Beauté / Soin Bien-être naturel

Onze selectie essentiële oliën voor de huid

Notre sélection d’huiles essentielles pour la peau

In cosmetica zijn etherische oliën nuttig vanwege hun verzachtende, versterkende, genezende of anti-verouderingseigenschappen. Om deze reden maakt de combinatie van essentiële oliën in synergie het mogelijk om de behandeling nog meer aan te passen aan de beoogde behoefte. Geschenken van de natuur, kostbare en krachtige wonderen, essentiële oliën moeten verstandig en altijd in de juiste concentratie worden gebruikt. Meer weten over onze selectie essentiële oliën voor de huid?

Waarom overstappen op een 100% natuurlijke routine?

Het antwoord is simpel: zorg voor uw huid, verwen deze op natuurlijke wijze en behoud haar volledige gezondheid en vitaliteit. De huid is een op zichzelf staand orgaan dat bestaat uit verschillende lagen die dagelijks verschillende functies vervullen.

De epidermis, de zichtbare laag van de huid, vormt een beschermend schild tegen externe agressies: UV, allergenen, vervuiling, infectieuze agentia, waterverlies, enz. Veel van wat we op onze huid aanbrengen, wordt door ons lichaam opgenomen. Het is daarom belangrijk om de voorkeur te geven aan natuurlijke producten. U profiteert van de voordelen van 100% natuurlijke plantenextracten (etherische oliën, plantaardige oliën en/of hydrolaten), die al duizenden jaren erkend worden vanwege hun doeltreffendheid.

Hoe schakel je over naar een natuurlijke routine?

U hoeft uw kasten niet te vullen met tientallen producten. Afhankelijk van uw huidtype en uw behoeften, wilt u misschien het ene of het andere ingrediënt kiezen.

Het positieve punt: essentiële oliën, plantaardige oliën en hydrosolen kunnen verschillende functies vervullen. U kunt de meeste van deze producten gebruiken voor andere recepten en dagelijkse instructies.

In dit artikel bespreken we de essentiële oliën die voor de huid worden aanbevolen, afhankelijk van uw probleem.

Bezoek ook het artikel “Je huid verzorgen met essentiële en plantaardige oliën” voor meer informatie over onze verzorgingsroutines op basis van jouw huidtype.

Onze selectie essentiële oliën voor de huid

Probleemhuid

Palmarosa

Vaak erkend als de natuurlijke deodorant , is de essentiële olie van Palmarosa (Cymbopogon martinii var. motia) vooral een krachtig antibacterieel middel met een breed spectrum . Het is ook deze belangrijkste eigenschap die het mogelijk maakt om te vechten tegen de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor slechte geuren bij overmatig zweten.

De krachtige schimmelwerende werking overwint de zwaarste mycotische huidaandoeningen en maakt het tot een olie bij uitstek bij de verzorging van vergeelde nagels .

Dankzij de antibacteriële en zuiverende eigenschappen is de essentiële olie van Palmarosa de bondgenoot van de probleemhuid in de strijd tegen acnevlekken .

Met een zeer aangename bloemige geur, dichtbij roos, is dit een essentiële olie om te onthouden voor dermatologische problemen en voor de behandeling van alle soorten huidwonden.

  • GEZICHTSVERZORGINGSTIP VOOR ACNE HUID:

10 druppels in 30 ml plantaardige olie naar keuze, afhankelijk van uw huid.

Thee boom

Ster van de aromatherapie en waarschijnlijk de bekendste en best verkochte etherische olie ter wereld, Tea-tree (Melaleuca alternifolia) heeft duizenden wetenschappelijke publicaties die de krachtige werking ervan valideren.

Essentiële olie van Tea Tree is de referentie tegen infecties wanneer het nodig is om alle soorten infecties te bestrijden: virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Dankzij de antivirale, antibacteriële, schimmelwerende en antiparasitaire eigenschappen wordt de doeltreffendheid ervan erkend bij orale aandoeningen (aften, gingivitis), luchtweginfecties (angina pectoris, sinusitis) en dermatologische infecties (herpes, gordelroos, schurft, mycose).

