Beauté / Soin Bien-être naturel

De voordelen van spirulina en chlorella

Les bienfaits de la spiruline et de la chlorella

In ons blogartikel over de 5 goede voornemens die je moet maken in het nieuwe jaar was een van onze tips om te starten met een detoxkuur. Momenteel horen we veel over spirulina en chlorella, die zeer effectief zijn als geneesmiddel. Maar kent u werkelijk de voordelen ervan?

Spirulina

Spirulina, in het Latijn, Arthrospira platensis is volgens de VN het voedsel van de 21e eeuw.

Het maakt deel uit van de familie cyanobacteriën of blauwalgen, dit micro-organisme bestaat al 3,5 miljard jaar. Deze zoetwatermicroalg, bijgenaamd ‘superfood’, groeit op natuurlijke wijze in de warme wateren van meren in India, Tsjaad en Mexico.

Het is een van de rijkste voedingsmiddelen ter wereld. In feite is het een compendium van micronutriënten dat het volgende bevat:

 • Sporenelementen: Magnesium, IJzer, Zink, Calcium
 • Eiwit (50-70%)
 • Mineralen
 • Bètacaroteen (vitamine A)
 • Fytopigmenten
 • Vitaminen: A, E (krachtige antioxidant) B1, B2, B3, B6, B12 en K1

Wat zijn de voordelen?

 • Voorkom/behandel voedingstekorten (veganisten, vegetariërs en vegetariërs)
 • Herstel, herwin energie na een sportprestaties
 • Versterk de immuniteit
 • Behoud spiermassa tijdens diëten voor gewichtsverlies
 • Zorg voor een correct suikerniveau
 • Verbeter de glans van huid, nagels en haar
 • Laat het lichaam leeglopen en ontgiften (anti-zware metalen en toxines)
 • Voor de chronische vermoeidheid

Wist je dat 10 gram spirulina evenveel eiwit bevat als 35 gram rundvlees en evenveel ijzer als 400 gram spinazie . Fascinerend, nietwaar? 

Spirulina heeft dus 100% voordelen voor je gezondheid!

Hoe kies je het?

Er moet rekening worden gehouden met verschillende criteria om spirulina correct te kiezen.

Wij raden u aan deze drie indicatoren goed te bekijken om er zeker van te zijn dat u een kwaliteitsproduct heeft.

Netheid van cultuur

Het is immers een belangrijke voorwaarde voor een kwaliteitsproduct. Om de kwaliteit te garanderen, kunt u de analysecertificaten van het product bekijken of uw leverancier raadplegen.

Onze spirulina wordt geproduceerd in Binnen-Mongolië, in de woestijnnatuur en dus ver verwijderd van enige bron van menselijke vervuiling. Bovendien is het biologisch gecertificeerd, waardoor u verzekerd bent van een product naar keuze. Onze producent is ISO22000 gecertificeerd, beschikt over een efficiënt kwaliteitsmanagementsysteem en garandeert daarmee de veiligheid op het gebied van de gezondheid.

Drogen

Het drogen moet bij lage temperatuur worden uitgevoerd om de integriteit van het product en de voedingsstoffen te garanderen.

Onze spirulina wordt gedroogd met behulp van de sproeidroogmethode: hij wordt gedurende enkele seconden in hete lucht van 60°C gespoten, het proces is snel. Deze methode maakt het mogelijk om besmetting door bacteriën, gisten en schimmels te voorkomen en tegelijkertijd het behoud van de eigenschappen te garanderen.

Phycocyanine-niveau

Het fycocyaninegehalte moet minimaal 15% zijn. Dit is inderdaad een indicator voor de voedingskwaliteit.

Voor 100 g spirulina zitten we op een hoeveelheid van 12 tot 18 g.

Chlorella

Chlorella ( Chlorella vulgaris ) verscheen 2,5 miljard jaar geleden en behoort tot de Chlorellaceae-familie. Ontdekt in 1890 door de Nederlandse bioloog, is het een eencellige alg die zeer rijk is aan chlorofyl. Vaak verward met spirulina, wordt het ook als een superfood beschouwd. Wij blijven deze talrijke voordelen inderdaad merken. Het groeit in zoet en zout water van veel gematigde streken.

Het is samengesteld uit eiwitten (50-60%), meervoudig onverzadigde vetzuren, essentiële aminozuren, carotenoïden, vitamines (A, B1, B2, B6, B12, C), mineralen (Calcium, ijzer, magnesium, zink) en specifieke pigmenten .

Wat zijn de voordelen?

Chlorella werkt op verschillende manieren in op het lichaam:

 • Giet af/ontgift het organisme (zware metalen en gifstoffen)
 • Herstel, herwin energie in geval van vermoeidheid of pathologie chronisch
 • Versterken immuniteit

Hoe kies je het?

