6 essentiële oliën die essentieel zijn voor de lente

6 Huiles Essentielles indispensables au printemps

Ahhh het ruikt naar de lente en wij krijgen er een goed gevoel van! De lente is het seizoen van herstart, van wedergeboorte, van stijgende energie. Deze dynamiek geldt net zo goed voor de natuur als voor de mens. Nu de zon weer schijnt, is het een gelegenheid om uit te gaan en te sporten, maar ook om te wandelen, wandelen of zelfs te picknicken! Deze activiteiten kunnen echter kleine ongemakken veroorzaken... Meer weten over onze selectie essentiële oliën die ideaal zijn voor de lente? Tot ziens in dit artikel.

Aspic Lavendel Essentiële Olie voor alles wat jeukt

Het is lente en dus een gelegenheid om even te picknicken of eindelijk te genieten van je tuin of een kleine wandeling in de buitenlucht! Maar ook de insecten, de bijen, de wespen zijn uit en er komt al snel een steek... Geen paniek! Als dit het geval is, is Aspic Lavendel Essentiële Olie een uitstekend anti-toxisch middel . Het heeft geweldige pijnstillende en kalmerende eigenschappen dankzij de linalool die het bevat. Het werkt bovendien helend, kortom een ​​“must-have” om in je handtas te hebben.

Gebruik van lavendel-aspic

Plaats elke 15 minuten 1 druppel pure aspic-lavendel op de angel. gedurende 2 uur.

Alles wat u moet weten over Aspic Lavendel Essentiële Olie

Zoete Sinaasappel Essentiële Olie (essentie) , het positieve

Deze kalmerende etherische olie geeft een impuls aan het verlangen naar verandering dat vaak met de lente gepaard gaat. Het heeft de kracht om ideeën te verduidelijken en een goed humeur te brengen! Het is zenuwachtig herstellend en antidepressief. Het laadt uw batterijen op en zorgt ervoor dat u dit nieuwe seizoen op de best mogelijke manier kunt beginnen.

Gebruik van sinaasappelessentie

In atmosferische diffusie, eventueel gemengd met andere etherische oliën of gemengd in uw olieachtige preparaat. Aanbrengen op de zonnevlecht, de binnenkant van de polsen met een massage.

Essentiële olie van zoete sinaasappel is fotosensibiliserend, dus kan niet worden gebruikt als huidtoepassing vóór blootstelling aan de zon, en zonder eerst te zijn verdund.

Citroen etherische olie (essentie) , ontgiftend

De lente is de ideale tijd om onze cellen nieuw leven in te blazen. De detoxbehandeling heeft tot doel vloeistoffen te helpen zuiveren door gifstoffen af ​​te voeren en te elimineren via specifieke organen zoals de lever, darmen, huid, nieren en longen. Het kan dus vermoeidheid en nervositeit, huidproblemen of zelfs slapeloosheid helpen verlichten.

Om dit te doen, denk aan de essentie van Citroen, een geweldig spijsverterings- en zuiverend tonicum dat alle spijsverterings- en leverfuncties zal activeren waaruit een echte ontgifting voortvloeit.

Gebruik ?

Neem 's ochtends op een lege maag 2 druppels citroenessence op ¼ stuk suiker of een neutrale drager gedurende 21 dagen.

De natuurlijke DETOX-kuur

Citroenessence is fotosensibiliserend, dus het kan niet worden gebruikt als huidtoepassing vóór blootstelling aan de zon en zonder eerst te zijn verdund.

Steranijs etherische olie (steranijs) , anti-allergisch

Elk voorjaar ontwikkelen duizenden mensen seizoensgebonden allergische symptomen. Dit is de bekende hooikoorts. Het wordt vaak geassocieerd met andere aandoeningen zoals astma, angst, hoesten, hoofdpijn of zelfs jeuk aan de ogen.

Steranijs Essentiële Olie wordt traditioneel gebruikt vanwege de voordelen voor het spijsverteringsstelsel en om darmproblemen (bijvoorbeeld maag- en darmkrampen) aan te pakken. Het wordt ook aanbevolen als anti-allergisch middel!

