Natuurlijke oplossingen voor de redding van huidproblemen

Les solutions naturelles à la rescousse des problèmes de peaux

Ontdek in dit artikel onze oplossingen op basis van essentiële en plantaardige oliën om de huidproblemen van het hele gezin aan te pakken: irritaties, snijwonden, acne, lipvlekken, huidgroei, vergeelde nagels, enz. Wilt u meer weten over onze 100% natuurlijke en biologische oplossingen die tegemoetkomen aan de belangrijkste behoeften van algemene dermatologen?

Geïrriteerde/beschadigde huid:

Reparatiebalsem - CICAROM

CICAROM reparatiebalsem blijkt het echte Zwitserse zakmes te zijn om alle huidirritaties te behandelen en de genezing te bevorderen . Met zijn veganistische en biologische formule werkt deze gezichts- en lichaamsbalsem tegen alle dagelijkse agressies: schaafwonden, snijwonden, oppervlakkige wonden, gesprongen handen, beschadigde handen, scheuren, littekens, zonnebrand, brandwonden, irritaties na het scheren en zelfs post-cosmetische procedures of tatoeage genezing.

Herstellend, antiseptisch, decongestivum, pijnstillend en genezend, het verlicht de verzwakte en gevoelige huid intens.

Een perfecte combinatie van essentiële oliën ( Cistus , Immortelle , Echte Lavendel , Tea Tree en Cineole Rozemarijn ) en plantaardige oliën ( Avocado , Karite en Rozenbottel ), CICAROM bio Herstellende Balsem is de essentiële natuurlijke bondgenoot voor beschadigd en geïrriteerd.

De kleine extra's:

 • De samenstelling: 99,6% ingrediënten van natuurlijke oorsprong
 • Te gebruiken voor het hele gezin vanaf 3 jaar
 • Dankzij het praktische en draagbare formaat van 40 ml kun je hem overal mee naartoe nemen.

GEBRUIKSADVIES:

Breng een klein beetje balsem aan op een schone, droge huid.

Verdeeld over het te behandelen gebied.

 • Van 3 tot 6 jaar: 1 toepassing per dag.
 • Van 6 tot 12 jaar: 2 toepassingen per dag.
 • Vanaf 12 jaar: maximaal 6 toepassingen per dag.

Puistjes op de lippen:

Labiale gel - LABIAROM

3 in 1: Voorkomt, kalmeert intens en herstelt

 • Voorkomt het verschijnen (vanaf de eerste tintelingen)
 • Verzacht de pijn
 • Bevordert genezing

Wist u dat 1 op de 3 Fransen regelmatig last heeft van koortsblaasjes en dat 65% van de bevolking drager is van het HSV1-virus (herpes labialis), een virus dat levenslang in het lichaam blijft?

Om dit aan te pakken, bestaan ​​er natuurlijke oplossingen zoals etherische oliën om u te helpen dit probleem te overwinnen, wat een terugkerend en zeer vervelend probleem kan blijken te zijn. Individueel raden we essentiële olie van Niaouli aan, die een uitstekende beschermer van de huid is en geweldige antivirale eigenschappen heeft. Zeer zacht, aanbevolen vanaf zeer jonge leeftijd en kan puur op het puistje worden aangebracht of in combinatie met een plantaardige olie.

Als u op zoek bent naar een kant-en-klare oplossing, dan is onze transparante labiale gel met een koel verdovend effect samengesteld uit essentiële oliën van Ravintsara , uitgestraalde eucalyptus , niaouli , citroenboom , jaarlijks boerenwormkruid en pepermunt en herstellende plantaardige oliën zoals rozenbottel , teunisbloem , Argan en Calofyl . Ter informatie: Essentiële olie van pepermunt zorgt voor een verfrissend gevoel en jeukwerende, verdovende en pijnstillende eigenschappen.

GEBRUIKSADVIES:

 • Van 3 tot 6 jaar: 1 toepassing per dag.
 • Van 6 tot 12 jaar: 2 toepassingen per dag.
 • Vanaf 12 jaar: maximaal 8 toepassingen per dag tot volledige verdwijning.

Gerelateerde tips:

Niaouli etherische olie:

 • 2 druppels pure essentiële olie, 6x/dag tot genezing.

Ravintsara-parels:

 • Bij het begin van een opflakkering of 1 parel 2x/dag om eventuele ongemakken te voorkomen.

