Ravintsara etherische olie

Huile Essentielle de Ravintsara

In dit blogartikel geschreven door Dominique Baudoux, oprichter van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarōm, ontdek je meer in detail een essentiële etherische olie, Ravintsara Essential Oil. Ravintsara is een Malagassisch woord dat ‘blad goed voor alles’ betekent. Dit is zeer nuttige informatie voor elke therapeut die geïnspireerd is door etnofarmacie.

Ravintsara etherische olie

Beschrijving

De struik presenteert zich op een vergelijkbare manier als de Edele Laurier en meer in het algemeen bij de botanische familie van Lauraceae waartoe de Ravintsara behoort. De bladeren zijn donker, glanzend groen aan de bovenkant en lichter, dofgroen aan de onderkant. De vruchten zijn zwarte bessen. Het waardeert het geografische gebied van de plateaus op een hoogte van 1000 meter in het centrum van Madagaskar. De bladeren worden in januari en juni geplukt door de bladeren te strippen, vergelijkbaar met de theebladoogst, om de struik op de lange termijn te behouden.

De geur van de etherische olie is kenmerkend voor het meerderheidsmolecuul, 1,8 cineol , en je zou het kunnen verwarren met een etherische olie van de ene of de andere eucalyptus .

Niet vermengen…

Ravintsara is een Cinnamomum camphora CT-cineool. Het kan niet worden verward met de aromatische Ravensara ( Ravensara aromatica ) waarvan het niet dezelfde therapeutische eigenschappen heeft. Dit zijn duidelijk twee verschillende planten voor verschillende toepassingen. Oorspronkelijk werd Cinnamomum camphora door de Chinezen naar Madagaskar gebracht en in de loop van de tijd onderging het een mutatie in de synthese van zijn essentie, die 1,8 cineol (= eucalyptol) aangeeft ten koste van kamfer. Ravintsara is het perfecte voorbeeld van het idee van chemotype of biochemisch ras van de etherische olie.

Therapeutische activiteit van Ravintsara

De therapeutische activiteit van Ravintsara zal die zijn van het synergetische koppel 1.8 cineol (terpeenoxide) en alfa-terpineol (terpeenalcohol), namelijk: anticatarraal, slijmoplossend, breedspectrum antiviraal, immunostimulerend, positief, stimulerend, parasifuge .

  • De pathologieën waarvoor ravintsara wordt aanbevolen zijn virale ziekten die de luchtwegen aantasten : KNO (sinusitis, oorinfecties, verkoudheid, verkoudheid, catarre). Evenals het bovenste deel van de ademhalingsboom: laryngitis, tracheitis, tonsillitis, keelpijn, enz. en de onderste delen van de ademhalingsboom: longontsteking, bronchiolitis, superinfecties van cystische fibrose, griep. Virale huidpathologieën kunnen het ook gebruiken: waterpokken, gordelroos, koortsblaasjes, wratten, enz. Andere virusziekten die het spijsverteringskanaal aantasten: gastro-enteritis, diarree, hepatitis, en de lijst is verre van uitputtend.
  • Een ander voordeel van het gebruik ervan is bij verlies van tonus van het zenuwstelsel en de stoornissen die daaruit voortvloeien: diepe asthenie, seizoensgebonden asthenie, slapeloosheid, melancholie, depressie, gebrek aan enthousiasme, enz.
  • Ravintsara is een geweldige essentiële olie voor ondersteuning van het immuunsysteem en speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van virale infectierisico's. De natuurlijke afweer van het lichaam wordt geoptimaliseerd door de immunomodulerende werking van deze toonaangevende essentiële olie. Het zou bij de hand moeten zijn en in elke aromatische apotheek die de naam waardig is!

Maar nog steeds ?

De perfecte huidtolerantie van deze Ravintsara Essentiële Olie zorgt ervoor dat het alle anti-infectieuze synergieën heeft. Dat gezegd hebbende, is het voor het comfort van alle huid een aanbeveling om puur gebruik op huidweefsel te vermijden (zelfs als dit niet ten strengste verboden is). Een verdunning van 50% in een plantaardige olie is perfect geschikt voor elke patiënt ouder dan 6 jaar, terwijl een verdunning van 30% in een plantaardige olie de voorkeur heeft voor gebruik bij jonge kinderen . Ravintsara is daarom te vinden in alle doseringsvormen voor uitwendig gebruik in de juiste concentraties: zetpillen, plaatselijke oplossingen, massageoliën, neusdruppels, gels en crèmes, talk, klei, enz.

