PRANAROM: essentiële oliën van hoge kwaliteit

PRANAROM : des huiles essentielles de qualité

Het creëren van vertrouwensbanden tussen het merk en producenten van aromatische planten om de productie van hoogwaardige essentiële oliën mogelijk te maken, ligt aan de basis van onze dagelijkse zorgen. Ontdek in dit artikel het gebruikte proces en de uitgevoerde acties om essentiële oliën van hoge kwaliteit te verkrijgen met respect voor het milieu.

Ons DNA

Het DNA van Pranarôm is in de eerste plaats verbonden met de expertise die de afgelopen dertig jaar is verworven. Onze hoogwaardige etherische oliën zijn het resultaat van een langdurige samenwerking met onze producenten. Bovendien voeren we op basis van onze ervaring fysische en chemische kwaliteitscontroles uit voor elke essentiële olie.

Ten tweede zit ons verschil in de verwerving van unieke en atypische essentiële oliën, zoals onze chemogetypeerde etherische oliën van tijm, onze geurige inula of zelfs liggende hysop. De geurige Inula bijvoorbeeld is een plant die moeilijk te controleren is en die enkele jaren nodig had voordat hij de teelttechnieken onder de knie kreeg. Het is een plakkerige plant en de oogst vergde ook specifieke aanpassingen. Door zijn unieke samenstelling is het echter een essentiële olie die als referentie wordt gebruikt in de aromatherapie.

Ons doel bij Pranarôm is om essentiële oliën op de markt aan te bieden die niemand anders aanbiedt . Evenals het ter beschikking stellen van onze expertise voor elk van deze oliën. Daarom kopen we essentiële oliën van de hoogste kwaliteit, zoals citrusvruchten. Ons beleid is simpel: puur, natuurlijk en vooral biologisch. Biologisch is de enige manier om citrusvruchten te krijgen met de laagste niveaus van pesticidenresiduen.

Onze garantie voor kwaliteit

Essentiële olie is per definitie het product dat voortkomt uit de destillatie van een aromatische plant, een bloem, een zaadje, een vrucht of zelfs een bes. Het is samengesteld uit chemische moleculen die zijn eigenschappen geven, zoals fenolen, enz.

Na deze productie- en distillatiefasen wordt een eerste kwaliteitscontrole uitgevoerd. Vervolgens ontvangen wij de producten en vindt er een tweede kwaliteitscontrole plaats. Na deze meerdere stappen kunnen we bevestigen dat de essentiële oliën van Pranarôm 100% zijn:

  • Puur (gewonnen uit een enkele plantensoort of een enkel producerend orgaan)
  • Natuurlijk (er wordt geen wijziging aangebracht aan de natuurlijke samenstelling)
  • Integraal (alle actieve moleculen zijn geëxtraheerd via een volledig destillatieproces, wat we TOTUM noemen)
  • Chemogetypeerd (HECT), chemisch gedefinieerd

Veel essentiële oliën op de markt worden verkocht als 100% puur en natuurlijk. Ze worden echter gesneden, verdund en gedenatureerd met plantaardige of minerale oliën. Deze diepgaande veranderingen zullen essentiële oliën waarschijnlijk allergeen maken. De enige manier om essentiële oliën van onberispelijke kwaliteit te leveren, is door de kwaliteit ervan in het laboratorium te controleren.

Onze dagelijkse handelingen

Toegewijd aan het respecteren van de aarde en de mensen, werkt Pranarôm hand in hand samen met zijn producenten en distilleerders. Om een ​​verantwoorde teelt van aromatische planten te bevorderen. Wij garanderen de kwaliteit van onze essentiële oliën zelfs vóór het distillatieproces:

  • Selectie van botanisch gecertificeerde planten
  • Keuze van teelt- en oogstwijze
  • Respecteer de pluktijd
  • Stoomdestillatieproces

De afgelopen jaren is er enorm veel tijd en energie geïnvesteerd in het aangaan van langdurige partnerships met producenten. Hierdoor konden we de aanvoer via korte en directe kanalen garanderen. Om een ​​betere traceerbaarheid van plant tot fles te garanderen.

Voor elke partij grondstoffen worden systematische en rigoureuze kwaliteitscontroles van essentiële oliën uitgevoerd door onafhankelijke organisaties: gaschromatografie, controle op de aanwezigheid van pesticiden, enz. Naast kwaliteitscontrole omvat dit ook het definiëren van de “identiteitskaart” van de etherische olie die het mogelijk maakt om de biochemisch actieve moleculen op therapeutisch niveau vast te stellen. Een dergelijke biochemische analyse is noodzakelijk omdat het chemotype van een etherische olie sterk kan variëren afhankelijk van de biotoop van de plant (zonneschijn, klimaat, bodemsamenstelling, hoogte, enz.).

Een betrokken merk?

Bewust van de impact die een bedrijf als Pranarôm kan hebben op het milieu. We streven ernaar gecertificeerde biologische gewassen te promoten en bedreigde gewassen te beschermen, terwijl we strikte charters respecteren. De etherische olie van bijvoorbeeld Rozenhout , een bedreigde diersoort, komt niet meer uit de bast van de boom maar uit de bladeren, en uit gecontroleerde plantages en niet uit monsters in het Amazonewoud.

