Aromathérapie Santé au naturel

Ik bereid me voor op de winter zodra het schooljaar begint

Deze winter heb ik besloten om niet in de cel te blijven, uit angst om verkouden te worden: ik pas me aan het seizoen aan door de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen, mijn verdediging te versterken en natuurlijk voor mezelf te zorgen.

1. Ik creëer mijn sferen

In de winter worden de tijdelijke en geografische grenzen verkleind, zowel door de kou als door de lengte van de dagen die afnemen. Er is echter een opmerkelijk verschil tussen jezelf opsluiten en jezelf cocoonen: intentie. Ik blijf thuis omdat ik daar voor gekozen heb. En ik zorg voor mijn interieur omdat ik daar meer tijd doorbreng dan in de zomer. Ik trakteer mezelf op delicate theesoorten waaraan ik een lepel traditioneel Grog ademhalingswegen recept met honing toevoeg. En ik verspreid geuren die voor een goed humeur zorgen of die de kamer zuiveren.

2. Ik versterk mijn natuurlijke afweer

Dankzij mijn bondgenoot, de natuurlijke afweeroplossing Aromaforce van Pranarôm. Het is een uitgebalanceerde mix van essentiële oliën van Super Lavandin, Ho Wood, Uitgestraalde Eucalyptus, Niaouli, Rozemarijn, Bolvormige Eucalyptus, Ravintsara, Pepermunt, Kruidnagel en Tea Tree. 10 100% pure en natuurlijke essentiële oliën gekozen door Dominique Baudoux vanwege hun zeer complementaire eigenschappen.
Een reflex om over te nemen in kuren van 1 tot 3 weken gevolgd door een pauze van een week: ik neem elke ochtend 1 druppel in yoghurt, honing of in paneermeel.

3. Ik verlicht mijn symptomen

Het Aromaforce-assortiment biedt producten die zijn aangepast aan alle winterkwalen en ieders voorkeuren: neusspray, keelspray, siroop, keelpastilles, en biedt behandelingen zoals inhalatie en borstbalsemmassage om de ademhaling te vergemakkelijken. Al deze behandelingen combineren Propolis, echinacea en essentiële oliën die al eeuwenlang bekend staan ​​om hun werkingskracht.

Als ik dezelfde principes wil toepassen op mijn kinderen, ontdek ik het PranaBB-assortiment .

4. Ik gebruik etherische oliecapsules

Als mijn lichaam er ondanks al deze voorzorgsmaatregelen niet in slaagt de aanvallers te weerstaan, aanvaard ik de nodige rust en grijp ik de kans. Ik volg het advies van mijn arts op en vertel hem ook over Aromaforce Capsules op basis van essentiële oliën voor de bronchiën of voor neus en keel.

Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en stellen u in staat grotere hoeveelheden essentiële oliën met zeer sterke anti-infectieuze eigenschappen in te nemen zonder risico op bijwerkingen. Een mooie kans om het antibioticagebruik flink terug te dringen, of de effectiviteit ervan te vergroten als ze essentieel blijken.

Voorzorgsmaatregelen bij gebruik: Zorg ervoor dat u de voorzorgsmaatregelen voor gebruik opvolgt die specifiek zijn voor elke capsule.

5. Essentiële oliën om in de winter in je EHBO-doos te doen

Ravinstara etherische olie

“Een blad dat goed is voor alles” voor de Malagasi, Ravintasara Essentiële Olie heeft een uitzonderlijke huidtolerantie. Het is de winterbondgenoot bij uitstek dankzij zijn uitzonderlijke antivirale werking bij alle verkoudheid, verkoudheid, griep, sinusitis, enz.

✔︎ Lokaal gebruik

✔︎ Oraal gebruik

Uitzending

Voorzorgsmaatregelen bij gebruik: Vermijd tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap en bij patiënten met convulsieve of epileptische aandoeningen.

Thujanol Tijm Essentiële Olie

Deze uitzonderlijke etherische olie met een zeldzaam chemotype dat alleen in Zuid-Frankrijk groeit, is een must voor alle keelgerelateerde en KNO-achtige aandoeningen. Als de etherische olie niet beschikbaar is, vervang ik deze door CT Thujanol Marjolein Essentiële Olie .

