Zwanger ? De voordelen van calofylolie

Enceinte ? Les bienfaits de l'huile de calophylle

Het is niet omdat je zwanger bent dat het actieve leven stopt! Metro, werken, slapen, het ritme blijft hetzelfde maar het lichaam kan het moeilijker bijhouden. Bij kleine gewrichtspijnen, rugspieren of eenvoudiger gezegd bij bepaalde kwalen doet Calofylolie wonderen.

Biologische Calophyll plantaardige olie wordt bijzonder aanbevolen. Ontdek het in detail, zodat u er beter gebruik van kunt maken!

Het is de olie voor circulatie en genezing bij uitstek. In Madagaskar beschrijft slechts één woord het: REGENEREREN ! Het verrukt zware benen en spataderen. Het is ook een bondgenoot tegen rimpels in cosmetische preparaten.

Een echte EHBO-doos

Het is de unieke samenstelling die deze plantaardige olie tot een echte EHBO-doos zonder contra-indicaties voor ons allemaal maakt!

Laten we, voordat we de voordelen voor zwangere vrouwen beschrijven, eerst calofylolie eens nader bekijken:

Productie

Eerste koude persing van de gedroogde amandelen in de noten van de calophyllumcalophyllum inophyllum ”, daarna filtratie om de aanwezigheid van afzettingen (pulp) te verminderen. De boom wordt gekweekt in Madagaskar maar ook elders in de wereld, vooral in Brazilië en Azië. Deze olie wordt ook wel “Tamanu” genoemd.

 

Gevoeligheid voor oxidatie

Stabiel, blijft goed.

Samenstelling

Ongeveer 35% meervoudig onverzadigde essentiële vetzuren (linolzuur) omega 6. Meer dan 30% enkelvoudig onverzadigde vetzuren (oliezuur) omega 9. Iets meer dan 30% verzadigde vetzuren (stearinezuur en palmitinezuur). In de plantaardige olie Calophyll vinden we ook krachtige genezende, infectiewerende en antioxiderende middelen die inwerken op de veneuze circulatie en huidcellen (calofylzuur, inofylline A, calaustraline, calophyllolide en inophyllolide, fytosterolen en vitamine E).

Organoleptisch profiel

Olieachtige maar enigszins dikke vloeistof met een groenachtige kleur, met mogelijke kleine afzettingen, die kunnen stollen als de temperatuur te laag is. Sterke geur die doet denken aan curry , koffie , kruiden . Vettige aanraking, niet erg doordringend. Let op, deze olie heeft de neiging te stollen bij temperaturen onder de 20°C. Dit fenomeen heeft geen invloed op de kwaliteit ervan en het is voldoende om de fles indien nodig opnieuw te verwarmen en vloeibaar te maken vóór gebruik (in de handen of door de fles in een lauw waterbad te plaatsen).

Gebruik

Cosmetica . Geen bijzonder voedingsbelang.

OPMERKING: Het orale gebruik van deze olie is werkelijk zeer zeldzaam en kan alleen worden gedaan als onderdeel van een begeleide medische behandeling . Oraal staat de bloedverdunnende werking van deze olie dit niet toe voor mensen die anticoagulantia gebruiken.

Via de huid kan deze dunner wordende werking niet significant tot uiting komen en daarom kan iemand die antistollingsmiddelen gebruikt deze olie gemakkelijk in cosmetica gebruiken. Voor de zekerheid wordt het in dit geval echter verdund in een andere olie . Evenzo moeten mensen met een zeer gevoelige of allergische huid zich ervan bewust zijn dat er na verloop van tijd bij intensief gebruik een klein risico op huidirritatie bestaat.

Indicaties voor meer comfort voor zwangere vrouwen

Zware benen

Om de bloedsomloop in de benen weer op gang te brengen en ze lichter te maken, gaat er niets boven een massage met Calophyll-olie. De geur is zeker niet luxecosmetica waardig, maar de effectiviteit ervan op de bloed- en lymfevaten is ongeëvenaard.

