Plantaardige oliën: Granaatappel, Camellia, Duindoorn

Les Huiles Végétales : Grenade, Camélia, Argousier

Aangevallen door de kou in de winter, verstoord door roodheid als gevolg van allergieën in de lente of zelfs beschadigd door de zon in de zomer, wordt de huid het hele jaar door op de proef gesteld. Het is ongetwijfeld essentieel om het te beschermen om zijn schoonheidskapitaal te behouden! En het is natuurlijk nog beter...

Plantaardige oliën, lipide-extracten die rijk zijn aan vetzuren uit oliezaadplanten, zijn vanaf de geboorte een bron van voordelen voor de huid en het lichaam. Voedend en verzachtend, zoals zoete amandel of calendula, zijn ze perfect geschikt voor de dagelijkse verzorging van de kleintjes, maar niet alleen...

Plantaardige oliën hebben talrijke dermo-cosmetische eigenschappen, al duizenden jaren bekend, geschikt voor alle huidtypes. Jong, geïrriteerd, atopisch, droog, rood, ouder wordend... het is gemakkelijk om het op natuurlijke wijze te verwennen dankzij deze kostbare oliën.

Aangebracht op de huid of ingenomen in capsules, zullen ze een gerichte werking hebben op de hydratatie van de huid, rimpels, roodheid, eczeem maar ook op het welzijn van ons lichaam en onze gezondheid.

Biologische granaatappel: anti-aging en gevoelige huidolie.

Ontdek in meer detail de voordelen van deze nieuwe biologische kostbare olie. Deze olie uit Türkiye is afkomstig van de eerste koude persing van granaatappelpitjes. Het is rijk aan antioxidanten (vitamine B en C en polyfenolen) en aan onverzadigde vetzuren (omega 5). Het is bijzonder geschikt voor de rijpe (ouder dan 40 jaar), reactieve en gevoelige huid. De verzachtende en kalmerende eigenschappen, die een regenererende werking hebben op de huid, maken het mogelijk om effectief te vechten tegen vrije radicalen en huidveroudering.

De belangrijkste voordelen:

  • Antioxidant en anti-rimpel: Rijk aan antioxidanten, ideaal ter bescherming tegen vrije radicalen en dus huidveroudering.
  • Huidverzachtend en ontstekingsremmend: het kalmeert de huid die gevoelig is voor roodheid en verlicht irritatie dankzij het puninezuur dat het bevat, een meervoudig onverzadigd vetzuur (omega-5) dat dicht bij linoleenzuur ligt. Dit vetzuur is zeer zeldzaam en staat bekend om zijn huidverzachtende eigenschappen.
  • Beschermt de huid tegen kou en windaanvallen.
  • Ideaal voor de rijpe, gedevitaliseerde huid, droge, gevoelige en kwetsbare huid.

Tips voor het gebruik van granaatappelolie:

  • Geef uw vochtinbrengende crème een boost: door simpelweg 1 druppel aan uw dagcrème toe te voegen.
  • 's Avonds: breng vóór het slapengaan 5-10 pure druppels aan op het gezicht als 'nachtmasker' .
  • Voor droge handen: breng een paar pure druppels rechtstreeks op de handen aan.
  • Versterkende behandeling voor broze en zachte nagels:
    Granaatappel plantaardige olie: 10 ml;
    Calendula plantaardige olie: 10 ml;
    Essentiële olie van ylang-ylang : 2 druppels;
    Citroenessentie : 2 druppels.
  • Regenererend gezichtsserum: Combineer plantaardige granaatappelolie (50 ml) met 10 druppels essentiële olie van Rosemary Verbenone .

Antioxidanten, KESAKO?

We hebben het over antioxidanten, maar wat zijn antioxidanten precies? Je moet weten dat hun rollen net zo gevarieerd zijn als hun aantal. Elke antioxidant vervult zijn missie als ‘beschermend schild’ op duidelijk gedefinieerde locaties in het lichaam.

