Mijn woonruimte opruimen

Wist u dat de meerderheid van de mensen 80 tot 90% van hun tijd in afgesloten ruimtes doorbrengt (thuis, op het werk, op school, enz.).

Dit verklaart de impact van besmetting binnenshuis op de gezondheid, en nog meer naarmate de winter nadert. Wil meer weten ?

Het interieur ontsmetten en zuiveren, waarom zou je dat doen?

Waarschuwingen tegen verontreiniging van de binnenlucht nemen toe en diversifiëren. We maken ons altijd zorgen over de buitenluchtvervuiling, die regelmatig toeneemt als gevolg van industriële, commerciële, stedelijke activiteiten, enz.! Deze luchtvervuiling heeft een directe impact op de kwaliteit van de lucht in onze huizen.

Naast chemische verontreiniging zijn er echter van nature ‘microben’ in de lucht, gedragen door waterdruppels. Deze micro-organismen zijn reële bedreigingen die de kwaliteit van onze binnenlucht beïnvloeden en schadelijke gevolgen kunnen hebben voor onze gezondheid. Deze micro-organismen kunnen schimmels, bacteriën, huisstofmijten, allergenen, pollen, enz. zijn.

Voor de meeste mensen wordt het grootste deel van de tijd binnen doorgebracht. Dit verklaart de impact van binnenvervuiling op de gezondheid , met een nog grotere impact in de winter.

Tijdens deze koude periode nemen de huishoudelijke activiteiten, vooral het koken, toe, stijgt de binnentemperatuur en blijven de ramen gesloten; wat leidt tot een vermindering van de ventilatie van gebouwen en een accumulatie van voornamelijk biologische verontreinigende stoffen binnenshuis. Het inademen van biologische verontreinigingen die in de lucht aanwezig zijn, kan acute, subacute, toxische infectieuze ademhalingspathologieën veroorzaken, het optreden van allergische pathologieën bevorderen of deze verergeren.

Dankzij talrijke onderzoeken kunnen we de impact van microbiologische vervuiling van de binnenlucht op onze gezondheid bewijzen. Er moet een intelligente strijd tegen deze vervuiling worden georganiseerd en programma's voor het reinigen van de lucht moeten innovatief zijn om de luchtkwaliteit binnenshuis niet in gevaar te brengen.

Vanwege hun onmiskenbare antischimmel-, antibacteriële, antivirale en antiparasitaire eigenschappen worden essentiële oliën (EO) essentiële oplossingen in de milieuhygiëne . De vluchtige chemische samenstelling en de “goed ruikende” aard van etherische oliën maken ze tot favoriete producten voor luchtbehandeling en sanitaire voorzieningen.

De distributie van essentiële oliën voor het hele gezin

De nummer 1 antivirale essentiële olie in de aromatherapie is ongetwijfeld de essentiële olie van Ravintsara , ook bekend om zijn immunostimulerende en antibacteriële eigenschappen. Voor een soortgelijk effect kunnen andere etherische oliën met oxiden worden gebruikt, maar die iets minder krachtig zullen zijn (bijvoorbeeld: Eucalyptus radiata, mandravasarotra, cineole mirte, cineole rozemarijn, edele laurier, enz.).

Ravintsara verspreidt een vleugje frisheid en zuivert de lucht , wat erg handig is. U kunt Ravintsara Essentiële Olie gedurende 10 tot 20 minuten, 3 keer per dag, verspreiden (8-10 druppels Essentiële Olie per verstuiving). Om de lucht te zuiveren en van een aangename geur te genieten, heeft ons laboratorium verschillende synergieën ontwikkeld op basis van verschillende essentiële oliën:

 • Kracht en vitaliteit : maritieme den, bolvormige eucalyptus, menthol eucalyptus, groene munt, zoete sinaasappel, ravintsara, mandravasarotra.
 • Eucaly'pur : Atlasceder, Menthol Eucalyptus, Eucalyptus smithii, Bolvormige Eucalyptus, Grove den, Veldmunt, Pepermunt, Gepelde marjolein, Vetiver

Voor peuters is het verspreiden van etherische oliën ook een goede manier om de immuniteit te versterken. Hiervoor heeft het Pranarôm-laboratorium geschikte diffusiesynergieën ontwikkeld, zoals “ Pranabb sanitizing diffusion ” ontworpen met essentiële oliën van Ravintsara Rosewood en Niaouli . Vanaf 3 maanden kun je afwisselend 3 druppels toevoegen aan een diffuser gedurende 1 uur. Zorg er echter voor dat u niet uitzendt terwijl uw baby in de kamer slaapt.

