Essentiële oliën tegen depressie!

Les Huiles Essentielles anti-déprime !

De derde maandag van januari wordt al enkele jaren ‘Blue Monday’ genoemd en wordt beschouwd als de meest deprimerende dag van het jaar! Ook al is deze dag vooral een goede marketingzet, het is waar dat ons moreel momenteel kan worden beïnvloed door de duisternis, de kou en de nooit eindigende Covid-19-pandemie. Hier zijn onze natuurlijke tips op basis van essentiële oliën om te voorkomen dat je in somberheid bezwijkt en weer een glimlach op je gezicht tovert!

Ontdek onze selectie essentiële oliën tegen depressie, ideaal voor tijdelijke dalingen van het moreel en kleine ontmoedigingen. En niet voor niets bieden etherische oliën troost en van sommige is bekend dat ze eigenschappen hebben: kalmerend, verzachtend, balancerend op het zenuwstelsel of antidepressivum.

Neroli etherische olie

De zure sinaasappelboom (bittere sinaasappelboom) is een boom van 5 tot 10 m. Oorspronkelijk afkomstig uit India, werd het tijdens de kruistochten in Europa geïntroduceerd. De Moren verbouwden het intensief in de buurt van Sevilla, in Spanje. Hij draagt ​​een kleinere vrucht dan de zoete sinaasappel en heeft een ruwere schil, gekleurd met groen of geel. De bloemen, waaruit de etherische olie afkomstig is, verspreiden in de lente een delicate geur die altijd gewild is bij parfumeurs.

Deze essentiële olie tegen depressie bij uitstek, met zijn boeiende geur, staat bekend om zijn kalmerende, ontspannende en antidepressieve eigenschappen. Het kalmeert, verlicht angst en kalmeert zenuwaanvallen. Het is een echte welzijnsbondgenoot in tijden van depressie, groot verdriet of melancholie.

Bergamot etherische olie

Bergamot is, net als Neroli, een essentiële olie die linalool en monoterpeenesters bevat, die spasmolytische en anxiolytische eigenschappen hebben. Linalool concurreert met bepaalde neurotransmitters in de hippocampus, die helpen bij het reguleren van de stemming, het verlagen van de bloeddruk, het beperken van de tijd die nodig is om in slaap te vallen en het verlichten van spanning.

De werking van essentiële bergamotolie op het parasympathische systeem maakt het een bondgenoot tegen een laag moreel . Het heeft een onmiddellijk kalmerend effect op tijdelijke stresstoestanden en angststoornissen en kan daarom helpen bij blues of demotivatie .

Het is ook bekend dat de geuren van andere essentiële oliën van citrusvruchten, rijk aan monoterpenen , vreugde en levensvreugde brengen. Wij denken dan vooral aan Mandarijn- of Zoete Sinaasappel-essences.

Citroenverbena etherische olie

Oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, overtuigde de zeer aangename geur en smaak al snel iedereen die het in kruidenthee gebruikte vanwege zijn ontspannende eigenschappen . Omdat we een aangenaam moment zo lang mogelijk willen verlengen, bieden we niet uiteindelijk een beetje verbena aan! Er gaat niets boven het bevorderen van openheid en het delen van momenten van welzijn. Tegenwoordig heeft het de hele wereld verleid (terecht) omdat citroenverbena erg lekker is.

Het levert de energie en dynamiek die nodig zijn bij vermoeidheid of een verminderd moreel en verlangen . Het wordt erkend als een “antistress”- en ontspannend middel wanneer wrok wordt gevoeld of wanneer iemand last heeft van spijsverteringsontstekingen. Ten slotte opent het de deur naar enthousiasme, vreugde en optimisme.

Yuzu-etherische olie

De schil van de geeloranje gekleurde vrucht geeft, na distillatie, een essentiële olie waarvan de geur een waar genot biedt met zijn diepte en geurige complexiteit. We ruiken zowel de geur van neroli als die van mandarijn of petit grain. Een echte positieve boodschap die je in een goed humeur brengt !

