Essentiële olie van uitgestraalde eucalyptus: een schat uit Australië

L’Huile essentielle d’Eucalyptus radié : un trésor venu d’Australie
Aborigines gebruiken al sinds mensenheugenis eucalyptusbladeren rechtstreeks op hun wonden om deze te verbinden. Ze hadden de grote antivirale en immuunstimulerende kracht van uitgestraalde eucalyptus al begrepen. Essentiële olie heeft uiteraard deze deugden, maar is vooral heel nuttig bij griep, bronchitis en andere winterziekten.

Etherische olie van uitgestraalde eucalyptus

Eucalyptus Radiata ssp radiata of officieel

Gedistilleerd deel : Blad

Moleculen : 1,8 cineol, alfa-terpineol

Buitengewone anti-catarrale en slijmoplossende eigenschappen

Dankzij de grote hoeveelheid cineol, beter bekend als eucalyptol, heeft de essentiële olie van Radiated Eucalyptus anticatarrale en antivirale eigenschappen en stimuleert het de natuurlijke afweer . Het wordt ook gebruikt als hoestonderdrukker. Het is zacht voor de huid en de luchtwegen, waardoor het een perfecte bondgenoot is voor het hele gezin in de winter, of het nu op de huid wordt aangebracht, oraal of zelfs verspreid. Het zal worden gebruikt in een verhouding van 30% in een diffusiemengsel met andere essentiële oliën, zodat het geschikt is voor baby's, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven of zelfs voor patiënten die risico lopen.

Voorzorgsmaatregelen

Essentiële olie van uitgestraalde eucalyptus wordt niet aanbevolen voor de eerste 3 maanden van de zwangerschap en mag niet door kinderen worden ingenomen.

Verspreiding

Essentiële oliën die goed samengaan met stralende etherische olie van eucalyptus in diffusie:

Preventieve aromatherapie

Dankzij de hoge huidtolerantie kan de essentiële olie van Eucalyptus radiata ook worden gebruikt ter preventie tegen virussen door één keer per dag 3 tot 4 druppels 's morgens op de borstkas en de rug aan te brengen. Het kan zelfs tot 30% worden verdund in een plantaardige olie voor baby's vanaf 3 maanden en 3 tot 4 druppels van het mengsel op dezelfde plaatsen aanbrengen.

Enkele synergieën

Tegen droge hoest

Doe 3 maal daags 2 druppels van deze synergie in een lepel honing. Een echt middel tegen droge hoest voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Tegen oorinfecties

Meng alles met 5 plantaardige Sint-Janskruidolie en breng het 4 tot 6 keer per dag aan rond het oor*.

Verkoudheid, verkoudheid, griep

Verstuif 20 tot 30 minuten per uur in risicoruimtes*.

*Door de voorgestelde doses nauwgezet te respecteren, kunnen deze synergieën door het hele gezin worden gebruikt.

Bronnen

  • Aromatherapie. Verwen jezelf met essentiële oliën. Dominique Baudoux Edities Amyris
  • Praktische gids voor aromatherapie. Verspreiding door Dominique Baudoux
  • Essenties van vrouwen. Elk heeft zijn eigen essentiële olie. Dominique Baudoux Soliflor
  • Essentiële olie op alle niveaus. Dominique Baudoux. Soliflor

