Essentiële olie van wortel: een bondgenoot voor uw huid en uw gezondheid

L'huile essentielle de carotte : un allié pour votre peau et votre santé

Essentiële olie van wortel (wild of gecultiveerd) is relatief weinig bekend. Het is echter een echte schat aan gezondheid en schoonheid. Wazige teint, pigmentvlekken, acne, rosacea, enz. Essentiële wortelolie, niet te verwarren met olieachtig wortelmaceraat, kan dankzij de ontgiftende werking uitstekende resultaten opleveren.

Wortel Essentiële Olie is niet afkomstig van wortels uit onze tuinen, maar van Daucus Carota, een tweejarig kruid dat bekend staat om zijn oranje, vlezige, vezelige en niet erg houtachtige penwortel. De rechtopstaande stengel biedt talrijke takken waarvan de bladeren fijn gesneden zijn en waarvan de witte of roze bloemen gerangschikt zijn in schermen die kenmerkend zijn voor de botanische familie Apiaceae (schermbloemigen). Wanneer het scherm volwassen is, krijgt het een karakteristieke vorm die doet denken aan een klein vogelnest.

Wortel etherische olie

Beschrijving

Wilde of gecultiveerde wortel levert een essentiële olie die zeer gewaardeerd wordt door therapeuten die de gebrekkige leverfuncties willen herstellen bij pathologieën zoals virale hepatitis, cirrose , enz.

We gebruiken graag etherische olie van gecultiveerde wortelen voor detox . Het komt meestal uit de distillatie van wortelzaden . Het is vooral de aanwezigheid van carotol (sesquiterpenol) in de etherische olie van gecultiveerde wortel die het zijn reputatie als “essentie van drainage” geeft. Het gaat ook een perfecte synergie aan met andere essentiële oliën met vergelijkbare drainagefuncties: Tijm CT thujanol, Groenlands citroengras.

Essentiële olie van wilde wortelen wordt meestal verkregen door destillatie van de bovengrondse delen van de plant en bevat voornamelijk sesquiterpenen.

Waarschuwing: verwar deze etherische oliën niet met plantaardige wortelolie , die ontstaat door de maceratie van wortels in olijf- of zonnebloemolie en die voornamelijk in cosmetica wordt gebruikt voor een bruinend of zonvoorbereidend effect .

Profiel van gecultiveerde worteletherische olie

  • Uiterlijk: vloeibare en heldere vloeistof;
  • Kleur: kleurloos tot lichtgeel;
  • Geur: Kruidachtig, sterk, doet denken aan wortels, maar is afstandelijk;
  • Latijnse wetenschappelijke naam: Daucus carota ssp sativa;
  • Botanische familie: Apiaceae (of Umbelliferae);
  • Een deel van de gedistilleerde plant: Kan variëren, van het zaad tot de bloeiende toppen (gesloten bloemschermen en stengels), soms inclusief de wortels;
  • Geografische locatie: Frankrijk, Corsica, etc. ;
  • Therapeutische waarde: +++;
  • Aromatische biochemie: Sesquiterpenolen (carotol, daucol) en Sesquiterpenen (bisaboleen).

Enkele praktische toepassingen met Wilde of Gecultiveerde Wortel Essentiële Olie

Vaataandoeningen

Dagelijks 1 druppel wilde of gecultiveerde wortel in een beetje van uw dag- of nachtcrème zal effectief de strijd aangaan tegen bepaalde duidelijk zichtbare vaataandoeningen zoals rosacea en pigmentvlekken.

Vanuit algemeen therapeutisch oogpunt zijn hier enkele eigenschappen:

  • Drainerend en hepatorenaal zuiverend ++;
  • Tonic en algemeen stimulerend ++;
  • Hypertensief ++;
  • Hypocholesterolemisch ++;
  • Hepatocellulair regeneratief +++.

Terugkerende indicaties:

  • Lever- en nierfalen ++;
  • Hypotensie ++;
  • Zenuwachtige asthenie ++;
  • Rosacea, eczeem, acne, kook++;
  • Pigmentvlekken +++;
  • Acne +++.

Focus op de werking van Wortel Essentiële Olie in de dermocosmetica

Het is carotol (sesquiterpeenalcohol) die zijn interessante werking geeft aan essentiële wortelolie. Dankzij de drainerende en zuiverende eigenschappen is het geschikt voor zowel cutaan als oraal gebruik. Het zuivert de huid en ontdoet deze van gifstoffen, organische resten en vervuiling. Hierdoor verfrist het de teint en bestrijdt het effectief hyperpigmentatievlekken (ouderdomsvlekken). Het zal daarom het nuttigst blijken in dermatologische preparaten (rosacea, spataderen, ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie, eczeem, enz.) voor een “vervuilde”, hypergepigmenteerde en vlekkerige huid. De bloedsomloop maakt celregeneratie en weefselversteviging mogelijk.