Heb je geen diffuser in huis en wil je zelf een synergie creëren om te sprayen op basis van meerdere essentiële oliën? Waarom combineer je deze 3 essentiële oliën waarvan bekend is dat ze het immuunsysteem stimuleren niet? Combineren:

Om één keer per dag in uw omgeving te spuiten.

Ontsmettingssprays

Als u de voorkeur geeft aan kant-en-klare, effectieve en natuurlijke oplossingen om uw interieur te ontsmetten, heeft het Pranarôm-laboratorium innovatieve oplossingen ontwikkeld om een ​​microbiologisch luchtzuiveringseffect te bereiken en de eisen aan de binnenluchtkwaliteit te verzoenen met een geurverdrijvend effect.

Een dergelijk product, samengesteld uit pure, natuurlijke en gecertificeerde biologische etherische oliën met bewezen reinigende kracht, is zeer complex om te ontwikkelen. En niet voor niets vereist de technologie van de door Pranarôm geselecteerde sprays dat de deeltjes in de atmosfeer blijven zweven voor een doelgerichte en langdurige effectiviteit.

Twee sprays – twee werelden

Aanvankelijk ontwikkelde ons laboratorium in Pranarôm Organic Sanitizing Spray , een slimme mix van essentiële oliën van Zoete Sinaasappel en Ravintsara. De combinatie van deze essentiële oliën brengt frisheid in uw interieur. Deze spray garandeert een gezondere lucht dankzij de samenstelling van essentiële oliën die zorgvuldig zijn geselecteerd vanwege hun antivirale, antibacteriële en antiseptische eigenschappen.

Onderzoek op hoog niveau, uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria, toont het dodelijke effect aan van deze organische ontsmettingsspray - met essentiële oliën van zoete sinaasappel en Ravintsara op veel pathogene ziektekiemen. Een dergelijke verspreiding draagt ​​eraan bij het comfort van de bewoners verbeteren door de perceptie van de omgevingslucht te verbeteren, ongewenste microbiële besmetting te voorkomen en microbiologische sanering van de binnenlucht.

De nieuwste toevoeging aan het Pranarôm-laboratorium is de Ontsmettende spray met essentiële oliën van Ravintsara en Tea-tree (+ Eucalyptus). Deze spray met cineol en daardoor groene en frisse tonen is speciaal ontwikkeld om virussen en bacteriën te bestrijden. Tests uitgevoerd in onafhankelijke laboratoria hebben een effectieve formule aangetoond voor het elimineren van virussen (5 min. Adenovirus, Poliovirus, Murien norovirus, Influenza A-virus H1N1) en bacteriën (5 min. Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus hirae, Escherichia coli).

Houd uw minuutdesinfectiemiddel binnen handbereik

Een gezonde omgeving is essentieel, maar het is niet voldoende om uw immuniteit te versterken. Wist u dat het wassen van uw handen infecties met de helft kan verminderen? In feite dragen we miljoenen microben op onze handen, waarvan de meeste onschadelijk zijn, maar een paar kunnen gevaarlijk zijn. Hygiëne en handenwassen zijn daarom essentieel voor de menselijke gezondheid en daar hoorden we in 2020 over met Covid-19.

Om je handen schoon te maken is het aan te raden om een ​​Essentiële Olie toe te voegen aan je favoriete schuimende reinigingsgel. De essentiële oliën van: Tea-tree, Genaranium of zelfs Citroen zijn het meest relevant voor het hele gezin vanwege hun prachtige antivirale en anti-infectieuze eigenschappen.

Als je gaat winkelen of de sportles verlaat, is het niet altijd gemakkelijk om je handen te wassen met water en zeep zoals aanbevolen, dus waarom zou je niet kiezen voor een minuutje handdesinfecterend middel op basis van essentiële oliën als je buiten bent?

Wilt u uw zelfgemaakte hydro-alcoholische gel maken in de “doe-het-zelf”-modus?