Dit verklaart de gerechtvaardigde aanwezigheid van tea tree in talrijke anti-infectieuze synergieën, ongeacht de locatie van de infectie. Het is ook perfect voor het desinfecteren van de meeste huidwonden, waaronder acne en huidabcessen.

  • HUIDWOND TIP:

2 druppels direct op de wond om te desinfecteren.

Rozemarijn Verbenone

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) produceert 3 verschillende essentiële oliën, afhankelijk van of het wordt geoogst in Marokko (rozemarijn en cineol), in de Provence (rozemarijn en kamfer) of op Corsica (rozemarijn en verbenon).

De moleculaire bijzonderheid van de essentiële olie van rozemarijnverbenon maakt het een essentiële olie die vaak wordt aanbevolen voor de verzorging van de vette huid, de huid met onvolkomenheden en vettig haar . De herbalancerende functie helpt de talgproductie te reguleren. Het is ook zuiverend, genezend en regenererend . Het lijdt geen twijfel dat het zijn plaats heeft in de natuurlijke cosmetische verzorging.

De eerder groene geur zal een synergie van frisheid brengen en zal ook door mannen gewaardeerd worden. Een natuurlijke en biologische routine voor mannen bestaande uit rozemarijn- en verbenonhydrosol en een gepersonaliseerde behandeling met een geschikte plantaardige olie en essentiële olie van rozemarijn en verbenon om de mannenhuid te matteren en te zuiveren.

  • SPECIALE GEZICHTSVERZORGING TIP VOOR HEREN:

10 druppels in 30 ml plantaardige Jojoba-olie.

Beschadigde, verzwakte huid

Echte lavendel

Echte lavendel (Lavandula angustifolia) is werkelijk de referentie die erkend wordt als vlaggenschip van de familie-aromatherapie . Vaak gepresenteerd als een universeel wondermiddel, zijn de therapeutische eigenschappen ervan talrijk en gevarieerd. Het is de beste vriend van boze en opgewonden mensen om spanningen te kalmeren, het zenuwstelsel opnieuw in evenwicht te brengen en de geest op alle leeftijden te zuiveren. Maar lavendel is ook de bondgenoot van onze huid dankzij zijn genezende en verzachtende eigenschappen .

Het is bijzonder geschikt voor alle huidproblemen en verzacht acne, eczeem, psoriasis, brandwonden en dermatitis, terwijl het het genezingsproces van de huid activeert.

  • KALMERENDE GEZICHTSVERZORGING TIP:

10 druppels in 30 ml plantaardige olie naar keuze, afhankelijk van uw huidtype.

Ladaniferous cistus

Als bepaalde etherische oliën voor de familieapotheek als essentieel worden beschouwd, kan de etherische olie van Zonneroosje (Cistus ladaniferus) als essentieel worden beschouwd voor alle huidverzorging, variërend van anti-rimpel gezichtsverzorging tot kloven en schrale huid.

Deze essentiële olie is samentrekkend en helend en verzorgt de beschadigde, geïrriteerde of verzwakte huid. Het stopt kleine bloedingen dankzij zijn uitzonderlijke hemostatische eigenschappen. Zoals je zult begrijpen is het daarom ook ideaal voor kleine alledaagse verwondingen: snijwonden, schaafwonden, blaren en alle soorten kleine wondjes en wonden.

Huidtonicum, kan worden gecombineerd met andere essentiële oliën om de doffe en rijpe huid te laten stralen. De zeer groene geur, op het eerste gezicht nogal bedwelmend, verdient het om getemd te worden vanwege zijn indrukwekkende eigenschappen.

  • KLEINE SNIJTIP:

Breng 1 druppel HE rechtstreeks aan om de wond te sluiten.

Huid zonder glans

Bourbon-geranium

Zeer gebruikelijk in de parfumerie vanwege de warme en bloemige geur. Essentiële olie van geranium (Pelargonium x graveolens bourbon) is een van de essentiële oliën voor huidverzorging .

Een echte allrounder en huidbeschermer, met talrijke eigenschappen: antibacterieel, schimmelwerend, genezend, anti-veroudering en samentrekkend. Ongeëvenaard wordt het vaak opgenomen in de samenstelling van natuurlijke dagelijkse gezichtsverzorging voor cosmetische doeleinden om weefsels te verstevigen en huidveroudering tegen te gaan of meer specifieke verzorging voor lokale behandeling in geval van scheuren, scheuren of schimmeldermatose, nagels of haar.

