Kwaliteitsslaap natuurlijk!

Un sommeil de qualité naturellement !

Ongeveer 10% van de volwassen bevolking lijdt aan ernstige slapeloosheid en gebruikt regelmatig slaapmedicijnen. In rust- of verzorgingshuizen lopen deze cijfers zelfs op tot 20 tot 50%. Natuurlijke oplossingen liggen echter binnen handbereik. Natuurlijk, dus zonder toevoegingen, verslaving of bijwerkingen. Want ja, het is mogelijk om je evenwicht te (her)vinden door de vicieuze cirkel van het innemen van kalmeringsmiddelen in de avond en het innemen van stimulerende middelen in de ochtend te verlaten. Meer weten over gezond en rustgevend slapen?

Een snelle herinnering over de slaapfasen

We zijn ons goed bewust van de paradoxale slaap , genaamd REM (Rapid Eye Movements), die overeenkomt met de droomfase. Het is HET moment om te herstellen van nerveuze vermoeidheid, waardoor u de gedurende de dag verzamelde informatie kunt ordenen. Tegelijkertijd wordt de langzame slaap verdeeld in fasen van toenemende diepte: in slaap vallen, lichte slaap en diepe slaap, een bijzonder belangrijk moment voor lichamelijk herstel. Deze fasen hebben daarom elk hun eigen belang en moeten worden gerespecteerd om een ​​echt herstellende slaap te bereiken.

Heeft u last van slapeloosheid?

Slapeloosheid wordt beschreven als een slechte of onvoldoende slaapkwaliteit, die een schadelijk effect heeft op het functioneren overdag. Maar dat wist je al. Concreet geeft dit typische symptomen, zoals:

  • Neem meer dan 30 minuten de tijd om in slaap te vallen;
  • Lijdt aan veelvuldig nachtelijk ontwaken;
  • Last van te vroeg wakker worden.

Waarom ik ?

Secundaire slapeloosheid kan vaak worden verklaard: slechte levensstijl, stress, omgeving die de slaap verstoort (lawaai, licht), depressie, somatische stoornissen (hoesten, gastro-oesofageale reflux), typische slaapstoornissen (apneu, beensyndroom zonder rust), medicijngebruik, circadiane slaapstoornissen ritmestoornissen (jetlag, onregelmatig werken, enz.). Dit zijn allemaal factoren die een vredige slaap kunnen verhinderen. Als u zich herkent in deze oorzaken, weet u wat u moet doen om uw nachten te verbeteren.

Als u al deze mogelijke factoren al heeft uitgesloten, lijdt u mogelijk aan primaire slapeloosheid . Dit is slapeloosheid waarvoor geen etiologie kan worden vastgesteld. Wees gerust, er bestaan ​​ook in dit geval oplossingen.

Natuurlijke remedies voor slapeloosheid

Er zijn oplossingen voor slaapstoornissen. Hier zijn een paar :

Voorbereiden op de slaap met ontspanningstechnieken

Een goede nachtrust is in voorbereiding! Het is essentieel om uw ideeën en uw emoties onder controle te houden. Het ideaal is om te leren hoe je hiermee kunt omgaan door middel van stressmanagementtechnieken. Er zijn veel methoden, maar de beoefening van yoga, ontspanning of sofrologie is vaak populair.

Acupunctuur

Onder de alternatieve geneeswijzen kunt u met acupunctuur ontspannen. Voor aanstaande moeders die lijden aan slaapstoornissen is naaldtherapie bijzonder geïndiceerd.

Zorg voor een bedtijdritueel

En ja, deze praktijk is niet alleen voorbehouden aan kinderen, ook volwassenen kunnen profiteren van de voordelen van het bedtijdritueel.

Eenmaal in bed gelegen, adem 5 minuten heel diep in en uit om de verbinding volledig te verbreken! Om de voordelen van ademhalen te versterken, aarzel niet om wat achtergrondmuziek op te zetten.

Om uit uw zicht te bannen : schermen en in het algemeen alle apparaten met magnetische golven! In plaats van je mobiele telefoon of televisie, kun je ervoor kiezen om voor het slapengaan een goed boek of tijdschrift te lezen.

