Nigella plantaardige olie: multifunctioneel

Fleur de Nigelle

Nigella Flower Nigella plantaardige olie (nigella sativa of "zwarte komijn") is een parel voor de gezondheid in al zijn vormen. Het staat in Klein-Azië sinds de tijd van de farao's bekend om zijn revitaliserende en verstevigende werking op de huid, die vandaag de dag na analyse kan worden verklaard dankzij de buitengewoon rijke samenstelling. Het bevat inderdaad zowel essentiële vetzuren (omega 6 linolzuur en omega 9 oliezuur) maar ook anti-oxidanten, polyfenolen... Intern gebruikt, wordt het vandaag de dag ook gebruikt in complementaire zorgprotocollen in cardio-, dermato- en oncologie. Op het gebied van schoonheid, gezondheid en soms zelfs het voorkomen van ernstige ziekten blijft Nigella de medische en botanische wereld verrassen...

Een waarschijnlijke interesse in onderzoek naar de strijd tegen kanker.

Nigella wordt al enkele jaren herhaaldelijk bestudeerd in de context van onderzoek naar pancreaskankercellen en meer recentelijk naar prostaatkankercellen. In 2008 ontdekten onderzoekers van Kimmel Cancer Jefferson in Philadelphia (VS) dat thymoquinone, een moleculaire verbinding in Nigella-zaadolie, de groei van pancreaskankercellen blokkeerde en deze kankercellen doodde. Meer recentelijk heeft een team van de medische faculteit van de Tulane Universiteit in de VS de aandacht gevestigd op de werking van thymoquinone, dat de groei van bepaalde prostaatkankercellen lijkt te vertragen na een zeer korte blootstellingstijd. (meer volledige artikelen in het Engels hier en hier ).

Een effectief voedingssupplement.

Je kunt een paar druppels nigella aan salades toevoegen om te profiteren van de bijdrage van EFA's en de antioxidanten ervan, en duizenden Amerikanen hebben de gewoonte aangenomen om er elke ochtend ritueel een theelepel van te nemen, omdat het daar erg populair is VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA. In traditioneel India worden Naan-broden voornamelijk gegarneerd met nigellazaden, en dit is ook het geval in Marokko, waar nigellazaden soms worden gebruikt in tagines... grains Woorden van Mohammed ontleend aan de teksten van de islam (de hadith): “Zwarte komijnolie geneest alle ziekten behalve de dood”

Een ware schat aan schoonheid.

Zwartzaadolie staat bekend om de gevoelige of geïrriteerde huid, vette probleemhuid, haarverzorging en anti-roos. Het wordt echter zelden alleen gebruikt omdat de geur zeer aromatisch is (een warme en kruidige geur, vooral omdat het van nature een kleine hoeveelheid etherische olie van zwarte komijn bevat die thymoquinone bevat).

Een eenvoudig tweefasig lotionrecept voor beschadigd haar en geïrriteerde, pijnlijke, jeukende hoofdhuid:

  • Nigella plantaardige olie 10ml
  • jojoba-olie 30 ml
  • edele kamille etherische olie: 10 druppels
  • Etherische olie van Himalaya-nardus: 10 druppels
  • kamillehydrosol 40 ml

U moet het flesje met dit preparaat goed schudden voordat u het aanbrengt (het is een tweefasenlotion en water en olie mengen niet). Masseer het haar met de lotion, concentreer je op de punten, en wikkel het hoofd vervolgens met een warme handdoek. Indien mogelijk een nacht bewaren. Verwijder vervolgens met een milde shampoo.