Andere essentiële oliën, zoals citroen of lavendel, dragen het label BOB (Beschermde Oorsprongsbenaming) of BGA (Beschermde Geografische Aanduiding), Europese labels zijn tekenen van welverdiende erkenning van superieure kwaliteit. De belangstelling voor korte cursussen krijgt weer zijn volle betekenis.

Pranarôm neemt deel aan duurzame ontwikkelingsprojecten door verschillende organisaties over de hele wereld te ondersteunen. Sinds 2013 maken we deel uit van het Seed of Life-project. Eco-humanitair herbebossingsproject waarbij jaarlijks miljoenen bomen en bedreigde diersoorten in Madagaskar worden herplant.

Nog steeds in Madagaskar en meer bepaald op het eiland Nosy Be in Loharano doen we er alles aan om diverse projecten uit te voeren. Momenteel voorzien wij onze Calophyllum- olieproducenten van kano's van goede kwaliteit. Het doel is om de bomen op hun grondgebied zoveel mogelijk te behouden. Om deze kano’s te bouwen wordt gebruik gemaakt van snelgroeiende invasieve soorten. Op de langere termijn zijn andere projecten gepland die gericht zijn op het verbeteren van hun levensstijl en hun gezondheidszorgomstandigheden.

Ten slotte...

Hoewel het destillatieproces belangrijk is, zijn het oogstproces en de teeltmethode dat ook. Daarom zijn wij zorgvuldig in de keuze van onze producenten. Om hen zo goed mogelijk te helpen bij hun werk, zijn wij gehecht aan bepaalde labels. Samen met hen voeren wij milieuacties uit. Wij zorgen er altijd voor dat u de kwaliteit van de planten in uw flessen krijgt.

DOORGAAN MET LEZEN

Wat als Pranarôm een ​​synergie was?

Voor ons 30-jarig jubileum wilden we deze gelegenheid vieren door Essential Synergy te creëren: rust en balans. Essential Synergy, symbool voor een terugkeer naar de basis, is het resultaat van 30 jaar expertise. Wil meer weten ? Kom het ontdekken in dit artikel! Essentiële synergie Met Essentiele Synergie illustreren we deze kracht van essentiële oliën en hun vermogen om de mens als geheel te raken: ziel, geest en lichaam. Essentiele Synergie bevat verschillende emblematische essentiële oliën van Pranarôm. Deze synergie vertaalt ook een van de belangrijkste thema's die Pranarôm overstijgt: de drievoudige dimensie van essentiële oliën : tegelijkertijd materiaal, energie en reukzintuiglijke boodschap. Het materiaal eerst. Mooi, fijn, zachtaardig, aangenaam; Energie dus, onzichtbaar, maar gevoelig. De essentiële oliën in dit mengsel versterken de fysieke, psychologische en emotionele balans van het lichaam en zorgen eenvoudigweg voor welzijn; Reukzin , ten slotte, een verband tussen materie en energie, een fysiologische vertaling van de emoties die door geuren worden opgeroepen, zo verbonden met de persoon, met zijn geschiedenis. Essential Synergy, een aromatische essentie met tonen: Heet: Ylang-Ylang, Vanille en Wierook; Energiek: Pepermunt, Den en Ravintsara; Diep: Wierook, Cistus en Atlasceder. De verschillende toepassingen van Essential Synergy Mijn oase van rust: voor een ontspannen sfeer 's avonds bij thuiskomst of tijdens meditatie 5 tot 10 druppels in een ultrasone diffuser. Mijn verzachtende roller om overdag mee te nemen, vóór een yoga- of ontspanningssessie 10 tot 18 druppels in 10 ml plantaardige olie (jojoba); Indien nodig 2 tot 3 keer per dag aanbrengen. Mijn weelderige lichaamsolie om aan te brengen na het douchen 30 tot 60 druppels in 100 ml plantaardige olie (abrikozenpit , zoete amandel , granaatappel , enz.) Mijn smeltende en subtiel geurende sublimerende handbalsem 1 druppel in een beetje karite , aanbrengen op de handen voor een voedende behandeling Mijn harmonieuze bad-in-douchegel voor een cocoonmoment tussen 15 en 30 druppels in 250 ml neutrale reinigingsgel . Mijn kostbare voedende en beschermende lichaamsmelk tussen 15 en 30 druppels in 250 ml neutrale melk . Mijn natuurlijke en heerlijke aromatische scrub Doe in een kleine kom 4 druppels synergie, 4 theelepels plantaardige kokosolie en 2 suiker. Aanbrengen op een vochtige huid en masseren met kleine circulatiebewegingen. Spoel na gebruik. Mijn haarconditionerende mist voor glanzend, zijdezacht haar in een spuitfles van 30 ml: 1/2 theelepel ciderazijn, 3 druppels essentiële synergie en aanvullen met water. Na het douchen op vochtig haar sprayen Mijn delicate en rustgevende mist 's avonds voor het slapengaan in de atmosfeer of op het kussen 65 druppels, aan te vullen met alcohol in een flesje van 30 ml. Voorzorgsmaatregelen voor gebruik Extern gebruik. Stel uzelf na gebruik niet bloot aan de zon. Niet puur op de huid gebruiken. Vermijd ogen en slijmvliezen

