Antibacteriële en cytotoxische activiteiten van tien in de handel verkrijgbare essentiële oliën

Antibacterial and cytotoxic activities of ten commercially available essential oils

Er bestaat grote bezorgdheid op medisch gebied over de opkomst van bacteriële resistentie tegen antibiotica. Essentiële oliën zijn een bron van antibacteriële stoffen die dit probleem kunnen overwinnen.

In het huidige onderzoek zijn tien essentiële oliën onderzocht die in de handel verkrijgbaar zijn: ajwain, basilicum, Duitse kamille, Chinese kaneel, koriander, kruidnagel, citroengras, Spaanse lavendel, oregano en palmarosa. Hun directe, synergetische en indirecte antibacteriële activiteiten werden geëvalueerd tegen verschillende humaan pathogene Gram-positieve en Gram-negatieve stammen. Om het mogelijke gebruik ervan in klinieken te evalueren, werd de cytotoxiciteit van deze essentiële oliën ook getest op keratinocyt- en epitheelcellijnen. Met uitzondering van de Chinese kaneel, koriander en citroengras vertoonden alle andere essentiële oliën geen cytotoxiciteit bij 32 en 16 µg/ml.

Download de volledige studie

DOORGAAN MET LEZEN

Screening van de antischimmel- en antibacteriële activiteit van 90 commerciële essentiële oliën tegen 10 pathogenen van agronomisch belang

Tegenwoordig groeit de vraag naar een vermindering van het gebruik van chemische pesticiden. Tegelijkertijd neemt ook de ontwikkeling van alternatieve methoden om gewassen te beschermen tegen ziekteverwekkers en plagen toe. De eigenschappen van etherische oliën (EO) tegen plantpathogenen zijn algemeen bekend en er wordt erkend dat ze een interessant potentieel hebben als alternatieve gewasbeschermingsmiddelen. In deze studie zijn 90 in de handel verkrijgbare essentiële oliën in vitro gescreend op antischimmel- en antibacteriële activiteit tegen 10 plantpathogenen van agronomisch belang. Download de volledige studie

Effect van etherische oliën op de in vitro groei van penicillium digitalatum en penicillium italicum die citrusvruchten infecteren en colletotrichum musea die banaan infecteren

Citrusvruchten en bananen vertegenwoordigen wereldwijd de twee economisch belangrijke fruitgewassen. De belangrijkste oorzaken van verliezen na de oogst van deze vruchten zijn blauwe schimmel veroorzaakt door Penicillium italicum en groene schimmel veroorzaakt door Penicillium digitalatum voor citrus, en anthracnoseziekte veroorzaakt door Colletotrichum musea voor bananen. Om deze ziekten het hoofd te bieden, wordt al lang een behandeling met chemische fungiciden tijdens het conditioneringsproces gebruikt. Tegenwoordig wordt een dergelijke behandeling uitgedaagd vanwege de volgende redenen: Hoog gehalte aan residuen van chemische fungiciden in voedingsproducten Giftigheid van chemische fungiciden en risico's voor de menselijke gezondheid en het milieu, Ontwikkeling van ziekteverwekkerpopulaties die resistent zijn tegen chemische fungiciden, Beperking of verbod op het gebruik van een aantal chemische fungiciden door de wetgeving. Dit heeft de zoektocht naar alternatieve benaderingen gemotiveerd. Essentiële oliën (EO's) gewonnen uit aromatische planten staan ​​bekend om hun antischimmeleffecten en kunnen dus worden gebruikt tegen plantenplagen. Het huidige werk werd daarom ondernomen om het effect van tien Eos op de in vitro groei van P. italicum, P.digitatum en C. musea te bestuderen. Download de affiche