  • We beginnen met een koudwaterdouche op de voeten, enkels en kuiten.
  • Masseer vervolgens het equivalent van een eetlepel olie op beide benen, van de voeten tot de bovenkant van de dijen. Voor een optimale penetratie en een verbluffend effect worden zachte maar tonische bewegingen, altijd richting het bovenlichaam, aanbevolen.

Niet doordringend genoeg? Als u het vaak op grote oppervlakken gebruikt, kunt u Calophyll-olie “snijden” met gelijke delen plantaardige olie van zoete amandel of abrikozenpit om het aanbrengen te vergemakkelijken en de sterke geur en zuurgraad te verminderen.

Rugpijn

Het gewicht van de baby en de nieuwe houding die moet worden aangenomen, helpen de arme ruggen van aanstaande moeders niet.

  • Om pijn in de onderrug te verlichten, kunt u indien nodig meerdere keren per dag een beetje Calophyll-olie, die u eerder in uw handen heeft verwarmd, op de onderrug masseren.

Calofylolie werkt als een zeer milde ontstekingsremmer . Deze massage kun je doen als je alleen bent, door je onderrug in te smeren met de olie, maar je kunt de toekomstige papa ook om hulp vragen!

Spier- en gewrichtspijn

Beschreven als een zeer mild pijnstillend en ontstekingsremmend middel, kan Calophyll-olie langdurig op pijnlijke delen van het lichaam worden gemasseerd om zachtjes te kalmeren en te verzachten . Na de massage wordt een verwarmingskussen, warmwaterkruik of deken op het gemasseerde gebied aangebracht om het pijnlijke gebied warm te houden.

Krassen

Ben jij tegenwoordig wat onhandiger? Het aanbrengen van pure Calophyll-olie op krassen of kleine wondjes is perfect om een ​​snelle genezing te bevorderen.

Een beetje extra voor de hygiëne, calofylolie bevat tegelijkertijd genezende en anti-infectieuze middelen.

Genezing

Calofylolie bevordert de genezing, dit is de belangrijkste werking ervan en de beste wetenschappelijk gedocumenteerd.

  • We kunnen daarom overwegen om het na de bevalling op het perineum te masseren als het beschadigd is (episiotomie), of op elk litteken waarvan we het belang na de operatie willen minimaliseren ( keizersnede ). De massage is dan heel delicaat en wordt dagelijks op het reeds gesloten litteken uitgevoerd.

Puistjes en dermatosen

Bij afwezigheid van etherische oliën, die niet allemaal zijn toegestaan ​​voor zwangere vrouwen, kunnen eventuele roodheid van de huid, eventuele puistjes en zelfs herpes worden verminderd met calofylolie.

  • In deze gevallen worden maximaal zes keer per dag één of twee druppels op het te behandelen gebied aangebracht. De ontsteking en infectie verdwijnen normaal gesproken binnen 48 uur. Anders raadplegen.

Calofylolie is daarom zeker de moeite waard om te (her)ontdekken. Het heeft inderdaad veel voordelen voor zwangere vrouwen, maar ook voor alle leden van het gezin en vooral voor de meest atletische onder hen, wier spieren, gewrichten en huid er soms onder kunnen lijden.

DOORGAAN MET LEZEN

Hulp! Mijn baby heeft oorpijn!

