Mijn essentiële ochtendrituelen in 7 stappen

Mes rituels Essentiels du matin en 7 étapes

Van een ritueel je eerste gebaar van de dag maken is een modieus onderwerp geworden. En niet zonder reden: als ‘late nachten’ gestolen momenten in de stilte van de nacht waarderen, zullen ze zich meer op hun vrijetijdsactiviteiten richten. Terwijl vroege ochtendminuten over het algemeen productiever zullen blijken te zijn. In plaats van jezelf de schuld te geven dat je niet in staat bent al deze taken uit te voeren die je jezelf aan het eind van de dag oplegt, kun je net zo goed een andere techniek proberen en profiteren van de energie die een nieuwe dag oplevert. Als iedereen het ritme moet vinden en testen dat bij hem of haar past, kunnen deze paar suggesties u helpen een pad te vinden.

Materiaal:

1. Ik drink een glas warm water met citroen

Als ik een behandeling zoals Pranadraine doe, die een half uur vóór de maaltijd moet worden ingenomen, dan neem ik het op dat moment in.

De ✚ van de essentiële oliën: voor de dagen dat ik geen citroen meer of minder tijd heb? Ik voeg 1 vleugje honing toe waarin ik 1 druppel citroenessence in een glas water of in mijn thee giet. Ik kan het ook de avond ervoor klaarmaken om het in bed te drinken. Ik maak van de gelegenheid gebruik om het stimulerende effect ervan op mijn lichaam te voelen. Vervolgens spray ik mijn gezicht in met de biologische verzachtende of zuiverende lotion van Pranarôm met 3 hydrosolen en de heerlijk verfrissende werking ervan.

2. Ik bepaal mijn prioritaire doelen en breng ze in de praktijk

Ingewikkeld om te weten wat we echt willen? Geen paniek ! We nemen het probleem andersom: ik richt me eerst op wat mij stoort in mijn leven, en dan verander ik het in positieve doelstellingen waar ik actie op kan ondernemen:

  • Ik wil afvallen: ik sport meer en let meer op mijn voeding. Daarom neem ik elke ochtend 10 minuten de tijd om te sporten (hardlopen, yoga, indoor cycling, etc.). + 10 minuten om iets gezonds te koken voor de lunch
  • Ik zou graag tijd hebben om te lezen: ik neem 10 minuten de tijd om dit boek te lezen, wat me zo verleidt (maar niet zo veel als Netflix, daarom bewaar ik het voor de ochtend)
  • Ik vind mijn baan niet meer leuk: ik neem elke ochtend 10 minuten de tijd om de droomkwaliteiten van mijn toekomstige baan op te schrijven/onderzoek te doen hoe ik deze kan verwerven/de baan in kwestie te zoeken/de opleidingen te bekijken die ik onlangs heb gevolgd/de mensen die ik zou willen graag ontmoeten enz. Dag na dag zul je zien dat iets nieuws vorm krijgt

Kortom, u begrijpt het principe. Het belangrijkste is dat u eenvoudigweg alles opschrijft, zodat u een spoor achterlaat van wat u doet en zo de voltooide taken voltooit. Dat houdt in dat je opstaat en aan tafel gaat zitten, om jezelf in een andere stemming te brengen dan wanneer je in bed ligt.

De ✚ van essentiële oliën: Om mij te helpen opstaan, verspreid ik een stimulerende synergie voor mij. Reuksmaken zijn inderdaad heel persoonlijk. Ik kan ook 3 keer achter elkaar diep ademen door een flesje essentiële olie van Noble Laurel. Dit laatste bevordert het zelfvertrouwen. Voor reuktechnieken.

3. Ik mediteer

Ik mediteer niet in bed en laat de wekker afgaan, dat telt niet. Daarom voer ik deze taak niet direct uit nadat ik wakker ben geworden, met het risico dat ik in de verleiding kom om weer in slaap te vallen. Aan de andere kant heb ik mijn timer zo ingesteld dat ik me geen zorgen hoef te maken dat ik de tijd uit het oog verlies. Ik gebruik een lamp die meditatie vergemakkelijkt of een boek dat onderwerpen biedt die uitnodigen tot meditatie in plaats van toepassingen die me terugsturen naar mijn mobiele telefoon en zijn tijdrovende verleidingen.

De ✚ van essentiële oliën: ik bereid vooraf een beetje synergie van Dr. Baudoux voor om de leegte in jezelf te bevorderen. Ik mix :

Ik masseer 3 druppels van de synergie op mijn boog, mijn zonnevlecht en het 3e oog.