✔︎ Lokaal gebruik

✔︎ Oraal gebruik

Uitzending

Voorzorgsmaatregelen bij gebruik: Vermijd tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap

Edele of Romeinse kamille etherische olie

Een krachtige etherische olie die vooral kan worden gebruikt bij emotionele shock of zenuwaandoeningen. Ontstekingsremmend, het is ook ideaal voor kleine huidproblemen en irritaties van de gevoelige huid die in de winter last heeft. Voeg in dit geval slechts 1 druppel toe aan uw bodycrème.

✔︎ Lokaal gebruik

✔︎ Oraal gebruik

Uitzending

Balsemspar etherische olie

Canadese balsemsparknoppen worden al tientallen jaren gebruikt tegen hoest. De essentiële olie heeft zeer vergelijkbare eigenschappen, maar is veel geconcentreerder.

✔︎ Lokaal gebruik indien verdund

Oraal gebruik

Uitzending

Voorzorgsmaatregelen bij gebruik: Vermijd tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap

Echte etherische olie van lavendel

De basisprincipes van etherische oliën, die we in de zomer gewend zijn te gebruiken, zijn ook in de winter erg prettig, juist omdat ze ons herinneren aan de geneugten van het mooie seizoen, maar niet alleen dat. We kennen het ook goed vanwege de verzachtende werking die winterdepressie helpt tegengaan. Het is ook zeer effectief tegen allerlei soorten krampen, inclusief misselijkheid, en zal een goede aanvulling blijken te zijn op uw wintersynergieën dankzij de ontstekingsremmende, antibacteriële, antivirale en schimmelwerende eigenschappen.

✔︎ Lokaal gebruik

✔︎ Oraal gebruik

✔︎ Uitzending

Enkele winterse synergieën van Dominique Baudoux om te bereiken met essentiële oliën

Borstbalsem

 • 3 druppels Ravintsara HE
 • 3 druppels Balsemspar EO
 • 2 druppels Tijm HE CT Thujanol
 • 2 druppels Edele Kamille
 • 5 druppels abrikozenolie
10 druppels van dit mengsel masseren op de borstkas of bovenrug, 6 keer per dag gedurende 5 dagen

  Neusdruppels voor verkoudheid en verkoudheid

  • 1 druppel CTEO Eucalyptus radiata
  • 15 ml HV Calendula
  • 1 druppel CT Tijm CT thujanol
  • 1 druppel CTE Balsemspar
  In een flesje voorzien van een glazen pipet, 4 maal daags 1 druppel in elk neusgat

   Verspreiding om de lucht te zuiveren

   • 5 druppels Ravinstara HE
   • 5 druppels True Lavender EO
   • 10 druppels van dit mengsel in een ultrasone diffuser

   DOORGAAN MET LEZEN

   Betreed de wereld van High Broadcasting

   Door ons limbische brein , de zetel van emoties, aan te raken, zonder door het filter (stoomwals) van onze rede te gaan, heeft de geur van een etherische olie een verbazingwekkende kracht. Gecombineerd met de therapeutische eigenschappen van zijn moleculen bevordert het een holistische en multi-sensorische benadering van de persoon die er baat bij heeft. We weten het: uitzendingen hebben het vermogen om ons in een oogwenk mee te nemen op reis. Het vervoert ons en tilt ons op, vooral als de geurmix met verfijning en subtiliteit wordt bereikt. Dit is de reden waarom Pranarôm naar Grasse ging, op zoek naar een neus om het hele scala aan diffusiesynergie te herzien. De Diffusables waren geboren. Componeer als een muzikant Het vak van de neus heeft altijd gefascineerd, en met goede reden: hij moet meer dan 1500 geuren kunnen identificeren, maar ook weten hoe hij deze moet combineren, dat wil zeggen de basisovereenkomsten kennen die generaties lang worden gebruikt, terwijl hij zich voldoende kan onthechten om nieuwe creëren. Het idee is om de wereld nieuwe, unieke en verbazingwekkende composities aan te bieden die emoties kunnen uitlokken. Het sensuele genot van een unieke geur Het omgaan met essentiële oliën, edele, rijke en krachtige materialen, vormde een grote uitdaging voor onze neuzen. De instructies zijn inderdaad zeer nauwkeurig. Behoud de basis-EO's van de oorspronkelijke synergieën vanwege hun therapeutische deugden en creëer tegelijkertijd een echt parfum met 100%, 100% organische EO's. Het doel? Combineer de subtiele energieën van essentiële oliën en de complexiteit van hun geuren. Onze neus heeft dus, net als een orkestdirigent, geprobeerd nieuwe inzichten te bieden. Om hulde te brengen aan de schoonheid van de natuur en om de emotionele sensaties te faciliteren die ze bij ons kunnen veroorzaken. Olfactorische symfonieën Want dat is waar het allemaal om draait: geuren hun fascinerende kracht teruggeven om het dagelijks leven te verbeteren. Door zowel een delicate geur als therapeutische eigenschappen te combineren, zijn essentiële oliën bijzonder goed geplaatst bij het creëren van te verspreiden parfums. Pranarôm Diffusables zijn ontstaan ​​uit de gecombineerde passie van een neus en een apotheker voor de complexiteit van de natuur en de vele facetten waardoor we deze kunnen begrijpen. En dit door ons er via onze zintuigen door te laten boeien.