Wij onderscheiden:

  • Bètacaroteen, lycopeen, luteïne, zeaxanthine en bèta-cryptoxanthine uit de carotenoïdenfamilie . Deze verbindingen zijn de natuurlijke pigmenten die verantwoordelijk zijn voor de kleur van fruit en groenten.
  • Polyfenolen : Veruit de grootste familie van antioxidanten! Flavonoïden, coumarinen, anthocyanen, lignanen… het palet is zeer breed en vertegenwoordigd in het hele plantenrijk.
  • Vitaminen A, E en C
  • Bepaalde mineralen en sporenelementen ( selenium, koper, zink, mangaan )

Talrijke onderzoeken tonen aan dat antioxidanten bijdragen aan:

  • Vertraag veroudering .
  • Verlaag het cholesterolgehalte en verminder het risico op hart- en vaatziekten.
  • Voorkom bepaalde vormen van kanker.
  • Bescherm de ogen .
  • Vecht tegen de effecten van vervuiling op de huid, het haar, de longen…

Biologische camelia: een ultrazijdezacht gevoel voor alle huidtypes.

Ontdek onze tweede plantaardige olie, biologische Camellia-olie. Deze olie uit China komt uit de eerste koude persing van de zaden van de Camellia oleifera bloem, ook wel “theezaadolie” genoemd.

Traditioneel gebruikt als kostbaar schoonheidsactief ingrediënt door Japanse vrouwen, helpt deze plantaardige olie met een zachte, niet-vettige textuur en neutrale geur de elasticiteit en hydratatie van de huid te behouden. Zeer voedend dankzij het hoge gehalte aan Omega 9, versterkt het de hydrolipidenfilm en geeft het de huid soepelheid en zachtheid . Deze plantaardige olie is ideaal voor alle huidtypes en kan worden gebruikt in de gezichtsverzorging, nek, decolleté, handen, maar ook als leave-in-masker voor het haar en de punten.

 

De belangrijkste voordelen:

  • Verzachter: Rijk aan oliezuur (+80%), ideaal voor de droge huid omdat het dankzij zijn occlusieve eigenschappen de hydratatie van de huid kan aanvullen en waterverlies kan voorkomen.
  • Huidregenerator: rijk aan linolzuur , helpt de huid en het haar veroudering tegen te gaan door de afbraak van collageen te vertragen, het waterverlies uit de opperhuid te verminderen en het diep te voeden.
  • Antioxidant: rijk aan natuurlijke antioxidanten , zoals tocoferolen (vitamine E) en polyfenolen, beschermt het tegen omgevingsinvloeden (vervuiling, UV-stralen, enz.)
  • Ontstekingsremmend: Sterker nog, deze plantaardige olie beperkt de ontstekingsreacties van de huid en ons lichaam.

Tips voor het gebruik van Camellia-olie:

  • Gezichtsbehandeling: verwarm tien druppels tussen de handpalmen voordat u deze op een goed gereinigd gezicht aanbrengt.
  • Toepassing op de halslijn, handen, nagels voor dagelijkse verzorging.
  • Haarbehandeling om het haar te verzachten: Breng aan op de punten, camelia-olie zal ze omhullen en versterken. Om ze diep te voeden, wordt camelia-olie als haarmasker gebruikt. Om dit te doen, bestrijkt u het haar met olie, concentreert u zich op de punten, masseert u het en wikkelt u het vervolgens 30 minuten tot 1 uur in een warme handdoek voordat u het uitspoelt.
  • Camellia plantaardige olie kan in synergie met andere essentiële en/of plantaardige oliën worden gebruikt. Om bijvoorbeeld een “serum voor droge en rijpe huid” te maken:
    Camellia plantaardige olie: 25 ml;
    Teunisbloem plantaardige olie: 10 ml;
    Tarwekiem plantaardige olie: 10 ml;
    Essentiële olie van zonneroosje : 6 druppels.

Biologische duindoorn: de ultieme gezond ogende en ontstekingsremmende olie.

Deze derde plantaardige olie is biologische duindoorn. Het komt uit Oost-Duitsland en is afkomstig van de eerste koude persing van het vruchtvlees van de duindoornvrucht . Na het extraheren van het sap winnen we het vruchtvlees en het zaad terug. Door eenvoudig dichtheidswerk scheiden we het vruchtvlees van de zaden. Het vruchtvlees is tamelijk vet en bevat olie.

De feloranje vruchten van deze kleine struik met grijze bladeren zijn rijk aan vitamines en vetzuren . Je moet weten dat Duindoorn de enige plant is waarvan bekend is dat deze zowel omega 3, 6, 7 als 9 vetzuren bevat. Wat het echter vooral onderscheidt van andere plantaardige oliën is het hoge gehalte aan omega-7, de zeldzaamste van alle vetzuren.