De orale route is ook mogelijk bij doses van minder dan 5 druppels per inname in honing, rietsuiker, yoghurt, broodkruimels en zelfs met knopmaceraat . Al deze galenics en toedieningswegen zullen echter expertise op dit gebied vereisen; reden waarom het lezen van serieuze boeken, leren door kwaliteitsonderwijs, gezond verstand en rede de garanties zijn voor de beste efficiëntie in volledige veiligheid.

Er is echter één punt dat vervelend kan zijn. Zelfs als we moeten voorkomen dat we in de valkuil van dramatisering of paranoia trappen, moeten we weten dat elke munt zijn keerzijde heeft. Cineol 1,8 (meerderheidsmolecuul van Ravintsara) kan inderdaad toxiciteit op het zenuwweefsel veroorzaken, afhankelijk van de concentratie van het molecuul in de etherische olie, afhankelijk van de toegediende dosis, afhankelijk van het aantal toepassingen, afhankelijk van het zenuwterrein van de patiënt. , afhankelijk van de natuurlijkheid of niet van de 1.8 cineole.

Om deze redenen zullen we een overmatige aanwezigheid van ravintsara (of enige andere etherische olie die dit molecuul bevat) uitsluiten voor risicopatiënten: baby's jonger dan 30 maanden uit een familie waarvan bekend is dat ze convulsieve of epileptische patiënten zijn, en neurologisch aangetaste patiënten. Gebruik tijdens zwangerschap of borstvoeding vereist expertise van een therapeut met erkende expertise in wetenschappelijke aromatherapie.

Hier zijn enkele belangrijke therapeutische indicaties voor Ravintsara:

Epstein-Barr-virus infectieuze mononucleosis

Breng 8 tot 10 druppels aan op elke binnenkant van de armen, 8 tot 10 keer per dag gedurende 3 dagen, halveer vervolgens de dosis (5 druppels) en het aantal toepassingen (5 keer / dag) gedurende 3 weken. En neem 2 Oléocaps 4 capsules, 3 keer per dag tijdens de maaltijd (gedurende 3 weken).

De behandeling is toepasbaar vanaf de leeftijd van 12 jaar, op voorwaarde dat de patiënte geen neurologische aandoeningen heeft en dat de patiënte niet zwanger is of borstvoeding geeft.

Preventie van infectie tijdens de winter

6 tot 8 druppels in een ultrasone diffuser voor diffusie 2 tot 3 keer per dag gedurende minimaal 30 minuten.

Synergie bij verkoudheid of catarre

Kinderen van 30 maanden tot 6 jaar oud.

3 tot 4 druppels synergie + 3 druppels plantaardige abrikozenpitolie op de borst of rug , 3 tot 5 keer per dag, afhankelijk van de ernst van de symptomen.

De + : 6 druppels in kokend water uit een inhalator voor een inhalatie van minimaal 5 minuten, tweemaal daags.

Contra-indicaties: zwangerschap, borstvoeding, neurologische pathologieën.

Artikel geschreven door Dominique Baudoux , oprichter van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarôm.

Pranarôm biedt u Ravintsara-olie aan, in verschillende verpakkingen: parels, enkele oliën , enz.

Deze essentiële olie, essentieel voor de bestrijding van winterkwalen, wordt gebruikt in de samenstelling van veel van onze eindproducten.

 

DOORGAAN MET LEZEN

Geef de natuurlijke afweer van uw kinderen een boost met essentiële oliën!

