Recept: Verwarmde beschadigde huidolie

Recette : Huile peau abimée échauffée

Essentiële olie is DE oplossing voor alle soorten huidverbrandingen veroorzaakt door sintels, zon of wrijving.

Maar wat essentiële olie voor brandwonden gebruiken ? Focus op essentiële olie van lavendel aspic, te doseren volgens de gewenste intensiteit. Wij leggen je alles uit!

Essentiële olie en brandwonden: wat zijn de voordelen?

Essentiële olie van lavendel , en meer specifiek essentiële olie van lavendel-aspic , is een waardevol middel voor het verlichten van brandwonden, ongeacht of deze worden veroorzaakt door de zon, hitte of zelfs milde brandwonden.

Het gebruik ervan staat bekend om zijn verzachtende, genezende en pijnstillende eigenschappen.

In het geval van een brandwond is het essentieel om snel te reageren om de pijn te minimaliseren en de genezing te bevorderen.

Je kunt hiervan een paar druppels aanbrengen essentiële olie voor brandwonden lavendel aspic rechtstreeks op het verbrande gebied, maar het is het beste om het te verdunnen in een milde plantaardige olie, zoals zoete amandel- of sint-janskruidolie, om huidirritatie te voorkomen.

Essentiële olie van sint-janskruid staat ook bekend om zijn helende en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het een goede keuze is bij brandwonden op de huid. Naast plaatselijke toepassing, essentiële olie voor brandwonden kan ook diffuus worden gebruikt om een ​​kalmerende sfeer te creëren en pijn veroorzaakt door brandwonden te helpen verlichten. Zorg ervoor dat u medische hulp inroept bij ernstige of uitgebreide brandwonden, aangezien deze mogelijk onmiddellijke medische aandacht vereisen.

Samenvattend is essentiële lavendelolie een effectief natuurlijk middel om pijn te verlichten, het herstel van de epidermis te bevorderen en de huid te verzachten bij brandwonden.

Het juiste en tijdige gebruik ervan kan bijdragen aan een snellere genezing en pijnverlichting. Bedenk echter dat ernstige brandwonden professionele medische interventie vereisen!

Verbranden: creëer je doe-het-zelf met essentiële oliën

Essentiële olie voor brandwonden: hoe gebruik je het?

Nadat u de brandwond met koud water heeft afgekoeld, brengt u gedurende 2 uur elke 10 minuten 3 druppels pure Aspic Lavendel Essentiële Olie aan op de wond.

Breng vervolgens 3 tot 4 druppels van het bovenstaande mengsel lokaal aan, 3 tot 4 keer per dag tot verbetering.

Wijze van toediening en voorzorgsmaatregelen bij gebruik :

  • Cutaan Voie cutanée
  • Verboden voor zwangere vrouwen Interdit aux femmes enceintes
  • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar Age

Je DIY-synergie gemaakt van etherische olie en een plantaardige olie kan 3 maanden worden bewaard, op een droge plaats en beschermd tegen licht.

Hoe maak ik mijn mengsel?

Giet de druppels etherische oliën en plantaardige oliën, altijd beginnend met de kleinste hoeveelheid. Kantel uw flesje 45° om gemakkelijk het aantal druppels te kunnen tellen.

Speciale voorzorgsmaatregel : Plantaardige olie van sint-janskruid is fotosensibiliserend. Vermijd daarom blootstelling aan de zon gedurende 24 uur na het aanbrengen. Vervang op vakantie deze plantaardige olie systematisch door Calendula- olie om elk risico te vermijden. Bedenk bij een brandwond dat litteken en zon niet goed samengaan. We raden af ​​om recente littekens aan de zon bloot te stellen om vlekken te voorkomen.

Aandachtspunt:

Voordat u met de voorbereiding begint, raden wij u aan onze aanbevelingen over goede productiepraktijken en voorzorgsmaatregelen bij gebruik te raadplegen via ons speciale artikel: Goede doe-het-zelfpraktijken

Samenstelling

Ingrediënten: Hypericum perforatum-extract, Lavandula spica-bloemolie, tocoferol, Linalool*, Limoneen*, Citral*, Geraniol*, Coumarine* - *Stof dat van nature aanwezig is in essentiële oliën.