Het sap staat bekend als een natuurlijk tonicum, maar de plantaardige olie is een uitstekend verjongingsmiddel met een sterk hydraterend vermogen . Het palmitolzuurgehalte (Omega 7) helpt wonden en brandwonden te genezen, bevordert de regeneratie van de huid en vertraagt ​​de veroudering van de huid. Een ander voordeel van deze uitzonderlijke olie is de aanwezigheid van carotenoïden die de teint verhelderen en onmiddellijk een gezonde glans geven.

De belangrijkste voordelen:

  • Antioxidant: Dankzij het uitzonderlijke gehalte aan vitamine E en carotenoïden heeft deze olie een antioxiderende, antiradicale en anti-verouderingsactiviteit. Het helpt de verschijning van rimpels en andere tekenen van veroudering te beperken.
  • Voedend en hydraterend: Deze olie is herstellend, verzachtend en beschermend. Het hoge gehalte aan omega-3, 6, 7 en 9 helpt de elasticiteit van de huid te behouden en de hydrolipidenfilm te regenereren. Het voedt en beschermt alle huidtypes.
  • Genezing: Rijk aan Omega 7, het is geïndiceerd voor uitdroging / irritatie / brandwonden / wondgenezing.
  • Verheldert de teint en zorgt voor een onmiddellijke gezonde glans .

Tips voor het gebruik van duindoornolie:

Praktisch gebruiksklaar formaat: al voorverdund (20%) in plantaardige abrikozenpitolie.

  • Voeg een paar druppels toe aan een behandeling (gezicht of lichaam) of breng gelijkmatig aan op de huid en masseer tot het volledig is opgenomen.
  • Bij brandwonden en wonden: breng na het reinigen op de huid een paar druppels pure olie aan om de genezing te bevorderen en uw huid te kalmeren. Voeg voor meer effectiviteit bovendien essentiële olie van lavendel-aspic toe.
  • Voedend nachtserum voor de gecombineerde tot vette huid:
    Plantaardige duindoornolie : 10 ml;
    Jojoba plantaardige olie: 10 ml;
    Nigella plantaardige olie: 10 ml.

Meer weten over onze 3 nieuwe plantaardige oliën in pipetten?

Cécile Adant , directeur van de opleidingsdienst, praat met u over hun voordelen.