Het is verbazingwekkend en tegelijkertijd geeft het genie van de natuur ons alles wat we nodig hebben. Studies hebben aangetoond dat het anetholmolecuul in steranijs en venkel dezelfde anti-allergische werkzaamheid heeft als het methychavicolmolecuul in etherische olie van Dragon. Als je dus geen dragon meer hebt, kun je deze perfect vervangen door steranijs.

Gebruik van etherische olie van steranijs

 • Allergiepreventie: 1 tot 2 druppels steranijs in een medium in de ochtend op een lege maag. (5 dagen/7)
 • Behandeling van allergie, allergisch astma: 2 druppels etherische olie van steranijs 2 tot 3 keer per dag. De tijd die nodig is om de allergie-aanval te kalmeren.

Om het innemen gemakkelijker te maken en de smaak in de mond te vermijden, kiest u voor onze etherische olieparels : 1 parel = 1 druppel om door te slikken met een beetje water.

Behandel allergieën op natuurlijke wijze

Niet aanbevolen voor baby's en kinderen jonger dan 12 jaar. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap en niet langer dan 14 dagen consumeren.

Citroen-eucalyptus etherische olie , ontstekingsremmend

Dat is alles, de lente nadert en daarmee komen ook de fluitende vogels, de kleine lichte jasjes en... de motivatie om te gaan sporten! Omdat we het erover eens zijn dat het veel bemoedigender is om te gaan sporten als de zon schijnt en het bikiniseizoen in aantocht is... Wie sport zegt, zegt pijn, stijfheid, blauwe plekken, spanningen en om daarmee om te gaan, essentiële oliën kunnen jouw bondgenoten zijn! Wij denken dan aan Wintergroen, Kamferrozemarijn of Immortelle maar ook aan Citroen Eucalyptus.

Rijk aan citronellal, Citroen Eucalyptus Essentiële Olie is onze brandweerman tegen ontstekingen! In feite kalmeert het snel elke ontsteking, ongeacht de oorsprong ervan. Het zal zeer effectief zijn bij alle pees-, spier- en ligamentontstekingen , maar ook bij muggenbeten (het is ook een afweermiddel).

Gebruik ?

  Op de huid 3 tot 4 druppels etherische olie verdund in bijvoorbeeld minimaal 3-4 druppels plantaardige Arnica-olie en 1 tot 2 keer per dag op de belaste plekken aanbrengen.

  Hoe essentiële oliën gebruiken voor sport?

  Niet aanbevolen voor baby's en kinderen jonger dan 6 jaar en tijdens de zwangerschap.

  Zwarte sparren etherische olie voor maximale vitaliteit

  Wanneer de zonneschijn toeneemt met de komst van de lente, nadert de tijdverandering. Gepland eind maart, buiten het seizoen, komt dit overeen met het "verlies" van een uur slaap in de ochtend. Het biologische ritme wordt dus verstoord en het lichaam kan een zekere vermoeidheid voelen die met natuurlijke oplossingen moet worden verlicht voordat deze zich manifesteert.

  De Japanners voerden een verbazingwekkende studie uit die bewees dat de simpele handeling van het verblijven in het bos en het inademen van stoffen die van nature in de lucht aanwezig zijn, zoals pinenes of limoneen, het mogelijk maakte om het stressniveau te verminderen en de immuniteit te verbeteren.

  Als we niet twee dagen per maand in het bos kunnen blijven, biedt etherische olie van zwarte spar ons enkele van de voordelen van moleculen die van nature in het bos aanwezig zijn.

  Dit is uiteindelijk niet zo verrassend, etherische olie van sparren is in feite een van de essentiële oliën van dennen. Deze laatste, evenals hun belangrijkste verbindingen, pinenen, hebben immuunstimulerende eigenschappen getoond. Ze worden ook beschouwd als adaptogene oliën, dat wil zeggen dat ze het individu beter bestand maken tegen stress , of in ieder geval helpen zich aan te passen aan stress.

  Op energetisch niveau wordt het als positief beschouwd en als een bron van vitaliteit en energie.