Combineren:

VIND HET VERKOOPPUNT BIJ U IN DE BUURT

De hydroalcoholische spray +

Als u niet zelf uw eigen mengsel wilt maken in de doe-het-zelf-modus, raden wij u aan onze Hydroalcoholische Spray + AROMAFORCE te overwegen, ideaal voor het desinfecteren van handen, maar ook voor kleine oppervlakken. Ontworpen met essentiële oliën van Ravintsara, Tea-tree, Radiated Eucalyptus, Field Mint en Lavandin grosso, zal deze spray uw ideale partner zijn om op natuurlijke wijze met virussen om te gaan.

Enkele aanvullende tips om uw woonruimte te zuiveren met essentiële oliën

Essentiële oliën zijn een natuurlijke en effectieve methode om uw omgeving te zuiveren en tegelijkertijd een gezonde en aangename sfeer in uw woonruimte te creëren. Om ten volle te profiteren van de voordelen van deze oliën, wordt de etherische oliediffuser uw essentiële hulpmiddel.

Tot welke essentiële oliën moet u zich wenden?

 • Biologische etherische olie van citroen kan worden gebruikt om de lucht te desinfecteren en te zuiveren. De verfrissende citroengeur zorgt ervoor dat je huis schoon en fris aanvoelt.
 • Lavendel is ook een populaire essentiële olie voor het reinigen van het milieu. Het kan worden gebruikt in huishoudelijke schoonmaakmiddelen of worden verspreid om geuren te neutraliseren en een ontspannen sfeer te creëren. Voor een effectieve synergie meng je een paar druppels essentiële oliën van lavendel en dennenbomen in een diffuser om de lucht te zuiveren.

Wij moesten je vertellen...

Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik van etherische oliën, vooral in de aanwezigheid van kinderen of zwangere vrouwen. Houd er rekening mee dat sommige oliën, zoals tijm, vanwege hun kracht speciale aandacht vereisen.

Wil meer weten ?

Raadpleeg ook onze andere artikelen, speciaal ontworpen om u te adviseren en te ondersteunen bij het dagelijks in eigen hand nemen van uw gezondheid en die van uw dierbaren:

Bibliografie:

 • https://www.ubentingoedehanden.be/fr/hygiene-des-mains
 • https://www.rustica.fr/maison-ecologique/rustica-vintage-assainir-air-maison,5309.html
 • Just, J., Nikasinovic, L., Laoudi, Y., en Grimfeld, A. (2007). Luchtvervuiling en astma bij kinderen. Frans tijdschrift voor allergologie en klinische immunologie, 47(3), 207-213.
 • Schriver-Mazzuoli, L. (2009). Luchtverontreiniging binnenshuis: bronnen. Gezondheidseffecten. Ventilatie. Dunod.
 • UNI, E. (2009). UNI EN 1276: 2009. Kwantitatieve suspensietest voor de evaluatie van de bacteriedodende activiteit van chemische desinfectiemiddelen en antiseptica die worden gebruikt in de voedingsmiddelen-, industriële, huishoudelijke en institutionele omgeving. Testmethoden en eisen (fase 2, stap 1).
 • UNI, E. (2008). UNI EN 1650:2008. Kwantitatieve suspensietest voor de evaluatie van de fungicide of gistdodende activiteit van chemische desinfectiemiddelen en antiseptica die worden gebruikt in de voedingsmiddelen-, industriële, huishoudelijke en institutionele omgeving - Testmethode en vereisten (fase 2, stap 1).
 • DIN EN 14476 (2007-02) Chemische desinfectiemiddelen en antiseptica – Virucide kwantitatieve suspensietest voor chemische desinfectiemiddelen en antiseptica die in de menselijke geneeskunde worden gebruikt – Testmethode en vereisten (fase 2, stap 1).

DOORGAAN MET LEZEN

Quelle perle d'Huile Essentielle prendre durant l'hiver ?