Op emotioneel niveau reharmoniseert en kalmeert deze essentiële olie het zenuwstelsel in geval van stress en angst. Het wordt ook gebruikt als muggenspray en je vindt het in veel natuurlijke formules voor een ongediertevrije zomer.

  • STRALENDE GEZICHTSVERZORGINGSTIP

10 druppels in 30 ml plantaardige olie naar keuze, afhankelijk van uw huid.

Anti-veroudering

Rozenhout

De essentiële olie van rozenhout (Aniba rosaeodora ssp amazonica), die bijzonder gewaardeerd wordt in de cosmetica, staat bekend om zijn eigenschappen op de huid in combinatie met een heerlijke roze geur. Genezend, anti-aging en huidversterkend, het wordt heel vaak gebruikt in gezichtsverzorgingsproducten.

Het kleine extraatje: als reharmonisator werkt essentiële olie van rozenhout ook op onze emoties.

Er gaat niets boven het verzorgen van onze huid en tegelijkertijd het waarborgen van ons emotionele evenwicht.

  • ANTI-AGING GEZICHTSVERZORGING TIP:

10 druppels in 30 ml plantaardige olie naar keuze, afhankelijk van uw huid.

Roodheid, rosacea

Onsterfelijk

Een emblematische plant uit het Middellandse Zeegebied, de immortelle (of Italiaanse helichrysum) (Helichrysum italicum) levert een uitzonderlijke, zeldzame en kostbare essentiële olie.

Een vlaggenschip van de aromatherapie, het verrast door zijn eigenschappen en zijn werking op de huid. Een echt concentraat van actieve moleculen, essentiële olie van immortelle wordt erkend als een krachtig anti-hematoom, ontstekingsremmend en werkt op de belangrijkste stoornissen van de bloedsomloop. Het verwijdert kneuzingen in recordtijd, vooral als het snel wordt aangebracht na een shock (stoten, kneuzingen, verstuikingen) of na een ingreep (verstandskiezen, plastische chirurgie, laser, injecties).

Het zal systematisch deel uitmaken van de synergie voor de behandeling van roodheid of zichtbare bloedvaten zoals rosacea . U zult begrijpen dat zelfs als de prijs hoog is, de investering de moeite waard is. Deze essentiële olie doet wonderen op de huid, als herstellende en anti-verouderingsbehandeling . Puur of doe-het-zelf, het heeft zowel een plaats in uw dagelijkse verzorgingsritueel als in de familieapotheek.

  • ANTI-ROODHEID GEZICHTSVERZORGING TIP:

10 druppels in 30 ml plantaardige olie naar keuze, afhankelijk van uw huid.

  • Allergietest: voer vóór elk gebruik een test uit door 1 tot 2 druppels van uw preparaat in de elleboogplooi aan te brengen. Wacht 24 uur om te controleren of er geen allergische reacties optreden
  • Het gebruik en de consumptie van etherische oliën voor kinderen jonger dan 6 jaar en zwangere vrouwen alleen onder medisch advies.