Oorpijn is een marteling voor baby's, maar ook voor ouders die zich vreselijk machteloos voelen om hun kind te ontlasten. Terwijl u wacht op uw afspraak met uw kinderarts, kunnen bepaalde essentiële oliën op natuurlijke wijze verlichting bieden. Overzicht. Katrafay etherische olie Katrafay Essentiële Olie met zijn karakteristieke houtachtige aroma is afkomstig van de schors van een struik die groeit in Madagaskar. Het wordt vaak genoemd in behandelprotocollen tegen huidallergieën, eczeem, psoriasis of welke vorm van jeuk dan ook, en zelfs tegen rimpels en cellulitis. Aanbevolen tegen ontstekingen, pijn en huidproblemen, het wordt hier gebruikt vanwege zijn decongestivum, pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Katrafay EO gaat heel goed samen met plantaardige olie van Sint-Janskruid om spanning en reuma te verlichten. Palmarosa etherische olie Deze essentiële olie van Palmarosa, afkomstig van een tropisch kruid dat zowel in Azië als Zuid-Amerika voorkomt, heeft dezelfde kenmerken als de etherische olie van tijm en geraniol, maar is goedkoper en heeft een aangenamere en krachtigere antibacteriële werking. Ook aanbevolen tegen acneproblemen, het kan direct op de volwassen huid worden gebruikt en verdund op de babyhuid tegen verschillende infecties. Het helpt ook de pijn te verminderen wanneer het lokaal wordt toegepast bij faryngitis, sinusitis, otitis of zelfs blaasontsteking. Ravintsara etherische olie Ravintsara , eveneens afkomstig uit Madagaskar, wordt zeer goed verdragen door de babyhuid als het voldoende wordt verdund in plantaardige olie van abrikozenpit of macadamia. Het heeft hier de voorkeur vanwege zijn anticatarrale aspect, dat wil zeggen vanwege zijn decongestivumwerking bij infecties die de slijmvliezen aantasten, voornamelijk van de KNO- en ademhalingssfeer, maar ook om de immuniteit te stimuleren. Het recept voor babyoortjes: Om dit speciale recept slechts enkele dagen toe te passen, kunnen we een verdunning van 30% overwegen: 10 druppels Katrafay ; 10 druppels Palmarosa ; 10 druppels Ravintsara ; Verdun in 70 druppels plantaardige olie van Calendula , aanbevolen vanwege de werking tegen roodheid, of, als dat niet lukt, in plantaardige olie van abrikozenpitolie of macadamia . Masseer 4 tot 5 keer per dag 2-3 druppels rond het oor van uw kind. Als de symptomen langer dan 24 uur aanhouden, is het absoluut noodzakelijk om een ​​arts te raadplegen. Voorzorgsmaatregelen: Nooit in het oor steken! Deze EO's zijn niet geschikt voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven of baby's jonger dan 3 maanden. Je kunt ook je eigen recept voor babyslagtanden bereiden door het volgende te mengen: 50 druppels Ravintsara etherische olie; 50 druppels etherische olie van rozenhout ; Verdun in 100 ml plantaardige abrikozenpit- of macadamiaolie . Masseer 3-4 druppels van het mengsel gedurende 2-3 weken op de voetzolen van de baby. Bronnen: Aromatherapie. Verwen jezelf met essentiële oliën. Douce alternatieve edities Amyris

Essentiële oliën voor de gezondheid van baby's!