Deze essentiële olie brengt het zenuwstelsel weer in evenwicht, kalmeert en kalmeert de emoties . Nooit meer dezelfde gedachten keer op keer herhalen! Een klein ontspanningsidee: giet een paar druppels Yuzu essentiële olie in melk, badolie of op badzout. Ideaal ter voorbereiding op een goede nachtrust en ter bestrijding van slapeloosheid.

Yuzu essentiële olie: een schat die door de Japanners wordt gekoesterd

Vanille etherische olie (of voorverdunde oleohars)

Antidepressivum, vanille is uitzonderlijk om een ​​sombere stemming te bestrijden en je gelukkig en ontspannen te maken. Vanilline aanwezig in essentiële vanilleolie is een effectief antidepressivum. Ook de geur van vanille heeft een ontspannende werking. Bovendien heeft het verzachtende eigenschappen voor de hersenen van mensen die gevoelig zijn voor stress en angst.

Ylang-ylang etherische olie

Ylang-ylang is een essentiële olie waarvan de geur unaniem wordt gewaardeerd vanwege de warme, bloemige, exotische, ronde en vrouwelijke tonen. Het is niet verwonderlijk dat het een van de essentiële oliën is die, door reukzin , het menselijk gedrag kan veranderen .

Zwarte sparren etherische olie

Essentiële olie van zwarte spar komt uit de distillatie van naalden van zwarte spar. Het is rijk aan esters en terpenen (pinenen) en staat erom bekend de immuniteit te stimuleren en de batterijen op te laden in geval van chronische vermoeidheid of depressie . Harmoniserend en verkwikkend, zal het uiteindelijk de persoon ondersteunen die besluiteloos, ontmoedigd is of geen zelfvertrouwen heeft. De houtachtige en frisse geur dompelt je onder in de diepten van de boreale bossen.

Onze Aromaself-synergieën

Levensvreugde, goed humeur

Hoe te gebruiken ? 3 druppels van het mengsel op de zonnevlecht bij het rijzen en 3 druppels op de binnenkant van de polsen voor de “olfacto”-methode, 3 keer per dag, maar niets verhindert het innemen van 3 druppels in de mond met een beetje honing, suiker, 2 keer per dag. dag.

Energie/vitaliteit bij vermoeidheid, fysieke uitputting

Hoe te gebruiken ? Breng 4 druppels van de synergie rechtstreeks op de bijnieren (het niergebied) aan, 's ochtends en 's middags, gedurende 10 dagen. (+12 jaar)

Atmosferische diffusie - Breng uw emoties opnieuw in harmonie

Hoe te gebruiken ? Giet 5 tot 10 druppels in een ultrasone diffuser en verdamp gedurende 30 minuten, 2 tot 3 keer per dag.

Essentiële oliën, maar niet alleen dat...

Een goed dieet

Naast essentiële oliën is het belangrijk om een ​​goed voedingspatroon te hebben en een consumptie die rijker is aan omega-3, vitamines, sporenelementen en magnesium, om de vermoeidheid en de daling van het moreel tijdens deze cruciale periode te bestrijden.

Een sport beoefenen

Indien mogelijk soms buiten om te profiteren van natuurlijk licht. We weten dat licht essentieel is, dus profiteer van het wandelen zodra er een zonnestraal is. Een beetje tuinieren, een boswandeling, een rondje hardlopen... Elke gelegenheid om naar buiten te gaan is een goede!

Lachen!

We zeggen het niet genoeg, maar lachen verhoogt, net als sporten, het endorfineniveau en zorgt voor een gevoel van welzijn. Wetende dat lachen goed is voor je gezondheid en dat het besmettelijk is, zou het zonde zijn om jezelf ervan te beroven.

DOORGAAN MET LEZEN

Aromatische massage: welke essentiële oliën kiezen?