DOORGAAN MET LEZEN

Pranarôm plantaardige oliecapsules

Geen gedoe meer met het vinden van de juiste dosering dankzij dit formaat, waardoor het gemakkelijker wordt om plantaardige oliën oraal in te nemen. Veganistisch, deze capsules zijn volledig gemaakt van plantaardige materialen! Meer weten over deze Pranarôm-innovatie? Plantaardige olien Plantaardige oliën hebben talrijke dermo-cosmetische eigenschappen die al duizenden jaren bekend zijn en geschikt zijn voor alle huidtypes. Jong, geïrriteerd, atopisch, droog, rood, ouder... het is gemakkelijk om het op natuurlijke wijze te verwennen dankzij deze kostbare oliën. Aangebracht op de huid of ingenomen in capsules , zullen ze een gerichte werking hebben op de hydratatie van de huid, rimpels, roodheid, eczeem maar ook op het welzijn van ons lichaam en onze gezondheid . Plantaardige oliën staan ​​bekend om hun cosmetische voordelen wanneer ze plaatselijk worden aangebracht. Bij orale inname zijn ze ook geweldige dagelijkse bondgenoten voor het lichaam en dus voor de gezondheid en het welzijn dankzij hun rijkdom aan essentiële vetzuren en hun voedingswaarde. Ontdek hieronder de voordelen van onze 4 welzijnscapsules: Muskroos , Nigella , Teunisbloem en Granaatappel . Rozenbottel capsules: Natuurlijke anti-aging om de huid te behouden Dankzij de Omega 6 die in deze plantaardige olie aanwezig is, wordt de huid van binnenuit gevoed. Het herwint al zijn soepelheid en elasticiteit, een echte bondgenoot tegen de tekenen van veroudering ! De regenererende werking is ook perfect geschikt voor de huid die in de winter is beschadigd door brandwonden, zonnebrand, littekens, striae of zelfs kloven op voeten en handen. Oraal ingenomen, werkt plantaardige olie van rozenbottel effectief op pigmentvlekken, zwangerschapsmaskers en zelfs recente littekens. Bovendien speelt het omega 3-gehalte in deze capsules een rol bij ontstekingsprocessen, de cardiovasculaire gezondheid en bij het voorkomen van depressie. Een echte schoonheids- en gezondheidsaanwinst om als behandeling te nemen! Samengevat : Voedt de huid van binnenuit: soepelheid en elasticiteit dankzij het Omega 6-gehalte Huidregeneratie : brandwonden, zonnebrand, littekens, striae, scheuren Zonpreparaat : rijk aan carotenoïden Gebruikstips: Van 12 tot 18 jaar oud 1 tot 2 capsules per dag Vanaf 18 jaar 2 tot 3 capsules per dag Duur van de behandeling 1 tot 3 maanden Nigella-capsules: Het gezondheidsvoordeel De effectiviteit van deze plantaardige olie is bewezen in onderzoek en klinische onderzoeken. Het is bijzonder geschikt voor het behoud en de versterking van de natuurlijke afweer. Het is samengesteld uit talrijke reinigende, immunostimulerende, genezende en/of antioxiderende actieve ingrediënten en is in veel situaties aangewezen: Ademhalingsallergieën en astma (ter preventie) Gewrichtsproblemen: vermindering van ontstekingen Neuroprotectief: geheugen en leervermogen Immunostimulant en antiviraal Andere voordelen van deze plantaardige olie zijn de algehele effectiviteit op cellulair niveau en de regulerende werking op de bloedsuiker- en lipidenniveaus . Deze plantaardige olie is daarom bijzonder geschikt voor mensen met diabetes type II, maar ook voor het verlagen van het lipidengehalte in het bloed. Het voorkomt zo atherosclerose en het optreden van hart- en vaatziekten. Gebruikstips: Vanaf 18 jaar 2 tot 4 capsules per dag gedurende 1 tot 3 maanden Immuunsysteem 1 tot 2 capsules per dag gedurende 1 maand Allergieën (preventie) 2 capsules per dag, gedurende minimaal 1 maand Geheugen en leervermogen 2 tot 3 capsules per dag gedurende 1 maand Cognitieve gezondheid 2 capsules per dag gedurende 3 maanden Teunisbloemcapsules: Vrouwelijk welzijn De ultieme vrouwelijke welzijnsolie , plantaardige teunisbloemolie, voorkomt en verlicht de ongemakken die verband houden met de menstruatiecyclus en de (pre)menopauze. Ontstekingsremmend, het verlicht ook reuma en artritis. Teunisbloem wordt gebruikt voor cutane of orale toepassing en is ook een plantaardige olie die bekend staat om zijn voordelen voor de huid. Dankzij 10% range-linoleenzuur (GLA) verbetert dit Omega 6-concentraat de soepelheid en elasticiteit van de huid en werkt effectief bij droge huid, atopische dermatitis en eczeem.   