DOORGAAN MET LEZEN

Essentiële olie van Aspic-lavendel

Lavendel aspic - gedistilleerd deel: bloeiende top 100% pure en natuurlijke etherische olie Lavendel aspic Lavandula spica gedistilleerd deel: bloeiende top belangrijkste moleculen: 1.8 cineol, linalool, kamfer Beschermt en regenereert de rode huid (insecten, kwallen, zon, enz.) Spike-lavendel, in een paar woorden - Spike-lavendel is heel anders dan zijn neef, echte lavendel. Minder wild, later bloeiend (juni-juli), groeit hij in milde klimaten, licht verstoord door hevige wind of slecht weer. Door zijn hoge en slanke groeiwijze siert hij met veel plezier vele bloembedden en rotstuinen. De essentiële olie van Aspic-lavendel onderscheidt zich door de aanzienlijke aanwezigheid van cineol en kamfer, die vrijwel afwezig zijn in echte essentiële olie van lavendel. De lokale naam werd eraan gegeven na de observatie van zijn verbazingwekkende kracht om door eenvoudige wrijving snel de schadelijke gevolgen van adderbeten te stoppen. Voorkeursroutes (+ = aanbevolen ++++ = sterk aanbevolen) - orale route: onder advies - cutane route: ++++ - diffusie via de lucht: ++ Praktisch advies - Zodra een gevoelig huidgebied gelokaliseerd is, wrijven 4 druppels pure etherische olie van aspic-lavendel en tik krachtig met uw vinger; herhaal de handeling elke 20 minuten gedurende 1 tot 2 uur. Speciale voorzorgsmaatregelen bij gebruik - Essentiële olie van lavendel aspic brengt geen bijzonder risico met zich mee; zoals de meeste essentiële oliën, wees voorzichtig bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven (vraag uw apotheker of gezondheidswerkers om advies). Zie ons artikel op de blog . . vrouwelijkbio

Hoe acne behandelen met essentiële oliën?