Onze Pranarôm-oplossingen: aromatherapie

Zoals u wellicht weet, kunnen etherische oliën echte bondgenoten zijn voor een gezonde en rustgevende slaap.

Creëer door middel van verspreiding een sfeer die bevorderlijk is voor ontspanning vóór het slapengaan door essentiële oliën in uw slaapkamer te verspreiden (30 minuten voor het slapengaan, niet verspreiden terwijl de kinderen slapen).

De essentiële oliën die de voorkeur verdienen zijn: mandarijn , zoete sinaasappel , echte lavendel of zelfs edele kamille .

Het Pranarōm-laboratorium heeft ook een compleet assortiment met gediversifieerde galenica ontwikkeld: AROMANOCTIS . Dit assortiment is ontworpen op basis van verschillende essentiële oliën om een ​​gezonde en rustgevende slaap te bevorderen zonder verslaving of bijwerkingen.

AROMANOCTIS organische FORTE-capsules:

“Ik wil snel en rustig in slaap vallen!” »

FORTE-capsules zijn ontworpen met essentiële oliën en droog extract van Passiebloem : 

  • Echte lavendelolie : anxiolytisch en slaapverwekkend effect dankzij linalool en serotonineheropnameremmer;
  • Essentiële olie van groene munt : Anxiolytisch effect dankzij carvon- en limoneenmoleculen;
  • Citroen Essentie : Kalmerende en verzachtende werking dankzij limoneen.
  • Droog extract van Passiflora: Richt zich op de GABA A- en/of B-receptoren : Slaapeffect dankzij de GABA-mimetische werking op deze receptoren.

Het innemen van FORTE Aromanoctis-capsules is een natuurlijk alternatief voor het innemen van traditionele slaappillen. Samenvattend zullen ze worden gebruikt bij moeilijk in slaap vallen, verstoorde slaap of nachtelijk ontwaken .

AROMANOCTIS Grog biologische slaap:

"Ik voel me ontspannen en ontspannen als ik mijn Grog neem voordat ik ga slapen!"

Sleep Grog is ontworpen met essentiële oliën van echte lavendel , mandarijn , vanille en Romeinse kamille, evenals acaciahoning. Het is ideaal om een ​​warme drank (bijvoorbeeld kruidenthee) in te nemen om rust en ontspanning te bevorderen voordat u naar bed gaat. Dankzij de samenstelling bevordert deze grog rust en ontspanning.

We hebben ervoor gekozen om de samenstelling te verrijken met acaciahoning, omdat de glycemische index lager is dan die van andere honingsoorten. Bovendien maakt de vloeibare en homogene textuur een grotere verspreiding van essentiële oliën mogelijk.

AROMANOCTIS Biologische slaaproller:

“Mijn oplossing als ik midden in de nacht wakker word!”

De AROMANOCTIS Sleep Roller is ontworpen met verschillende essentiële oliën zoals: Edele Kamille , Echte Lavendel , Petitgrain Bigarade en Gepelde Marjolein . Dankzij het draagbare, superpraktische formaat heb je hem altijd bij de hand, ook als je op reis gaat.

Bij nachtelijk ontwaken is het eenvoudig te gebruiken: breng de roller aan op de binnenkant van de polsen en adem vervolgens diep in, zodat de polsen dichter bij de neus komen. Je kunt het ook vlak voor het slapengaan innemen om de ontspanning te bevorderen. Kortom, een musthave om 's avonds op je nachtkastje te hebben staan.

AROMANOCTIS Biologische slaap- en ontspanningsspray:

"Ik speel het een paar minuten voordat ik naar bed ga in mijn kamer!"

Eén van onze natuurlijke oplossingen die je misschien al kent is de AROMANOCTIS Biologische Slaap- en Ontspanningsspray . Deze voor de atmosfeer ontwikkelde spray is ontworpen met essentiële oliën van zoete sinaasappel , echte lavendel , bergamot en edele kamille om een ​​gezonde en herstellende slaap te veroorzaken.

Deze spray kan vanaf zeer jonge leeftijd (+1 jaar) enkele minuten voor het slapengaan in de atmosfeer en op stoffen worden gebruikt.