Het immuunsysteem is onze eerste bondgenoot tegen alle aanvallen waar het lichaam last van kan hebben. Wist je dat de eigenschappen van etherische oliën je kunnen helpen deze te versterken, zodat je probleemloos de winter doorkomt? Bovendien kunnen essentiële oliën, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, ook worden gebruikt voor het welzijn van uw kind! Wil meer weten ? Een slecht dieet, te veel blootstelling aan gifstoffen, stress, vermoeidheid of zelfs bepaalde ziekten kunnen inderdaad de afweer van het lichaam aantasten en verzwakken. Zoals we vorig jaar in ons blogartikel “ Handhaving van uw immuniteitskapitaal ” zeiden, hebben we allemaal het vermogen om ons immuunsysteem op natuurlijke wijze te “versterken” door beter te slapen, een uitgebalanceerd dieet te volgen of zelfs door regelmatig aan lichaamsbeweging te doen. Uiteraard voorkomt dit de verspreiding van virussen niet, maar het zorgt er wel voor dat het lichaam veel sneller kan genezen. Naast deze algemene adviezen is het mogelijk om uw immuniteit te versterken en te versterken dankzij de immuunstimulerende en antivirale kracht van essentiële oliën. Regels voor het gebruik van etherische oliën bij kinderen Voordat u interessante essentiële oliën opsomt om de immuniteit van uw kind te versterken, is het essentieel om u te herinneren aan de voorzorgsmaatregelen bij gebruik: De keuze van de etherische olie is essentieel: het is verboden om neurotoxische etherische oliën te gebruiken zoals: Pepermunt, Rozemarijn en Kamfer, Eucalyptus met menthol, enz. en te neurotonisch en dermocaustisch, zoals: kaneel, oregano, tijmthymol, bonenkruid, enz. Verdun etherische oliën altijd met een plantaardige olie (maximaal 30%) Cutane route en/of rectale route alleen onder de 6 jaar Vanaf 6 jaar kan de orale route worden toegevoegd met de helft van de dosis voor volwassenen. Als u een fotosensibiliserende etherische olie gebruikt (bijvoorbeeld citroen, grapefruit), mag u gedurende 6 uur na gebruik niet aan de zon worden blootgesteld. Niet aanbrengen in de oren, ogen of neus. Verspreiding toegestaan ​​vanaf 3 maanden en maximaal 30 minuten achter elkaar, maar het is verboden te verspreiden wanneer het kind slaapt of in slaap valt en de essentiële oliën altijd zorgvuldig selecteren. Dit advies geldt ook voor volwassenen: Begin met een huidtest met etherische olie door een druppel in een beetje olie te verdunnen en het mengsel op de holte van de elleboog van uw baby aan te brengen. De huid is daar erg kwetsbaar, het is een goede allergietest. Zonder reactie gedurende 24 uur kunt u de etherische olie gebruiken. Doseringen en toedieningswegen Kind jonger dan 6 jaar Deze tabel heeft betrekking op de meeste essentiële oliën. Bij twijfel verdient het altijd de voorkeur om advies in te winnen bij een gezondheidsprofessional. Verplichte verdunning van de EO(s) - Uitsluitend voor cutaan gebruik 3 tot 6 jaar: 30% verdunning (3 druppels HE + 7 druppels HV) 2 tot 3 jaar: 20% verdunning (2 druppels HE + 8 druppels HV) 0 tot 2 jaar: 10% verdunning (1 druppel HE + 9 druppels HV) Concreet betekent dit: 1 druppel pure etherische olie + 9 druppels plantaardige olie als we zeggen “maak 10%”. 20% = 2 druppels pure etherische olie + 8 druppels plantaardige olie, enz. Qua frequentie wordt aanbevolen om het 3 keer per dag te doen . Voor de cutane route behandelen wij met betrekking tot het doelorgaan . (Voorbeeld: buikpijn = we masseren de maag) Vanaf 6 jaar Vanaf 6 jaar is het mogelijk om essentiële oliën in te nemen zoals volwassenen, het is zelfs mogelijk om ze puur te gebruiken vanaf het moment dat deze essentiële oliën niet-dermocaustisch en niet-neurotoxisch zijn. Via de huid kan het kind bijvoorbeeld 2 druppels etherische olie innemen, gecombineerd met 2 druppels plantaardige olie (de helft van de dosis voor volwassenen).   Essentiële oliën voor de immuniteit van kinderen Onder de interessante natuurlijke oplossingen om uw lichaam een ​​boost te geven, zijn er tal van essentiële oliën die gewijd zijn aan de immuunafweer en die zeer goede resultaten opleveren bij het versterken van de natuurlijke afweer van baby's of kinderen. dankzij hun moleculaire specificiteit en hun werking op het immuunsysteem.   