Wratten:

Hand- en voetoplossing - VERRUCAROM

Vaak zijn er meerdere wratten, bij voorkeur op de handen en onder de voetzolen. Zelfs als je een paar voorzorgsmaatregelen neemt, zoals het dragen van plastic slippers rond het zwembad, ontkom je zelden aan deze lelijke gezwellen. Opnieuw zijn etherische oliën effectieve natuurlijke remedies voor het ‘doden van het virus’ en in dit geval voornamelijk etherische olie van Chinese kaneel .

Als u op zoek bent naar een kant-en-klare oplossing om in alle rust te genieten van de geneugten van het zwembad, of gewoon om mooie voeten te hebben vóór het zomerseizoen, ontdek dan de Voeten en Handen Oplossing . Een natuurlijke oplossing op basis van 100% biologische essentiële oliën, ontworpen om wratten te behandelen .

Pranarôm heeft gekozen voor essentiële oliën met krachtige antivirale eigenschappen met een bijtende en siccatieve werking (die het drogen versnelt) en keratolytisch (die de oppervlakkige lagen van de huid elimineert):Chinese kaneel ,Lemon litsea , Tea tree , Niaouli , Menthol eucalyptus + Castor Olie vanwege zijn verzachtende eigenschappen. In dit preparaat vinden we etherische olie van Chinese kaneel met wrattendodende eigenschappen.

GEBRUIKSADVIES:

Vanaf 4 jaar: 1 keer 's ochtends en 's avonds aanbrengen, waarbij u ervoor zorgt dat u niet op de gezonde huid terechtkomt, gedurende 2 tot 3 weken.

Gerelateerde tips:

 • Essentiële olie van Chinese kaneel: Plaats een druppel etherische olie op de punt van een wattenstaafje en wrijf zachtjes over de wrat, zorg ervoor dat deze zich niet uitbreidt naar een gezonde huid! Je kunt dan beschermen met een verband.
  Herhaal dit maximaal twee keer per dag, gedurende 2 tot 3 weken, totdat de wrat verdwijnt. Essentiële olie van kaneel is zeer krachtig en dermocaustisch. Het moet daarom met grote voorzichtigheid worden gebruikt en bij voorkeur voor volwassenen.

Beschadigde nagels:

FONGIAROM ORGANISCHE oplossing voor beschadigde nagels

Mycosen zijn huidaandoeningen veroorzaakt door micro-organismen (schimmel, gist en schimmel). Ze zijn zeer besmettelijk en resulteren vooral in een nagel die geel wordt, vervormt en afbladdert. Om schimmelinfecties van de voeten (tussen de tenen) te behandelen, raden wij Tea-Tree Essentiële Olie aan, de schimmelwerende essentiële olie bij uitstek . Het zal de schimmels vernietigen die mycosen veroorzaken. In het geval van nagelschimmel zullen we in plaats daarvan kiezen voor essentiële olie van Palmarosa of Lemongrass en zal de behandeling over het algemeen langer duren. In de essentiële olie van Palmarosa vinden we de overgrote meerderheid van geraniol (66 tot 84%), wat een vernietiging veroorzaakt van gistsporen en het mycelium (vegetatief deel van paddenstoelen) van verschillende schimmels die verantwoordelijk zijn voor huidaandoeningen.

Als u op zoek bent naar een kant-en-klare oplossing voor de lokale behandeling van nagelschimmel, voetschimmel, dan is de Fongiarom BIO Damaged Nail Solution ideaal. Ontworpen op basis van essentiële oliën van Palmarosa , lemongrass , Niaouli , Lavandin Super , Madagascar Citroengras, Kruidnagel en plantaardige oliën van Sint-Janskruid en Abrikozenpit , wordt de nagel gereinigd: hij regenereert op natuurlijke wijze en krijgt na een paar weken een gezond uiterlijk terug. Deze oplossing is praktisch in gebruik dankzij het kleine borsteltje en helpt de nagel te vergelen en de jeuk te verlichten.

GEBRUIKSADVIES:

Vanaf 6 jaar: 1. Vijl het oppervlak van de nagel om de penetratie van het product te bevorderen. 2. 's Morgens en 's avonds aanbrengen gedurende 4 tot 6 weken.

Gerelateerde tip:

Acne:

STOP KNOP

Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van de olieklieren in de huid. Het is het meest voorkomende huidprobleem, ongeacht de leeftijdsgroep. Het treft ongeveer 85% van de adolescenten. In 30% van de gevallen blijft acne bestaan ​​tot in de volwassenheid. Hoewel er geen wondermiddel voor acne bestaat, zijn er wel natuurlijke oplossingen om ermee om te gaan.