   Geef de natuurlijke afweer van uw kinderen een boost met essentiële oliën!

   Het immuunsysteem is onze eerste bondgenoot tegen alle aanvallen waar het lichaam last van kan hebben. Wist je dat de eigenschappen van etherische oliën je kunnen helpen deze te versterken, zodat je probleemloos de winter doorkomt? Bovendien kunnen essentiële oliën, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, ook worden gebruikt voor het welzijn van uw kind! Wil meer weten ? Een slecht dieet, te veel blootstelling aan gifstoffen, stress, vermoeidheid of zelfs bepaalde ziekten kunnen inderdaad de afweer van het lichaam aantasten en verzwakken. Zoals we vorig jaar in ons blogartikel “ Handhaving van uw immuniteitskapitaal ” zeiden, hebben we allemaal het vermogen om ons immuunsysteem op natuurlijke wijze te “versterken” door beter te slapen, een uitgebalanceerd dieet te volgen of zelfs door regelmatig aan lichaamsbeweging te doen. Uiteraard voorkomt dit de verspreiding van virussen niet, maar het zorgt er wel voor dat het lichaam veel sneller kan genezen. Naast deze algemene adviezen is het mogelijk om uw immuniteit te versterken en te versterken dankzij de immuunstimulerende en antivirale kracht van essentiële oliën. Regels voor het gebruik van etherische oliën bij kinderen Voordat u interessante essentiële oliën opsomt om de immuniteit van uw kind te versterken, is het essentieel om u te herinneren aan de voorzorgsmaatregelen bij gebruik: De keuze van de etherische olie is essentieel: het is verboden om neurotoxische etherische oliën te gebruiken zoals: Pepermunt, Rozemarijn en Kamfer, Eucalyptus met menthol, enz. en te neurotonisch en dermocaustisch, zoals: kaneel, oregano, tijmthymol, bonenkruid, enz. Verdun etherische oliën altijd met een plantaardige olie (maximaal 30%) Cutane route en/of rectale route alleen onder de 6 jaar Vanaf 6 jaar kan de orale route worden toegevoegd met de helft van de dosis voor volwassenen. Als u een fotosensibiliserende etherische olie gebruikt (bijvoorbeeld citroen, grapefruit), mag u gedurende 6 uur na gebruik niet aan de zon worden blootgesteld. Niet aanbrengen in de oren, ogen of neus. Verspreiding toegestaan ​​vanaf 3 maanden en maximaal 30 minuten achter elkaar, maar het is verboden te verspreiden wanneer het kind slaapt of in slaap valt en de essentiële oliën altijd zorgvuldig selecteren. Dit advies geldt ook voor volwassenen: Begin met een huidtest met etherische olie door een druppel in een beetje olie te verdunnen en het mengsel op de holte van de elleboog van uw baby aan te brengen. De huid is daar erg kwetsbaar, het is een goede allergietest. Zonder reactie gedurende 24 uur kunt u de etherische olie gebruiken. Doseringen en toedieningswegen Kind jonger dan 6 jaar Deze tabel heeft betrekking op de meeste essentiële oliën. Bij twijfel verdient het altijd de voorkeur om advies in te winnen bij een gezondheidsprofessional. Verplichte verdunning van de EO(s) - Uitsluitend voor cutaan gebruik 3 tot 6 jaar: 30% verdunning (3 druppels HE + 7 druppels HV) 2 tot 3 jaar: 20% verdunning (2 druppels HE + 8 druppels HV) 0 tot 2 jaar: 10% verdunning (1 druppel HE + 9 druppels HV) Concreet betekent dit: 1 druppel pure etherische olie + 9 druppels plantaardige olie als we zeggen “maak 10%”. 