Ravintsara etherische olie Ravintsara is de referentie-etherische olie voor het versterken van ieders afweer en wordt erkend als een uitstekend antiviraal middel. Het helpt daarom bij het bestrijden van de virussen die verantwoordelijk zijn voor winterziekten. Het is indrukwekkend vanuit elk gezichtspunt: effectiviteit, veiligheid, tolerantie. Het wordt gebruikt voor luchtweginfecties zoals rhinitis, nasofaryngitis en natte hoest. Het is ook een nuttige bondgenoot bij de preventie van griep en bij de strijd tegen elke vorm van virusinfectie: herpes, griep, bronchitis, aandoeningen van de luchtwegen, hepatitis, enz. Neurotonisch, het brengt het zenuwstelsel opnieuw in evenwicht, het stimuleert tijdens een rustige periode en vertraagt ​​omgekeerd de “snelheidsperioden”. Een resistenter zenuwstelsel geeft inderdaad een sterkere immuniteit. Om uw leven gemakkelijker te maken en het gemakkelijker te maken om essentiële oliën in te nemen en te doseren, hebben we AROMAFORCE Junior Gummies ontworpen . Deze gummies helpen de immuniteit van kinderen van 6 jaar en ouder te versterken; ondersteunen hen bij vermoeidheid en hun darmflora. Mondiale actie om ervoor te zorgen dat kinderen weerstand bieden tegen virussen. In praktijk Zoals we hierboven al zeiden, is deze essentiële olie een geweldige bondgenoot tegen vele kwalen, zoals: verkoudheid, rhinitis, sinusitis, gordelroos, herpes, enz. Afhankelijk van het gebruik kan het oraal, cutaan of zelfs in reukzin worden gebruikt. Hier zijn enkele praktische tips om de natuurlijke afweer van uw kind te versterken met essentiële olie van Ravintsara.   huid: Om uw baby die naar de crèche gaat te beschermen: als hij bijvoorbeeld 1 jaar oud is, bereidt u de verdunning van 10% voor (1 druppel essentiële olie van Ravintsara + 9 druppels plantaardige olie van hazelnoot- of abrikozenpitten) en brengt u deze elke ochtend aan op de voetzolen of op de borstkas: 3 druppels van het mengsel. (5 dagen per week gedurende de risicoperiode.) Voor andere leeftijden volgt u de aanbevolen verdunningen in de bovenstaande tabel.    Mondelinge route: Vanaf 6 jaar 1 druppel Ravintsara etherische olie in een theelepel honing of olijfolie of op suiker, 4 keer per dag, tot verbetering.   Atmosferische diffusie: Verstuif de etherische olie van Ravintsara met uw diffuser gedurende 10 tot 20 minuten, 3 keer per dag (10-15 druppels etherische olie zijn voldoende).   Thujanol etherische olie van gewone tijm Alleen gekweekt in Zuid-Frankrijk, maakt de rijkdom aan thujanol het tot een essentiële olie met een zeer unieke samenstelling en zeldzaam chemotype. Thujanol etherische olie van gewone tijm is een essentiële olie die bekend staat om zijn antivirale , antibacteriële en immunostimulerende eigenschappen. Het zal met name worden gebruikt voor de KNO-bol. Dankzij de terpinen-4-ol die het bevat, verhoogt het ook het immunoglobuline A (lgA), dat een rol speelt bij het versterken van de cellulaire afweer. Als gevolg hiervan zijn de pathologieën waarvoor tijm CT met thujanol uitstekende resultaten biedt alle infecties op alle niveaus van het lichaam, en met name op instrumenten en sinusitis in de KNO-sfeer, ook op tonsillitis, tracheitis van de bovenste luchtwegen als bronchitis . Het belang ervan blijkt ook uit het verlichten van urineweginfecties: blaasontsteking, urethritis, pyelonefritis, enz. en gynaecologische infecties: vaginale herpes, papillomavirus, vaginitis, bartholinitis, enz. Deze essentiële olie is ook geschikt voor de behandeling van vele dermatosen: koortsblaasjes, gordelroos, waterpokken , acne, abcessen, geïnfecteerde wonden, steenpuisten, enz. Deze zeer zachte etherische olie wordt zeer goed verdragen door het hele gezin, behalve door zwangere vrouwen en baby's jonger dan 3 maanden. Het is dan ook niet voor niets dat de essentiële olie van gewone tijm en thujanol terug te vinden is in de samenstelling van de nieuwe AROMAFORCE Junior hoestsiroop . Het zal vooral interessant zijn vanwege zijn hoeststillende, respiratoire decongestivum, antivirale, antiseptische en immunostimulerende eigenschappen. In praktijk huid: Pas de aanbevolen verdunningen in de bovenstaande tabel toe Mondelinge route: Neem vanaf 6 jaar 1-2 druppels gewone tijm met thujanol gemengd met honing, yoghurt of suiker, 3 keer per dag, totdat de pijn verdwijnt.   