Net als bij spirulina is het belangrijk om voor een kwaliteitsproduct te kiezen. U kunt bijvoorbeeld naar de verschillende controlecertificaten kijken om er zeker van te zijn dat het product uit een natuurgebied komt.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in herkomst, ingrediënten, enz. Hoe moet je ze innemen?

Je kunt ze in verschillende vormen vinden: in poeder om te verdunnen in een drankje, of in capsules, tabletten.
Voor capsules/tabletten vindt u hier ons gebruiksadvies:

Vanaf 3 jaar: 1 tot 6 tabletten per dag, afhankelijk van de situatie.

 • Tijdens een afslankdieet: Begin de eerste 2 dagen met 2 tabletten per dag, daarna elke dag nog een tablet tot de gewenste dosis per dag is bereikt. Maximaal 6 tabletten per dag (3g). Spirulina en Chlorella kunnen inderdaad een verzadigingseffect veroorzaken.
 • Natuurlijke vitamine voor peuters: 1 tablet per dag
 • Als aanvulling op een sportdieet: 3 tabletten per dag
 • Als aanvulling op een vegetarisch dieet: 4 tabletten per dag
 • Als kuur (Winter): Een kuur met Spirulina, gedurende 3 weken, daarna een week stoppen. Af te wisselen met een kuur Chlorella.

Onze BIOLOGISCHE Spirulina- en Chlorella-tabletten

Sinds vorig jaar zijn onze tabletten biologisch gecertificeerd. Sinds mei 2017 bestaat er zelfs een biologische certificering voor spirulina en chlorella. Dankzij deze certificering garandeert Pranarôm u een kwaliteitsproduct uit de biologische teelt, zonder pesticiden, synthetische meststoffen of vervangers van dierlijke oorsprong.

De combinatie van de 2

Spirulina en Chlorella kunnen worden gecombineerd voor een grotere effectiviteit. Deze synergie zal ideaal zijn voor het ontgiften van het lichaam, het bestrijden van bloedarmoede, een betere oxygenatie van het lichaam en het voorkomen van tekorten bij ondervoeding.

De consumptie van spirulina en chlorella is echter alleen interessant als dit gepaard gaat met een uitgebalanceerd dieet. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, moeten hun arts raadplegen voordat ze het gebruiken. Voor meer informatie raden wij u aan contact op te nemen met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.

Spirulina en chlorella: hun voordelen volgens de Université Bretagne Loire

Spirulina en chlorella zijn microalgen die veel worden bestudeerd vanwege hun voedingswaarde en functionele eigenschappen.

Als onderdeel van haar proefschrift ter verkrijging van de graad van doctor in de biologie en agronomie, verdedigd op 28 maart 2017 aan de Universiteit van Bretagne, Loire, benadrukte Hauteclaire Furbeyre de effecten van deze microalgen op de gezondheid. Hier zijn de belangrijkste resultaten van zijn overzicht van de wetenschappelijke literatuur:

 • Stimulatie van het immuunsysteem: spirulina en chlorella hebben aangetoond dat ze moleculaire mechanismen en fysiologische functies kunnen moduleren, met name door immuuncellen te stimuleren.
 • Effecten op immuuncellen: verschillende onderzoeken hebben de stimulerende werking van spirulina- en chlorella-polysachariden op de activiteit van macrofagen benadrukt, waardoor hun vermogen tot fagocytose en cytokineproductie toeneemt.
 • Implicaties voor de verdediging van de gastheer: stimulatie van immuuncellen door spirulina en chlorella bevordert de verdediging tegen ziekteverwekkers, ook in een context van immuundeficiëntie.
 • Effecten op oxidatieve stress en ontstekingen: deze microalgen hebben een antioxiderende kracht en beperken de ophoping van reactieve zuurstofderivaten. Ze hebben ook een ontstekingsremmend effect en remmen de productie van pro-inflammatoire cytokines.

Referenties

 1. De voordelen van spirulina - Doctissimo
 2. Chlorella of spirulina: wat zijn de verschillen en hoe te kiezen? (darwin-nutrition.fr)
 3. Chlorella: eigenschappen, voordelen en indicaties - Natura Force
 4. Chlorella (Chlorella) - Voordelen, gebruik, dosering (passeportsante.net).

