Huile végétale d'Onagre

La fleur d'onagre :huile de santé et de beauté 100% naturelle

Nom latin: Oenothera biennis

Tant sur le plan de la santé que sur le plan cosmétique, elle présente des propriétés tout à fait exceptionnelles. C'est une des huiles végétales les plus riches en antioxydants naturels.

Usage oral : en apport quotidien, 1 cuillère à soupe par jour. Etant l’une des plus riches en acide linoléique (72%), l’huile d’onagre favorise les réactions métaboliques au niveau des membranes cellulaires et participe à l’élaboration des prostaglandines impliquées notamment dans le cycle menstruel de la femme.

Usage cosmétique : elle préserve la peau d’un vieillissement précoce, et, quel que soit le type de votre peau, en régulera l’hydratation. Adaptée à un usage sur les cheveux et aux ongles, elle leur redonnera toute leur beauté.

DOORGAAN MET LEZEN

Ik ben allergisch voor etherische oliën! Echt ?

Het is tegenwoordig in de conventionele cosmetica-industrie in de mode om etherische oliën af te keuren en hun allergene potentieel aan de kaak te stellen. Veel verbrande gebruikers zeggen tegenwoordig dat ze allergisch zijn voor etherische oliën. Maar wat is het eigenlijk? Essentiële Oliën bewijzen al jaren hun geweldige affiniteit met de huid en hun gunstige werking op de gezondheid. Wist u dat aromatherapie aan het begin van de 20e eeuw werd ontdekt door René Maurice Gattefossé door zijn zwaar verbrande arm in een bad met pure lavendel etherische olie te dompelen? Toen hij de snelle genezing van zijn brandwond opmerkte, concludeerde hij dat de etherische olie een herstellende en ontstekingsremmende werking had. Sindsdien hebben duizenden wetenschappelijke onderzoeken de herstellende kracht van bepaalde essentiële oliën gerapporteerd. De vraag die we ons moeten stellen is daarom : over welke etherische olie hebben we het als we zeggen dat we allergisch zijn? Is het een etherische olie van goede kwaliteit, gecontroleerd door een farmaceutisch laboratorium? Is het biochemisch gedefinieerd? De meeste essentiële oliën die allergieën veroorzaakten, waren essentiële oliën van slechte kwaliteit: gesneden met alcohol of ethanol of gedenatureerd. Er is vandaag een officiële lijst van allergenen gepubliceerd door de Europese autoriteit, die veel componenten van etherische oliën bevat: linalool, limoneen, enz. Deze allergenen werden als zodanig vermeld na in vitro tests op geïsoleerde moleculen. Er zijn geen grootschalige tests uitgevoerd met volledige essentiële oliën , in botanisch en biochemisch gedefinieerde kwaliteit. Deze lijst is daarom vooral een theoretische waarschuwing tegen allergene stoffen wanneer deze afzonderlijk worden geconsumeerd. Maar dit is nooit het geval bij essentiële oliën , die allemaal zijn opgebouwd uit tientallen moleculen die harmonieus en synergetisch samenwerken. Dus waarom heeft u mogelijk een ongelukkige reactie ervaren na het gebruik van een cosmetisch product dat etherische oliën bevat? U bent waarschijnlijk hyperreactief op een bestanddeel van het product (parfum, alcohol, etherische olie, conserveermiddelen). Misschien was dit een dermo-bijtende etherische olie, te zwaar gedoseerd. Vermijd daarom contact met dit product. Maar er is geen reden om jezelf de duizend en één manieren te ontzeggen om jezelf goed te doen met alle andere beschikbare essentiële oliën . Vertrouw alleen op erkende laboratoria, verkocht in apotheken, en vraag indien mogelijk advies aan een deskundige aromatherapeut of raadpleeg een serieus boek.

DIY-recept om je oren te verzorgen

Synergie om rond het oor te masseren om oorinfecties en oorpijn te verlichten na tocht, het zwembad of een vliegreis. Recept: otitisolie Synergie om rond het oor te masseren om oorinfecties en oorpijn te verlichten na een tocht, het zwembad of een vliegreis. Om mijn recept tegen oorontstekingen samen te stellen: Etherische olie van uitgestraalde eucalyptus : 40 druppels Edele Kamille Essentiële Olie : 20 druppels Tijm etherische olie CT thujanol : 20 druppels Druppelflesje van 10 ml Hoe maak ik mijn mengsel? Giet de druppels Essentiële Oliën, altijd beginnend met de kleinste hoeveelheid. Kantel uw flesje 45° om gemakkelijk het aantal druppels te kunnen tellen. Hoe te gebruiken ? Masseer het gebied rond het oor met 3 tot 4 druppels, 3 tot 4 keer per dag. Kinderen van 6 tot 12 jaar: 1/2 dosis voor volwassenen. 1 tot 2 druppels, 3 tot 4 keer per dag. VIND HET VERKOOPPUNT BIJ U IN DE BUURT Voorzorgsmaatregelen en waarschuwing Voordat u met de bereiding begint, dient u onze aanbevelingen met betrekking tot goede productiepraktijken en voorzorgsmaatregelen bij gebruik te raadplegen. >>> Doe-het-zelf goede praktijken <<< Samenstelling Ingrediënten: Eucalyptus radiata bladolie, Anthemis nobilis bloemolie, Thymus vulgaris bloem, Citral*, Citronellol*, Eugenol*, Geraniol*, Limoneen*, Linalool* - *Stof dat van nature aanwezig is in essentiële oliën. Eventuele meningen, reflecties en adviezen kunnen op geen enkele wijze een consultatie met een arts of therapeut vervangen, bij wie u zelf verantwoordelijk bent om contact op te nemen voor uw follow-up. Begrijp de eigenschappen van de gebruikte essentiële oliën De synergie van essentiële oliën voor de verlichting van oorinfecties en oorpijn bestaat uit drie belangrijke essentiële oliën: stralende eucalyptus, edele kamille en tijm verrijkt met linalool. Dit is waarom ze zijn gekozen: Uitgestraalde eucalyptus: deze essentiële olie staat bekend om zijn ontstekingsremmende en decongestivum eigenschappen. Het vermindert ontstekingen in het oor en verlicht de druk, waardoor de pijn snel wordt verlicht. Edele kamille: Edele kamille staat bekend om zijn kalmerende en verzachtende effecten. Het helpt het oorweefsel te ontspannen, bevordert een snellere genezing en vermindert ongemak. Tijm CT thujanol (verrijkt met linalool): tijm is met zijn wetenschappelijk bewezen antiseptische eigenschappen een krachtige bondgenoot bij de behandeling van oorinfecties bij kinderen en volwassenen. Het helpt infecties te bestrijden en de verspreiding ervan te voorkomen. De combinatie van deze drie oliën zorgt niet alleen voor een snelle verlichting van de pijn, maar bevordert ook de genezing door ontstekingen te verminderen. Door deze specifieke oliën te kiezen ontstaat er een synergie die verschillende aspecten van de behandeling van oorontstekingen aanpakt. Het vormt daarom een ​​natuurlijke en effectieve oplossing voor mensen van alle leeftijden.