DOORGAAN MET LEZEN

Yuzu essentiële olie – een schat die door de Japanners wordt gekoesterd

Laat je niet misleiden door zijn robuuste en eigenzinnige uiterlijk. De smaak en geur van yuzu zijn net zo subtiel en delicaat als het uiterlijk uniek is. Een hybride tussen een mandarijn en een Chinese limoen, yuzu, zo groot als een grote sinaasappel, komt oorspronkelijk uit Oost-Azië. Het wordt vooral in Japan geconsumeerd en wordt door westerse fijnproevers steeds meer gewaardeerd vanwege de pittige smaak die het midden houdt tussen limoen en grapefruit. Niet erg sappig, maar wordt vooral gewaardeerd om zijn schil en natuurlijk om zijn etherische olie. Yuzu-etherische olie Beschrijving Zoals alle planten uit de Rutaceae-familie zijn het kleine groenblijvende bomen met een diep, glanzend groen; De witte bloemen verspreiden tijdens het bloeien een heerlijke geur. De schil van de oranje vrucht geeft, na distillatie , een essentiële olie waarvan de geur een waar genot biedt met zijn diepte en geurige complexiteit . We ruiken zowel de geur van neroli als die van mandarijn of petit grain. Een echte positieve boodschap die je in een goed humeur brengt! In tegenstelling tot de meeste citrusvruchten wordt yuzu gedistilleerd en niet tot expressie gebracht. Het is dus een Essentiële Olie en geen essentie. Het voordeel? Het verliest zijn coumarinen tijdens de destillatie en is daarom niet fotosensibiliserend zoals zijn citroen- en sinaasappel-neven. Yuzu – Citrusjuno’s Gedistilleerd deel: de vrucht Hoofdmolecuul: limoneen, γ-terpineen phellandreen Kalmerende, ontspannende eigenschappen Yuzu wordt zowel lokaal, oraal als in diffusie gebruikt. Het staat erom bekend het centrale zenuwstelsel te matigen en het sympathische zenuwstelsel te kalmeren, en wordt daarom ten zeerste aanbevolen bij zenuwaandoeningen, stress, angst en opwinding . In dit geval kunt u het verspreiden, inademen met reuktechnieken of direct consumeren door 2 druppels in een beetje honing of op suiker te doen. Nog een ontspanningsidee: een yuzu-bad Giet een paar druppels Yuzu essentiële olie in melk, badolie of badzout. Ideaal ter voorbereiding op een goede nachtrust en ter bestrijding van slapeloosheid . Balancerende eigenschappen Yuzu essentiële olie kan ook een emotie verzachten . We geven dan de voorkeur aan de reuktechniek. Bovendien is het effectief tegen nerveus astma , gevoelens van ademhalingsonderdrukking , kortademigheid en hartritmestoornissen . Masseer in dit geval de zonnevlecht en de voetboog met 2 druppels Yuzu Essentiële Olie en 3 druppels Abrikozenpit Plantaardige Olie . Spijsverteringstonische eigenschappen De etherische olie zorgt voor een essentiële tonus om bijvoorbeeld goed te verteren na een stevige maaltijd, maar ook om constipatie en een opgeblazen gevoel tegen te gaan. Masseer eenvoudig uw maag met een of twee druppels Yuzu Essentiële Olie gemengd met 3 druppels Abrikozenpit Plantaardige Olie . Voorzorgsmaatregelen : Wees voorzichtig tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap Zoals altijd is het essentieel dat je de geur duidelijk lekker vindt om optimaal te kunnen profiteren van de eigenschappen van Yuzu. Toch wordt deze frisse en lichte Essentiële Olie over het algemeen door iedereen gewaardeerd, zowel in de ochtend als in de avond, in de winter en in de zomer. Geweldige ontdekking!