  Op psycho-emotioneel niveau worden er verkwikkende eigenschappen aan toegeschreven. Het helpt lichaam en geest te stimuleren. Het geeft nieuw enthousiasme om de eigen grenzen te overschrijden.

  Gebruik ?

   2 druppels om te masseren met plantaardige hazelnootolie op elk bijniergebied (boven de nieren) of doe 2 druppels in uw douchegel. 's Ochtends of 's middags niet 's avonds gebruiken.

   Niet aanbevolen voor baby's en kinderen jonger dan 6 jaar en tijdens de zwangerschap.

   DOORGAAN MET LEZEN

   Pranarôm in Madagaskar: een mooie zomer... in de winter!

   De Aromabe-site, opgericht door Pranarôm in Madagaskar We vertelden je er iets meer dan twee maanden geleden over dat het AROMABE-project onder leiding van Pranarôm in Madagaskar het behoorlijk goed doet. Maar wist je dat terwijl de zomerzon ons (als hij dat wil) verwarmt, het eiland Madagaskar zijn winterseizoen doormaakt? Onze Malagassische vrienden die ter plaatse in Antsirabe aanwezig waren, gaven ons daarom het genoegen om in dit rustiger seizoen enkele momenten van het leven te delen voor de teelt van aromatische planten. Pranarôm neemt je mee naar de andere kant van de wereld... volg zijn gids! AROMABE, de levende tak van Pranarôm in Madagaskar Ter herinnering: als u nieuw bij ons bent: Aromabe is de naam van het project onder leiding van het Pranarôm-laboratorium in Madagaskar. Het doel is om in Antsirabe een duurzame en biologische boerderij te creëren, gespecialiseerd in de teelt van aromatische planten en de distillatie van essentiële oliën. We hebben u ook verteld over de officiële inhuldiging van ons boerderijterrein, maar ook over de kinderen uit onze gemeenschap daar die we zo graag zien ontwikkelen. Malagassische winter, een bijzonder seizoen Terwijl ons noordelijk halfrond geniet van de geneugten van de zomer, beleeft Madagaskar de winter in zijn eigen tempo. De temperaturen zijn kouder dan normaal en het seizoen is droger. Het droge winterseizoen is scherper van juni tot september en de temperaturen kunnen erg koel zijn. Geen sprake van dat je je wolletje voor de avonden vergeet! De temperatuur daalt gemakkelijk tot rond de 5 graden, vooral in Antsirabe, de koudste stad van Madagaskar. Dit is waar het zenuwcentrum van onze Aromabe-operatie zich bevindt. Planten om te verwennen Zoals je op de afbeelding ziet, bevindt de biologische marjolein die Pranarôm in Madagaskar teelt zich in een latente fase. Hij is zeker groter dan toen we hem een ​​paar maanden geleden in ons vorige artikel aan je voorstelden, maar de groei is vertraagd. Biologische marjolein uit Pranarôm in Antsirabe... het groeit! Wat geranium betreft, een veel kwetsbaardere soort, is het nuttig om hem tegen de kou te beschermen door hem te "mulchen" om hem zoveel mogelijk te isoleren. 's Avonds steken onze boeren op regelmatige tijdstippen zelfs vuurtjes aan in de steegjes om de temperatuur van de gewassen te verhogen. Biologische geranium uit Pranarôm, goed verpakt ;-) Dieren, dagelijkse partners De gemeenschap rond de Aromabe-site is groot en groeit sinds 2008 voortdurend. Aromabe heeft vandaag de dag 72 Malagassische werknemers, van wie de meesten besloten hebben zich met hun gezin in de directe omgeving van de site te vestigen. Al deze kleine mensen moeten uiteraard het land gemakkelijk kunnen bewerken, maar zich ook kunnen verplaatsen. En ondanks dit alles zijn vooral vee en zeboes een waardevolle hulp. Aromabe is ook een echt boerenerf. Er worden ganzen grootgebracht, die gewaardeerd worden om hun eieren waar iedereen blij mee is. Een steeds dichtere gemeenschap Pranarôm streeft via Aromabe ook een sociale en economische doelstelling na. De leden van de bestaande teams zijn feitelijk verenigd en uitgenodigd om op de plek te komen wonen. Om hen te helpen werden steenovens ter beschikking gesteld. Deze ovens maakten het ook mogelijk om bakstenen te vervaardigen die vandaag de dag de massieve muren vormen van de huizen die onlangs rond de boerderij en de distilleerderij zijn gebouwd. Er moet ook worden opgemerkt dat de volledige vrije zone die aan de exploitatie is toegewezen, ommuurd is, uiteraard met ter plaatse gemaakte stenen. In de buitenwijken van Antsirabe werd een dorp geboren; Er werken steeds meer enthousiaste mensen aan de Aromabe-site. AROMABE blijft ons dan ook verrassen! Om ons duurzame ontwikkelingsproject te steunen en om aromatherapie bij u thuis tot leven te brengen, vergeet niet de vele Pranarôm-producten op onze site te ontdekken .