De essentiële olie bij uitstek voor acne/puistjes is Tea Tree etherische olie . Tea Tree etherische olie is inderdaad een essentiële olie met een breed werkingsspectrum: antibacterieel, antiviraal en formidabel antiparasitair. Het reinigt de huid en voorkomt de vermenigvuldiging van bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de pusvlekken die kenmerkend zijn voor acne. Bovendien is deze olie een gerenommeerd antischimmelmiddel; het vernietigt ook de schimmels die mycosen veroorzaken.

Ons Pranarôm-laboratorium heeft in het AROMADERM-assortiment ook een volledig natuurlijke oplossing ontwikkeld om acneproblemen aan te pakken: STOP BOUTON om rechtstreeks op puistjes en mee-eters aan te brengen. Dankzij de gerichte formule met 100% biologische essentiële oliën en plantaardige oliën ( Tee Tree , Rozemarijn CT cineole , Petit grain bigarade , Roha, Tijm met hartige bladeren , lemongrass , Rozemarijn officinal, Kruidnagel ), zuivert het plaatselijke onvolkomenheden van de vette huid, kalmeert het rode en gevoelige plekken en behoudt een goede huidflora; Door het natuurlijke herstellende vermogen van de huid te ondersteunen, helpt deze noodbehandeling de zuivere huid te herstellen.

GEBRUIKSADVIES:

Breng vanaf 6 jaar de stick minimaal twee keer per dag plaatselijk aan op puistjes en mee-eters, waarbij u de oogcontour vermijdt.

Gerelateerde tips:

DOORGAAN MET LEZEN

Definitie van aromatherapie en essentiële oliën

Ontdek in dit artikel aromatherapie en essentiële oliën: definitie, oorsprong en functies. Wil meer weten ? Wat is aromatherapie? Aromatherapie is de kunst van het genezen met Essentiële Oliën voor de harmonisatie van de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Essentiële oliën worden gebruikt om het natuurlijke zelfgenezingsproces te bevorderen. Het is een natuurlijke methode die gebaseerd is op de activiteit van de biochemische moleculen van chemogetypeerde essentiële oliën. Wat is wetenschappelijke aromatherapie? Wetenschappelijke aromatherapie of aromatologie is de studie van essentiële oliën. Het is een wetenschap die gebruik maakt van een rigoureuze methodologie en gebaseerd is op solide wetenschappelijke gegevens, bevestigd door talrijke laboratoriumtests. Wat is een essentiële olie? Een etherische olie is een vloeibaar, geconcentreerd en complex extract , verkregen door destillatie door stoomdestillatie van aromatische planten of organen van deze plant (bloem, blad, hout, wortel, schors, fruit, enz.). Een essentiële olie is dus de gedistilleerde essentie van de aromatische plant. Het is samengesteld uit ongeveer honderd terpeen- en aromatische moleculen die bijzonder actief en origineel zijn voor de dagelijkse gezondheid. Wat is een essentie? Een essence is een olie die op een eenvoudigere manier wordt verkregen: expressie . Het bestaat uit het mechanisch breken van de “essence-zakjes” van verse citrusschillen om de essences te verzamelen. Deze techniek is alleen geldig voor de schil van Citroen , Mandarijn , Pomerans , Bergamot , limoen, grapefruit, enz. Waar komen essentiële oliën vandaan? In de plantenbiologie worden door planten geproduceerde verbindingen onderverdeeld in twee groepen moleculen: primaire metabolieten en secundaire metabolieten . De moleculen van de eerste groep worden in alle plantencellen aangetroffen, ze zijn primair omdat ze noodzakelijk zijn voor het leven van de plant: suiker, lipiden, eiwitten, aminozuren; Aan de andere kant zijn de moleculen van de tweede groep slechts beperkt verspreid in de plant en maken ze geen deel uit van de basismaterialen van de cel. Deze verbindingen worden normaal gesproken alleen aangetroffen in bepaalde weefsels of organen in specifieke ontwikkelingsstadia. Ze zijn secundair omdat ze niet essentieel lijken te zijn voor de plantengroei, maar hun werking is bepalend voor de aanpassing van de plant aan de natuurlijke omgeving: beschermende middelen tegen fysieke stress, verdediging tegen externe agressie, pigmentatie van de plant voor het opvangen van zonne-energie of Bescherm het lichaam daarentegen tegen de schadelijke effecten van zonnestraling. Er zijn drie hoofdklassen secundaire metabolieten: Alkaloïden zoals morfine, cafeïne, nicotine, cocaïne, atropine; Terpenen vormen de grootste categorie secundaire metabolieten met meer dan 22.000 moleculen. Het bevat plantenhormonen, pigmenten, sterolen, glycosiden en een groot deel essentiële oliën; Fenolische stoffen 'Aromatische verbindingen' zoals flavonoïden, tannines, lignine, coumarines. Essentiële oliën en essences zijn daarom secundaire metabolieten die voornamelijk tot de klasse van terpenen behoren, maar ook tot de klasse van aromatische verbindingen. Momenteel zijn er ongeveer 3000 essentiële oliën bekend, waarvan er ongeveer 350 commercieel belangrijk zijn en vooral bedoeld zijn voor de farmaceutische industrie, aromatherapie, cosmetica en parfumerie. De biologische functies van etherische oliën zijn talrijk: Ecologisch voor de plant en zijn omgeving dankzij zijn werking tegen herbivoren; Bestuivers door het aantrekken van niet-schadelijke insecten; Insecticiden om het gevaar af te weren; Therapeutisch voor de gezondheid en het welzijn van mens en dier. Ze worden vooral gewaardeerd vanwege hun antibacteriële, schimmelwerende, antivirale en antiparasitaire eigenschappen, vanwege hun ontstekingsremmende eigenschappen tegen spier- en peesaandoeningen en vanwege hun kalmerende of versterkende eigenschappen tegen aandoeningen die verband houden met disfunctie van het zenuwstelsel. Het gebruik ervan op cosmetisch gebied is zeer uitgebreid ; de agrovoedingssector is steeds meer geïnteresseerd in essentiële oliën voor het bewaren van voedsel en de diergeneeskunde 'profiteert' van essentiële oliën om dieren te helpen die vaak onderworpen zijn aan fokomstandigheden waardoor ze steeds vatbaarder worden voor infecties. Zijn deze essentiële oliën dus niet mysterieus? > Leer meer over destillatie

