Hoe bescherm je jezelf deze zomer tegen muggen?

Comment se protéger des moustiques cet été ?

Zij zijn de terreur van de zomer. De dreiging die we absoluut willen vermijden: muggen! Hoe kunnen we onszelf, met bijna 3.500 soorten in de wereld, effectief beschermen?

Muggen staan ​​bekend als onruststokers of overlast, omdat ze pijnlijke tintelingen en jeuk achterlaten. De meeste muggen vormen geen bedreiging, maar kunnen ernstige en dodelijke ziekten overbrengen, zoals: malaria, knokkelkoorts, zika, chikungunya, enz. Er zijn niettemin veel oplossingen om ze te elimineren of weg te houden.

Chemische insecticiden

Chemische insecticiden zijn chemische stoffen die insecten, teken en motten kunnen vernietigen of afstoten. Ze moeten zowel schadelijke insecten bestrijden als onschadelijk zijn voor de mens, eisen die moeilijk te verzoenen zijn.

Omdat ze sinds de jaren vijftig vrijwel essentieel zijn geworden voor de meeste landbouwpraktijken en voor het verbeteren van de volksgezondheid, blijft het gebruik ervan onderhevig aan bepaalde nadelen. Deze stoffen hebben schadelijke effecten veroorzaakt op de gezondheid en ook op andere soorten in ons milieu.

Momenteel worden er vraagtekens gezet bij de effectiviteit van de belangrijkste gebruikte chemische insecticiden:

 • Icaridine of Picaridine: vrij recente stoffen met relatieve veiligheidsgegevens;
 • DEET: zeer controversieel vanwege de toxiciteit en de beschermingsduur;
 • DMP: controversieel vanwege de lage en kortstondige effectiviteit ervan;
 • EHD: lage en kortstondige effectiviteit.

Natuurlijke insecticiden

Natuurlijke insecticiden zijn stoffen gewonnen uit actieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong met de kracht om insecten, larven, teken en motten te elimineren. Geconfronteerd met het falen van conventionele behandelingen tegen muggen, was het noodzakelijk om een ​​natuurlijker en minder invasief alternatief te vinden.

Daarom zijn er verschillende soorten natuurlijke insecticiden ontwikkeld:

 • mineralen: fluor, zwavel, koper;
 • organisch: nicotine, pyrethrine;
 • op basis van Essentiële Oliën of componenten van Essentiële Oliën: citroengras, palmarosa, geranium of zelfs citriodiol

Het biologische Aromapic-assortiment voor het hele gezin

AROMAPISCH

ANTI-MUGGEN Lichaamsspray

Natuurlijk afweermiddel met 100% BIOLOGISCHE essentiële oliën

 • 100% natuurlijk afweermiddel tegen Europese en tropische muggen
 • Droogt de huid niet uit , is niet fotosensibiliserend
 • Aangename geur
 • 7 uur effectiviteit bewezen door laboratoriumtests
 • Familiegebruik: volwassenen en kinderen
 • Met 100% biologische essentiële oliën en Citriodiol® , een molecuul dat deel uitmaakt van citroen-eucalyptusolie en het enige actieve ingrediënt van natuurlijke oorsprong dat erkend wordt als biocide.

Bodylotion “Rustige zomeravond”

Met deze AROMAPIC 2 in 1 herstellende + afstotende lichaamsmelk kun je in alle rust genieten van zomeravonden dankzij de zomerse geur van citroen-eucalyptus met Citriodiol®. Deze melk, rijk aan plantaardige kokosolie en herstellende aloë vera-gel , met een lichte, niet-plakkerige textuur dringt snel door en kalmeert de door de zon verwarmde huid.

Body Roller – Anti-muggen

Ontdek ook onze effectieve 7-uurs afstotende Body Roller , met een aangename geur die de huid beschermt tegen Europese en tropische muggenbeten.
Aangename geur - Droogt de huid niet uit - Niet fotosensibiliserend.

Verzachtende gelcrème

Aromapic BIO Kalmeerende Gel Cream kalmeert jeuk en verlicht irritaties zoals: insecten- en planten(brandnetel)beten, kleine zonnebrandjes. Dit product geeft een langdurig gevoel van intense frisheid. Het is ontworpen om de huid te kalmeren, te herstellen en secundaire infecties te voorkomen.

Wat de formule betreft, is het ontworpen met Aspic Lavendel, Wilde Munt, Curcuma longa, Gepelde Marjolein + Aloë Vera.

Wat de formule betreft, is het ontworpen met Aspic Lavendel, Wilde Munt, Curcuma longa, Gepelde Marjolein + Aloë Vera.