Citroen essentie Slechte voeding en de ophoping van gifstoffen en verontreinigende stoffen in het lichaam dragen bij aan de verzwakking van ons immuunsysteem. Al deze schadelijke moleculen worden in de lever aangetroffen, vandaar de interesse in het aanbevelen van citroenessence . Deze laatste bevat limoneen, een monoterpeen met ontgiftende en hepatoprotectieve werking die een zekere drainage van de lever mogelijk maakt om alle schadelijke componenten het beste te elimineren en zo een boost aan het lichaam te geven. Bij diffusie zal het worden gebruikt als luchtzuiveraar tijdens perioden van besmettelijke winterpathologieën. Citroen is ook een psychologisch en spijsverteringsstimulerend middel. Deze citroenessence is te vinden in de AROMAFORCE Junior immuniteitsgummies maar ook in de nieuwe hoestsiroop . Het is ideaal dankzij zijn mooie immuunstimulerende en algemeen versterkende eigenschappen, maar ook vanwege zijn positieve invloed op de microbiota. In praktijk Mondelinge route: Neem vanaf 6 jaar 3 keer per dag 1 druppel citroenessence, gemengd met honing, yoghurt of suiker. Atmosferische diffusie: een paar druppels in synergie met Ravintsara doen wonderen om de lucht te zuiveren, verspreid in ziekenhuizen, kinderdagverblijven en scholen, huiskamers, overal waar een infectie zich snel kan verspreiden. En bovendien ruikt het goddelijk!   Hierboven zag je dat sommige essentiële oliën voor kinderen kunnen worden gebruikt. Als u echter op zoek bent naar een eenvoudige en veilige toegang, het resultaat van 30 jaar expertise in aromatherapie, heeft Pranarôm het nieuwe AROMAFORCE JUNIOR-assortiment ontwikkeld . In dit bereik wordt elke samenstelling nauwkeurig bestudeerd op basis van de toxiciteit van de moleculen in de essentiële oliën, de dosering wordt aangepast aan kinderen en de toedieningswegen. Elke formule is geregistreerd bij de autoriteiten en voldoet aan de geldende regelgeving. Dit assortiment wordt aanbevolen om de natuurlijke afweer te versterken en winterkwalen te voorkomen dankzij de kracht van essentiële oliën.   Nieuwe galenica: Immuniteitsgummies Om in de mond te laten smelten of om op te kauwen, het kauwgomformaat is gemakkelijk te gebruiken voor de kleintjes. Dit nieuwe product, samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde essentiële oliën, is de ideale bondgenoot om de immuniteit en de tonus van jonge mensen te versterken als de winter nadert of tijdens periodes van vermoeidheid. De essentiële oliën van gember en pepermunt dragen bij aan de normale werking van het immuunsysteem en ondersteunen de afweer van het lichaam, de essentiële olie van Chinese kaneel helpt de toon van het kind te behouden. GEZONDE EN NATUURLIJKE samenstelling Geen dierlijke gelatine - Veganistisch Geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen Glutenvrij, lactosevrij, vrij van conserveermiddelen Vanaf 6 jaar Biologische hoestsiroop In een sachet met een enkele dosis, om de inname te vergemakkelijken, werkt deze siroop mechanisch op vette en droge hoest door een beschermende laag op het slijmvlies te vormen om het tegen irritatie te beschermen. De antiseptische deugden van Chinese kaneel , gewone tijm en Citroen bevordert ook de hydratatie van slijm en de fysiologische eliminatie ervan. Geen suiker, geen kleurstoffen, geen bewaarmiddelen, Glutenvrij Aangename vanillesmaak, geschikt voor kinderen Draagbaar, praktisch formaat Vanaf 2 jaar oud Biologische borstbalsem In een kleine, gemakkelijk mee te nemen tube is de borstbalsem te gebruiken bij luchtwegaandoeningen. Uitgestraalde eucalyptus , balsemspar en ravintsara helpen de luchtwegen te ontlasten en te zuiveren . De zuiverende en verfrissende geurnoten van etherische oliën verzachten en verbeteren het comfort van het kind na de ongemakken die verband houden met de kou. De smeltende textuur zorgt voor een gemakkelijke applicatie. Vanaf 3 jaar oud. Hydroalcoholische gel Om de handen de hele dag schoon te houden en zo de verspreiding van bacteriën en virussen te beperken, glijdt de hydroalcoholische gel met mandarijn- en vanillegeur gemakkelijk in de kindertas. De formule verrijkt met glycerine helpt de handen zacht en gehydrateerd te houden. Vanaf 3 jaar oud. Waarom essentiële oliën gebruiken om de natuurlijke afweer van uw kinderen te versterken? Het gebruik van essentiële oliën om het immuunsysteem van uw kind te versterken is een natuurlijke aanpak die zowel nuttig als populair is. Deze oliën zijn inderdaad populair geworden in de gezondheidssector in Frankrijk, waar biologische producten ook een opmerkelijke groei doormaken. Neem het voorbeeld van eucalyptus, bekend om zijn antivirale en antibacteriële eigenschappen, die deel uitmaakt van deze trend. Wist je dat ? De oordeelkundige combinatie van verschillende essentiële oliën kan een krachtig synergetisch effect creëren. Om de effecten te maximaliseren is de combinatie van tea tree olie en niaouli bijzonder effectief. Houd er rekening mee dat etherische oliën over het algemeen in glazen flessen worden verpakt om hun zuiverheid en kracht te behouden, vooral tijdens transport. Voor optimaal en praktisch gebruik wordt aanbevolen om een ​​paar druppels olie in water te verdunnen voordat u deze aanbrengt of inhaleert.