   100% Aroma- en doe-het-zelf-cadeau-ideeën

   Ho, ho, ho Kerstmis komt snel dichterbij en zelfs als het geven van cadeaus aan de mensen van wie je houdt bijna mooier is dan het ontvangen ervan, is het vinden van HET juiste cadeau niet altijd zo eenvoudig! Wat als we je dit jaar een beetje hulp zouden bieden? In dit blogartikel vind je onze 100% aroma- en doe-het-zelf-cadeau-ideeën! met de toegevoegde bonus van downloadbare recepten die u bij uw cadeau kunt voegen. Iets om uw dierbaren te plezieren en tegelijk de natuurlijkheid te bevorderen. Het trio van essentiële oliën stress en slaap Om rust en harmonie te vinden. Echte lavendel Zoete sinaasappel Echte Marjolein . Het essentiële trio van essentiële oliën Voor de hele familie. Ravintsara Pepermunt Tea tree. Plantaardige winteroliën De winter is de ideale tijd om uw dierbaren een beetje zoetheid en troost te bieden met een heerlijk trio plantaardige oliën, perfect voor dit seizoen! Camelia Advocaat Karite boter. Een diffuser voor etherische oliën Midden in de winter helpt het verspreiden van etherische oliën een warme sfeer te creëren die bevorderlijk is voor ontspanning. Hun reukkwaliteiten en voordelen hebben inderdaad een positieve invloed op het welzijn! Daarom zou een diffuser voor etherische oliën wel eens het ideale geschenk kunnen zijn! Onze CERA Barocco- of Linio- diffusers met elegante en verfijnde ontwerpen geven ze een natuurlijke uitstraling die perfect past bij elke interieurstijl. De diffuser is eenvoudig te gebruiken en stelt u in staat een bijzondere reuksfeer te creëren en verschillende essentiële oliën (of mengsels = “verspreidbaar ”) te ontdekken, aangepast aan al uw dagelijkse behoeften (ontspanning, slaap, tonus, enz.). Wat ook heel fijn is, is het zachte licht dat aansluit bij het ritme van de ademhaling en zo een echt gevoel van ontspanning en ontspanning creëert. Klein extraatje: 4 verwisselbare koepels maken de diffuser compleet om hem te personaliseren volgens jouw wensen! Biologische smeerbare producten: dozen in beperkte oplage Bent u net gevallen voor een diffuser voor etherische oliën voor een van uw dierbaren of voor uzelf en twijfelt u over de keuze van de oliën die u wilt verspreiden, geuren die aangenaam ruiken? Wij hebben voor u twee dozen gemaakt, bestaande uit 3 losmaakbare dozen. Ideaal voor feestjes! Boxset 'Emoties' Deze box bevat 3 releases: Party Spirit, Feel Good at Home en Tender Gourmet. Boxset ‘Essentials’ Deze box bevat 3 releases: Eucaly'pur, Kracht en vitaliteit en Zen. De adventskalender: DIY-box Zelfgemaakte ventilatoren? Kies voor onze adventskalender die verandert in een doe-het-zelf-doos. Natuurlijk mooi en comfortabel in je vel 25 essentiële verrassingen, flessen om uw synergieën te bereiken - 1 praktische doe-het-zelfgids.