigend effect Essentiële olie van grove den is stimulerend en verkwikkend en wordt aanbevolen bij lichamelijke vermoeidheid en gebrek aan tonus. Dosering: Op de huid, 1 druppel grove den etherische olie in 4 druppels plantaardige olie om in de onderrug en op de nieren te masseren. Indien nodig 2x per dag herhalen. Neem een ​​therapeutische pauze na 3 weken gebruik. Tegen fysieke vermoeidheid Black Spruce Essentiële Olie staat bekend bij gevallen van ernstige vermoeidheid, het stelt u in staat uw batterijen op te laden en snel vitaliteit en energie terug te krijgen. Dezelfde dosering als etherische olie van grove den. Deze twee essentiële oliën zijn “cortison-achtig” en verkwikkend. Voor meer energie Synergie voor een anti-vermoeidheidsmassage: In 30 ml Nigella-olie + 120 druppels etherische olie van zwarte spar + 120 druppels etherische olie van grove den. Masseer dit mengsel 2 tot 3 keer per dag op het niergebied. Aromalgic oplossingen voor spieren/gewrichten De geconcentreerde lichaamsspray: geeft onmiddellijke en langdurige verlichting bij spanning, stijfheid en ongemak. Om lokaal te spuiten op gevoelige plekken van gewrichten en spieren (zoals knieën, rug, schouders, nek, etc.). De formule is sterk geconcentreerd in essentiële oliën zoals copaiba, geurig wintergroen en wilde munt; Gewrichtscrèmegel: perfect voor het masseren van gewrichtsgebieden ( knie, rug, schouder, nek ). Verrijkt met essentiële olie van Copaiba en extract van de Arnica-plant, biedt het dagelijks comfort en kalmering. Gewrichtscapsules: Bij acute pijn hebben de gewrichtscapsules naast de gewrichtsgelcrème een drievoudige werking: ontstekingsremmend, pijnstillend en ontspannend. Dankzij een complete en gerichte formule met 100% biologische essentiële oliën van venkel, echte lavendel, pepermunt, eucalyptus globulus, citroengras, kardemom en gember bevorderen de gewrichtscapsules het spier- en gewrichtscomfort. Massageolie “Rug, dijen, kuiten” : Voor degenen die de voorkeur geven aan de textuur van een “olie”, is er ook AROMALGIC massageolie ontworpen met Arnica om de pijn van pijn en kwalen te verminderen en het ongemak van ontsteking van een gewricht (zwelling) te minimaliseren roodheid, enz.) Ideaal als voorbereidingsmassage op lichamelijke inspanning of als ontspanningsmassage voor optimaal herstel. Ontdek ook de AROMALGIC kinderbalsem ontworpen voor een ontspannende massage voor opgroeiende kinderen of voor kleine atleten (praktisch formaat voor sport). Alles wat je moet weten over aromalgic Kinderbalsem, uitgelegd aan kinderen: leuk om hier te downloaden Bibliografie https://blog.eafit.com/quelles-huiles-essentielles-pour-sportif/ https://www.aude-maillard.fr/sport-conseils-sportif-et-huile-essentielle/ http://www.mon-huile-essentielle.com/huiles-essentielles-sport/ https://www.elle.fr/Minceur/Dossiers-minceur/Se-remit-au-sport-apres-40-ans-1589254 https://www.eona-lab.com/blog/reprise-du-sport-les-5-huiles-essentielles-indispensables