Samengevat : Voorkomt en verlicht ongemakken die verband houden met de menstruatiecyclus : premenstruele syndromen en menopauze Verbetert de soepelheid en elasticiteit van schoonheid Droge huid, atopische dermatitis, eczeem Reuma en artritis (bron van GLA) Gebruikstips: Van 12 tot 18 jaar oud 1 tot 2 capsules per dag Vanaf 18 jaar 2 tot 4 capsules per dag Duur van de behandeling tussen 1 en 3 maanden Menstruatiecyclus 3 capsules per dag, 10-15 dagen vóór het begin van de cyclus Droge huid 2 tot 3 capsules per dag Dermatologie 4 capsules per dag Niet gebruiken bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Granaatappelcapsules: Cardiovasculaire en antioxidantpreventie Het gehalte aan puninezuur (Omega 5) van 75% geeft deze plantaardige olie een sterk effect op de cardiovasculaire gezondheid en het lipidenmetabolisme. Het gebruik ervan in combinatie met hygiënische en dieetmaatregelen draagt ​​bij aan de preventie van hart- en vaatziekten. De ontstekingsremmende en antioxiderende werking vermindert hyperontsteking (gewrichtspijn, verlies van gezichtsvermogen, risico op infectie, slechte genezing, neurologische ongevoeligheid), vooral bij diabetische aandoeningen. Samengevat : Cardiovasculaire gezondheid en lipidenmetabolisme: reguleert lipidemie en verlaagt het cholesterolgehalte Ontstekingsremmende en antioxiderende werking Hypoglycemisch effect door vermindering van de insulineresistentie Gebruikstips: Van 12 tot 18 jaar oud 1 tot 2 capsules per dag Vanaf 18 jaar 2 tot 3 capsules per dag Duur van de behandeling 1 tot 3 maanden VEGAN-capsules? Deze nieuwe capsules zijn VEGAN. De schaal van de capsules is namelijk gemaakt van zetmeel/tapiocablad . Er is niets natuurlijker dan zetmeel; het wordt aangetroffen in honderden planten, vooral in knolplanten zoals aardappelen. Zetmeel is van nature in staat culinaire of farmaceutische preparaten te geleren. Om dit te doen, moet het worden verwarmd zodat de lange polysacharideketens zich splitsen en het geleervermogen verkrijgen. Deze werkwijze maakt het mogelijk om 100% veganistische plantaardige oliecapsules (niet van dierlijke oorsprong) aan te bieden. Bibliografie [1] Yamasaki M, Kitagawa T, Koyanagi N, Chujo H, Maeda H, Kohno-Murase J, Imamura J, Tachibana H, Yamada K (2006) – “Dieeteffect van granaatappelzaadolie op de immuunfunctie en het lipidenmetabolisme bij muizen .” Voeding. 2006 januari;22(1):54-9. Epub 2005, 12 oktober. [2] Trichur Khabeer S, Prashant A, Haravey Krishnan M (2019) – “Dieetvetzuren uit granaatappelzaden (Punica granatum) remmen de adipogenese en beïnvloeden de expressie van de obesitas-geassocieerde mRNA-transcripten in menselijke, uit vetweefsel afkomstige mesenchymale stamcellen. ” J Voedsel Biochem. 2019 mrt;43(3):e12739. doi:10.1111/jfbc.12739. Epub 2018 december 2. [3] Asghari G, Sheikholeslami S, Mirmiran P, Chary A, Hedayati M, Shafiee A, Azizi F (2012) – “Effect van granaatappelzaadolie op serum-TNF-α-niveau bij dyslipidemische patiënten.” Int J Food Sci Nutr. 2012 mei;63(3):368-71. doi:10.3109/09637486.2011.631521. Epub 2 november 2011. [4] Bassaganya-Riera J, Guri AJ, Hontecillas R (2011) - "Behandeling van aan obesitas gerelateerde complicaties met nieuwe klassen van natuurlijk voorkomende PPAR-agonisten." J Obes. 2011;2011:897894. doi:10.1155/2011/897894. Epub 28 december 2010. [5] Mirmiran P, Fazeli MR, Asghari G, Shafiee A, Azizi F (2010) – “Effect van granaatappelzaadolie op hyperlipidemische proefpersonen: een dubbelblinde, placebo-gecontroleerde klinische studie.” Broeder J Nutr. 2010 augustus;104(3):402-6. doi: 10.1017/S0007114510000504. Epub 25 maart 2010.