Velen van ons denken dat essentiële oliën niet geschikt zijn voor alle doelgroepen, omdat ze krachtig en extreem geconcentreerd zijn. Is het waar ? Slechts gedeeltelijk. Baby’s kunnen nu ook profiteren van de effectiviteit van aromatherapie. Voortbouwend op het succes van PranaBB ademhalingsbalsem dat al vele jaren een bestseller in apotheken is gebleken, biedt Pranarôm nu een compleet assortiment gewijd aan de gezondheid en het welzijn van baby's . Ontdek de voordelen van distributie van essentiële oliën voor baby's. Voor wie zijn essentiële oliën bedoeld? Zeker, de talrijke contra-indicaties van etherische oliën moeten altijd nauwgezet worden gerespecteerd. Maar wetenschappelijke aromatherapie heeft al vele jaren bewezen dat etherische oliën een grote bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid . Op voorwaarde natuurlijk dat ze redelijk gedoseerd zijn en streng geselecteerd op basis van hun biochemisch profiel in een geschikte formule! Zwangere vrouwen, chronisch zieke mensen en kinderen zijn bijzonder blij als hen een aromatherapie-oplossing wordt aangeboden om een ​​veel voorkomende kwaal te verzachten. We hebben u op deze blog al de buitengewone effectiviteit van etherische oliën tegen luizen bij kinderen gepresenteerd, en veel verloskundigen kunnen getuigen van de voordelen van etherische oliën bij de ongemakken van de zwangerschap. De expertise van Pranarôm is er om het gebruik van essentiële oliën voor baby's mogelijk te maken ! De voordelen van het verspreiden van essentiële oliën voor baby's "Baby ademt niet zo goed... hij lijkt verstopt." » Wij presenteren het niet meer, borstbalsem is een must-have in ons PranaBB-assortiment. Het komt in de vorm van een bevriezen heel zacht. Hij is gecertificeerde biologische met essentiële oliën van zwarte sparren , Balsemspar , van Marjolein met schelpen en geurige Inula . Deze smeltende balsem wordt één keer per dag met een zachte massage op de borst en rug van de baby aangebracht voor kinderen vanaf 5 kg. Als extra bonus is de formule hypoallergeen en verspreidt het geruststellende aroma van Madagascar-vanille. Dit alles verklaart het jarenlange onbetwiste succes in apotheken! De reinigende eigenschappen helpen de luchtwegen van uw baby vrij te maken bij bijvoorbeeld verkoudheid. “Baby heeft koliek… Hij is opgeblazen en ik ben bang dat zijn maag pijn doet” De nieuwe massageolie “Maagcomfort” is een gecertificeerde biologische olie met biologische essentiële oliën van venkel, zoete sinaasappel, groene munt en gember. De zeer complete aromatische synergie van Pranarôm kalmeert en verlicht de buikspanning bij baby's en bevordert het welzijn van de kleintjes tijdens de spijsvertering. Praktisch, twee pompjes van de spray in de hand van mama zijn voldoende om de buik van uw kind, vanaf 3 kilo, te masseren vóór de maaltijd of bij ongemak. Voor totale ontspanning wordt een massage met de klok mee aanbevolen. Wist je dat ? De kalmerende aroma's van essentiële babyoliën helpen de stress van uw kind te verzachten. "Baby gaat naar de crèche en ik ben bang voor ziektekiemen... Hij lijkt mij zwakker en ik zou graag zijn natuurlijke afweer willen ondersteunen" De natuurlijke afweer van baby's is kwetsbaar en wordt nog steeds opgebouwd. Een paar druppels etherische olie kunnen uw immuunsysteem helpen versterken. De Natural Defenses-oplossing voor baby's is een synergie van essentiële en plantaardige oliën die een waardevolle bondgenoot kunnen zijn bij blootstelling aan microben. De formule met 100% biologische essentiële oliën van Ravintsara , Tijm CT thujanol , Mandravasarotra , Citroenboom en Lavandin is perfect voor baby's en moeders die zich zorgen maken over de bescherming ervan. Gemakkelijk te gebruiken vanaf 3 kg, masseer 3 druppels van deze olie op de babyboogjes. De massage wordt bij voorkeur 's ochtends en 's avonds beoefend, gedurende de hele delicate periode. Voor optimaal comfort wordt de massage uitgevoerd met de duim, in zachte cirkels maar gedrukt op de voetboog. Baby zal er dol op zijn! VIND HET VERKOOPPUNT BIJ U IN DE BUURT