Les perles représentent une véritable alternative à la prise d’Huiles Essentielles sous forme de gouttes. Découvrez quelle perle d'huile essentielle prendre pour lutter contre les maux de l'hiver. DÉFENSES NATURELLES « Je veux renforcer mon immunité » Perle de Ravintsara : 1 à 2 perles, 2 à 3/jour « Je me sens faible, j'ai des frissons » Perle de Ravintsara : 1 à 2 perles, 6 fois par jour (pendant 48h). Puis, 3 à 4 perles, 3 fois par jour. Perles de Ravintsara CONFORT RESPIRATOIRE « J'ai le nez bouché, le nez qui coule » Perle d'Eucalyptus Globuleux : 1 à 2 perles, 2 à 3 fois par jour. « Je tousse, ma toux est irritante » Perle d'Anis étoilé ou d'Eucalyptus globuleux : 1 à 2 perles, 2 à 3 fois par jour. Eucalyptus globuleux Anis étoilé GORGE APAISSÉE «J'ai la gorge irritée» Perle de Thym vulgaire à thujanol : 1 à 2 perles, 2 à 3 fois par jour. Thym vulgaire à thujanol CONFORT INTESTINAL « Je ressens des inconforts au niveau des intestins » Perle de cannelle et/ou d'origan : 1 perle d'origan + 1 perle de cannelle, 2 à 3 fois par jour. Cannelier de chine Origan vulgaire Nos perles d'Huile Essentielle sont : Certifiées 100% BIO ; Faciles d’utilisation ; Ont un goût neutre ; Un format pratique ; 100% d'efficacité des Huiles Essentielles 1  = 1  1 perle = 1 goutte = 37,5 mg HE À prendre toujours avant ou pendant les repas, avec une peu d’eau. Pas de voie orale chez les enfants de moins de 6 ans et les femmes enceintes sans avis médical. Demandez toujours conseil à un professionnel de santé. Toutes les doses et posologies sont données pour des masses corporelles d’adultes, sous médication ou non.