4. Ik bevrijd mezelf van mijn stress en angsten

Na het mediteren ben ik beter gecentreerd en helderder in het ontdekken van wat mij werkelijk zorgen baart te midden van de stroom van gebruikelijke gedachten, mogelijke ontkenningen en valse angsten die anderen verbergen. Het is tijd voor lijstjes. Ik pak een notitieboekje en schrijf:

  • 3 dingen die mijn dag zullen opfleuren
  • De werkelijk prioritaire stappen die ik in mijn dag moet uitvoeren (en de tijd die ik schat om ze te volbrengen)
  • De feiten die mij bezighouden en de oplossingen die ik heb om hiermee om te gaan (dit kunnen toekomstige doelstellingen zijn die ik moet bereiken)
  • 3 dingen waar ik echt trots op ben. Als ik moeite heb met dit onderdeel, raadpleeg ik een psycholoog of een coach om mij te helpen

✚ Essentiële oliën: veel essentiële oliën hebben verzachtende en kalmerende eigenschappen.

5. Ik was terwijl ik de tijd neem

Door uzelf te trakteren op de luxe om deze beroemde tijd voor uzelf te nemen, kunt u het gevoel van dagelijkse frustratie en de stress die daaruit kan voortvloeien aanzienlijk helpen verminderen. Soms duurt het maar een paar minuten, wat alles verandert.

Als ik kinderen heb, maak ik ze op dat tijdstip wakker. Dankzij mijn nieuwe organisatie ben ik veel beter beschikbaar voor deze familiemomenten en minder gestresst. Wat een nieuwe smaak geeft aan deze kostbare ochtendmomenten.

6. Ik ontbijt, bij voorkeur zout, en met mijn gezin

Dit is het moment waarop mijn gebruikelijke dag begint. Dus reken ik zorgvuldig uit dat ik tijd heb om alles te doen wat ik eerder had gepland. Als ik een misrekening heb gemaakt, zeg ik niet tegen mezelf dat ik te langzaam was. Ik waardeer liever alles wat ik heb kunnen doen.

7. 's Avonds bevorder ik een goede nachtrust door 15 minuten eerder naar bed te gaan

Ik maak gebruik van deze 15 minuten om ook mijn bedtijd te ritueelen door deze tips te volgen ► Slaapstoornissen: slaap beter met essentiële oliën

Kleine tip om aan de slag te gaan (voor zelfsabotageprofessionals):

Ik kom rechtop te staan. Ik strek mijn arm uit en wijs met mijn vinger voor me voordat ik mijn bovenlichaam draai om zo ver mogelijk naar achteren te gaan zonder mijn benen van de grond te tillen. Mijn hoofd volgt de beweging van mijn arm. Ik visualiseer een maatstaf van de limiet die mijn arm naar achteren kan reiken. Dan keer ik terug naar een staande positie met mijn armen langs mijn lichaam. Ik sluit mijn ogen en stel me voor dat mijn arm nog iets verder gaat, of zelfs helemaal om mijn lichaam heen gaat zonder dat mijn voeten van de grond komen. Vervolgens herhaal ik de oefening vanaf het begin. En ik merk dat ik mijn eerste benchmark gemakkelijk heb overtroffen, alleen al door mijn potentieel te hebben gevisualiseerd. Als je je voorstelt dat je iets kunt bereiken, betekent dit dat je al een groot deel van de reis hebt volbracht.

Als het in het begin moeilijk is, herinner ik mezelf eraan dat het maar een paar minuten zijn die het verschil maken, een manier om de controle terug te krijgen als ik het gevoel heb dat het leven me ontglipt. mijn ritueel kan 20 minuten of 2 uur duren, afhankelijk van mijn behoeften en mijn schema. Ik maak een klein raster in 3 kolommen waarin ik de taken opsom die ik moet doen en de tijd die ik heb besloten ze elke ochtend te geven. En ik wijzig de lijst zo vaak als nodig is.

DOORGAAN MET LEZEN

De 7 welzijnsactiviteiten tijdens de quarantaine!