Het is bijna Valentijnsdag en daarom hebben wij zin in massages! En wat is er mooier dan te profiteren van de prachtige eigenschappen van essentiële en plantaardige oliën om van deze massage een uniek moment te maken dat welzijn en gezondheid combineert? Meer weten over onze synergieën? Tot ziens in dit artikel! Voordelen van een aromatische massage We praten heel vaak met u over de voordelen van essentiële oliën en aromatherapie in het algemeen voor medische doeleinden en we vergeten soms dat het een uitstekende manier is om uzelf te trakteren op een moment van welzijn en ontspanning. Aromatische massage heeft effecten op het hele lichaam. Toegepast naast de gebaren van het massageapparaat, bevordert de combinatie van essentiële en plantaardige oliën perfecte ontspanning, effectieve eliminatie van gifstoffen en een betere veneuze circulatie . Bovendien bieden veel instituten niet voor niets aromatische massages aan die de bloedcirculatie verbeteren en stress verminderen. Bovendien fungeert aromatische massage ook als regulator voor de verschillende functies van het lichaam. De combinatie van gerichte acties en aangepaste essences maakt het namelijk mogelijk om bepaalde aandoeningen van het lichaam, zoals een opgeblazen gevoel, tintelingen, misselijkheid, zware benen, slaapstoornissen of constipatie, te beperken of zelfs te elimineren. Bovendien heeft aromatische massage grote voordelen voor de huid . Concreet voeden essentiële oliën (zoals sandelhout , damastroos of ylang-ylang ) de opperhuid. Ze zorgen dus op een volledig natuurlijke manier voor tonus, soepelheid, hydratatie en elasticiteit. Eindelijk, ook al lijkt het voor de hand liggend, de geuren van essentiële oliën en hun aromatische moleculen oefenen een werking uit op ons limbisch brein , de zetel van instincten en gevoelens. Essentiële oliën kunnen, via het reukmechanisme, inwerken op onze emoties en ons de voordelen ervan bieden op psycho-emotioneel gebied. Ontdek enkele ideeën voor “massage”-synergieën Een puur moment van romantische ontspanning Het is bijna Valentijnsdag en massage mag geassocieerd worden met een knuffelmoment! Er gaat niets boven essentiële oliën verdund in plantaardige oliën om een ​​moment van plezier voor twee te bieden. Onze vlaggenschip essentiële olie: Ylang-Ylang De term Ylang-Ylang komt uit de Filippijnen, waar we spreken van ‘alang-alang’ om te verwijzen naar bloemen die dansen in de wind. In Indonesië betekent Ylang-Ylang ‘de bloem der bloemen’. Er is inderdaad geen parfum dat bloemiger, sensueler en exotischer is. Ylang-Ylang Essentiële Olie staat bekend als afrodisiacum en seksueel tonicum en staat bekend om zijn warme en sensuele geur die de zintuigen prikkelt. Met welke plantaardige olie moet je het combineren? Overweeg om de etherische olie te combineren in een plantaardige olie zoals abrikozenpitolie , zoete amandel , argan of in de Pranarōm massageolie , ontworpen op basis van plantaardige oliën van abrikozenpitolie, biologische zonnebloem en rozenbottel. Voor een massage vol sensualiteit , verdun 2 druppels Ylang-Ylang Essentiële Olie in 8 druppels Plantaardige Olie en breng aan op de onderrug en/of wervelkolom. Verhoog het mannelijke libido Hoewel op zichzelf zeer effectief, kan de