Bereid je voor op de winter met essentiële oliën!

Bepaalde essentiële oliën zijn essentieel nu de winter nadert om onze kleine dagelijkse zorgen te voorkomen en op natuurlijke wijze te behandelen. Het enige dat u hoeft te doen, is degene kiezen die het beste bij u passen en die het beste passen bij de situatie die u tegenkomt! Ontdek in dit artikel wat je nodig hebt om je EHBO-doos zo goed mogelijk voor te bereiden op de winter. 1. Verhoog uw immuniteit met Ravintsara Ravintsara betekent ‘blad goed voor alles’ in het Malagasi, wat de reputatie en faam van deze plant aantoont, waarvan de etherische olie een must is voor jong en oud. Het is uitstekend geschikt voor de bestrijding van winterziektes en andere virussen. Met antivirale, anticatarrale, slijmoplossende en antibacteriële werking begeleidt het het hele gezin zodra zich een virale infectie voordoet: luchtwegen, urinewegen, gynaecologische, orale en dermatologische sfeer. Wij denken dan ook aan ravintsara bij griep, herpes, gordelroos, waterpokken en gastro-enteritis van virale oorsprong. Voor preventie is het ideaal voor het stimuleren van de natuurlijke afweer van het lichaam. Laten we ook neurotonische activiteit toevoegen in gevallen van diepe nerveuze en fysieke vermoeidheid of slaapstoornissen. Ondersteun de natuurlijke afweer Ontdek hier de mogelijke toedieningswegen voor het gebruik van essentiële oliën. Houd er echter rekening mee dat het mogelijk is om de toedieningswegen te combineren als dat nodig is. Cutaan gebruik: 2 druppels elke ochtend 5 dagen per week op de polsen; Oraal: Vanaf 12 jaar, elke dag 1 parel Ravintsara vóór het ontbijt tijdens de delicate periode (5 dagen per week), Voor volwassenen, 2 parels bij het begin of tijdens de maaltijd, 1 tot 2 keer per dag. Atmosferische verspreiding: 10 tot 15 druppels etherische olie in een ultrasone diffuser gedurende 10 tot 20 minuten (3 keer per dag). Strijd tegen de griep (virus) 4 druppels op de borst, 4 keer per dag gedurende 5 tot 7 dagen. Ravintsara etherische olie is ook verkrijgbaar in het etherische olieparelformaat . Meer weten over parels? Ga naar het artikel “ Etherische olieparels ”. 2. Verzacht je keelpijn met gewone tijm met thujanol We kunnen geen artikel schrijven over etherische oliën voor de winter zonder een van onze specialiteiten bij Pranarôm te vermelden:thujanol gewone tijm ( thymus vulgaris CT thujanol). Alleen gekweekt in Zuid-Frankrijk, maakt de rijkdom aan thujanol het tot een essentiële olie met een zeer unieke samenstelling en zeldzaam chemotype. De anti-infectieuze, antivirale, immunostimulerende en fungicide eigenschappen worden aanbevolen voor alles wat te maken heeft met keel- en KNO-aandoeningen. Hoewel het werkingsmechanisme nog steeds een mysterie blijft, is deze essentiële olie een must-have die absoluut in de familiekit van elke geïnformeerde gebruiker moet zitten! In praktijk Net als bij Ravintsara etherische olie is het bij keelpijn mogelijk om twee toedieningswegen te combineren om het gewenste effect van gewone tijm etherische olie met thujanol te versterken. Cutaan gebruik: vanaf 6 jaar, 2 druppels Essentiële Olie rechtstreeks op de lymfeklieren (3 tot 4 keer per dag) vanaf het begin van de keelpijn. Oraal: vanaf 12 jaar, 1 pareltje gewone tijm met thujanol aan het begin of tijdens de maaltijd, 1 tot 3 keer per dag tijdens de delicate periode (5 dagen per week). Voor volwassenen, 3 parels bij het begin of tijdens de maaltijd, 1 tot 2 keer per dag. In te slikken met een beetje water. Nog een tip: bij angina pectoris, laryngitis of tracheitis, verdun 2 druppels etherische olie in honing, 3x per dag oraal. 