DOORGAAN MET LEZEN

Verleng uw bruine kleur met BIOLOGISCHE wortelolie

Plantaardige wortelolie om de bruine kleur te verlengen Iedereen weet dat wortels goed zijn voor de ogen en voor onze konijnenvrienden, maar wist je dat ze ook een waardevolle highlighter voor de teint zijn? Als we terugkomen van vakantie, willen we allemaal de mooie, gebruinde teint van de zomer zo lang mogelijk behouden. Hoe verleng je op een natuurlijke manier je gouden zomerbruine kleurtje? Natuurlijk moesten we eerst oppassen dat we de huid niet beschadigden door deze te hard aan de zon bloot te stellen en door deze te beschermen tegen UVA en UVB. Niets erger dan een vervelende zonnebrand. Als dit het geval is, vergeet dan de eerste actie die bespaart niet: hydrateren! Hydrateer de huid met bijvoorbeeld sheaboter of sint-janskruidolie, een uitstekende after-sun-behandeling. Om uw gebruinde teint te verbeteren, voert u eerst een lichte exfoliatie uit door lichaam en gezicht in te wrijven met kristalsuiker die u in gelijke verhoudingen aan kwark heeft toegevoegd. Spoel na deze zoete scrub af met veel water en douche normaal. Wanneer u uit de douche komt, brengt u het volgende olieachtige mengsel aan om de huid op te helderen en de bruine kleur te verlengen: 50% biologisch worteloliemaceraat 50% plantaardige hazelnootolie een druppel etherische olie van neroli (citrus aurantium-bloemen) om te parfumeren. Dit mengsel is perfect voor het gezicht en kan ruim een ​​week lang als teintverhelderend serum worden gebruikt. Drie druppels zijn voldoende voor het hele gezicht en de hals. Wees echter voorzichtig: het moet gelijkmatig over het hele gezicht worden verdeeld om vlekken te voorkomen. Het geheim van de effectiviteit van wortelolie bij het verbeteren van de teint ligt in het gehalte aan provitamine A of bètacaroteen, dat de huid mooi kleurt en de natuurlijke afweer versterkt. Het olieachtige wortelmaceraat bevat ook essentiële vetzuren die de door de zon beschadigde huid herstellen: VETZUREN /100G ter informatie: Verzadigd = 13 g Onverzadigd: Linolzuur (Ω6) = 10 g, α-linoleenzuur (Ω6) = 0,5 g, Oleïnezuur (Ω9) = 63 g, Palmitoleïne = 1 g

Plantaardige olie van abrikozenpitolie: de goede vriend van de zomer!

Wil je een praktische behandeling om tijdens de vakantie overal mee naartoe te nemen en jezelf goed te doen? Plantaardige olie van abrikozenpitten (prunus armeniaca) wordt gewonnen door een eerste koude persing van de kleine amandelen in de abrikozenpitten. Het heeft een zeer rijke samenstelling voor een zeer betaalbare prijs en maakt meerdere toepassingen mogelijk gedurende het hele jaar, maar vooral op zonnige dagen... Abrikozenpitolie is zeer rijk aan vitamine A en linolzuur en heeft verstevigende, voedende, hydraterende, verzachtende en revitaliserende eigenschappen. Het sleutelwoord hier is een stralende teint ! We kunnen daarom abrikozenpitolie als nachtbehandeling gebruiken om de vermoeide huid te revitaliseren en zo zonder enig verlies aan effectiviteit de beste antiverouderingscrèmes op de markt, die soms zo duur zijn, vervangen. Ter informatie: 50 ml virgin abrikozenpitolie kost je bij je apotheek of biologische winkel slechts ongeveer 6 euro. Het is zeker goedkoper dan de nieuwste crème die je waard bent ;-) Op vakantie gebruiken we abrikozenpitolie om de huid voor te bereiden op de eerste zonnestralen van de zomerzon. Het wordt dan gemakkelijker bruin en straalt schoonheid uit. Een gezonde, stralende huid in de zomer is heel welkom voor verleidelijke momenten op het strand, toch? Zeer praktisch, het is ook een uitstekende after-sun-behandeling en zorgt ervoor dat u uw bruine kleur zachtjes kunt verlengen. Houd er echter rekening mee dat het niet beschermt tegen de zon en een hoge beschermingsindex niet kan vervangen. Houd er ten slotte rekening mee dat als u fan bent van plantenbiochemie, deze olie ongeveer 30% meervoudig onverzadigde vetzuren (linoleenzuur) en ongeveer 60% enkelvoudig onverzadigde vetzuren (oliezuur en palmitoleïnezuur) bevat. Ontdek hier de productfiche voor plantaardige abrikozenpitolie.