 • Biologische Lavendel Aspic Etherische Olie (Lavandula latifolia) is de essentiële olie die het meest wordt aanbevolen voor insectenbeten, en om goede reden bevat het linalool, cineol en kamfer in aanzienlijke hoeveelheden. Dit moleculaire drieluik maakt het mogelijk om op vele niveaus en dus mondiaal te handelen . Vervolgens wilden we 3 cruciale aspecten in de context van een injectie versterken: de pijnstillende, ontstekingsremmende dimensie en superinfectie.
 • Voor de pijnstillende dimensie hebben we gekozen voor biologische Etherische Olie van Wilde Munt . (Mentha arvensis) , belangrijke bron van menthol. Het voordeel van biologische veldmunt is dat het rijk is aan menthol en arm aan ketonen. Hierdoor kunnen wij een 100% puur en natuurlijk biologisch product verkrijgen.
 • Voor de ontstekingsremmende dimensie hebben we biologische en fairtrade Essentiële Olie van Kurkuma toegevoegd . Deze essentiële olie is rijk aan turmeronen, niet-neurotoxische ketonen met krachtige ontstekingsremmende eigenschappen.

Roller na beten

De Roller heeft een nieuwe formule gecentreerd op essentiële olie van lavendel-aspic. We hebben besloten om de formulering te heroriënteren rond deze geweldige klassieker van de aromatherapie, namelijk spijklavendel, zodat deze optimaal kan werken. We hebben dus de concentratie ervan met 5 vermenigvuldigd in de nieuwe formule. Deze verzachtende roller kalmeert onmiddellijk de jeuk en combineert effectiviteit en tolerantie. Het zorgt voor een versterkt frisheidseffect en is praktisch om overal mee naartoe te nemen.

Citroen-eucalyptus etherische olie

Citroen Eucalyptus Essentiële Olie staat bekend om zijn afstotende werking en is het onderwerp geweest van talrijke onderzoeken. Het is bewezen dat Citriodiol, een molecuul dat deel uitmaakt van citroen-eucalyptusolie, het enige actieve ingrediënt van natuurlijke oorsprong is dat als biocide wordt erkend.

Binnen het Pranarôm- laboratorium wilden we verder gaan en een compleet natuurlijk en biologisch assortiment ontwikkelen voor het hele gezin, om zo de schade veroorzaakt door muggen effectief te bestrijden. Het Aromapic-assortiment is een set producten op basis van Citriodiol en essentiële oliën die geschikt zijn voor u, uw dieren en het milieu. Het heeft vele voordelen: gebruiksgemak, afwezigheid van neurotoxische chemische elementen, een niet-vette textuur, enz. Het is zeer effectief tegen Europese en tropische muggen.

Verspreiding

Een andere oplossing is om muggen op afstand te houden door verspreiding!

Ons mengsel Vreedzame zomeravonden ”, ontworpen met essentiële oliën van geranium en citroengras, is ideaal om ten volle te genieten van zomeravonden zonder het ongemak van muggen. Om hiervan te profiteren, gebruikt u het mengsel in onze IZZY nomadische diffuser, draadloos ontworpen met een oplaadbare batterij . Nomad, je neemt hem overal mee naartoe: als je wilt, dwaalt hij binnen, in je woonkamer, woonkamer, gang, kantoor om een ​​sfeer van ontspanning, welzijn te creëren of om de lucht te zuiveren en buiten, in de tuin, op de terras, op uw balkon, om met een gerust hart van de zonnige dagen te genieten.

En voor je kindje?

In ons Pranabb-assortiment hebben we 100% natuurlijke oplossingen om uw baby vanaf jonge leeftijd (3 maanden – 3 jaar) te beschermen tegen muggen . Er zijn essentiële oliën, zoals: citroen-eucalyptus, katrafay, citroengras, lavandin en zelfs geranium. Pranarôm heeft daarom twee praktische producten ontworpen die je deze zomer overal mee naartoe kunt nemen en gemakkelijk in gebruik zijn.

Anti-muggenroller

Deze lichaamsmelk is een gecertificeerd biologisch afweermiddel . Het is ontworpen voor kinderen vanaf 6 maanden en bevat Citriodiol. Het wordt 1 tot 2 keer per dag op de benen en armen aangebracht en na het zwemmen herhaald.

Deze bodylotion is 7 uur werkzaam en beschermt tegen zowel Europese als tropische muggen.

Roller na beten

Bij een steek is deze gecertificeerde biologische Roller met essentiële oliën een verzachtende en kalmerende gel . Het is daarom erg handig bij jeuk of zwelling. Aanbevolen voor baby's vanaf 3 maanden. Het wordt 3 tot 4 keer per dag plaatselijk aangebracht. Het is opnieuw geformuleerd en de concentratie van Lavandin is vermenigvuldigd met 10.Calendula Plantaardige Olie is ook in grotere doses in deze roller aanwezig, wat een grotere verzachtende en helende dimensie mogelijk maakt.