Zoals jullie weten zijn wij onlangs in lockdown geweest! Opsluiting mag echter niet rijmen met verveling en series de hele dag! Dit kan het perfecte moment zijn om je weer op jezelf te concentreren en dingen te doen waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt. Ontdek in dit artikel onze 7 “welzijn/gezondheid”-activiteiten tijdens de quarantaine! 1. Thuis sporten! We kunnen het nooit genoeg zeggen: sporten is essentieel voor je gezondheid. En als je favoriete sportschool gesloten is, waarom sport je dan niet thuis? Er is geen tekort aan oefeningen en hier zijn enkele voorbeelden: Touwtjespringen : Deze complete oefening traint het onderlichaam, maar versterkt ook de buikspieren, armen en schouders. Springtouw is ideaal om deze zomer een platte buik te hebben, om uithoudingsvermogen te krijgen en cellulitisproblemen te voorkomen. Kerntraining doen : Er gaat niets boven het trainen van je buikspieren! Het enige wat je nodig hebt is een matje tot je beschikking. Rust op je ellebogen en houd dit 30 seconden vast... 1 minuut! Als u regelmatig jogt , investeer dan bijvoorbeeld in een loopband . Heeft u uw oefeningen een beetje overdreven en heeft u nu last van krampen of spierproblemen ? Gebruik essentiële en plantaardige oliën om jezelf te verlichten! Wintergroene etherische olie De favoriete etherische olie van geweldige atleten, ideaal bij spierproblemen of krampen . Essentiële olie van Wintergreen bestaat voor meer dan 95% uit methylsalicylaat , een actief ingrediënt dat vaak in apotheken wordt gebruikt vanwege de pijnstillende werking. Gebruikstips: Lokaal gebruik: 3 tot 4 druppels 3 tot 4x/dag, te verdunnen in plantaardige olie. Arnica plantaardige olie Als je de werking van de etherische olie wilt versterken, kies dan voor plantaardige Arnica- olie, bekend om zijn ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen. 2. Zorg op natuurlijke wijze voor jezelf! Niet naar buiten kunnen betekent niet dat je niet goed voor jezelf en je lichaam zorgt! De zon komt terug en daarmee ook het verlangen naar een mooie huid en haar. Maak een masker voor geweldig haar! Welke plantaardige oliën? Herstellend en voedend, plantaardige avocado -olie kan gebruikt worden op droog haar. Plantaardige castorolie : een beetje extra, het bevordert de haargroei maar ook de nagels ! Haarverzorging: Masseer één keer per week 1 tot 3 eetlepels avocado-olie in schoon, vochtig haar. Verhit de olie in je handen en masseer vervolgens van de wortels tot de punten. Werk af met de hoofdhuid en verzacht deze goed. Laat het minimaal 1 uur en maximaal een nacht onder een warme handdoek liggen. Spoel af met een milde shampoo. Neem de tijd om make-up correct te verwijderen Om make-up te verwijderen, gaat er niets boven plantaardige kokosolie ! Plantaardige kokosolie is zeer effectief, zelfs voor waterproof mascara. In slechts één stap voedt u uw wimpers en verstevigt u uw oogcontour dankzij de antioxiderende werking en het vitaminegehalte . Ook verwijder je make-upresten. Spoel vervolgens af met een waterige oplossing. Vitaminerijke huid! Als uw huid strak, uitgedroogd of droog aanvoelt, overweeg dan om er goed voor te zorgen. Zoals we al zeiden in ons blogartikel: “Aromatherapie voor vrouwen”, kunnen muskusroos , cranberry of zelfs argan formidabele bondgenoten zijn voor alle leeftijden en alle huidtypes! Gezonde glanssynergie: Met de lente in aantocht hebben wij dé tip voor een gevoede huid en een gegarandeerd gezonde glans! Plantaardige wortelolie rijk aan bèta-caroteen zal uw teint verhelderen, en nog meer in duo met plantaardige abrikozenpitolie (3 druppels van elke plantaardige olie in de hand om te mengen en op het gezicht en lichaam aan te brengen.) Houd er rekening mee dat als u een droge huid heeft, toch minimaal één keer per dag een crème nodig is. Oliën zijn niet altijd voldoende om volledig te rehydrateren, maar ze helpen wel bij het proces door het epidermale cement te versterken. 3. Behandel je beschadigde handen Handen wassen is de voorzorgsmaatregel die we momenteel overal horen. Je handen wassen en hydroalcoholische gel gebruiken is essentieel, maar het maakt je handen droog en beschadigd ... Hier is een tip om de handen van je baby zacht en gehydrateerd te vinden! Shea boter Karitéboter is uitstekend geschikt voor droge handproblemen . En ja, het bevat enkelvoudig onverzadigde vetzuren (omega 9), iets meer dan de helft verzadigde vetzuren (waaronder vooral stearinezuur, reinigend en in goede affiniteit met de huid en het haar) en tot slot een heleboel onverzeepbare stoffen waarvan bekend is dat ze anti-aging eigenschappen hebben. ontstekingsremmend. In combinatie met 1 druppel essentiële olie van Rozemarijnverbenone zal een beetje sheaboter in de palm van je hand nog meer wonderen verrichten. 