Aromatherapie voor vrouwen

Aromatherapie voor vrouwen In dit artikel lees je meer over essentiële en plantaardige oliën voor vrouwenproblemen en schoonheid. Of je nu een supermoeder bent, een zakenvrouw of een gelukkige gepensioneerde, het is moeilijk om te ontsnappen aan deze typisch vrouwelijke problemen. Voor dit en nog veel meer zijn essentiële en plantaardige oliën geduchte natuurlijke bondgenoten. De beste vriend van een vrouw: teunisbloemolie Plantaardige olie ten dienste van de vrouw! Dankzij de onverzadigde vetzuren is het ideaal voor het behoud van de gezondheid en schoonheid van de huid (flexibiliteit en elasticiteit). Het helpt bij het reguleren van de productie van hormonen zoals oestrogeen of progesteron. Deze plantaardige olie staat in feite bekend om zijn oestrogeenachtige werking, in die zin dat het dezelfde effecten biedt als natuurlijke oestrogenen zonder de bijwerkingen te hebben. De symptomen van een moeilijke of onregelmatige menstruatie worden daardoor in de meeste gevallen sterk verminderd. Bovendien getuigen veel vrouwen in de pre-menopauze van de doeltreffendheid ervan bij opvliegers dankzij de ontstekingsremmende werking van vetzuren (GLA) die verband houden met het oestrogeenachtige effect. Ten slotte is het tijdens een hormonale onbalans mogelijk om de cyclus te regulariseren dankzij een behandeling met teunisbloem ongeacht de leeftijd en ook in de vorm van capsules . Alternatief Aromafemina Welzijnscapsules Als u liever een andere galenicum oraal inneemt. We hebben Aromafemina Vrouwelijke welzijn capsules gemaakt van 100% plantaardige teunisbloemolie. Samengevat is deze oplossing: Reguleert het vrouwelijke evenwicht; Voedt de huid en het haar van binnenuit: soepelheid, elasticiteit; Bevordert het dagelijks welzijn . Gebruiksaanwijzing : 1 tot 2 capsules per dag tijdens de maaltijd. Kuur van 1 maand, 3 keer per jaar. Zei je ‘menstruatiepijn’? Gember Essentiële Olie: pijn en een opgeblazen gevoel Deze bekende wortel uit de Aziatische keuken staat al lang bekend om zijn ontstekingsremmende en decongestivum eigenschappen. In de hormonale cyclus is het wat u verlicht bij constipatie, pijnlijke menstruatie, een gezwollen en gevoelige maag, maar ook bij misselijkheid. Essentiële olie van gember bestaat ook in de vorm van parels om oraal in te nemen. Synergietip voor menstruatiepijn Essentiële olievan scharlei : 2 druppels; Gember etherische olie: 2 druppels; Bij lokale toepassing om de onderbuik te masseren (niet noodzakelijkerwijs verdunnen), 3 tot 4x/dag, afhankelijk van de intensiteit van de menstruatiepijn. Alternatief Oléocaps+ 5 Menstruatiecyclus Comfort (pre)menstruele capsules Als aanvulling op of alternatief voor de cutane synergie zijn er Oléocaps+ 5 menstruatiecycluscapsules die oraal kunnen worden ingenomen. De samenstelling van de capsules is zeer compleet en er zijn essentiële oliën gebruikt zoals: Venkel , Echte Lavendel en Pepermunt hebben geweldige ontstekingsremmende, krampstillende en kalmerende eigenschappen voor het zenuwstelsel. Gebruiksaanwijzing : 1 tot 3 capsules per dag bij de maaltijd en tijdens de delicate periode. Zei u “urineweginfectie”? Hartige etherische olie uit de bergen Het anti-infectieuze Cystitis steekt, brandt en is echt onaangenaam! Wij hebben de juiste oplossing