DOORGAAN MET LEZEN

Eczeem behandelen met essentiële oliën

Eczeem is een huidaandoening die, hoewel zeer wijdverspreid, niet minder moeilijk te diagnosticeren is: er zijn verschillende soorten eczeem en deze kunnen ten onrechte worden verward met goedaardige contactdermatitis of problematischer psoriasis. Het kan al heel vroeg in het leven beginnen en wordt zelfs bij baby's gezien. Zenuwachtig eczeem We spreken van nerveus eczeem wanneer de uitbraken worden verergerd of veroorzaakt door stress . Dit type eczeem wordt vaak vergeten. Stress is dus een trigger voor het optreden van een eczeemaanval, maar niet alleen dat, ook emotionele en psychologische factoren kunnen een rol spelen. Het heeft een directe link met emotionele onevenwichtigheid en kan optreden na een relatiebreuk of bij een persoon in emotionele nood. Ontdek in dit blogartikel ons natuurlijke recept op basis van essentiële oliën en plantaardige olie om eczeem te bestrijden. Recept van Dominique Baudoux Eczeem gekoppeld aan een huid- en emotionele stoornis: 4 druppels edele essentiële olie van kamille - Chamaemelum nobile; 4 druppels etherische olie van Petit grain bigarade - Citrus aurantium ssp amara; 2 druppels essentiële olie van Ylang-Ylang - Cananga odorata; 2 druppels etherische olie van citroenverbena - Lippia citriodora; 20 ml plantaardige olie van Calendula . Aarzel niet om dit olieachtige serum twee tot drie keer per dag op het getroffen gebied aan te brengen. Als de jeuk erg hevig is, kun je 6 druppels etherische olie van wilde munt (mentha arvensis) aan het mengsel toevoegen voor een verkoelend effect dat de jeuk vermindert. In dit specifieke geval van eczeem vernieuwen de keratinocyten te snel en hopen zich op. Calendula zal het herstel van epidermaal weefsel helpen bevorderen, terwijl essentiële oliën zich zullen concentreren op zenuwimpulsen en emotionele regulatie om de huid aan te moedigen weer op kruissnelheid te komen. Droog eczeem Droog, jeukend eczeem kan zich in een specifiek deel van het lichaam bevinden (zoals het been of de kuit) en tijdens een emotionele schok in opflakkeringen terugkomen. Het is heel moeilijk om er vanaf te komen zonder de cortisoncrèmes die gewoonlijk in de dermatologie worden voorgeschreven. Er zijn echter aromatische middelen die de behandeling van deze eczeemplekken ondersteunen en de jeuksymptomen verzachten. Je kunt bijvoorbeeld je eigen balsem maken met jeukwerende en cortisonachtige etherische oliën . Recept van onze lezer Frédéric Rocchi 0,6 g etherische olie van zwarte spar - Picea mariana; 0,6 g etherische olie van Jaarlijks Boerenwormkruid - Tanacetum annuum; 0,4 g etherische olie van Egyptische Geranium - Pelargonium x asperum; 20 g Karite boter . Het wordt aanbevolen om tweemaal daags een behandeling van 15 dagen met de bovenstaande formule uit te voeren. Zelfs als de tandplak verdwenen is, nodigen wij u uit om nog een paar dagen door te gaan om een ​​snelle herhaling te voorkomen. Essentiële olie van zwarte spar kan ook 's morgens en' s avonds puur op het gebied worden aangebracht, afgewisseld met de balsem. Waarom deze formule? Tansy etherische olie zorgt voor een ontstekingsremmende, antihistaminische en jeukwerende werking; Essentiële olie van zwarte spar is een cortison-mimetische; Essentiële olie van geranium is niet alleen samentrekkend voor de huid, maar ook antibacterieel, wat van belang is bij eczeem dat vaak door bacteriën wordt gekoloniseerd; De balsem, die een mooie kleigroene kleur heeft dankzij het natuurlijke blauw van de essentiële olie van Boerenwormkruid, zorgt er al na 5 dagen gebruik voor dat roodheid, jeuk en jeuk aanzienlijk worden verminderd. Wij danken Frédéric hartelijk voor deze formule.

Uitzendbare creaties - Unieke creaties om uit te zenden

Welk verschil maak jij tussen plezier en geluk? Het plezier is om elkaar weer te zien, het geluk is om elkaar weer te zien Voor dit jaar 2021 biedt de nieuwe collectie van 3 mengsels voor diffusie in Limited Edition reuknoten die vreugde, optimisme, sprankeling en energie oproepen. Warme tonen Gember en Kaneel Laten we onze hereniging vieren in een gastronomische en pittige sfeer. Bloemige geuren Neroli en Ylang-ylang Het plezier om dierbaren te ontmoeten in een bloemrijke en warme sfeer. Pittige geuren Mandarijn en Limoen Vrolijke momenten samen dankzij de sprankelende geur van citrusvruchten. Heerlijke geuren gemaakt van 100% biologische* essentiële oliën om een ​​aangename en subtiele reuksfeer in uw woonruimtes te creëren. *Ingrediënt uit biologische landbouw (Certisys BE-BIO-01 Control).