essentiële olie van Ylang-Ylang ook heel goed gecombineerd worden met andere essentiële oliën om een ​​zeer effectieve synergie te creëren, vooral in gevallen van verminderd libido. HECT Gember : 15 druppels; HECT Ylang Ylang : 15 druppels; TECT Citroenverbena : 15 druppels; HV Argan : 60 druppels. Plaats 4 druppels van dit mengsel op de basis van de wervelkolom en masseer zachtjes. Het beste is nog steeds twee personen... Je kunt deze handeling een week lang herhalen. Verhoog het vrouwelijke libido HECT Ylang Ylang : 20 druppels; HECT Neroli : 10 druppels; HECT Geranium Rosat : 10 druppels; HV Argan : 160 druppels. Masseer uw onderrug tweemaal daags met een paar druppels van deze formule. Ontspan en slaap rustig Om ontspanning en slaap te bevorderen, kunnen veel synergieën effectief zijn en dit is er één van. Essentiële olie van rozenhout wordt over het algemeen aanbevolen vanwege de positieve effecten op onze psyche . Dankzij de bloemige geur is het ideaal om de overwerkte of gestresste geest te kalmeren. HECT Palissander : 5 druppels; HECT Geranium Rosat : 5 druppels; HV Abrikozenpit : 5 ml. Plaats 4 druppels van dit mengsel op de basis van de wervelkolom en masseer zachtjes. Aarzel niet om uw massageolie te personaliseren met de kalmerende essentiële oliën van uw keuze (echte lavendel, edele kamille, petitgrain bigarade of vanille vanwege de zachtheid) en open de deuren naar een reukuniversum dat elke keer anders is. Kies altijd niet-dermocaustische en niet-fotosensibiliserende essentiële oliën om huidreacties te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan Yuzu essentiële olie die een pittige en rustgevende toets geeft! Voor sportieve mensen Tijdens het sporten worden de spieren soms zwaar belast en dit veroorzaakt spanning of microscheurtjes die de bekende pijntjes of krampen veroorzaken. Het is bekend dat massages het lichaam ontspannen en de spierspanningen verminderen die het lichaam samentrekken. Therapeutisch en geruststellend verzachten ze de spieren, ontspannen het lichaam en zorgen voor een uniek welzijn. Vooral na het sporten ontspannen massages de sporter en zorgen ze ervoor dat het lichaam gemakkelijker kan herstellen. Ons vlaggenschip essentiële olie: wintergroen De essentiële olie voor atleten bij uitstek, ideaal bij spierproblemen of krampen . Het wordt zowel ter voorbereiding als bij herstel gebruikt. In feite bestaat het voor meer dan 95% uit methylsalicylaat, een actief ingrediënt dat vaak in apotheken wordt gebruikt vanwege de pijnstillende, ontstekingsremmende en krampstillende effecten. Het helpt allerlei soorten spierpijn te voorkomen en te verlichten. Met welke plantaardige olie combineren? Het kan bijvoorbeeld worden verdund in Arnica Plantaardige Olie . En niet voor niets staat Arnica bekend om zijn ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen. 3 tot 4 druppels Wintergreen Essentiële Olie, te verdunnen in 4 druppels plantaardige olie. Na het sporten door middel van massage op de getroffen gebieden aanbrengen. Wees niet verrast als u een gevoel van "warmte" ervaart door de werking van etherische olie van wintergroen. Hoe essentiële oliën gebruiken voor sport? Bibliografie www.lechodelarivenord.ca - De voordelen van aromatische massage

