Effect van etherische oliën op de in vitro groei van penicillium digitalatum en penicillium italicum die citrusvruchten infecteren en colletotrichum musea die banaan infecteren

Effect of essential oils on the in vitro growth of penicillium digitatum and penicillium italicum infecting citrus and colletotrichum musea infecting banana

Citrusvruchten en bananen vertegenwoordigen wereldwijd de twee economisch belangrijke fruitgewassen. De belangrijkste oorzaken van verliezen na de oogst van deze vruchten zijn blauwe schimmel veroorzaakt door Penicillium italicum en groene schimmel veroorzaakt door Penicillium digitalatum voor citrus, en anthracnoseziekte veroorzaakt door Colletotrichum musea voor bananen. Om deze ziekten het hoofd te bieden, wordt al lang een behandeling met chemische fungiciden tijdens het conditioneringsproces gebruikt.

Tegenwoordig wordt een dergelijke behandeling uitgedaagd vanwege de volgende redenen:

  • Hoog gehalte aan residuen van chemische fungiciden in voedingsproducten
  • Giftigheid van chemische fungiciden en risico's voor de menselijke gezondheid en het milieu,
  • Ontwikkeling van ziekteverwekkerpopulaties die resistent zijn tegen chemische fungiciden,
  • Beperking of verbod op het gebruik van een aantal chemische fungiciden door de wetgeving.

Dit heeft de zoektocht naar alternatieve benaderingen gemotiveerd. Essentiële oliën (EO's) gewonnen uit aromatische planten staan ​​bekend om hun antischimmeleffecten en kunnen dus worden gebruikt tegen plantenplagen. Het huidige werk werd daarom ondernomen om het effect van tien Eos op de in vitro groei van P. italicum, P.digitatum en C. musea te bestuderen.

Download de affiche

DOORGAAN MET LEZEN

Antibacteriële en cytotoxische activiteiten van tien in de handel verkrijgbare essentiële oliën

Er bestaat grote bezorgdheid op medisch gebied over de opkomst van bacteriële resistentie tegen antibiotica. Essentiële oliën zijn een bron van antibacteriële stoffen die dit probleem kunnen overwinnen. In het huidige onderzoek zijn tien essentiële oliën onderzocht die in de handel verkrijgbaar zijn: ajwain, basilicum, Duitse kamille, Chinese kaneel, koriander, kruidnagel, citroengras, Spaanse lavendel, oregano en palmarosa. Hun directe, synergetische en indirecte antibacteriële activiteiten werden geëvalueerd tegen verschillende humaan pathogene Gram-positieve en Gram-negatieve stammen. Om het mogelijke gebruik ervan in klinieken te evalueren, werd de cytotoxiciteit van deze essentiële oliën ook getest op keratinocyt- en epitheelcellijnen. Met uitzondering van de Chinese kaneel, koriander en citroengras vertoonden alle andere essentiële oliën geen cytotoxiciteit bij 32 en 16 µg/ml. Download de volledige studie

De effectiviteit van etherische oliën van planten op de in vitro groei van fytopathogene schimmels na de oogst

Plantenextracten, zoals essentiële oliën (Eos), die al lang in traditionele preparaten worden gebruikt, worden momenteel door de industriële fabrikanten gebruikt voor moderne formuleringen van consumentenproducten. Ze zijn te vinden in de parfumerie en cosmetologie, maar ook in de voedings- en farmaceutische industrie. In de landbouw werd gemeld dat Eos een interessant alternatief zou kunnen zijn voor chemische fungiciden en zou kunnen worden gebruikt als biofungiciden bij biologische bestrijding na de oogst. Het huidige werk werd daarom ondernomen om het effect van dertig soorten EO's op de in vitro groei van Penicillium italicum, Penicillium digitalatum die citrus infecteert en Colletotrichum musea die bananen infecteren, te bestuderen. Download de affiche