20% = 2 druppels pure etherische olie + 8 druppels plantaardige olie, enz. Qua frequentie wordt aanbevolen om het 3 keer per dag te doen . Voor de cutane route behandelen wij met betrekking tot het doelorgaan . (Voorbeeld: buikpijn = we masseren de maag) Vanaf 6 jaar Vanaf 6 jaar is het mogelijk om essentiële oliën in te nemen zoals volwassenen, het is zelfs mogelijk om ze puur te gebruiken vanaf het moment dat deze essentiële oliën niet-dermocaustisch en niet-neurotoxisch zijn. Via de huid kan het kind bijvoorbeeld 2 druppels etherische olie innemen, gecombineerd met 2 druppels plantaardige olie (de helft van de dosis voor volwassenen).   Essentiële oliën voor de immuniteit van kinderen Onder de interessante natuurlijke oplossingen om uw lichaam een ​​boost te geven, zijn er tal van essentiële oliën die gewijd zijn aan de immuunafweer en die zeer goede resultaten opleveren bij het versterken van de natuurlijke afweer van baby's of kinderen. dankzij hun moleculaire specificiteit en hun werking op het immuunsysteem.   Ravintsara etherische olie Ravintsara is de referentie-etherische olie voor het versterken van ieders afweer en wordt erkend als een uitstekend antiviraal middel. Het helpt daarom bij het bestrijden van de virussen die verantwoordelijk zijn voor winterziekten. Het is indrukwekkend vanuit elk gezichtspunt: effectiviteit, veiligheid, tolerantie. Het wordt gebruikt voor luchtweginfecties zoals rhinitis, nasofaryngitis en natte hoest. Het is ook een nuttige bondgenoot bij de preventie van griep en bij de strijd tegen elke vorm van virusinfectie: herpes, griep, bronchitis, aandoeningen van de luchtwegen, hepatitis, enz. Neurotonisch, het brengt het zenuwstelsel opnieuw in evenwicht, het stimuleert tijdens een rustige periode en vertraagt ​​omgekeerd de “snelheidsperioden”. Een resistenter zenuwstelsel geeft inderdaad een sterkere immuniteit. Om uw leven gemakkelijker te maken en het gemakkelijker te maken om essentiële oliën in te nemen en te doseren, hebben we AROMAFORCE Junior Gummies ontworpen . Deze gummies helpen de immuniteit van kinderen van 6 jaar en ouder te versterken; ondersteunen hen bij vermoeidheid en hun darmflora. Mondiale actie om ervoor te zorgen dat kinderen weerstand bieden tegen virussen. In praktijk Zoals we hierboven al zeiden, is deze essentiële olie een geweldige bondgenoot tegen vele kwalen, zoals: verkoudheid, rhinitis, sinusitis, gordelroos, herpes, enz. Afhankelijk van het gebruik kan het oraal, cutaan of zelfs in reukzin worden gebruikt. Hier zijn enkele praktische tips om de natuurlijke afweer van uw kind te versterken met essentiële olie van Ravintsara.   huid: Om uw baby die naar de crèche gaat te beschermen: als hij bijvoorbeeld 1 jaar oud is, bereidt u de verdunning van 10% voor (1 druppel essentiële olie van Ravintsara + 9 druppels plantaardige olie van hazelnoot- of abrikozenpitten) en brengt u deze elke ochtend aan op de voetzolen of op de borstkas: 3 druppels van het mengsel. (5 dagen per week gedurende de risicoperiode.) Voor andere leeftijden volgt u de aanbevolen verdunningen in de bovenstaande tabel.    Mondelinge route: Vanaf 6 jaar 1 druppel Ravintsara etherische olie in een theelepel honing of olijfolie of op suiker, 4 keer per dag, tot verbetering.   Atmosferische diffusie: Verstuif de etherische olie van Ravintsara met uw diffuser gedurende 10 tot 20 minuten, 3 keer per dag (10-15 druppels etherische olie zijn voldoende).   