Enige ideeën

  • In een witte klei voor een masker of in een crème reinigt de essentiële olie van gecultiveerde wortel de huid van alle afzettingen, organisch of niet, terwijl de ontstekingsaandoeningen in de bloedsomloop worden verzacht;
  • In een gel werkt het in op de oogcontouren door donkere kringen te verminderen door zijn zuiverende en bloedsomloop. Wees voorzichtig, we beperken dan de dosering tot minder dan 1% van de formule;
  • Als bodylotion verzacht het ontstekingen, revitaliseert het de opperhuid en verstevigt zo de huid;
  • Door zijn regenererende kracht kan het in shampoos worden gebruikt om de glans van droog en dof haar te herstellen;
  • Bij massage stimuleert het, in synergie met andere complementaire essentiële oliën ( ceder , cipres , citroen , patchouli , niaouli , enz.), de veneuze en lymfatische terugkeer. Het voert onzuiverheden af ​​en ontlast de bloedsomloop;
  • Het innemen van etherische olie van wortel oraal of sublinguaal met een snelheid van 1 druppel in de ochtend in een beetje honing of in een bolletje broodkruimels om gedurende 3 weken vóór de maaltijd door te slikken kan ook nuttig zijn voor het afvoeren van water.

Bibliografie:

Dominique Baudoux in zijn boek Voor intelligente cosmetica Editions Aymiris

DOORGAAN MET LEZEN

Essentiële olie van uitgestraalde eucalyptus: een schat uit Australië

Aborigines gebruiken al sinds mensenheugenis eucalyptusbladeren rechtstreeks op hun wonden om deze te verbinden. Ze hadden de grote antivirale en immuunstimulerende kracht van uitgestraalde eucalyptus al begrepen. Essentiële olie heeft uiteraard deze deugden, maar is vooral heel nuttig bij griep, bronchitis en andere winterziekten. Etherische olie van uitgestraalde eucalyptus Eucalyptus Radiata ssp radiata of officieel Gedistilleerd deel : Blad Moleculen : 1,8 cineol, alfa-terpineol Buitengewone anti-catarrale en slijmoplossende eigenschappen Dankzij de grote hoeveelheid cineol, beter bekend als eucalyptol, heeft de essentiële olie van Radiated Eucalyptus anticatarrale en antivirale eigenschappen en stimuleert het de natuurlijke afweer . Het wordt ook gebruikt als hoestonderdrukker. Het is zacht voor de huid en de luchtwegen, waardoor het een perfecte bondgenoot is voor het hele gezin in de winter, of het nu op de huid wordt aangebracht, oraal of zelfs verspreid. Het zal worden gebruikt in een verhouding van 30% in een diffusiemengsel met andere essentiële oliën, zodat het geschikt is voor baby's, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven of zelfs voor patiënten die risico lopen. Voorzorgsmaatregelen Essentiële olie van uitgestraalde eucalyptus wordt niet aanbevolen voor de eerste 3 maanden van de zwangerschap en mag niet door kinderen worden ingenomen. Verspreiding Essentiële oliën die goed samengaan met stralende etherische olie van eucalyptus in diffusie: Essentiële olie van rozenhout Palmarosa etherische olie Essentiële olie van Chinese kaneel lemongrass etherische olie Essentiële olie van Litsea-citroen Essentiële olie van menthol-eucalyptus Essentiële olie van wilde munt Essentiële olie van pepermunt Essentiële olie van grove den Essentiële olie van maritieme den Citroen essentie Oranje essentie Preventieve aromatherapie Dankzij de hoge huidtolerantie kan de essentiële olie van Eucalyptus radiata ook worden gebruikt ter preventie tegen virussen door één keer per dag 3 tot 4 druppels 's morgens op de borstkas en de rug aan te brengen. Het kan zelfs tot 30% worden verdund in een plantaardige olie voor baby's vanaf 3 maanden en 3 tot 4 druppels van het mengsel op dezelfde plaatsen aanbrengen. Enkele synergieën Tegen droge hoest 2 ml etherische olie van Cypress de Provence 3 ml etherische olie van uitgestraalde eucalyptus Doe 3 maal daags 2 druppels van deze synergie in een lepel honing. Een echt middel tegen droge hoest voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Tegen oorinfecties 2 ml etherische olie van uitgestraalde eucalyptus 2 ml etherische olie van citroen-eucalyptus 1 ml verzadigde etherische olie van Tijm Meng alles met 5 plantaardige Sint-Janskruidolie en breng het 4 tot 6 keer per dag aan rond het oor*. Verkoudheid, verkoudheid, griep 4 ml Ravintsara etherische olie 3 ml etherische olie van uitgestraalde eucalyptus 3 ml etherische olie van Tea Tree Verstuif 20 tot 30 minuten per uur in risicoruimtes*. *Door de voorgestelde doses nauwgezet te respecteren, kunnen deze synergieën door het hele gezin worden gebruikt. Bronnen Aromatherapie. Verwen jezelf met essentiële oliën. Dominique Baudoux Edities Amyris Praktische gids voor aromatherapie. Verspreiding door Dominique Baudoux Essenties van vrouwen. Elk heeft zijn eigen essentiële olie. Dominique Baudoux Soliflor Essentiële olie op alle niveaus. Dominique Baudoux. Soliflor