Verspreid essentiële oliën in de woonruimtes van baby's Het verspreiden van essentiële oliën voor baby's in huiskamers is een aromatherapietechniek zeer zachtaardig en wordt door iedereen goed verdragen . Het zorgt ervoor dat etherische oliën door de lucht in huis kunnen worden verspreid om de kwaliteit ervan te verbeteren of om ons gemakkelijk te laten profiteren van de voordelen van aromatherapie. Moeders weten dat ze de babykamer vóór het slapengaan kunnen aromatiseren om de lucht te zuiveren of de slaap te bevorderen. Het is een eenvoudig en nuttig gebaar dat elk gezin kan waarderen. Er zijn geen contra-indicaties, maar we herinneren u eraan dat u nooit mag diffuseren terwijl het kind slaapt en dat u om veiligheidsredenen moet oppassen dat u de essentiële oliën niet op het gezicht van de baby richt. De Doudou diffuser is speciaal ontworpen voor de babykamer. Klein van formaat, het gebruik en onderhoud ervan zijn zeer eenvoudig. U kunt verschillende diffusiemodi en sfeerverlichting kiezen. Drie tot vijf druppels etherische oliën per diffusiesessie zijn voldoende. Welke essentiële oliën voor baby's te verspreiden? Veel essentiële oliën zijn geschikt voor verspreiding in de huiskamers van een baby vanaf 3 maanden. Sommige zijn echter niet geschikt. Om de verspreiding voor baby's te vereenvoudigen, biedt Pranarôm 3 mengsels van essentiële oliën aan die speciaal voor de kleintjes zijn samengesteld: Het diffusermengsel PranaBB “Slaap” bevat 100% gecertificeerde biologische essentiële oliën die kalmeren en kalmeren. Zoete sinaasappel , petitgrain bigarade , de lavandin , de mandarijnboom , bergamot , echte lavendel en de edele kamille combineren in een zeer zachte geur voor een goede nachtrust en een kalme en serene bedtijd; Het diffusormengsel PranaBB “Citroengras” combineert de effectiviteit van citroen-eucalyptus , Java-citroengras met de aangename geuren van palmarosa , geranium En Atlasceder . Alles voor een formule met 100% gecertificeerde biologische essentiële oliën. Baby kan rustig slapen. Het diffusormengsel PranaBB “Sanitizing” bevat 100% gecertificeerde biologische essentiële oliën. DE ravintsara , de palissander , niaouli en de Zeeden combineren hun eigenschappen om de lucht in de babykamer duurzaam te zuiveren, waardoor deze beter ademt. Laten we zeggen: ziektekiemen zijn niet welkom! De geuren van eucalyptus, Romeinse kamille of essentiële oliën van citroen zullen alle leden van het gezin aanspreken! Voordat u essentiële oliën voor baby's verspreidt , moet u passende voorzorgsmaatregelen nemen en controleren of hun aanwezigheid door iedereen goed zal worden ontvangen. Welke voorzorgsmaatregelen moet u nemen? Er moeten voorzorgsmaatregelen in acht worden genomen voordat etherische oliën bij baby's worden gebruikt . Als het verspreiden van essentiële oliën voor baby's helpt hun slaap te verbeteren en kwalen zoals koortsuitbraken, diarree en andere ongemakken te verlichten, verdient het over het algemeen de voorkeur om ze te gebruiken met een plantaardige olie die een goede verdunning mogelijk maakt. Je kunt etherische oliën ook combineren met hydrosolen, maar ze zijn niet allemaal compatibel met pasgeborenen. Het aanbrengen van etherische oliën op zuigelingen of zelfs kinderen kan alleen worden gedaan na het zorgvuldig lezen van de instructies. Doe ook een test op een klein stukje huid om allergieën of irritatie te voorkomen. Is het mogelijk om uw kind te behandelen met essentiële oliën ? Ontdek het Pranarôm-babyassortiment, ontworpen om uw kleintje veilig te verzorgen in verschillende delicate situaties. Of het nu gaat om het verlichten van tandjes, het verzachten van slaapstoornissen, het verminderen van jeuk na een insectenbeet of het behandelen van een kleine verwonding, onze speciaal samengestelde producten bieden een zachte en verzorgende oplossing. Met Pranarôm kunt u elk moment van zorg koesteren, wetende dat u uw baby het beste van de natuur biedt, met volledig vertrouwen en veiligheid. >> ONTDEK HET HELE PRANA BB-ASSORTIMENT << VIND HET VERKOOPPUNT BIJ U IN DE BUURT