Hoe om te gaan met stress met essentiële oliën?

Laten we het vandaag hebben over een onderwerp dat veel mensen goed kennen: stress! Examens, een wereldwijde pandemie, overbelasting op het werk, een tienercrisis of een grote presentatie op het werk: het zijn allemaal situaties die stress kunnen veroorzaken. Stress verstoort het dagelijks leven van miljoenen mensen en heeft gevolgen voor hun gezondheid. Dus wat te doen? Hoe kun je er op natuurlijke wijze in slagen om meer ontspannen en gekalmeerd te worden dankzij essentiële oliën? Ontdek alle voordelen van anti-stress etherische olie! Wat is stress ? Simpel gezegd duidt stress op het psychologische mechanisme dat door het lichaam wordt ingezet om met een bijzonder lastige situatie om te gaan, of dat als zodanig wordt beschouwd. Er kan sprake zijn van positieve stress, ‘eustress’, die de juiste adrenalinestoot teweegbrengt om ermee om te gaan, de concentratie van onze energie in de richting van effectieve actie. ‘Nood’, of negatieve stress, die we tegenwoordig eenvoudigweg ‘stress’ noemen, is onaangepaste stress: wanneer we te vaak of te lang worden geconfronteerd met gebeurtenissen die als gevaar worden ervaren. Volgens psycholoog Alexandre Mergui kan stress iedereen treffen, incidenteel of soms dagelijks, en een echte handicap worden in het dagelijks leven. Stress komt overeen met een “onbalans tussen de perceptie van het individu van een externe beperking en de middelen waarover hij beschikt om ermee om te gaan”. Het lichaam reageert dan op wat het voelt als agressie of druk. “Heel vaak, als we in een staat van stress zijn, komen de berichten niet door en is de communicatie steriel en bevroren. We zijn helemaal niet beschikbaar om na te denken of onze geest te openen: we zijn gesloten.” -Sandrine Corbiau Onze omgeving in voortdurende transformatie Onze wereld is VUCA of VICA in het Frans. Dit acroniem duidt onze omgeving aan die steeds vluchtiger, onzekerder, complexer en dubbelzinniger wordt. Het is moeilijk om stress te vermijden in een samenleving waar transformaties steeds sneller gaan en prestatie voorop staat. Uit onderzoek van de WHO blijkt dat iedereen er last van heeft, van dynamische leidinggevenden tot werknemers, studenten en moeders. De neveneffecten kunnen ernstig zijn als de waargenomen druk aanzienlijk en constant is. En dan heeft niet iedereen de mogelijkheid om te decomprimeren of heeft hij niet de technieken geleerd die deze druk zouden verminderen. De oorzaken zijn divers: een hectisch leven, of een saai leven zonder uitdagingen, nieuwe communicatiemiddelen (smartphone/e-mail/sociale netwerken) en hyperconnectiviteit. Gelukkig zijn biologische essentiële oliën natuurlijke oplossingen om stress en angst te verminderen! Aromatherapie is een gezonde en langdurige aanvulling op medicatie: u kunt ontspannen en weer tot rust komen door de juiste essentiële anti-stressolie te gebruiken wanneer u daar behoefte aan heeft, thuis of buiten. De ultieme anti-stress essentiële oliën De lijst met essentiële oliën tegen stress is lang en dit zijn de belangrijkste: Echte lavandel Essentiële Olie Mandarijn essentie Groene munt Essentiële Olie Edele Kamille Essentiële Olie Petitgrain Bigarade Essentiële Olie Yuzu- Essentiële Olie Zoete sinaasappelessentie Bergamot- Esetnie Zonder ze allemaal te bespreken, zullen we ons concentreren op de eerste drie anti-stress essentiële oliën op deze lijst, die ook bestaan ​​in Essentiële Olie Parels voor vereenvoudigd oraal gebruik. Ter herinnering: de gelijkwaardigheid van etherische olieparels is als volgt: 1 parel = 1 druppel Voor meer informatie over essentiële olieparels en hun dosering nodigen wij u uit om een ​​van onze speciale artikelen te lezen: Mijn essentiële olieparel om in te nemen bij stress Echte etherische olie van lavendel: “Ik liet de druk los” Echte etherische olie van lavendel komt uit de stoomdestillatie van