De basisregels van het uitzenden

Je voelt je aangetrokken tot uitzenden en als je aan de slag gaat, besef je dat er ondanks de eenvoud ervan nog enkele kleine praktische vragen overblijven. En u heeft gelijk als u uzelf deze vragen stelt, omdat het, zoals altijd bij werkzame stoffen, belangrijk is om de gebruiksregels te volgen om echt van al hun voordelen te profiteren. Een snel overzicht.

De basisregels:

 • Verhoudingen: Niet alle HE's kunnen alleen worden vrijgelaten. Daarom adviseren wij u om ze te mengen met een of meer EO’s die elkaar vanuit olfactorisch of therapeutisch oogpunt aanvullen.
 • Keuze: Sommige ET's kunnen zelfs helemaal niet worden uitgezonden. Anderen moeten worden vermeden door zwangere vrouwen en baby's, maar niet allemaal.
 • Verspreidingsregel: Giet 10 tot 15 druppels in uw diffuser en verdamp niet langer dan 15 minuten per uur. Het is niet zozeer de hoeveelheid water die u in uw diffuser doet, maar de grootte van uw kamer. Neem een ​​grotere, krachtigere diffuser zoals Lilien als je kamer groter is dan 40 m2 .
 • Zwangere vrouwen en baby's/kinderen (tot 6 jaar): zend nooit uit als de baby slaapt. Als u HE verspreidt, wat kan worden verspreid in de aanwezigheid van baby's en zwangere vrouwen, en u respecteert de hoeveelheid HE die in uw diffuser moet worden gegoten en de diffusietijd van maximaal 15 minuten per uur, is er geen contra-indicatie. Wij nodigen u uit om de lijst van de meest voorkomende HE’s en hun specifieke gebruiksvoorwaarden te raadplegen. Praktische gids voor aromatherapie: diffusie - D. Baudoux

Waarom uitzenden?

Het is wetenschappelijk bewezen dat diffusie op twee gronden werkt: fysiologisch en olfactorisch. Het is op zichzelf dus niet therapeutisch, maar ondersteunt de behandeling door bijvoorbeeld de lucht die u inademt te zuiveren. Het ondersteunt doorgaans ook vitale processen. Door zijn geur kunnen we ook inwerken op het zenuwstelsel en dus op ons gedrag en onze emoties ( olfactotherapie: een fascinerende wetenschap ) door het welzijn te bevorderen. Het is daarom essentieel dat je wilt dat de geur van de EO effectief is, maar ook dat je let op de combinaties van EO die je verspreidt. Alle EO's uit dezelfde aromatische familie zijn, zelfs als ze kunnen worden verspreid, niet noodzakelijkerwijs uitwisselbaar in een diffusieformule vanwege hun uiteenlopende geur.

Kies uw diffuser

Er zijn twee soorten diffusers die echt effectief zijn voor het behouden van de eigenschappen van EO's:

 • Droge diffusers: dit is een watervrij proces waarmee u de diffusie kunt aanpassen aan uw behoeften. Het principe: een luchtpomp verspreidt lucht over het oppervlak van een venturibuis gevuld door capillaire werking. De voordelen: de droge diffuser zorgt voor een hoog debiet en een goede concentratie van aromatische actieve ingrediënten in de atmosfeer. Dat wil zeggen dat de geur sterker zal zijn en sneller zal komen dan bij een ultrasone diffuser, wat wellicht interessanter kan zijn als je aan de reukzin wilt werken. Aan de andere kant zal de moleculaire concentratie in de kamer hetzelfde zijn. Het is gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden, maar bevochtigt de lucht niet. Nobilé-diffusor
 • De ultrasone diffuser: dit zijn de stille ultrasone golven die een koude aromatische mist genereren. De voordelen: Goedkoper, dit proces zorgt ervoor dat de kamer tegelijkertijd enigszins bevochtigd wordt. Ultrasone diffusers
Vermijd andere soorten diffusers die etherische oliën denatureren door ze bijvoorbeeld te verwarmen.