Thujanol etherische olie van gewone tijm Alleen gekweekt in Zuid-Frankrijk, maakt de rijkdom aan thujanol het tot een essentiële olie met een zeer unieke samenstelling en zeldzaam chemotype. Thujanol etherische olie van gewone tijm is een essentiële olie die bekend staat om zijn antivirale , antibacteriële en immunostimulerende eigenschappen. Het zal met name worden gebruikt voor de KNO-bol. Dankzij de terpinen-4-ol die het bevat, verhoogt het ook het immunoglobuline A (lgA), dat een rol speelt bij het versterken van de cellulaire afweer. Als gevolg hiervan zijn de pathologieën waarvoor tijm CT met thujanol uitstekende resultaten biedt alle infecties op alle niveaus van het lichaam, en met name op instrumenten en sinusitis in de KNO-sfeer, ook op tonsillitis, tracheitis van de bovenste luchtwegen als bronchitis . Het belang ervan blijkt ook uit het verlichten van urineweginfecties: blaasontsteking, urethritis, pyelonefritis, enz. en gynaecologische infecties: vaginale herpes, papillomavirus, vaginitis, bartholinitis, enz. Deze essentiële olie is ook geschikt voor de behandeling van vele dermatosen: koortsblaasjes, gordelroos, waterpokken , acne, abcessen, geïnfecteerde wonden, steenpuisten, enz. Deze zeer zachte etherische olie wordt zeer goed verdragen door het hele gezin, behalve door zwangere vrouwen en baby's jonger dan 3 maanden. Het is dan ook niet voor niets dat de essentiële olie van gewone tijm en thujanol terug te vinden is in de samenstelling van de nieuwe AROMAFORCE Junior hoestsiroop . Het zal vooral interessant zijn vanwege zijn hoeststillende, respiratoire decongestivum, antivirale, antiseptische en immunostimulerende eigenschappen. In praktijk huid: Pas de aanbevolen verdunningen in de bovenstaande tabel toe Mondelinge route: Neem vanaf 6 jaar 1-2 druppels gewone tijm met thujanol gemengd met honing, yoghurt of suiker, 3 keer per dag, totdat de pijn verdwijnt.   Citroen essentie Slechte voeding en de ophoping van gifstoffen en verontreinigende stoffen in het lichaam dragen bij aan de verzwakking van ons immuunsysteem. Al deze schadelijke moleculen worden in de lever aangetroffen, vandaar de interesse in het aanbevelen van citroenessence . Deze laatste bevat limoneen, een monoterpeen met ontgiftende en hepatoprotectieve werking die een zekere drainage van de lever mogelijk maakt om alle schadelijke componenten het beste te elimineren en zo een boost aan het lichaam te geven. Bij diffusie zal het worden gebruikt als luchtzuiveraar tijdens perioden van besmettelijke winterpathologieën. Citroen is ook een psychologisch en spijsverteringsstimulerend middel. Deze citroenessence is te vinden in de AROMAFORCE Junior immuniteitsgummies maar ook in de nieuwe hoestsiroop . Het is ideaal dankzij zijn mooie immuunstimulerende en algemeen versterkende eigenschappen, maar ook vanwege zijn positieve invloed op de microbiota. In praktijk Mondelinge route: Neem vanaf 6 jaar 3 keer per dag 1 druppel citroenessence, gemengd met honing, yoghurt of suiker. Atmosferische diffusie: een paar druppels in synergie met Ravintsara doen wonderen om de lucht te zuiveren, verspreid in ziekenhuizen, kinderdagverblijven en scholen, huiskamers, overal waar een infectie zich snel kan verspreiden. En bovendien ruikt het goddelijk!   Hierboven zag je dat sommige essentiële oliën voor kinderen kunnen worden gebruikt. Als u echter op zoek bent naar een eenvoudige en veilige toegang, het resultaat van 30 jaar expertise in aromatherapie, heeft Pranarôm het nieuwe AROMAFORCE JUNIOR-assortiment ontwikkeld . In dit bereik wordt elke samenstelling nauwkeurig bestudeerd op basis van de toxiciteit van de moleculen in de essentiële oliën, de dosering wordt aangepast aan kinderen en de toedieningswegen. Elke formule is geregistreerd bij de autoriteiten en voldoet aan de geldende regelgeving. Dit assortiment wordt aanbevolen om de natuurlijke afweer te versterken en winterkwalen te voorkomen dankzij de kracht van essentiële oliën.   