Eventuele meningen, reflecties en adviezen kunnen op geen enkele wijze een consultatie met een arts of therapeut vervangen, bij wie u zelf verantwoordelijk bent om contact op te nemen voor uw follow-up.

DOORGAAN MET LEZEN

Recept: Regenererende huidolie

Plantaardige oliën in combinatie met essentiële oliën helpen je een recent litteken te overwinnen. Uiteraard zal het litteken goed gesloten zijn voordat de synergie wordt toegepast. Om mijn synergie samen te stellen HECT - Immortelle - 9 druppels; HECT - Lavendel Aspic - 21 druppels; HV - Calofyl - 50 druppels; HV - Rozenbottel - 150 druppels; Druppelaar 10 ml. Hoe te gebruiken Breng 3 maal daags een paar druppels plaatselijk aan tot verbetering. Dermaal + 6 jaar 3 maanden Snel Hoe maak ik mijn mengsel? Giet de druppels etherische oliën en plantaardige oliën, altijd beginnend met de kleinste hoeveelheid. Kantel uw flesje 45° om gemakkelijk het aantal druppels te kunnen tellen. Goed om te weten : zoals eerder vermeld gaan littekens en zon niet goed samen. We raden af ​​om recente littekens aan de zon bloot te stellen om vlekken te voorkomen. Voorzorgsmaatregelen en waarschuwing Voordat u met de bereiding begint, dient u onze aanbevelingen met betrekking tot goede productiepraktijken en voorzorgsmaatregelen bij gebruik te raadplegen. Samenstelling Ingrediënten: Rosa rubiginosa zaadolie, Calophyllum inophyllum zaadolie, Lavandula spica bloemolie, Helichrysum italicum bloemolie, Tocoferol, Linalool*, Limoneen*, Citral*, Geraniol*, Eugenol*, Coumarine* - *Stof dat van nature aanwezig is in essentiële oliën. Eventuele meningen, reflecties en adviezen kunnen op geen enkele wijze een consultatie met een arts of therapeut vervangen, bij wie u zelf verantwoordelijk bent om contact op te nemen voor uw follow-up.

Recept: Roller SOS-stoten

De SOS-roller om kneuzingen, stoten en stoten te verzachten. Altijd bij de hand onderweg. Om mijn synergie samen te stellen HECT - Immortelle - 90 druppels; HECT - Pepermunt - 30 druppels; HV - Arnica - 120 druppels; Rollerbal 10 ml. Hoe te gebruiken Breng maximaal 5 keer per dag aan op het getroffen gebied. Dermaal + 6 jaar 6 maanden Snel Hoe maak ik mijn mengsel? Giet de druppels etherische oliën en plantaardige oliën, altijd beginnend met de kleinste hoeveelheid. Kantel uw flesje 45° om gemakkelijk het aantal druppels te kunnen tellen. Goed om te weten : de toepassing van deze synergie zal wonderen verrichten. Aan de andere kant moet er, vanwege de arnica die aanwezig is in de synergie, voor worden gezorgd dat het niet op huidwonden wordt aangebracht. Voorzorgsmaatregelen en waarschuwing Voordat u met de bereiding begint, dient u onze aanbevelingen met betrekking tot goede productiepraktijken en voorzorgsmaatregelen bij gebruik te raadplegen. Samenstelling Ingrediënten: Olea europaea fruitolie, Helichrysum italicum bloemenolie, Mentha piperita olie, Arnica montana bloemenextract, Tocoferol, Citral*, Citronellol*, Eugenol*, Limoneen*, Linalool*, Geraniol* - *Stof dat van nature aanwezig is in essentiële oliën. Eventuele meningen, reflecties en adviezen kunnen op geen enkele wijze een consultatie met een arts of therapeut vervangen, bij wie u zelf verantwoordelijk bent om contact op te nemen voor uw follow-up.