Meer weten over ons nieuwe Aromanoctis-assortiment?

Cécile Adant, directeur van de trainingsdienst, praat met u over onze producten die speciaal zijn ontworpen voor een natuurlijke kwaliteitsslaap.

Referenties

  • Fragopoulou AF Hersenproteoomreactie na blootstelling van muizen over het hele lichaam aan mobiele telefoons met draadloze DECT-basisstraling, Electromagn Biol Med. 2012 december; 31(4):250-74. Epub 20 januari 2012.
  • Etnofarmacologische onderzoeken naar krampstillende en bloedplaatjesaggregatieremmende activiteiten van Ficus carica Gilani AH, ehmood MH, Janbaz KH, Khan AU, Saeed SA. J Ethnopharmacol. 2 september 2008; 119(1):1-5
  • Inder Kumar Makhija et al Annals of Biological Research, 2010, 1 (4): 171-180

DOORGAAN MET LEZEN

Welke etherische olieparel moet je nemen bij vermoeidheid?

Parels vormen een echt alternatief voor het nemen van essentiële oliën in de vorm van druppels. Ontdek in dit artikel welke parel voor u geschikt is bij vermoeidheid. Mijn parel bij vermoeidheid Tijdelijke vermoeidheid in de middag Peper munt “Ik kan het niet volhouden om mijn dag voort te zetten” Tijdelijke vermoeidheid, traagheid in de middag Manifestaties : plotseling verlies van aandacht, af en toe aanvallen van vermoeidheid, vermoeidheid na het eten Behoefte: boost, boost, onmiddellijke toon Pepermuntparel: 1 parel naar behoefte, maximaal 3 per dag Mentale vermoeidheid , zenuwachtig uitgeput Lavendelblad salie “Ik ben mentaal uitgeput, uitgeput, soms verward, met een gebrek aan concentratie” Mentaal, nerveuze uitputting Manifestaties : gebrek aan concentratie en motivatie Behoefte: gefocust, geconcentreerd, snel van begrip, creatief en intellectueel productief zijn Lavendelblad-saliekraal: 1-2 kralen, maximaal 3xdag Fysiek uitgeput , zonder energie Grove den “Ik ben fysiek uitgeput, ik heb moeite met het omgaan met de verandering van seizoen/tijd” Fysiek uitgeput Manifestaties : meer energie, vertraging van het lichaam, moeite met het starten van de dag Behoefte: een toonkuur, opnieuw opstarten, opstaan, de toon herstellen, na verloop van tijd duren Grove den kraal: 2-3 kralen voor maximaal 10 dagen Vind het verkooppunt bij u in de buurt Etherische olieparels Gecertificeerd 100% BIOLOGISCH Makkelijk te gebruiken Neutrale smaak Praktisch formaat 100% effectiviteit van essentiële oliën 1 = 1 1 parel = 1 druppel = 37,5 mg HE Altijd vóór of tijdens de maaltijd innemen, met een beetje water. Geen oraal gebruik bij kinderen jonger dan 6 jaar en zwangere vrouwen zonder medisch advies. Vraag altijd advies aan een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Alle doses en doseringen worden gegeven voor het lichaamsgewicht van volwassenen , al dan niet onder medicatie. Mijn parel bij stress