Uw praktische gids voor plantaardige oliën

Plantaardige oliën, deze kostbare lipide-extracten, staan ​​in de spotlight! We praten er overal over, maar je weet niet per se hoe je ze moet gebruiken en vooral waarom? Ontdek in dit artikel onze tips en trucs over veel essentiële plantaardige oliën! Amandel Een uiterst zachte olie zoals de naam doet vermoeden en die door iedereen goed wordt verdragen, inclusief zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en baby's! Het is ideaal voor het hydrateren en verzachten van de huid en bij het reinigen of verwijderen van make-up. Indicaties: Gebruik biologische zoete amandelolie en masseer heel zachtjes de gebieden die door de wiegkap zijn aangetast. Voor een betere effectiviteit wordt aanbevolen om de hoofdhuid van uw baby een paar uur vóór het badderen of de avond ervoor te masseren. Je kunt zoete amandelolie aanbrengen met een wattenschijfje en zachtjes wrijven om make-up te verwijderen . Hoe ? Gewoon door uw katoen te bevochtigen met lauw water of hydrolaat en vervolgens plantaardige olie aan het bevochtigde katoen toe te voegen. Argan Deze schat uit de Atlas is een herstellende en beschermende anti-aging olie voor de huid, rijk aan vitamines en antioxidanten. In Marokko wordt het in veel omstandigheden gebruikt, voor gezichts- en lichaamsverzorging, maar ook in voeding. Indicaties: Arganolie staat bekend om zijn anti-verouderingseigenschappen , dankzij de talrijke antioxidanten die het bevat. Op het gezicht kun je het 's nachts gebruiken om huidveroudering tegen te gaan en de huid te regenereren. Arganolie stimuleert droge voeten en verzacht eelt, het hydrateert intensief beschadigde hielen. Voor de dagelijkse verzorging een paar druppels zo vaak als nodig op de hele voet aanbrengen. Duindoorn Duindoorn komt oorspronkelijk uit Oost-Duitsland en is de ultieme gezond ogende en ontstekingsremmende olie. Het is bekend dat Duindoornfruit rijk is aan vitamines en vetzuren en omega 3, 6, 7 en 9 vetzuren bevat. Indicaties: Deze voedende en hydraterende olie is herstellend, verzachtend en beschermend. Het hoge gehalte aan omega-3, 6, 7 en 9 helpt de elasticiteit van de huid te behouden en de hydrolipidenfilm te regenereren. Het voedt en beschermt alle huidtypes. Antioxidant: Dankzij het uitzonderlijke gehalte aan vitamine E en carotenoïden heeft deze olie een antioxiderende, antiradicale en anti-verouderingsactiviteit. Het helpt de verschijning van rimpels en andere tekenen van veroudering te beperken. Klein extraatje: Biologische duindoornpulpolie is een echt vitamineserum (provitamine A) dat de teint verheldert en met zijn oranje kleur voor een onmiddellijke gezonde glans zorgt. Puur te gebruiken of in combinatie met neutrale vochtinbrengende melk. Arnica De bondgenoot van avonturiers! Arnica-olie wordt zeer gewaardeerd door atleten om contracturen te voorkomen of te behandelen en is ook zeer nuttig voor dagelijks gebruik. Het is hardnekkig bij stoten, voorkomt het verschijnen van blauwe plekken en verlicht effectief de pijn. Mensen die gevoelig zijn voor rugpijn, peesontstekingen en een stijve nek waarderen het net zo goed. Indicaties: Hoewel het ze niet kan voorkomen, helpt arnica-olie ze goed te genezen en vermindert daardoor littekens en striae aanzienlijk. Gecombineerd met sheaboter en elke dag aangebracht, doet het wonderen! Wilt u een blauwe plek of bult laten verdwijnen ? Breng direct een paar druppels plantaardige arnica-olie aan en voeg voor een grotere effectiviteit 1-2 druppels etherische olie van Immortelle (Italiaanse Helichrysum) toe. Advocaat Een zeer hydraterende olie voor lichaam, gezicht en haar! Zijn mooie groene kleur, zijn neutrale geur en zijn snelle penetratie in de huid maken het tot een zeer praktische cosmetische bondgenoot. Het is een van de zeldzame oliën die palmitoleïnezuur bevatten en zo waardevol zijn voor de bescherming van celmembranen. Het verzacht en verzacht de dunne huid of droog, broos haar als geen ander. Indicaties: Doordringend vormt avocado-olie een interessante basis als massageolie , als de geur past bij de persoon die gemasseerd wordt. Het kan ook worden gebruikt als dag- of nachtbehandeling , ook voor de ogen. Masker voor droog en broos haar : alleen of in gelijke delen gemengd met plantaardige castor- of kokosolie, op de hoofdhuid aanbrengen en minimaal 1 uur laten inwerken. Shampoo om het mengsel te verwijderen. Bernagie Een ideale plantaardige olie voor rijpe vrouwen en een lijdende huid. De iets hogere prijs is te danken aan de lage opbrengst van de