4. Geef je energie een boost “Hoe minder we doen, hoe minder we willen doen!” » , dit bij iedereen bekende gezegde mag u er niet van weerhouden gemotiveerd te zijn om uw dagen tegemoet te treden. We denken ook aan de zorgverleners die in deze tijd in onze landen veel moed en motivatie moeten tonen. Essentiële olie van pepermunt Bekend en erkend om zijn stimulerende eigenschappen , werkt essentiële olie van pepermunt als een mentaal tonicum, het werkt in op uw zenuwstelsel om uw moreel te herstellen en u de nodige boost te geven. Essentiële olie van grapefruit In de categorie citrus heeft de essentiële olie van grapefruit onmiskenbare eigenschappen om u te helpen uw goede humeur en uw energie terug te krijgen. De geur creëert een vrolijke sfeer en de stimulerende actieve ingrediënten helpen donkere gedachten te verjagen. 5. Doe yoga! Leer tijdens deze stressvolle tijd ontspannen en waarom niet thuis yogasessies doen met behulp van mobiele applicaties of video's. Houd er ook rekening mee dat essentiële oliën de yogasessie kunnen begeleiden en zelfs je ademhaling kunnen verbeteren. Essentiële olie van Ylang-Ylang Het is mogelijk om uw sessie te starten met deze zeer bloemige etherische olie. “Het zal je herinneren aan vakanties in de zon en levensvreugde brengen.” In de praktijk wordt deze essentiële olie van Ylang-ylang gebruikt om het “ emotionele evenwicht ” te bevorderen. Wierook etherische olie “Mystiek en ontspannend, essentiële wierookolie zorgt ervoor dat je in een meditatieve staat verkeert.” We zullen niet vergeten deze olie te mengen met plantaardige Jojoba-olie en niet puur op de huid aan te brengen. (Voorbeeld: 10 ml plantaardige jojoba-olie + 20 druppels wierook). Echte etherische olie van lavendel Ontspan aan het einde van de sessie met echte essentiële lavendelolie om jezelf volledig te kalmeren tot de uiteindelijke ontspanning . 6. Ontspan en neem wat tijd voor jezelf in een lekker bad! Neem wat tijd voor jezelf! Daar hoort ook ontspanning bij en waarom niet, een lekker warm bad met essentiële oliën? Baden vermindert daarom niet alleen stressreacties om genezing te bevorderen, maar verbetert ook de immuunfunctie en de regulering van de pH-waarde door blootstelling aan hoge temperaturen. Op dit moment kan het interessant zijn om 10 tot 15 druppels Ravintsara etherische olie toe te voegen aan een groot bad voor volwassenen. Zoals je weet, mengen water en olie niet, dus: Voeg de druppels toe aan een beetje douchegel, badolie of honing (ideaal om te profiteren van de hydraterende en zachte werking van honing). met grof keukenzout of zelfs Himalayazout (om te profiteren van de mineraliserende eigenschappen) of zelfs melk. Zodra de essentiële olie is verdund, geabsorbeerd of geëmulgeerd, plaatst u alles onder een waterstraal, die de essentiële olie zal microniseren en gelijkmatig in minidruppeltjes zal verspreiden. Als ik in bad stap, vallen al deze minidruppeltjes rechtstreeks in mijn huid en omdat de hitte de poriën verwijdt, is de effectiviteit gegarandeerd. Niets houdt u tegen om synergieën te realiseren door in totaal niet meer dan 15 druppels te gebruiken. Plezier gegarandeerd, afhankelijk van de stemming van de dag! 7. Start je lente-detoxkuur In ons blogartikel “ de natuurlijke detoxkuur ” hebben we bij elke seizoenswisseling de voordelen van een detoxkuur voor je lichaam benadrukt. Hoog tijd dus om te starten met deze drieweekse behandeling! Om dit te doen, zijn er verschillende oplossingen voor u beschikbaar: Essentiële oliën 1 tot 2 druppel(s) Citroenessentie in een theelepel plantaardige olie, op een neutrale ondergrond of op suiker . Idealiter gedurende 3 weken ' s ochtends op een lege maag innemen. Deze behandeling zal echter gecontra-indiceerd zijn bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, mensen die lijden aan lever- of nierinsufficiëntie, evenals bij langdurig medicatiegebruik. Oléocaps+ 8 Drainage Een kant-en-klare oplossing? Oléocaps + 8 Drainage : Deze capsules, ontworpen met essentiële oliën van pepermunt , citroen , gember , kardemom , mandarijn en jeneverbes , helpen de ontgiftingsorganen te reinigen en te regenereren. Probeer tijdens uw behandeling op een meer algemene manier een “Detox”-gemoedstoestand aan te nemen door aandacht te besteden aan uw dieet, uw slaapuren maar ook aan uw gedachten. Wij blijven positief!