Essentiële olie van wortel: een bondgenoot voor uw huid en uw gezondheid

Wortel etherische olie (wild of gecultiveerd) is relatief weinig bekend. Het is echter een echte schat aan gezondheid en schoonheid. Wazige teint, pigmentvlekken, acne, rosacea, enz. Essentiële wortelolie, niet te verwarren met olieachtig wortelmaceraat, kan dankzij de ontgiftende werking uitstekende resultaten opleveren. Ontdek onze volledige gids. Wortel Essentiële Olie is niet afkomstig van wortels uit onze tuinen, maar van Daucus Carota, een tweejarig kruid dat bekend staat om zijn oranje, vlezige, vezelige en niet erg houtachtige penwortel. De rechtopstaande stengel biedt talrijke takken waarvan de bladeren fijn gesneden zijn en waarvan de witte of roze bloemen gerangschikt zijn in schermen die kenmerkend zijn voor de botanische familie Apiaceae (schermbloemigen). Wanneer het scherm volwassen is, krijgt het een karakteristieke vorm die doet denken aan een klein vogelnest. Wortel etherische olie Beschrijving Wilde of gecultiveerde wortel levert een essentiële olie die zeer gewaardeerd wordt door therapeuten die de gebrekkige leverfuncties willen herstellen bij pathologieën zoals virale hepatitis, cirrose , enz. We gebruiken graag etherische olie van gecultiveerde wortelen voor detox . Het komt meestal uit de distillatie van wortelzaden . Het is vooral de aanwezigheid van carotol (sesquiterpenol) in de etherische olie van gecultiveerde wortel die het zijn reputatie als “essentie van drainage” geeft. Het gaat ook een perfecte synergie aan met andere essentiële oliën met vergelijkbare drainagefuncties: Tijm CT thujanol, Groenlands citroengras. Essentiële olie van wilde wortelen wordt meestal verkregen door destillatie van de bovengrondse delen van de plant en bevat voornamelijk sesquiterpenen. Waarschuwing: verwar deze etherische oliën niet met plantaardige wortelolie , die ontstaat door de maceratie van wortels in olijf- of zonnebloemolie en die voornamelijk in cosmetica wordt gebruikt voor een bruinend of zonvoorbereidend effect . Oorsprong Wortel etherische olie komt niet van wortelen uit onze tuinen maar van Daucus Carota, een tweejarig kruid dat bekend staat om zijn oranje, vlezige, vezelige en weinig houtachtige penwortel. De rechtopstaande stengel biedt talrijke takken waarvan de bladeren fijn gesneden zijn en waarvan de witte of roze bloemen gerangschikt zijn in schermen die kenmerkend zijn voor de botanische familie Apiaceae (schermbloemigen). Wanneer het scherm volwassen is, krijgt het een karakteristieke vorm die doet denken aan een klein vogelnest. Waarom essentiële wortelolie gebruiken? Essentiële olie van wortel , gewonnen uit wilde wortelzaden (Daucus carota), is een waardevol product in de aromatherapie, erkend vanwege zijn talrijke gunstige eigenschappen voor de huid en de gezondheid. Deze etherische olie wordt vaak verkregen door stoomdestillatie van zaden van wilde wortelen en is verkrijgbaar in een biologische versie. Wortel etherische olie wordt gewaardeerd om zijn regenererende en anti-aging eigenschappen voor de huid. Het is rijk aan vitamine A, antioxidanten en carotenoïden, waardoor het een uitstekende keuze is om de huidtextuur te verbeteren, rimpels te verminderen en diep te hydrateren. Het is ook bekend dat het littekens en ouderdomsvlekken helpt vervagen. In aromatherapie , etherische olie van wortel wordt bij diffusie gebruikt om de lucht te zuiveren en een rustgevende sfeer te bevorderen. Het kan ook worden gemengd met andere essentiële oliën om aromatische synergieën te creëren die specifiek zijn voor verschillende behoeften. Het gebruik van etherische olie van wortel op de huid vereist verdunning in een geschikte plantaardige olie , omdat deze zeer geconcentreerd is. Een paar druppels etherische wortelolie gemengd met plantaardige olie kunnen op de huid worden aangebracht om van de voordelen ervan te profiteren. Het is een veelzijdig en waardevol product in de aromatherapie, dat vele mogelijkheden biedt voordelen voor de huid en de gezondheid . Het is echter belangrijk om de aanbevelingen voor gebruik op te volgen en een zorgverlener te raadplegen in geval van twijfel of specifiek advies! Profiel van gecultiveerde worteletherische olie Uiterlijk: vloeibare en heldere vloeistof; Kleur: kleurloos tot lichtgeel; Geur: Kruidachtig, sterk, doet denken aan wortels en is enige tijd afstandelijk; Latijnse wetenschappelijke naam: Daucus carota ssp sativa; Botanische familie: Apiaceae (of Umbelliferae); Een deel van de gedistilleerde plant: Kan variëren, van het zaad tot de bloeiende toppen (gesloten bloemschermen en stengels), soms inclusief de wortels; Geografische locatie: Frankrijk, Corsica, enz. ; Therapeutische waarde: +++; Aromatische biochemie: Sesquiterpenolen (carotol, daucol) en Sesquiterpenen (bisaboleen). Enkele praktische toepassingen met Wilde of Gecultiveerde Wortel Essentiële Olie Vaataandoeningen Dagelijks 1 druppel wilde of gecultiveerde wortel in een beetje van uw dag- of nachtcrème zal effectief vechten tegen bepaalde duidelijk zichtbare vaataandoeningen zoals rosacea en pigmentvlekken. Vanuit algemeen therapeutisch oogpunt zijn hier enkele eigenschappen: Drainerend en hepatorenaal zuiverend ++; Tonic en algemeen stimulerend ++; Hypertensief ++; Hypocholesterolemisch ++; Hepatocellulair regeneratief +++. Terugkerende indicaties: Lever- en nierfalen ++; Hypotensie ++; Zenuwachtige asthenie ++; Rosacea, eczeem, acne, kook++; Pigmentvlekken +++; Acne +++. Focus op de werking van Wortel Essentiële Olie in de dermocosmetica Het is carotol (sesquiterpeenalcohol) die zijn interessante werking geeft aan essentiële wortelolie. Dankzij de drainerende en zuiverende eigenschappen is het geschikt voor zowel cutaan als oraal gebruik. Essentiële olie van wortel zuivert de huid en ontdoet deze van gifstoffen, organische resten en vervuiling. Hierdoor verfrist het de teint en bestrijdt het effectief hyperpigmentatievlekken (ouderdomsvlekken). Het zal daarom het nuttigst blijken in dermatologische preparaten (rosacea, spataderen, ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie, eczeem, enz.) voor een “vervuilde”, hypergepigmenteerde en vlekkerige huid. De bloedsomloop maakt celregeneratie en weefselversteviging mogelijk. Essentiële olie van wortel: hoe gebruik je het? In een witte klei voor een masker of in een crème reinigt de etherische olie van gecultiveerde wortel de huid van alle afzettingen, organisch of niet, terwijl ontstekingen in de bloedsomloop worden verzacht. In een gel werkt het in op de oogcontouren door donkere kringen te verminderen door zijn zuiverende en bloedsomloop. Wees voorzichtig, we beperken dan de dosering tot minder dan 1% van de formule; Als bodylotion verzacht het ontstekingen, revitaliseert het de opperhuid en verstevigt zo de huid; Zijn regenererende kracht laat het binnen shampoos om de glans van droog en dof haar te herstellen; Bij massage stimuleert het , in synergie met andere complementaire essentiële oliën ( ceder , cipres , citroen , patchouli , niaouli , enz.), de veneuze en lymfatische terugkeer. Het voert onzuiverheden af ​​en ontlast de bloedsomloop; Het innemen van etherische olie van wortel oraal of sublinguaal met een snelheid van 1 druppel in de ochtend in een beetje honing of in een bolletje broodkruimels om gedurende 3 weken vóór de maaltijd door te slikken kan ook nuttig zijn voor het afvoeren van water. Bibliografie: Dominique Baudoux in zijn boek Voor intelligente cosmetica Editions Aymiris