DOORGAAN MET LEZEN

Bereid je beter voor op lichaamsbeweging met essentiële oliën

Terug naar school is voorbij en velen van ons zijn met veel plezier weer gaan sporten. Sporten is uitstekend voor de gezondheid, maar het gebeurt niet altijd zonder schade! Opwarmen is in de meeste gevallen essentieel, vooral als u zich voorbereidt op intensieve inspanningen of als u lange tijd gestopt bent met lichamelijke activiteit... Bepaalde essentiële oliën kunnen ons helpen de spieren en gewrichten voor te bereiden op stress. Dit is wat de AROMALGIC-spray ons biedt. Aromalgic Spray, geconcentreerde formule! Pranarôm biedt u een zeer effectieve en praktische spray op basis van Essentiële Oliën. Het Aromalgic-assortiment bestaat ook in de vorm van massageolie, ideaal na het sporten of als basisbehandeling voor pijnlijke gewrichten. De AROMALGIC-spray maakt gebruik van de beste essentiële oliën voor de gewrichten, pezen en spieren. De volgende essentiële oliën zijn te vinden in de AROMALGIC-sprayformule: de essentiële Wintergroen (gaultheria procumbens) : een etherische olie die bekend staat om zijn ontstekingsremmende en pijnstillende werking; Wilde Munt (mentha arvensis) : een verse munt met een ijsblokjeseffect voor een pijnstillende werking; Citroen-eucalyptus (eucalyptus citriodora) : de etherische olie van de “brandweerman” die het vuur van ontstekingen kalmeert; citroenlitsea (litsea citrata): voor ontspanning, flexibiliteit en opwarming vóór het sporten; Lavandin (lavandula burnatii of grosso) : We vergeten het soms, maar lavandin staat ook bekend als een goed pijnstillend middel; Grove den (pinus sylvestris) : een zeer verkwikkende etherische olie om het lichaam voor te bereiden op inspanning; Chinese kaneel (cinnamomum cassia) : Goed gedoseerd is kaneel een van de meest verkwikkende en verwarmende essences; Katrafay (Cedrelopsis grevei) : de ster die uit Madagaskar komt en ons overlaadt met zijn voordelen. Een essentiële olie die ideaal is om ontstekingen te kalmeren en weefsels te verzachten. De AROMALGIC-spray kan in alle richtingen worden gebruikt (zelfs ondersteboven om de achterkant van de ledematen te bereiken). Bij spier- en/of gewrichtsklachten 2 tot 3 keer per dag sprayen op het aangetaste lichaamsgebied. Voor opwarming vóór fysieke activiteit: lokaal sprayen.