Het begon in de puberteit: niets leek de acne te genezen. En lelijke puistjes die Mathilde's gezicht opat en haar ervan weerhield vertrouwen in zichzelf te hebben. Zo erg zelfs dat ze zich uiteindelijk afvroeg of ze niet eindelijk 'wachtte tot het voorbij was'. Toen hoorde ze toevallig over de effectiviteit van etherische oliën. “Ik had niet gedacht dat ik een schoonheidsreferentie zou worden in mijn klas. Vandaag vraagt ​​iedereen mij hoe ik het heb gedaan. Zelfs de jongens! » vertrouwt ze ons stralend toe. Zoek uit wat essentiële olie tegen acne gebruik om een ​​egale teint te vinden! Wat is een acne-gevoelige huid? Een huid die gevoelig is voor acne heeft last van een ontsteking van de haarzakjes. Dit resulteert in de aanwezigheid van mee-eters, papels, puisten, cysten gevuld met talg en/of pus, of zelfs diep geïnfecteerde laesies. Deze verschijnen het vaakst op het gezicht, de schouders, de nek en de rug. Wie wordt getroffen door acne? Je bent niet geïsoleerd: 80% van de adolescenten heeft een acne-gevoelige huid , terwijl 15% van hen een ernstige vorm heeft. Maar vergeet wat je als tiener werd beloofd: het is niet noodzakelijk voorbij. In feite wordt ook 25% van de volwassenen getroffen, vooral vrouwen tussen de 25 en 40 jaar. Waarvoor ? De oorsprong van knoppen is vaak hormonaal of genetisch. Maar niet alleen. Het kan ook te wijten zijn aan stress en een ongeschikte levensstijl: gebrek aan slaap, hydratatie, tabak, alcohol, dieet, enz. Breng een paar druppels etherische olie aan voor acne zorgt er daarom voor dat adolescenten en volwassenen een gezondere, gelijkmatigere huid kunnen vinden, met zo min mogelijk acnelittekens. Welke essentiële oliën tegen acne? Door Jojoba-olie te mengen Heeft essentiële oliën met reinigende eigenschappen , we vermenigvuldigen de interesse ervan door het te versterken met actieve ingrediënten, en daarmee onze kansen om voorgoed van indringers af te komen! Dit heet synergie. Omdat bepaalde etherische oliën eigenschappen hebben die bijzonder geschikt zijn om puistjes en mee-eters tegen te gaan. Maar wees voorzichtig: je moet de verhoudingen respecteren. Het is niet omdat u een essentiële olie voor acne in grotere hoeveelheden zal uw behandeling beter werken. Integendeel, het is net als bij alles wat actief is, je moet de gebruikelijke aanbevelingen nauwgezet volgen. Essentiële olie voor acne, een bondgenoot voor de acne-gevoelige huid Essentiële olie van theeboom De grote winnaar is de etherische olie van tea tree (thee boom). Dit is de enige essentiële olie die je met slechts één druppel puur en rechtstreeks op het puistje kunt aanbrengen dat begint te verschijnen. Deze behandeling is geschikt voor zowel het gezicht als het lichaam, afhankelijk van uw wensen. Citroengras etherische olie Een andere natuurlijke oplossing voor acnestoornissen: citroengras essentiële olie tegen acne . Om met meer zorg te behandelen en altijd verdund te worden, is het ook een geweldige campagne tegen puistjes en mee-eters. Met werkingssferen die identiek zijn aan Tea Tree, maar met verschillende moleculen, biedt het een vermenigvuldigend effect van effectiviteit op de gewenste actie. Ons anti-acne recept Maak dit mengsel en voeg het toe aan je schoonheidsroutine: 4 ml Tea Tree EO 3 ml Hô Hout EO 3 ml Lemongrass EO 10 ml plantaardige jojoba-olie Meng alles en breng 's ochtends en 's avonds plaatselijk 6 tot 8 druppels van het mengsel aan. De etherische olie van Bois de Hô kan uiteraard vervangen worden door die van Rozenhout voor een aangenamere geur. Het komt uit dezelfde biochemische familie als de essentiële olie tegen acne van Tea Tree en helpt de werking van de aanwezige planten te versterken. Mathilde is fan van ons anti-acne-assortiment en behoort tot de 95% die tevreden is met het product: “Toen ik de voordelen van EO’s voor mezelf had ontdekt, vond ik het geweldig om een ​​kant-en-klaar product te testen waarmee ik tijd kon besparen omdat ik niet mijn eigen mengsel hoefde te maken. Het zorgt er ook voor dat ik normaal kan leven door een mooie pot crème te hebben die ik overal mee naartoe kan nemen, naar de sportschool of naar het huis van mijn vriend, zonder dat iemand me vreemd aankijkt! » VIND HET VERKOOPPUNT BIJ U IN DE BUURT De gebaren die redden om geen puistjes te krijgen Betere levensstijl De toepassing van essentiële olie tegen acne is echter geen wondermiddel en moet gepaard gaan met goede gewoonten. Wij vergroten uiteraard onze kansen door onze kansen te verbeteren levensstijl. Het goede nieuws is dat één actie een directe invloed heeft op al het andere en zo een positieve cirkel creëert: gezonder eten of sporten zal een effect hebben op de kwaliteit van uw slaap, wat uw verlangen zal stimuleren om op uw momentum door te gaan, uw slaap zal verminderen stress en vergroot je zelfvertrouwen, vooral als je puistjes hierdoor al verdwijnen. Goede huidreiniging Als dit niet genoeg is, vergeet dan niet om uw huid 's ochtends en 's avonds grondig te reinigen om te voorkomen dat bacteriën uw poriën binnendringen die al ingenomen zijn door talg dat in te grote hoeveelheden wordt geproduceerd. Kies naast uw essentiële olie voor acne een product dat reinigt zonder de huid aan te vallen, om de huid niet te intensiveren. talgproductie. Reinigingsmiddelen voor de gecombineerde tot vette huid helpen over het algemeen om resten en bacteriën op de huid te verwijderen en tegelijkertijd uw huid te beschermen hydrolipidenfilm . Heeft u niet de moed of de tijd om uw huid te reinigen met helder water en een neutrale zeep? Je hoeft je niet schuldig te voelen! Er bestaan ​​andere oplossingen, zoals het gebruik van hydrosolnevels. Voldoende hydratatie Het probleem met een huid die gevoelig is voor acne is dat we de neiging hebben om deze uit te drogen om de talg tegen te gaan, wat een vettig effect geeft. Toch blijft dit huidtype vaak uitgedroogd, ook al is het strikt genomen niet droog! Je moet dus de juiste balans vinden. De natuurlijke oplossing bestaat:  Plantaardige jojoba-olie.  In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het technisch gezien geen olie, maar een was die bij kamertemperatuur in vloeibare vorm blijft. Omdat het het dichtst bij het door de huid afgescheiden talg ligt, dringt het onmiddellijk door. Zoals een droge olie , het zal hydrateren zonder te smeren. Het is ook talgregulerend, ontstekingsremmend en genezend, waardoor het essentieel is voor iedereen die een Acne gevoelige huid . Je kunt het gebruiken zoals het is, of in je biologische dagcrème, met je serum of vochtinbrengende gel!