Nieuwe galenica: Immuniteitsgummies Om in de mond te laten smelten of om op te kauwen, het kauwgomformaat is gemakkelijk te gebruiken voor de kleintjes. Dit nieuwe product, samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde essentiële oliën, is de ideale bondgenoot om de immuniteit en de tonus van jonge mensen te versterken als de winter nadert of tijdens periodes van vermoeidheid. De essentiële oliën van gember en pepermunt dragen bij aan de normale werking van het immuunsysteem en ondersteunen de afweer van het lichaam, de essentiële olie van Chinese kaneel helpt de toon van het kind te behouden. GEZONDE EN NATUURLIJKE samenstelling Geen dierlijke gelatine - Veganistisch Geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen Glutenvrij, lactosevrij, vrij van conserveermiddelen Vanaf 6 jaar Biologische hoestsiroop In een sachet met een enkele dosis, om de inname te vergemakkelijken, werkt deze siroop mechanisch op vette en droge hoest door een beschermende laag op het slijmvlies te vormen om het tegen irritatie te beschermen. De antiseptische deugden van Chinese kaneel , gewone tijm en Citroen bevordert ook de hydratatie van slijm en de fysiologische eliminatie ervan. Geen suiker, geen kleurstoffen, geen bewaarmiddelen, Glutenvrij Aangename vanillesmaak, geschikt voor kinderen Draagbaar, praktisch formaat Vanaf 2 jaar oud Biologische borstbalsem In een kleine, gemakkelijk mee te nemen tube is de borstbalsem te gebruiken bij luchtwegaandoeningen. Uitgestraalde eucalyptus , balsemspar en ravintsara helpen de luchtwegen te ontlasten en te zuiveren . De zuiverende en verfrissende geurnoten van etherische oliën verzachten en verbeteren het comfort van het kind na de ongemakken die verband houden met de kou. De smeltende textuur zorgt voor een gemakkelijke applicatie. Vanaf 3 jaar oud. Hydroalcoholische gel Om de handen de hele dag schoon te houden en zo de verspreiding van bacteriën en virussen te beperken, glijdt de hydroalcoholische gel met mandarijn- en vanillegeur gemakkelijk in de kindertas. De formule verrijkt met glycerine helpt de handen zacht en gehydrateerd te houden. Vanaf 3 jaar oud. Waarom essentiële oliën gebruiken om de natuurlijke afweer van uw kinderen te versterken? Het gebruik van essentiële oliën om het immuunsysteem van uw kind te versterken is een natuurlijke aanpak die zowel nuttig als populair is. Deze oliën zijn inderdaad populair geworden in de gezondheidssector in Frankrijk, waar biologische producten ook een opmerkelijke groei doormaken. Neem het voorbeeld van eucalyptus, bekend om zijn antivirale en antibacteriële eigenschappen, die deel uitmaakt van deze trend. Wist je dat ? De oordeelkundige combinatie van verschillende essentiële oliën kan een krachtig synergetisch effect creëren. Om de effecten te maximaliseren is de combinatie van tea tree olie en niaouli bijzonder effectief. Houd er rekening mee dat etherische oliën over het algemeen in glazen flessen worden verpakt om hun zuiverheid en kracht te behouden, vooral tijdens transport. Voor optimaal en praktisch gebruik wordt aanbevolen om een ​​paar druppels olie in water te verdunnen voordat u deze aanbrengt of inhaleert.