Hoofdpijn: essentiële oliën komen te hulp

Uit een klinische studie blijkt dat etherische olie van pepermunt even effectief is als een dosis van 1 gram paracetamol bij het verlichten van hoofdpijn die verband houdt met nerveuze spanning*. Volgens de WHO zijn hoofdpijnen die verband houden met nerveuze spanning pijnen die meer dan 80% van de bevolking van geïndustrialiseerde landen treffen. Dit is de nerveuze spanningshoofdpijn, een hoofdpijn die secundair is aan psychogene factoren die voornamelijk worden gedomineerd door stress, vermoeidheid en angst. Meestal behandelen patiënten zichzelf door pijnstillers zoals paracetamol te nemen. Andere oorzaken van hoofdpijn: Fysieke oorzaken: Nekspanning, een slechte houding, vermoeide ogen of slecht zicht, allerlei soorten stijfheid, kiespijn of uitdroging kunnen migraine veroorzaken. Alcoholmisbruik en de impact ervan op de stofwisseling zijn ook een belangrijke oorzaak van hoofdpijn. Besmettelijke oorzaken: Griep, rhinitis en andere KNO-aandoeningen kunnen hoofdpijn veroorzaken, vaak gepaard gaand met koorts en enige slaperigheid. Laat het kwaad geen greep krijgen Wanneer de hoofdpijn begint, moet u idealiter uw activiteit stopzetten en ontspannen, in een rustige, donkere kamer gaan liggen en proberen te slapen. Een koud kompres op de achterkant van de nek of een warm bad kan ook helpen de pijn te verminderen. Moeilijk om dit in onze hectische levens te implementeren, vooral als het gaat om hoofdpijn die door de mensen om ons heen vaak als goedaardig wordt ervaren. Ontdek ons ​​recept op basis van essentiële oliën en plantaardige oliën tegen hoofdpijn . Het voordeel van essentiële oliën? Een 100% natuurlijk middel En een veel subtielere actie. Omdat hoofdpijn een uiterst variabele oorsprong heeft, slaagt een eenvoudige pijnstiller er niet altijd in om deze te verlichten. Door etherische oliën te gebruiken om hoofdpijn te kalmeren, kunt u zo dicht mogelijk bij de oorzaak of oorsprong ervan handelen. Nog beter: door verschillende essentiële oliën in een mengsel te richten en te combineren, in goed gedefinieerde doses, kunt u verschillende eigenschappen combineren die nodig zijn om hoofdpijn te voorkomen. De verschillende effectieve essentiële oliën Essentiële olie van pepermunt biedt dankzij zijn levendige en frisse werking snelle verlichting en een onmiddellijk gevoel van welzijn. Masseer eenvoudig 1 pure druppel op de slapen, weg van de ooghoek, indien nodig 3 of 4 keer per dag. Zwangere vrouwen en jonge kinderen moeten deze essentiële olie echter strikt vermijden. Exotische Basilicum etherische olie helpt spierspanning en pijn te verlichten. Wintergreen etherische olie heeft een ontstekingsremmende werking. Essentiële oliën kunnen zeer effectief zijn tegen stress, dankzij de werking van de aromatische moleculen waaruit ze bestaan ​​en die een kalmerend effect hebben op het zenuwstelsel, maar ook door de kracht van hun geur op onze hersenen. Daarom kunnen de essentiële oliën van Petit Grain de Bigarade , Lemongrass , Lavandin super of Ylang-Ylang , toegevoegd aan de hierboven genoemde essentiële oliën, de pijnverlichting bevorderen . Wees echter voorzichtig: als je de geur van een etherische olie niet lekker vindt, forceer jezelf dan niet. Dit is de magie van de natuur: ieder individu is uniek en dat geldt ook voor de subtiele alchemie die hen aan de etherische olie bindt. Jezelf behandelen met essentiële oliën betekent dat je op natuurlijke wijze voor jezelf zorgt en weer naar jezelf gaat luisteren! Aarzel niet om ons artikel over olfactotherapie te raadplegen. Cepharom - De zware hoofdroller Als u de voorkeur geeft aan producten die al klaar zijn voor gebruik , u kunt onze zware koprol proberen: CEPHAROM . Uitgerust met een bal, verspreidt het essentiële oliën door middel van verfrissende micromassages . Als de pijn ondanks rust uit de buurt van licht en geluid en het gebruik van een of andere pijnstiller aanhoudt, raden wij u in ieder geval aan om uw arts te raadplegen. Dosering: 2 tot 5 toepassingen per dag op de slapen en het voorhoofd, vermijd contact met de ogen. *parameters. Cephalalgie 1994 juni; 14 (3): 228-34; Gobel H, Schmidt G, Soyka D. Effect van pepermunt- en eucalyptusoliepreparaten op neurofysiologische en experimentele algesimetrische hoofdpijn Kopfschmerzes vom Spannungstyp (in het Duits). Nervenarzt 1996. augustus; 67 (8): 672-81.