voor dit probleem: Winterbonenkruid etherische olie. Deze olie bevat carvacrol, dat belangrijke antimicrobiële eigenschappen heeft. De gewone etherische olie van Oregano bevat het ook en kan Mountain Savory vervangen als je het hebt. Essentiële olie van Oregano bestrijdt namelijk virale en bacteriële infecties en helpt het lichaam te stimuleren , vooral in het geval van blaasontstekingsproblemen. Synergietip voor cystitis Mountain Savory etherische olie: 2 druppels Plantaardige olie naar keuze ( abrikozenpit , zonnebloem, enz.): 8 druppels Masseer op de onderbuik. 3 tot 6 keer per dag bij het begin van blaasontsteking om de symptomen te verlichten. Het sterke punt van Savory ten opzichte van oregano is de extra pijnstillende kant. Bovendien is het minder dermocaustisch dan oregano voor toepassing op de huid. Combineer de etherische olie van Mountain Savory met een krampstillend essentiële olie zoals Petit grain bigarade . 2 druppels van de ene en 2 druppels van de andere gecombineerd met een plantaardige olie als je een gevoelige huid hebt. 3 tot 6x/dag, afhankelijk van de intensiteit van de pijn. Alternatief Aromafemina urinewegcomfortcapsules Naast of als alternatief voor de synergie via de huid zijn Aromafemina urinewegcapsules speciaal ontworpen op basis van essentiële olie van oregano en Chinese kaneel . Dit winnende anti-infectieuze duo kalmeert pijn en doodt ziektekiemen. Gebruikstips: 1 tot 3 capsules per dag bij de maaltijd gedurende maximaal 7 dagen. Zei je “stemmingswisselingen”? Echte etherische olie van lavendel De moederlijke geur Ideaal voor het kalmeren van het zenuwstelsel en anti-stress, echte essentiële olie van lavendel en de Provençaalse geur werken op het serotonineniveau en helpen het zenuwstelsel en dus de stemming in evenwicht te brengen . Bij gebruik op de huid of diffuus zorgt het voor welzijn en rust . Als de geur je niet bevalt, kunnen andere essentiële oliën je meer voldoening geven, zoals: Edellijke Kamille etherische olie of Clary Sage. Synergietip ‘Goed humeur’ Edele kamille etherische olie: 1 ml; Essentiële olie van scharlei : 1 ml; Echte essentiële olie van lavendel : 2 ml; Plantaardige olie van abrikozenpitolie : 6 ml. Breng 1 tot 2 druppels aan op de polsen of 3 tot 4 druppels op de zonnevlecht en herhaal indien nodig 3 tot 4x/dag, afhankelijk van de behoefte. Schoonheid en welzijn: onze plantaardige oliën over de hele wereld Plantaardige oliën en olieachtige maceraten bieden dankzij hun talrijke deugden het beste van de natuur voor uw schoonheidsverzorging. Natuurlijk en 100% BIOLOGISCH, ze voeden, beschermen en hydrateren de huid, maar ook het haar, de wimpers en voor sommigen zelfs de nagels (plantaardige Castorolie). Wat is het verschil tussen “olieachtig maceraat” en “plantaardige olie”? Hoewel beide zijn opgenomen in de groep ‘plantaardige oliën’, is hier het verschil in een notendop. Plantaardige olie : lipide-extract verkregen door eerste koude mechanische persing van de zaden of vruchten van een oliezaadplant. Olieachtig maceraat : lipide-extract verkregen door maceratie van een deel van een plant (bloemen, zaden) in een plantaardige olie. (voorbeelden: wortel , arnica , sint-janskruid , enz.) Misschien heb je jezelf al de vraag gesteld: welke plantaardige olie moet ik gebruiken