DIY-recept om je oren te verzorgen

Synergie om rond het oor te masseren om oorinfecties en oorpijn te verlichten na tocht, het zwembad of een vliegreis.

Recept: otitisolie

Synergie om rond het oor te masseren om oorinfecties en oorpijn te verlichten na een tocht, het zwembad of een vliegreis.

Om mijn recept tegen oorontstekingen samen te stellen:

Hoe maak ik mijn mengsel?

Giet de druppels Essentiële Oliën, altijd beginnend met de kleinste hoeveelheid. Kantel uw flesje 45° om gemakkelijk het aantal druppels te kunnen tellen.

Hoe te gebruiken ?

Masseer het gebied rond het oor met 3 tot 4 druppels, 3 tot 4 keer per dag. Kinderen van 6 tot 12 jaar: 1/2 dosis voor volwassenen. 1 tot 2 druppels, 3 tot 4 keer per dag.

VIND HET VERKOOPPUNT BIJ U IN DE BUURT

Voorzorgsmaatregelen en waarschuwing

Voordat u met de bereiding begint, dient u onze aanbevelingen met betrekking tot goede productiepraktijken en voorzorgsmaatregelen bij gebruik te raadplegen. >>> Doe-het-zelf goede praktijken <<<

Samenstelling

Ingrediënten: Eucalyptus radiata bladolie, Anthemis nobilis bloemolie, Thymus vulgaris bloem, Citral*, Citronellol*, Eugenol*, Geraniol*, Limoneen*, Linalool* - *Stof dat van nature aanwezig is in essentiële oliën.

Eventuele meningen, reflecties en adviezen kunnen op geen enkele wijze een consultatie met een arts of therapeut vervangen, bij wie u zelf verantwoordelijk bent om contact op te nemen voor uw follow-up.

Begrijp de eigenschappen van de gebruikte essentiële oliën

De synergie van essentiële oliën voor de verlichting van oorinfecties en oorpijn bestaat uit drie belangrijke essentiële oliën: stralende eucalyptus, edele kamille en tijm verrijkt met linalool. Dit is waarom ze zijn gekozen:

  • Uitgestraalde eucalyptus: deze essentiële olie staat bekend om zijn ontstekingsremmende en decongestivum eigenschappen. Het vermindert ontstekingen in het oor en verlicht de druk, waardoor de pijn snel wordt verlicht.
  • Edele kamille: Edele kamille staat bekend om zijn kalmerende en verzachtende effecten. Het helpt het oorweefsel te ontspannen, bevordert een snellere genezing en vermindert ongemak.
  • Tijm CT thujanol (verrijkt met linalool): tijm is met zijn wetenschappelijk bewezen antiseptische eigenschappen een krachtige bondgenoot bij de behandeling van oorinfecties bij kinderen en volwassenen. Het helpt infecties te bestrijden en de verspreiding ervan te voorkomen.

De combinatie van deze drie oliën zorgt niet alleen voor een snelle verlichting van de pijn, maar bevordert ook de genezing door ontstekingen te verminderen. Door deze specifieke oliën te kiezen ontstaat er een synergie die verschillende aspecten van de behandeling van oorontstekingen aanpakt. Het vormt daarom een ​​natuurlijke en effectieve oplossing voor mensen van alle leeftijden.