Essentiële olie van Bois de Hô, een zeer verkwikkende bondgenoot

Ho Wood etherische olie wordt vaak gepresenteerd als het ideale alternatief voor rozenhout. De etherische olie van Bois de Hô bevat inderdaad meer dan 90% linalool, waardoor het een versterkende, samentrekkende en stimulerende olie is voor de natuurlijke afweer. Maar wat zijn de echte eigenschappen ervan en hoe gebruik je het? Wat is Ho Wood essentiële olie? Hô Wood, ook wel Shiu Wood genoemd , is verwant aan de Cinnamomum- familie , zoals bijvoorbeeld Ravintsara . De volledige botanische naam is dat ook Cinnamomum camphora CT linalool , wat erop zou kunnen wijzen dat het Ravintsara is. We begrijpen hier duidelijk het belang van het concept van chemotype en het HECT-label dat door Pranarôm wordt verdedigd. Ho Wood etherische olie wordt verkregen door destillatie van de bast van een Chinese boom, ook wel Shiu Wood of Chinese Laurier genoemd. De tweelingbroer van Bois de Rose: Biologische essentiële olie van Ho Wood is uitstekend effectief en heeft een goede huidtolerantie. Net als rozenhout is de geur verfrissend en zoet. Deze essentiële olie is ideaal voor toepassing op het gezicht om vooral acne te verlichten, met een tonisch en aangenaam effect. Het kan worden opgenomen in uw avondschoonheidsroutine om de huid te reinigen en egaliseren. Bois de Hô kan tot 98% linalool bevatten, een zeer goed verdragen terpeenalcohol met anti-infectieuze eigenschappen. Het is om deze reden dat de essentiële olie van Bois de Hô over het algemeen wordt beschreven als antibacterieel, huidreiniger, immuniteitsstimulant, fungicide en zelfs seksueel tonicum! Het is uiteraard passend om deze etherische olie te verdunnen in een plantaardige olie om deze te gebruiken. De dosering zal afhangen van het gewenste effect en de gevoeligheid van de huid, omdat sommige mensen nog steeds reactief kunnen zijn op zoveel linalool. Een kleine test in de holte van de elleboog of op de schouder zal u geruststellen. Recepten uit de werken van Dominique Baudoux, apotheker: 1. Opkomende acnevlekken, kleine onverklaarbare puistjes: HOI Ho Hout : 2ml; HECT Niaouli : 1 ml; H V Hazelnoot : 3 ml; 2 druppels van het mengsel meerdere keren per dag plaatselijk aanbrengen tot het verdwijnt. 2. Cystitis, urineweg- en gynaecologische infecties: HECT Ho Hout : 3 ml; HECT Jeneverbes : 0,5 ml; H V Macadamia : 2 ml; 4 druppels van het mengsel plaatselijk op de onderbuik aanbrengen, naast het innemen Oléocaps 2 capsules . 3. Rimpels en huidveroudering: HECT Ho Hout : 1 ml; HECT Cistus Ladanifère : 1ml; 's Ochtends en/of 's avonds voorkomen 2 druppels van dit mengsel in uw dosis dagcrème het ontstaan ​​van rimpels, liften en stimuleren de huidregeneratie. Enkele voorzorgsmaatregelen voordat u essentiële olie van Bois de Hô gebruikt Op het productblad vindt u alle benodigde informatie en instructies. Het flesje essentiële olie van Bois de Hô biedt een eenvoudig gebruik van de oplossing. Voor maximale veiligheid volgt hier een samenvatting van de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen voordat u dit product voor cosmetische of therapeutische doeleinden gebruikt: niet aanbevolen tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap; buiten bereik van kinderen houden; risico op allergie bij bepaalde gevoelige mensen wanneer de etherische olie in een cosmetische samenstelling wordt verwerkt; doe altijd een proeftoepassing van uw preparaat, in de elleboogholte, indien mogelijk 48 uur voordat u het gebruikt; zie specifieke voorzorgsmaatregelen voor cosmetisch gebruik; gebruik een kwaliteitsolie, indien mogelijk biologisch. Zo kunt u in de beste omstandigheden profiteren van de voordelen van de essentiële olie van Bois de Hô en dagelijks de tonische eigenschappen ervan benutten!