voor mijn huid? Afhankelijk van je leeftijd en je huidtype passen bepaalde plantaardige oliën beter bij je. Bijvoorbeeld plantaardige olie muskusroos wordt aanbevolen voor de eerste rimpels en de jongere huid. Plantaardige Arganolie is een formidabel antiverouderingsmiddel voor de meest rijpe huid. Het wordt aanbevolen wanneer de huid een kleine anti-verouderingsboost nodig heeft. Plantaardige olie van rozenbottel De BIOLOGISCHE Plantaardige Rozenbottelolie, rijk aan Omega 3, komt oorspronkelijk uit Chili en staat bekend om zijn uitzonderlijke anti-verouderingswerking , vooral op vroege rimpels. Het bevordert de regeneratie van de huid en “lift de huid”. De “muskusachtige” roos moet niet worden verward met de rozen die etherische olie geven. Hier is het inderdaad het zaad van deze rozenstruik dichtbij de meidoorn dat de kostbare plantaardige olie actief maakt op de tekenen van tijd en genezing . Plantaardige arganolie Plantaardige Arganolie, een schat uit Marokko, is een geel “anti-aging serum” met een zeer karakteristieke geur. Het regenereert en verstevigt de huid en is ook een essentiële basis voor haarverzorging: glans, glans en soepelheid van het haar. Behoud van plantaardige olie na opening: +/- 6 maanden: Plantaardige castorolie +/- 3 maanden voor “kwetsbare” plantaardige oliën: Rozenbottel, Teunisbloem, Bernagie , Argan, Avocado . Klein extraatje : bewaar ze in de koelkast voor een betere conservering.   Gebruik van essentiële oliën tijdens de zwangerschap en na de bevalling Aromatherapie heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, ook tijdens de zwangerschap en de periode na de bevalling. Het proefschrift van Adrianna Czaban voor het staatsdiploma verloskunde, verdedigd in 2018 aan de Katholieke Universiteit van Lille, bevat een literatuuroverzicht over aromatherapie tijdens de zwangerschap en de periode na de bevalling. Hier zijn de belangrijkste bevindingen van haar review: Voorzorgsmaatregelen voor gebruik en contra-indicaties tijdens de zwangerschap: etherische oliën bestaan uit vetoplosbare moleculen die de placentabarrière kunnen passeren. Het gebruik ervan vereist specifieke kennis, vooral tijdens de zwangerschap. Tijdens de eerste drie maanden zijn ze over het algemeen gecontra-indiceerd. Gebruik tijdens de zwangerschap: verschillende studies hebben de doeltreffendheid aangetoond van essentiële oliën bij de behandeling van verschillende zwangerschapsgerelateerde klachten, zoals misselijkheid, pruritus, stress, angst en hoge bloeddruk. Essentiële olie van citroen is bijvoorbeeld effectief tegen misselijkheid en overgeven, terwijl essentiële olie van pepermunt wordt gebruikt om pruritus te behandelen. Gebruik tijdens de bevalling: bepaalde essentiële oliën, zoals scharlei, worden tijdens het derde trimester van de zwangerschap gebruikt vanwege hun emmenagogische effecten. Van inhalatie van salvia sclarea is zelfs aangetoond dat het de oxytocinespiegel verhoogt, hoewel dit geen effect heeft op de samentrekkingen van de baarmoeder. Post-partum gebruik: het inhaleren van etherische oliën van lavendel wordt in verband gebracht met een vermindering van angst, zonder de bijwerkingen die geassocieerd worden met benzodiazepinen. We hopen dat dit artikel je zal helpen aromatherapie voor vrouwen te begrijpen.