plant, maar is de ongeëvenaarde dermo-cosmetische effecten waard. Indicaties: Alleen of in combinatie met andere plantaardige oliën toegepast, voorkomt borageolie rimpels en herstelt de stevigheid en elasticiteit van de huid . Wacht niet tot je rimpels krijgt om het te gebruiken: het voorkomt bovendien huidveroudering en verlengt de jeugdigheid van je huid. Bernagieolie herstelt de kracht, glans en glans van dof en vermoeid haar . De poly- en mono-onverzadigde vetzuren en de vitamines maken het effectief in het stimuleren van de haargroei en het stoppen van haaruitval. Het kan worden gebruikt bij de haarverzorging, aangebracht op de punten en lengtes of als hoofdhuidmassageolie. Calendula De zachtste olieachtige maceraten, met ontstekingsremmende, antiallergische en jeukwerende eigenschappen. Calendula is een zeer goede vriend van baby's en de gevoelige huid, om het vuur te verzachten of de jeukende huid te kalmeren. Een makkelijk te gebruiken en veilige olie. Indicaties: Calendula is ideaal voor het verlichten van ontstekingen en het verzachten van het warmtegevoel veroorzaakt door zonnebrand. De helende en regenererende eigenschappen versnellen de noodzakelijke herstructurering van de huid. Tip: Doe 2 druppels etherische olie van lavendel in 4 druppels plantaardige olie van Calendula. Bij zonnebrand 3 keer per dag aanbrengen tot verbetering (maximaal 5 dagen). Kleine roodheid op de babyhuid ? Plantaardige olie van Calendula kalmeert de huid en verwarmt het lichaam op een omhullende en zachte manier! Het is ideaal voor het masseren van de baby na het wassen of voor het slapengaan. Calofyl De ietwat dikke textuur en groenachtige kleur moeten je niet ontmoedigen! Het is de olie voor circulatie en genezing bij uitstek. In Madagaskar beschrijft slechts één woord het: REGENEREER! Het verrukt zware benen en spataderen. Het is ook een bondgenoot tegen rimpels in cosmetische preparaten. Indicaties: Tegen donkere kringen en andere wallen onder de ogen kunt u overwegen om 's morgens en' s avonds 1 druppel plantaardige olie (niet 2, 1 druppel!) Calofyl aan te brengen, zeer nuttig voor het activeren van de microcirculatie en voor het ontlasten. Tip: masseer de wallen van buiten naar binnen met je wijsvinger, zonder olie in de ogen te doen! Meer comfort voor zwangere vrouwen met calophyll plantaardige olie is mogelijk! Super praktisch bij kleine gewrichtspijnen, rugspieren, zware benen of gewoon bij pijntjes voor het hele gezin! Wortel Vitaminemaceraat om de huid bruin te maken! Deze zeer indringende en mooi oranje olie is ideaal in cosmetica om de huid voor te bereiden op het bruinen en om de teint te verhelderen. Het is de bekende bèta-caroteen die dit olieachtige maceraat zijn prachtige kleur geeft! Indicatie: Zelfgemaakt recept voor een natuurlijke zelfbruiner : Plantaardige wortelolie 20 ml + Plantaardige abrikozenpitolie 10 ml. 's Morgens en 's avonds op het gereinigde gezicht en de hals masseren. Kokos Een halfvaste olie die smelt op de huid en het haar om ze te versterken en vooral een geur om voor te sterven! Indicaties: Plantaardige kokosolie is ook zeer effectief als make-up verwijderaar , zelfs voor waterproof mascara. In slechts één stap voedt u uw wimpers en verstevigt u uw oogcontour dankzij de antioxiderende werking en het vitaminegehalte. Ook verwijder je make-upresten. Spoel vervolgens af met een waterige oplossing. Fijn haar zonder volume ? Masseer twee keer per week voor het slapengaan de in je handen opgewarmde kokosolie in je haar. Wikkel je haar vervolgens in een warme handdoek en laat het een nacht staan. Als je wakker wordt, shampoo om uit te spoelen en te stylen zoals normaal. Cranberry Met deze uitzonderlijke olie wordt je huid aangevuld met antioxidanten! Opmerkelijk vanwege het hoge gehalte aan antioxidanten en de uitgebalanceerde verhouding Omega-3/Omega 6, voedt en beschermt het de huid tegen oxidatieve stress. Het is de ideale plantaardige anti-verouderingsolie voor de droge en rijpe huid. Indicaties: Gebruikt als aftershaveolie kalmeert het de huid, hydrateert het maar geeft het ook een tint. Het kan ook een uitstekende basis vormen voor het creëren van een stralend serum, of voor bescherming tegen externe agressies zoals kou of vervuiling. Granaat Granaatappel komt oorspronkelijk uit Turkije en is rijk aan antioxidanten (vitamines B en C en polyfenolen) en onverzadigde vetzuren (omega 5). De verzachtende en kalmerende eigenschappen, die een regenererende werking hebben op de huid, maken het mogelijk om effectief te vechten