De natuurlijke detoxkuur

Voedsel, de lucht die we inademen, stress, tabak, alcohol maar ook “zure gedachten” : dat zijn het bronnen van toxines . Ons lichaam heeft filters, maar zoals alle filters raken ze uiteindelijk verstopt! Vandaar de interesse om een ​​detoxkuur te doen die onze organisatie zal ondersteunen in haar taak. Onze voorouders hadden dit al goed begrepen, aangezien ontgiftende behandelingen al eeuwenlang deel uitmaken van vele tradities door het gebruik van planten. De lente komt langzaam dichterbij, deze seizoenswisseling is het ideale moment om uw lichaam al zijn vitaliteit te laten herwinnen! Dus, wat zijn essentiële detox-oliën? De lever, een prioriteit De lever is een belangrijk orgaan van het lichaam, omdat hij voedingsstoffen omzet in waardevolle cellulaire elementen en tegelijkertijd afval- en reinigingsvloeistoffen afstoot. Het is ook de klier die het energieniveau en de tonus bepaalt door een goede bloedcirculatie te garanderen. Zijn vitale functies maken het tot een orgaan dat moet worden verzorgd, vooral door het alcoholgebruik te matigen, maar ook door af en toe schoner . Om dit te doen, kunt u kiezen voor een kuur met essentiële detox-oliën die dagelijks oraal moet worden ingenomen om te profiteren van alle reinigende en ontgiftende eigenschappen. Elimineer gifstoffen op natuurlijke wijze voor een beter dagelijks welzijn! Mijn welzijnskuur Zelfs als de natuurlijke en snelle reflex is om te kiezen voor een essentiële olie van citroenessence , kunnen er voor uw behandeling verschillende essentiële detox-oliën worden gebruikt om gifstoffen en onzuiverheden te verwijderen.  Je kunt kiezen tussen een etherische olie van Karwij , van Wortel of zelfs Rosemary CT verbenone volgens uw behoeften Citroenboom etherische olie: Tonic, spijsverterings- en zuiverend, citroenessence activeert alle spijsverterings- en hepatopancreatische functies waaruit een echte ontgifting voortvloeit. De gebruiker zal waakzaam zijn met betrekking tot de fotosensibiliserende aard ervan. Wortel etherische olie: Essentiële olie van wortel staat bekend om zijn regenererende, tonische en revitaliserende eigenschappen. Het zal de lever en de nieren afvoeren en de huid, het bloed en de bloedsomloop zuiveren. Bovendien helpt het het cholesterolgehalte te verlagen. Rozemarijn etherische olie CT verbenon: Deze essentiële olie is opmerkelijk voor de zuivering en ontstopping van de lever en de galblaas en is ideaal als leverondersteuning bij overbelasting of overtollig voedsel. Het zorgt voor een goede vertering van vetten in de voeding dankzij het choleretische effect op de galwegen. Welke dosering voor detox essentiële oliën? Om te profiteren van alle voordelen van essentiële detox-oliën zijn enkele voorzorgsmaatregelen nodig om afvalstoffen effectief te elimineren en tegelijkertijd uw maag en spijsverteringsstelsel te beschermen. Wij kiezen voor 1 tot 2 druppels van de gekozen etherische olie in een theelepel biologische plantaardige olie, op een neutrale drager of op suiker. Idealiter 's ochtends op een lege maag innemen, gedurende 3 weken. De werking van essentiële detox-oliën is inderdaad progressief en de effectiviteit neemt in de loop van de tijd toe. Vermijd het gebruik van etherische olie vlak bij de maaltijd. Houd er rekening mee dat deze behandeling echter gecontra-indiceerd is bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, mensen die lijden aan lever- of nierinsufficiëntie en bij langdurig medicijngebruik! Enkele tips voor maximale efficiëntie Tijdens uw behandeling kunt u als volgt optimaal profiteren van de voordelen van essentiële oliën om uw cellen te regenereren: probeer in het algemeen een detox-mentaliteit aan te nemen door aandacht te besteden aan uw dieet , uw slaapuren , uw lichamelijke activiteit maar ook aan uw gedachten ; maak van uw behandeling een evenement op zich; vermijd overbelasting van uw schema om uw taak gemakkelijker te maken, maar ook om te rusten, aangezien dit soort behandeling de eerste dagen enige vermoeidheid kan veroorzaken; Wacht even, de hernieuwde energie aan het einde van de behandeling en het daaruit voortvloeiende gevoel van lichamelijk welzijn zorgen ervoor dat u met een sterke geest het begin van het jaar tegemoet kunt gaan! Mijn natuurlijke detoxkuur Pranarom heeft een echte ontworpen elixer met essentiële oliën van citroen , pepermunt , rozemarijn , steranijs En lavas . Dit elixer ondersteunt niet alleen de lever, maar werkt ook drainerend en zuiverend in het algemeen dankzij extracten van artisjok, paardenbloem en mariadistel. Dosering: Schud de fles elke ochtend en drink een maatbeker van 25 ml of giet het in een glas water. Het wordt aanbevolen om een ​​cursus van 20 dagen te volgen. Oléocaps+ 8 drainage Wilt u uw behandeling uitvoeren met een andere galenicum? In ons Oléocaps+ assortiment vind je de  Oléocaps+ 8 capsules Biodrainage . Deze capsules zijn gemaakt van essentiële oliën van pepermunt , citroen , gember , kardemom , mandarijn En jeneverbes , zal bijdragen aan reinigen en regenereren van de organen ontgifting. Pepermunt heeft een drainerend effect op de lever en het choleretische galkanaal. Tegelijkertijd met het reinigen van de lever moeten alle afbraakmetabolieten die niet nuttig zijn voor het lichaam worden verwijderd. Hiervoor bevordert extra drainerende etherische olie van jeneverbes de evacuatie van gifstoffen uit de emunctories (nieren, darmen, huid). Gember heeft als effect dat het de darmactiviteit ondersteunt. Met de Oléocaps+8-capsules helpt u uw lichaam de gifstoffen te verwijderen die zich daar hebben opgehoopt. Dosering: Neem 1 capsule 's morgens en' s avonds vóór de maaltijd, gedurende 14 dagen. Naar behoefte te vernieuwen, 2 tot 4 keer per jaar (vooral in de lente en de herfst). Afslanken doel Met een drainerende behandeling verlies je op zichzelf niet veel gewicht. Het staat echter toe maak opnieuw verbinding met uw lichaam en zijn behoeften door gifstoffen, waterretentie en vetophopingen te elimineren . Het is daarom een ​​uitstekende start die u, indien nodig, de energie zal geven om met een dieet te beginnen en uw gewichtsverlies in de loop van de tijd vol te houden. Een druppel etherische olie kan alles aan je motivatie veranderen! Geef jezelf deze gezondheidsboost, deze natuurlijke reflex, en observeer de resultaten op je gemoedstoestand en wezen. En om dit moment van ontspanning compleet te maken, waarom voegt u niet een paar druppels essentiële detox-oliën toe aan uw badwater of hydrolaat ? Het gebruik van onze producten is veelvuldig voor een dagelijks aura van welzijn en comfort.