de bloemen. Het is een van de essentiële zaken die u in uw EHBO-doos moet hebben, omdat het vele voordelen heeft en goed wordt verdragen door alle profielen (inclusief kinderen en baby's). Het helpt het zenuwstelsel te reguleren in geval van angst, opwinding, slapeloosheid, spijsverteringsongemakken van nerveuze oorsprong of zelfs een opgeblazen gevoel. Studies hebben namelijk aangetoond dat bepaalde moleculen van echte lavendel de bloedcirculatie herstellen en de activiteit van het sympathische zenuwstelsel kunnen verminderen, wat deze antistresswerking verklaart. De samenstelling in aromatische moleculen ligt zeer dicht bij de essentiële olie van Petit grain bigarade (hoge concentratie linalylacetaat en linalool). Ik hoef alleen maar de zoete Provençaalse geur een paar seconden op te snuiven om me beter te voelen! De eigenschappen van echte lavendel etherische olie Deze Essentiële Olie tegen stress heeft zeer interessante eigenschappen: Krampstillend, spierverslapper (linalool, terpinen-4-ol, linalylacetaat); Kalmerend, ontstekingsremmend, pijnstillend, kalmerend (linalool, linalylacetaat): helpt de pijn te verminderen. Stress- en slaapmanagement; Genezend, regeneratief en antiseptisch. Op het gebied van stress wordt deze essentiële olie aanbevolen als u zich door deze spanning nogal opgewonden, nerveus, prikkelbaar of in een staat van algemene overactiviteit voelt. Het zal je in staat stellen om positiever en meer zen te zijn. Gebruikstips: Hier leest u hoe u etherische oliën tegen stress kunt gebruiken: Echte lavendelparels : vanaf 12 jaar 1 tot 2 parels, 3 keer per dag. Echte etherische olie van lavendel : vanaf 3 jaar bevorderen 2 druppels op de achterkant van een pyjamajasje of op de kussensloop een snel inslapen en een goede nachtrust. Je kunt ook een massageolie bereiden door 2 tot 4 druppels True Lavender Essential Oil te verdunnen in 1 theelepel plantaardige olie (vanaf 12 jaar). In diffusie: Giet 5 tot 10 druppels in een ultrasone diffuser en diffundeer gedurende 30 minuten, 2 tot 3 keer per dag om een ​​zen-sfeer te creëren. Om alleen te verspreiden of in synergie met andere essentiële oliën tegen stress. Mandarijn essentie: “Ik denk na voordat ik slaap” Essentiële olie, of beter gezegd: mandarijnenessence, wordt verkregen door de schil van de mandarijn koud te persen. Mandarijnenessence met zijn verfrissende, zoete en fruitige geur zal bijzonder interessant zijn voor het verlichten van spijsverteringsstoornissen, of voor het kalmeren van gestresste, angstige mensen die de neiging hebben om na te denken. Eigenschappen van Mandarijn Essentie Deze Essentiële Olie tegen stress is ideaal voor: Verlicht spijsverteringsstoornissen (brandend maagzuur, GORZ, gastritis, maagzweer, milde obstipatie, moeilijke spijsvertering, colitis, prikkelbare darm); Bevordert ontspanning, ontspanning, anti-stress (agitatie, nervositeit, stress, overwerk, slapeloosheid). Deze essence wordt aanbevolen als je 's avonds niet in slaap kunt vallen, als je nadenkt. Als u gestrest of verstopt bent, kunt u meer ontspannen en rustiger zijn en de spijsvertering reguleren. Gebruikstips: Mandarijnparels : Vanaf 6 jaar 2 parels 's avonds voor het slapengaan. Mandarijnenessence : Vanaf 3 jaar 2-3 druppels essence op de kussensloop of op een tissue om te inhaleren. In diffusie: Giet 5 tot 10 druppels in een ultrasone diffuser en diffuser gedurende 30 minuten, 2 tot 3 keer per dag om een ​​Zen-sfeer te creëren die bevorderlijk is voor in slaap vallen of in combinatie met andere essentiële oliën. Creëer uw eigen synergie met ons Anti-Stress Diffusion-recept . Groene munt etherische olie: “Ik heb een knoop in mijn maag” Essentiële olie van groene munt staat bekend om zijn fantastische geur van chlorofyl-kauwgom, daarom wordt het ook wel ‘Hollywood-munt’ genoemd. Het heeft eigenschappen: spijsvertering, kalmerend en schimmelwerend. Verfrissend, het