3. Kalmeer de eindejaarsstress met Edel- of Romeinse Kamille Edele Kamille Essentiële Olie is een krachtige essentiële olie die vooral kan worden gebruikt bij stress, angst, maar ook bij emotionele shock, zenuwaandoeningen of zelfs slapeloosheid. Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen is het ook ideaal bij kleine huidproblemen en irritaties van de gevoelige huid die in de winter last heeft. Voeg gewoon 1 druppel toe aan je bodycrème. In praktijk huid: Masseer vanaf 6 jaar 2 druppels etherische olie aan de binnenkant van je pols, vouw je handen in een kathedraalvorm en adem diep in. Herhaal indien nodig 3 of 4 keer per dag. huid: Van 6 tot 12 jaar: 1 parel aan het begin of tijdens de maaltijd, 1 tot 2 keer per dag. Vanaf 12 jaar: 2 parels aan het begin of tijdens de maaltijd, 1 tot 2 keer per dag. In te slikken met een beetje water. Als u de geur van citrusvruchten verkiest, hebben Petitgrain Bigarade of Mandarijn Essentiële Oliën prachtige kalmerende en ontspannende eigenschappen op de huid of via diffusie. Mandarijn Essentiële Olie bestaat ook in het formaat Essentiële Olie-parels voor meer gebruiksgemak. VIND EEN VERKOOPPUNT BIJ JOU IN DE BUURT 4. Verlicht droge hoest met balsemspar Canadese balsemsparknoppen worden al tientallen jaren gebruikt tegen hoest . De essentiële olie heeft zeer vergelijkbare eigenschappen, maar is veel geconcentreerder. In praktijk huid: Masseer vanaf 6 jaar 3 tot 4 keer per dag 2 druppels etherische olie van balsemspar op de borst of rug (te verdunnen met een plantaardige olie). Masseer vanaf 12 jaar 3 tot 4 druppels etherische olie van balsemspar op de borst of rug, 3 tot 4 keer per dag. Atmosferische diffusie: 10 tot 15 druppels etherische olie in een ultrasone diffuser gedurende 10 tot 20 minuten, 3 keer per dag. 5. Verlicht een verstopte neus met Eucalyptus radiata Verfrissende etherische olie van uitgestraalde eucalyptus is een schat rechtstreeks uit Australië. Deze etherische olie heeft geweldige antivirale en respiratoire antiseptische eigenschappen. Traditioneel wordt aanbevolen om de luchtwegen te ontstoppen ; een verstopte neus is een van de meest voorkomende problemen als de winter nadert. Het is een essentiële olie die je absoluut in je aromabibliotheek moet hebben! Bovendien stimuleert uitgestraalde eucalyptus etherische olie de geest met zijn stimulerende effecten. Algemeen tonicum, etherische olie van uitgestraalde eucalyptus staat er ook om bekend ideeën te verhelderen. In praktijk Dermaal Breng vanaf 6 jaar 1 druppel uitgestraalde eucalyptus etherische olie rechtstreeks op de sinussen (aan de buitenkant van de neus) aan. Met dit gebaar kun je ademen. Het is ook mogelijk om te verdunnen met een druppel plantaardige olie voordat u deze essentiële olie op de sinussen aanbrengt. Mondelinge route Vanaf 6 jaar neem je 3 keer per dag 1 druppel op een neutrale ondersteuning en vanaf 12 jaar 2 druppels op een neutrale ondersteuning, 3 keer per dag. Atmosferische diffusie 10 tot 15 druppels etherische olie in een ultrasone diffuser gedurende 10 tot 20 minuten, 3 keer per dag, zal een positief effect hebben op vermoeide personen. 