
Plantaardige wortelolie om de bruine kleur te verlengen Iedereen weet dat wortels goed zijn voor de ogen en voor onze konijnenvrienden, maar wist je dat ze ook een waardevolle highlighter voor de teint zijn? Als we terugkomen van vakantie, willen we allemaal de mooie, gebruinde teint van de zomer zo lang mogelijk behouden. Hoe verleng je op een natuurlijke manier je gouden zomerbruine kleurtje? Natuurlijk moesten we eerst oppassen dat we de huid niet beschadigden door deze te hard aan de zon bloot te stellen en door deze te beschermen tegen UVA en UVB. Niets erger dan een vervelende zonnebrand. Als dit het geval is, vergeet dan de eerste actie die bespaart niet: hydrateren! Hydrateer de huid met bijvoorbeeld sheaboter of sint-janskruidolie, een uitstekende after-sun-behandeling. Om uw gebruinde teint te verbeteren, voert u eerst een lichte exfoliatie uit door lichaam en gezicht in te wrijven met kristalsuiker die u in gelijke verhoudingen aan kwark heeft toegevoegd. Spoel na deze zoete scrub af met veel water en douche normaal. Wanneer u uit de douche komt, brengt u het volgende olieachtige mengsel aan om de huid op te helderen en de bruine kleur te verlengen:
- 50% biologisch worteloliemaceraat
- 50% plantaardige hazelnootolie
- een druppel etherische olie van neroli (citrus aurantium-bloemen) om te parfumeren.
Dit mengsel is perfect voor het gezicht en kan ruim een week lang als teintverhelderend serum worden gebruikt. Drie druppels zijn voldoende voor het hele gezicht en de hals. Wees echter voorzichtig: het moet gelijkmatig over het hele gezicht worden verdeeld om vlekken te voorkomen. Het geheim van de effectiviteit van wortelolie bij het verbeteren van de teint ligt in het gehalte aan provitamine A of bètacaroteen, dat de huid mooi kleurt en de natuurlijke afweer versterkt. Het olieachtige wortelmaceraat bevat ook essentiële vetzuren die de door de zon beschadigde huid herstellen: VETZUREN /100G ter informatie: Verzadigd = 13 g Onverzadigd: Linolzuur (Ω6) = 10 g, α-linoleenzuur (Ω6) = 0,5 g, Oleïnezuur (Ω9) = 63 g, Palmitoleïne = 1 g