wordt gebruikt bij catarrale infecties van de luchtwegen, verstopte neuzen, acute en chronische bronchitis en zelfs spijsverteringsstoornissen. Op emotioneel niveau zorgt groene munt voor een heldere geest en een gevoel van kalmte. Studies hebben aangetoond dat de ketonen in deze essentiële olie een ontspannende werking hebben op het zenuwstelsel (door bepaalde specifieke moleculaire boodschappers te remmen), waardoor angstgevoelens of chronische stress worden beperkt. Eigenschappen van essentiële olie van groene munt Het wordt aanbevolen om deze essentiële olie tegen stress te gebruiken om te profiteren van de volgende effecten: Spijsverteringstonic en galstimulant; Zenuwachtig kalmerend (angstaanval, geblokkeerde zonnevlecht, emotionele shock, verstoorde gedachten); KNO en ademhalingsstoornissen. Deze essentiële olie wordt aanbevolen als u geen eetlust heeft, angstig of gespannen bent, uw maag in de knoop zit en u ontspanning en spijsverteringsmanagement nodig heeft. Groene muntparels : vanaf 18 jaar 1 tot 2 parels, 3 keer per dag. Essentiële olie tegen stress: synergie-effecten Er zijn talloze producten ontwikkeld door het Pranarōm-laboratorium die kant-en-klare synergieën bieden voor gebruik in capsules, diffusie of huidmassage. Onder deze producten vindt u hier een kleine selectie, ideaal om snel te ontspannen: Ontspanningscapsules: OLEOCAPS + 7 In deze capsules vinden we onze bekende anti-stress Essentiële Olie van Echte Lavendel met 100% biologische essentiële oliën. Ze zijn samengesteld uit verschillende essentiële oliën: essentiële olie van mandarijn, essentiële olie van echte lavendel, essentiële olie van karwij en plantaardige koolzaadolie. De capsules maken het gemakkelijker om essentiële oliën oraal in te nemen en om er zeker van te zijn dat de doses worden gerespecteerd. Om de slaap te bevorderen, neemt u eenvoudigweg 2 capsules 's avonds. Ter bevordering van de ontspanning bij tijdelijke stress: 1 tot 3 capsules per dag bij de maaltijd. In te slikken met een beetje water. Slaap en ontspanning AROMANOCTIS-spray Eén van onze natuurlijke oplossingen tegen stress die je waarschijnlijk al kent is de AROMANOCTIS biologische slaap- en ontspanningsspray. Deze sfeerspray is ontworpen met essentiële olie van zoete sinaasappel, echte lavendel, bergamot en edele kamille om een ​​gezonde en herstellende slaap te veroorzaken. Het kan vanaf zeer jonge leeftijd (+1 jaar) een paar minuten voor het slapengaan in de atmosfeer en op tissues worden gebruikt. Voor meer advies lees verder in ons artikel Kwaliteitsslaap natuurlijk! Onze andere tips om op natuurlijke wijze met stress om te gaan Mensen die gevoelig zijn voor stress hebben vaak last van een tekort aan magnesium, wat vervolgens je humeur kan beïnvloeden. Naast het gebruik van een essentiële olie tegen stress, is het raadzaam om een ​​magnesiumkuur te nemen of uw dieet te verrijken met elementen die deze olie bevatten (zoals bananen, chocolade, amandelen, cashewnoten, zeevruchten, enz.). Ook bij chronische vermoeidheid wordt een gezonde levensstijl aanbevolen. Overweeg om na de lunch een microdutje te doen om de bloeddruk en hartkloppingen veroorzaakt door stress te verminderen en te ontspannen, zodat u met een gerust hart aan uw dag kunt beginnen! Alles wat te maken heeft met diepe ademhaling, sofrologie, ontspanningstechnieken en meditatie helpt ook om aanhoudende stress te verminderen. Bibliografie https://www.rtbf.be/lapremiere/emissions/detail_tendances-premiere/accueil/article_stress-trois-strategies-pour-y-faire-face?id=10674356andprogramId=11090 https://sante.journaldesfemmes.fr/fiches-sante-du-quotidien/2516087-stress-definition-symptomes-causes-traitement-test/ https://changebooster.ch/post/le-stress-5-strategies-pour-y-faire-face-et-developper-votre-intelligence-emotionnelle/ https://camdewoods.com/huiles-essentielles-anti-stress-et-apaisantes-pranarom/