6. Bestrijd seizoensdepressie met marjolein Gepelde marjolein levert een waardevolle etherische olie voor elke ziekte waarvan de nerveuze oorsprong duidelijk is vastgesteld. Daarom wordt het aanbevolen in geval van stress, moeite met inslapen, angst . In deze situaties blijft het een essentieel product omdat het de positie van de patiënt herstelt door zenuwafwijkingen in evenwicht te brengen. De anti-infectieuze effecten stimuleren het gebruik ervan bij epidemieën, algemene vermoeidheid, seizoensdepressie of virale en bacteriële infecties. In praktijk Dermaal 3 tot 4 druppels van deze etherische olie aanbrengen, masseren op de zonnevlecht en aan de binnenkant van de polsen OF sublinguaal: 2 druppels op een neutrale ondergrond (3x/dag). Voorzorgsmaatregelen bij gebruik: Gebruik deze essentiële oliën niet tijdens zwangerschap en borstvoeding en bij kinderen jonger dan 6 jaar. Wees ook voorzichtig voor mensen met astma. Voor meer specifiek advies (bijv. baby's, kinderen, zwangere vrouwen, specifieke pathologieën, enz.) dient u advies in te winnen bij een zorgverlener. Onze kant-en-klare natuurlijke oplossingen Als u de voorkeur geeft aan kant-en-klare oplossingen, overweeg dan ons 100% biologische AROMAFORCE “winterkwaaltjes” -assortiment. Dit assortiment biedt producten aangepast aan alle winterkwalen en aan ieders voorkeuren: Neusspray, Keelspray, Ademhalingssiroop, Verzachtende keelpastilles, enz. We bieden ook behandelingen aan zoals inhalatie en massage met borstbalsem om de ademhaling te vergemakkelijken. Overweeg voor de kleintjes producten uit het PranaBB-assortiment , zoals: natuurlijke verdedigingsmassageolie of zelfs borstbalsem . VIND EEN VERKOOPPUNT BIJ JOU IN DE BUURT   Een paar extra tips om je voor te bereiden op de winter met essentiële oliën! Nu de winter eraan komt, zijn biologische essentiële oliën krachtige bondgenoten in het stimuleren van je immuunsysteem. Steeds meer gezinnen, bezorgd om hun gezondheid en die van hun kinderen, wenden zich tot deze planten om verkoudheidssymptomen zoals droge hoest en verstopte neus te verlichten.Essentiële olie van Tea Tree bijvoorbeeld, verkrijgbaar tegen betaalbare prijzen in Pranarôm-verpakkingen, heeft zeer antivirale eigenschappen. Ook het mengen van een lepel honing met een paar druppels etherische olie van Niaouli, door velen gewaardeerd om zijn slijmoplossende eigenschappen, is zeer effectief om irriterende hoest te verzachten.Om eindejaarsstress te verlichten, gaat er niets boven essentiële olie van citroen, alom erkend om zijn kalmerende effecten. Het is ook belangrijk om seizoensgebonden depressie niet te onderschatten, een winterkwaal die kan worden verlicht door het gebruik van essentiële pepermuntolie, bekend om zijn stemmingsverbeterende eigenschappen.Kortom, een zorgvuldige selectie van essentiële oliën betekent dat we remedies kunnen kiezen die geschikt zijn voor ons lichaam en ons voorzichtig voorbereiden op de winter.