Je plantaardige olie kiezen: mijn bondgenoten voor de winter

Hoe kies je je plantaardige olie in de winter? Kou, wind, regen, wrijving van kleding en plotselinge veranderingen van warm naar koud... De winter stelt onze huid op de proef door rechtstreeks de beschermende laag aan te vallen, die beetje bij beetje verzwakt. Resultaat: onze huid heeft de neiging uit te drogen en de tonus en vitaliteit te verliezen, waardoor strakheid en ongemak, zelfs roodheid of vervelling van de huid ontstaat. De natuurlijk hydraterende, genezende, verzachtende, zelfs ontstekingsremmende of anti-verouderingseigenschappen van plantaardige oliën maken ze tot echte bondgenoten van de winter. Plantaardige oliën bieden een eenvoudig en effectief antwoord, een gebaar dat u in uw dagelijkse routine kunt toepassen. Het enige dat overblijft is degene te kiezen die het beste bij u past, u heeft keuze te over! Macadamia plantaardige olie Geëxtraheerd deel van de plant: Noot De romige textuur en geur doen denken aan geroosterde noten. Macadamia-olie is rijk aan palmitoleïnezuur (Omega 9), een zeldzaam vetzuur dat het zijn herstellende en voedende eigenschappen geeft, die vooral gewaardeerd worden door de droge en verzwakte huid. Zeer aangenaam als lichaamsolie, zeer indringend en laat geen vettig gevoel achter op de huid, waardoor het een uitstekende basis is voor het bereiden van een massageolie. Samenstelling: Plantaardige Macadamia-olie is samengesteld uit ¾ enkelvoudig onverzadigde vetzuren (omega 9 inclusief palmitoleïnezuur, zeer hydraterend, en oliezuur) en ongeveer 10% verzadigde vetzuren. Gebruik: Gezicht ✓✓✓ Plantaardige castorolie Versterkt en beschermt Gedeelte van de plant gewonnen: Zaad Het koudgeperste extract van deze olie met een verrassend dikke en stroperige textuur zal haar en nagels verrukken die broos en beschadigd zijn door de kou. Alleen of als aanvulling op andere plantaardige oliën, zorgt Castorolie voor beschadigd en droog haar. Om broze nagels te versterken, masseert u elke avond een druppel op elke nagel. Samenstelling: 85% enkelvoudig onverzadigde vetzuren (omega 9 voornamelijk ricinolzuur en oliezuur). Gebruik : Lichaam ✓✓✓ Haar ✓✓✓ Nagels ✓✓✓ Plantaardige arganolie Regenereert en beschermt Een deel van de gewonnen plant: Vrucht van de Arganboom Arganolie wordt sinds het begin der tijden door Berbervrouwen gebruikt voor de bescherming en kracht van hun huid en haar. Het is een wonder van evenwicht, rijk aan vitamines en antioxidanten. Dit maakt het de ideale partner voor de rijpere huid, vooral in de winter. Als het van goede kwaliteit is, doet de geur denken aan geroosterde noten. Perfect voor de droge en vochtarme huid. Het wordt met een lichte massage op het gezicht aangebracht en geeft de rijpere huid glans en soepelheid. Het kalmeert en herstelt roodheid en kloofjes die op het lichaam of de handen kunnen verschijnen. Samenstelling: Zeer evenwichtig, samengesteld uit 32% meervoudig onverzadigde essentiële vetzuren, 40% enkelvoudig onverzadigde vetzuren en 20% verzadigde vetzuren. Gebruik : Gezicht ✓✓✓ Plantaardige avocado-olie Voedt en verzacht Geëxtraheerd deel van de plant: Fruitpulp Wie kent de gezondheidsvoordelen van avocado niet? Rijk aan antioxidanten en vitamines, het is ook een echte schoonheidsbondgenoot voor huid en haar. Plantaardige avocado-olie is zeer voedzaam. Het is daarom ideaal voor het verzachten en diep herstellen van de droge en kwetsbare huid . Nek, schrale handen en droge benen "krokodillenhuid",... Als haarmasker doet het ook wonderen op droog, dof en broos haar. Bescherm uw haar tegen wrijving veroorzaakt door kragen en sjaals door plantaardige olie in uw verzorgingsroutine op te nemen. Samenstelling: 70% enkelvoudig onverzadigde vetzuren, 15% palmitinezuur. Gebruik : Gezicht ✓ Lichaam ✓ ✓ ✓ Haar ✓ ✓ ✓ Hennep Plantaardige Olie Voedt en verzacht Een deel van de geëxtraheerde plant: Zaden De laatste jaren heeft plantaardige Hennepolie een heropleving gekend, onder meer dankzij de talrijke natuurlijke cosmetische recepten die de verzachtende en regenererende eigenschappen ervan prijzen. En niet voor niets heeft deze plantaardige olie een plaats in onze huidverzorgingsroutine. Het is een echte zachte olie en wordt perfect verdragen door alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid. Als het 's ochtends wordt aangebracht, beschermt het de huid tegen uitdroging en zorgt het de hele dag voor een soepel en satijnzacht gevoel. Samenstelling: 70% meervoudig onverzadigde essentiële vetzuren en 15% enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Gebruik : Gezicht ✓✓✓ Lichaam ✓✓✓ Haar ✓✓✓ Shea boter Voedt en herstelt Geëxtraheerd deel van de plant: Noot Een echte beschermende, verzachtende en voedende balsem. Karite boter bijzonder smeltend en gemakkelijk te masseren en is in veel situaties uw bondgenoot bij het trotseren van de kou. Het beschermt en herstelt de droge en kwetsbare huid, en verzacht roodheid en ontstekingen die soms verband houden met wrijving door kleding. Dankzij de textuur met “verbandeffect” geneest het de beschadigde huid bij scheurtjes of droge plekken, ook bij baby’s. Om de huid tegen de kou te beschermen, brengt u een kleine hoeveelheid sheaboter op de handen aan voordat u naar buiten gaat. In de frontlinie tegen de kou van de winter, je lippen. Masseer je lippen met een beetje shea en ze zullen je dankbaar zijn! Als masker op het haar is sheaboter de ideale metgezel voor droog en kroeshaar. Samenstelling: Een ruime helft enkelvoudig onverzadigde vetzuren en 25% verzadigde vetzuren. Gebruik : Gezicht ✓ Lichaam ✓ ✓ ✓ Haar ✓ ✓ ✓ Hoe gebruik je plantaardige oliën om je huid tegen de kou te beschermen? Op het gezicht en lichaam Giet een paar druppels plantaardige olie (3 of 4 is voldoende voor het gezicht) in de palm van je hand, wrijf in je handpalm om iets op te warmen en breng het vervolgens aan op de huid, terwijl je zachtjes masseert om de microcirculatie te bevorderen. Als haarmasker Zomer of winter, uw haar heeft speciale aandacht nodig als het om seizoensinvloeden gaat. Smeer je haar in met plantaardige olie, waarbij je je concentreert op de punten bij haar met vette wortels en droge punten en op de hoofdhuid in geval van roos. Laat het 1 uur of zelfs een hele nacht op een warme handdoek liggen. Spoel af met een milde shampoo. Mijn anti-aging serumrecept Meng 20 ml plantaardige cranberryolie met 30 ml plantaardige arganolie. Voeg 4 druppels Rose Geranium EO toe. Masseer na het reinigen van uw huid 1-2 druppels op uw gezicht na het aanbrengen van uw nachtcrème. Dit serum biedt uw huid een verstrakkende, cellulaire herstructurering en antioxiderende werking.