Definitie van aromatherapie en essentiële oliën

Ontdek in dit artikel aromatherapie en essentiële oliën: definitie, oorsprong en functies. Wil meer weten ? Wat is aromatherapie? Aromatherapie is de kunst van het genezen met Essentiële Oliën voor de harmonisatie van de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Essentiële oliën worden gebruikt om het natuurlijke zelfgenezingsproces te bevorderen. Het is een natuurlijke methode die gebaseerd is op de activiteit van de biochemische moleculen van chemogetypeerde essentiële oliën. Wat is wetenschappelijke aromatherapie? Wetenschappelijke aromatherapie of aromatologie is de studie van essentiële oliën. Het is een wetenschap die gebruik maakt van een rigoureuze methodologie en gebaseerd is op solide wetenschappelijke gegevens, bevestigd door talrijke laboratoriumtests. Wat is een essentiële olie? Een etherische olie is een vloeibaar, geconcentreerd en complex extract , verkregen door destillatie door stoomdestillatie van aromatische planten of organen van deze plant (bloem, blad, hout, wortel, schors, fruit, enz.). Een essentiële olie is dus de gedistilleerde essentie van de aromatische plant. Het is samengesteld uit ongeveer honderd terpeen- en aromatische moleculen die bijzonder actief en origineel zijn voor de dagelijkse gezondheid. Wat is een essentie? Een essence is een olie die op een eenvoudigere manier wordt verkregen: expressie . Het bestaat uit het mechanisch breken van de “essence-zakjes” van verse citrusschillen om de essences te verzamelen. Deze techniek is alleen geldig voor de schil van Citroen , Mandarijn , Pomerans , Bergamot , limoen, grapefruit, enz. Waar komen essentiële oliën vandaan? In de plantenbiologie worden door planten geproduceerde verbindingen onderverdeeld in twee groepen moleculen: primaire metabolieten en secundaire metabolieten . De moleculen van de eerste groep worden in alle plantencellen aangetroffen, ze zijn primair omdat ze noodzakelijk zijn voor het leven van de plant: suiker, lipiden, eiwitten, aminozuren; Aan de andere kant zijn de moleculen van de tweede groep slechts beperkt verspreid in de plant en maken ze geen deel uit van de basismaterialen van de cel. Deze verbindingen worden normaal gesproken alleen aangetroffen in bepaalde weefsels of organen in specifieke ontwikkelingsstadia. Ze zijn secundair omdat ze niet essentieel lijken te zijn voor de plantengroei, maar hun werking is bepalend voor de aanpassing van de plant aan de natuurlijke omgeving: beschermende middelen tegen fysieke stress, verdediging tegen externe agressie, pigmentatie van de plant voor het opvangen van zonne-energie of Bescherm het lichaam daarentegen tegen de schadelijke effecten van zonnestraling. Er zijn drie hoofdklassen secundaire metabolieten: Alkaloïden zoals morfine, cafeïne, nicotine, cocaïne, atropine; Terpenen vormen de grootste categorie secundaire metabolieten met meer dan 22.000 moleculen. Het bevat plantenhormonen, pigmenten, sterolen, glycosiden en een groot deel essentiële oliën; Fenolische stoffen 'Aromatische verbindingen' zoals flavonoïden, tannines, lignine, coumarines. Essentiële oliën en essences zijn daarom secundaire metabolieten die voornamelijk tot de klasse van terpenen behoren, maar ook tot de klasse van aromatische verbindingen. Momenteel zijn er ongeveer 3000 essentiële oliën bekend, waarvan er ongeveer 350 commercieel belangrijk zijn en vooral bedoeld zijn voor de farmaceutische industrie, aromatherapie, cosmetica en parfumerie. De biologische functies van etherische oliën zijn talrijk: Ecologisch voor de plant en zijn omgeving dankzij zijn werking tegen herbivoren; Bestuivers door het aantrekken van niet-schadelijke insecten; Insecticiden om het gevaar af te weren; Therapeutisch voor de gezondheid en het welzijn van mens en dier. Ze worden vooral gewaardeerd vanwege hun antibacteriële, schimmelwerende, antivirale en antiparasitaire eigenschappen, vanwege hun ontstekingsremmende eigenschappen tegen spier- en peesaandoeningen en vanwege hun kalmerende of versterkende eigenschappen tegen aandoeningen die verband houden met disfunctie van het zenuwstelsel. Het gebruik ervan op cosmetisch gebied is zeer uitgebreid ; de agrovoedingssector is steeds meer geïnteresseerd in essentiële oliën voor het bewaren van voedsel en de diergeneeskunde 'profiteert' van essentiële oliën om dieren te helpen die vaak onderworpen zijn aan fokomstandigheden waardoor ze steeds vatbaarder worden voor infecties. Zijn deze essentiële oliën dus niet mysterieus? > Leer meer over destillatie