Behandel allergieën op natuurlijke wijze

Elk voorjaar ontwikkelen duizenden mensen seizoensgebonden allergische symptomen. Dit is de bekende hooikoorts. Het wordt vaak geassocieerd met andere aandoeningen zoals astma, angst, hoesten, hoofdpijn of zelfs jeuk aan de ogen. We zien ook steeds meer mensen die getroffen zijn door zowel luchtweg- als huidallergieën. Vaak toegeschreven aan ons vervuilde milieu, aan mijten of zelfs pollen, hebben ze een impact die bijzonder onaangenaam kan zijn in het dagelijks leven. Ontdek in dit artikel hoe u allergieën op natuurlijke wijze kunt behandelen. Wat is een allergie? Een allergie is een verergerde immuunreactie na contact van het lichaam (uitwendig of inwendig) met een stof die door ons lichaam als 'vijand' wordt herkend. Er wordt dan een snelle verdedigings- en beschermingsreactie ingezet om te proberen de agressor, gewoonlijk allergeen genoemd, te besnijden. Tijdens een allergische reactie zal de aanhechting van antilichamen aan mestcellen hun degranulatie veroorzaken en een stof vrijgeven die “histamine” wordt genoemd. Deze stof vormt de ‘boodschapper’ en wordt vervolgens door het hele lichaam aangetroffen. Allergieën kunnen ademhalings-, huid- en van verschillende oorsprong zijn (dieren, medicijnen, enz.). Ze manifesteren zich doorgaans als allergische rhinitis, met verstopte neus, jeuk, loopneus, veelvuldig niezen en verlies van reukvermogen. Op de huid verschijnen ze meestal als jeuk of roodheid, of zelfs netelroos of eczeem. De WHO, die allergieën op de zesde plaats heeft gezet onder de volksgezondheidsproblemen, merkt op dat ze niet alleen steeds vaker voorkomen, maar ook steeds acuter worden. Risicofactoren Degenen die het grootste risico lopen om allergische reacties te ontwikkelen, zijn mensen met een zwakker immuunsysteem. Dit kan genetisch zijn, maar niet noodzakelijkerwijs omdat iedereen op een gegeven moment een allergische reactie kan krijgen. Wat in de eerste plaats een rol speelt is het “terrein ” en dus het immuunsysteem, maar ook de gezondheidstoestand, de kwaliteit van leven en zelfs het dieet. Andere externe factoren kunnen ook tussenbeide komen, zoals veranderingen in het milieu en onze levensstijl , toenemende verstedelijking , vervuiling , enz. Deze zouden de progressie van de allergie bevorderen. De lever een sleutelfactor bij allergieën In ons lichaam is de lever het orgaan waardoor alles wat binnenkomt wordt gefilterd. Het heeft een afweersysteem dat macrofagen wordt genoemd en dat het allergeen ‘opeet’. Als de lever een tekort heeft (als gevolg van een ziekte of een overdaad aan gifstoffen), weet hij niet hoe hij dit eerste ‘barrièrefilter’ moet doen. In dit geval laat de lever de allergenen in het bloed, waardoor de mestceldegranulatiereactie ontstaat en histamine vrijkomt. en serotonine . Van daaruit verschijnt een zogenaamde allergische reactie, een soort ontstekingsreactie op de invasie van het lichaam. Om de lever te helpen is soms een detox nodig. Enkele acties die u moet ondernemen bij seizoensallergieën: Douchen, je haar wassen, je handen wassen en regelmatig van kleding wisselen; Vermijd het openen van ramen gedurende de dag; Droog het wasgoed niet buiten; Rijden met gesloten ramen in de auto; Regelmatiger schoonmaken. NATUURLIJKE OPLOSSINGEN MET ALLERGOFORCE Bij Pranarôm hebben we natuurlijke oplossingen ontwikkeld om om te gaan met allergieën die steeds vaker voorkomen in onze samenleving. ALLERGOFORCE OOG/NEUS COMFORT CAPSULES Deze capsules bieden een drievoudige werking tegen allergieën, voornamelijk luchtwegaandoeningen, namelijk: Om de ontstekings- en oedemateuze reactie onder controle te houden, wordt deze actie uitgevoerd met behulp van de essentiële oliën van Matricaria, Gember en Pepermunt . Hepatorenale drainage en uitscheiding van allergenen met behulp van de essentiële oliën van gember , pepermunt , venkel en citroen . Directe en indirecte controle van ademhalingscongestie en klinische manifestaties: ademhalingsdecongestie, hoeststillende werking met behulp van essentiële oliën van grove den en pepermunt Het is interessant om te weten dat deze 100% BIOLOGISCHE capsules, in tegenstelling tot de gebruikelijke behandelingen, geen bijwerkingen veroorzaken (bijvoorbeeld slaperigheid). Bovendien is het innemen van ALLERGOFORCE-capsules ook geschikt voor huidallergieën . In dit geval wordt het gebruikt naast een zalf of gel die lokaal op het getroffen gebied wordt aangebracht. Gebruiksaanwijzing (dit is geen preventieve behandeling, maar eerder een curatieve) 12-18 jaar : 1 capsule per dag, tijdens de gevoelige periode. Volwassenen : 2 capsules per dag, gedurende de gevoelige periode, 14 dagen op rij. Herhaal deze behandeling indien nodig, met een pauze van 5 dagen tussen de behandelingen. Een onmiddellijk effect: Allergoforce neusspray De essentiële oliën van boerenwormkruid , Matricaria, edele kamille en zwarte peper worden al lang erkend vanwege hun ontstekingsremmende en anti-allergische eigenschappen . Deze hypertone neusoplossing verlicht en verlicht snel de ongemakken van niezen, verstopte neus, jeukende neus en tranende ogen... Samengevat ontlast het Allergoforce medische apparaat de neus en neutraliseert plaatselijk de allergische reactie. De Formule : De ALLERGOFORCE neussprayformule bevat verschillende essentiële oliën die het interessante eigenschappen geven: Sesquiterpenen aanwezig in de essentiële oliën van Zwarte Peper, Katrafay, Boerenwormkruid, Duitse Kamille en Ledon uit Groenland staan ​​bekend om hun antiallergische eigenschappen. Het hoge percentage monoterpenen in de etherische olie van balsemspar geeft het een balsamico werking die geïrriteerde en ontstoken slijmvliezen kalmeert. Monoterpenen, die voorkomen in de essentiële oliën van balsemspar en Groenlandse mossel, zorgen ervoor dat hun decongestivum-werking de neusholtes vrijmaakt. Het chamazuleen dat aanwezig is in de essentiële olie van boerenwormkruid en Duitse kamille helpt bij het remmen van histamine, deze neurotransmitter die op grote schaal betrokken is bij allergische en ontstekingsverschijnselen. Bisabololoxide, dat 50% van de essentiële olie van Duitse kamille uitmaakt, wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn ontstekingsremmende, schimmelwerende, verzachtende en koortswerende eigenschappen. Bisabololoxide, dat ook aanwezig is in de essentiële olie van Tansy, helpt jeukwerende eigenschappen te bestrijden tegen de sensaties van “kietels” en jeuk aan de neus. Deze spray is de eerste anti-allergische neusspray die geschikt is voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven . Evenals kinderen vanaf 3 jaar (behalve kinderen met een voorgeschiedenis van koortsstuipen). Gebruikstips Spray in de neus: Volwassenen, jongeren (>12 jaar), zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven : Spray na het snuiten van de neus 1 tot 4 verstuivingen in elk neusgat. 1 tot 5 keer per dag. Kinderen van 6 tot 12 jaar: Spray na het snuiten van uw neus 1 tot 2 verstuivingen in elk neusgat. 1 tot 5 keer per dag. Kinderen van 3 tot 6 jaar: Na het snuiten van de neus, 1 verstuiving per neusgat, 1 tot 5 keer per dag.