tegen vrije radicalen en huidveroudering. Indicaties: Huidverzachtend en ontstekingsremmend : het kalmeert de huid die gevoelig is voor roodheid en verlicht irritatie dankzij het puninezuur dat het bevat, een meervoudig onverzadigd vetzuur (omega-5) dat dicht bij linoleenzuur ligt. Dit vetzuur is zeer zeldzaam en staat bekend om zijn huidverzachtende eigenschappen. Plantaardige granaatappelolie beschermt de huid tegen aanvallen van kou en wind. Bovendien is het ideaal voor de rijpe, gedevitaliseerde huid, droge, gevoelige en kwetsbare huid . Onsterfelijk Deze plantaardige olie is afkomstig van de maceratie van Immortelle-bloemen. Een echte verzachtende behandeling voor de reactieve en gevoelige huid. Immortelle plantaardige olie helpt roodheid en kleine zichtbare bloedvaten te verminderen. Deze plantaardige olie is rijk aan waardevolle actieve ingrediënten, waardoor het een natuurlijke anti-verouderingsbehandeling is.   Indicaties: Plantaardige olie Immortelle is een waardevolle bondgenoot van de huid en is een perfecte behandeling voor het gezicht. Het kalmeert en voedt de huid . Het wordt vooral aanbevolen voor de reactieve, overgevoelige en oncomfortabele huid. Het wordt dus gewaardeerd vanwege zijn doeltreffendheid bij lichamelijk trauma en vanwege zijn prachtige ontstekingsremmende en genezende eigenschappen. Het kan 's ochtends en/of 's avonds worden aangebracht omdat het de trekkerigheid verzacht en roodheid vermindert. Shea Deze beschermende balsem is de favoriet van Afrikaanse moeders vanwege de schoonheid en gezondheid van hun gezin. Deze stevige boter smelt gemakkelijk in de handen en is zeer nuttig voor het beschermen, verzachten en regenereren van de huid! Indicaties: Eelt op handen en voeten ? Verwarm elke avond voor het slapengaan een kleine hoeveelheid sheaboter tussen je vingers en masseer de eeltplekken langdurig om de huid binnen te dringen en te verzachten. Gelokaliseerd eczeem : Wanneer het eczeem zich op een klein gebied bevindt, masseer de laesie dan twee keer per dag met een beetje sheaboter om wrijving te beperken en de jeuk te verminderen. Nigella De olie van de elite in het oude Egypte is revitaliserend, ontstekingsremmend, verzachtend en verstevigend voor de huid. Het wordt gebruikt tegen problemen zoals: acne, eczeem, psoriasis, gordelroos, lichte brandwonden, rimpels, irritaties, enz. Het wordt ook aanbevolen bij licht haarverlies of inwendig om vooral de immuniteit te versterken. Zijn geheim? De aromatische verbindingen (waaronder thymoquinone) maken het bijzonder actief en toch goed verdragen! Indicatie: Voor een zuiverende gezichtsbehandeling : meng 1 theelepel plantaardige Nigella-olie, 1 theelepel Jojoba en één theelepel honing. Breng aan op uw gezicht en laat 30 minuten inwerken voordat u afspoelt met lauw water. Rozenbottel Biologische plantaardige olie van rozenbottel, rijk aan Omega 3, staat bekend om zijn uitzonderlijke anti-verouderingswerking, vooral op vroege rimpels. Het bevordert de regeneratie van de huid en “lift de huid”. Indicatie: Tepelscheuren? Denk aan plantaardige rozenbottelolie... Masseer 2-3 druppels tot de olie is opgenomen. Genezing vindt snel plaats en er zijn geen contra-indicaties voor baby's! Castor Deze olie, uitzonderlijk rijk aan ricinolzuur, kan worden gebruikt in uw cosmetische preparaten om nagels, haar en wimpers te versterken. Perfect voor het herstellen en voeden van droog, gedevitaliseerd, gespleten haarpunten, broos of kroeshaar en staat bekend om het bevorderen van de haargroei. Indicaties: Voor haar: 2 tot 3 keer per week de olie tijdens het masseren op droog haar aanbrengen; bedek het haar met een warme handdoek en laat het ½ uur tot 1 uur staan; was het haar vervolgens met shampoo. Voor nagels: Breng elke avond voor het slapengaan een druppel aan op elke nagel; masseer vervolgens de nagel, waarbij u bijzondere aandacht besteedt aan de nagelriemen. Tijgernoot Traditioneel gebruikt door oosterse vrouwen om haargroei te vertragen en te voorkomen, wordt de plantaardige olie van Souchet ook gebruikt na ontharing. Rijk aan omega 6 en 9, zorgt voor soepelheid en beschermt de huid tegen uitdroging. Het is ideaal voor de droge huid. Indicaties: Traditioneel gebruikt om haargroei te beperken. Het is raadzaam om Tijgernootolie niet alleen na het ontharen aan te brengen, maar ook elke avond op het onthaarde gebied tot de volgende ontharing. Zeer voedzaam en beschermt de huid tegen uitdroging. Verbetert de elasticiteit van de huid en zorgt tegelijkertijd voor zachtheid en soepelheid