Uitgestraalde eucalyptus voor griep en bronchitis

HE rijk aan cineol, uitgestraalde eucalyptus HE, oorspronkelijk uit Australië, is vooral interessant voor openbare plaatsen: winkels, wachtkamers, rusthuizen, kinderdagverblijven, ziekenhuizen, maar ook thuis. Het stimuleert de natuurlijke afweer en heeft een versterkende werking. Giet rechtstreeks in uw diffuser 3 druppels uitgestraalde Eucalyptus EO voor 7 druppels niet-cineolated EO zoals: Rosewood, Palmarosa, Chinese Cinnamon, Lemongrass, Lemon Litsea, Lemon Essence, Sweet Orange,… In deze verhoudingen kan EO ook geschikt zijn voor zwangere vrouwen en baby's. Het diffusermengsel Eucaly'Plus biedt een synergie om ideaal te diffunderen voor de luchtwegen. Het kan niet worden uitgezonden in de slaapkamer van kinderen jonger dan 2 jaar.

Rozenhout voor zenuwaandoeningen

De geur is rijk aan linalool en heeft alle kenmerken: bedauwd, rond, fijn. Bijzonder geïndiceerd tegen slapeloosheid, melancholie, verdriet, depressie en voor concentratie en aandacht. Rosewood EO kan alleen in uw diffuser worden gebruikt. Maar over het algemeen wordt het verdund tussen 20 en 80% aangeboden. Dat wil zeggen dat je tussen de 2 en 8 druppels in je diffuser giet en dat je aanvult met nog een EO die goed blendt om in totaal 10 druppels te hebben. Bijvoorbeeld: Echte Lavendel, Tijm CT Linalool, Petit Grain Bigarade, Citroen Essence, Mandarijn, Zoete Sinaasappel, Bittere Sinaasappel, etc. Het is ook geschikt voor zwangere vrouwen en baby's. ( Palissanderhout is in gevaar! ) Palissanderhout en zijn prachtige roze toon worden gebruikt in de samenstelling van verschillende mengsels voor diffusie, waaronder Eucaly'Plus en Immuno'Plus , die de natuurlijke afweer helpen versterken. Je kunt ook Bois de Hô EO gebruiken, zeer vergelijkbaar, maar de geur is minder aangenaam, het is aan jou om te beoordelen of je het lekker vindt of niet.

Zoete Sinaasappel voor een goed humeur

Door iedereen gewaardeerd, is Sweet Orange Essence zeer toegankelijk: betaalbaar, het combineert met veel EO's in reukzin, dus het is een uitstekende basis. Het zorgt ook voor een frisse en positieve sfeer, ideaal voor alle ontvangstruimtes en om vreugde en een goed humeur te brengen in de winter. Het heeft ook een antiseptische en atmosferische werking. Net als Sweet Orange Essence kan Rosewood EO alleen in je diffuser worden gebruikt. Maar over het algemeen wordt het ook verdund tussen 20 en 80% aangeboden. Dat wil zeggen dat je tussen de 2 en 8 druppels in je diffuser giet en dat je aanvult met nog een EO die goed blendt om in totaal 10 druppels te hebben. Orange Essence combineert met veel EO's zoals grove den, maritieme den, rozenhout of Hô, echte lavendel, palmarosa, citroengras, edele kamille, enz. Zoete sinaasappel is opgenomen in de samenstelling van de meeste Pranarôm-diffusiemengsels, inclusief die voor babydiffusie en ontsmettingsmiddel. Hier is bijvoorbeeld een synergie voor nachtmerries en nachtelijke angsten, waaronder Rosewood EO en Sweet Orange Essence:

 • 3 druppels Palissander EO
 • 2 druppels Angélique HE
 • 2 druppels Citroenessentie
 • 3 druppels zoete sinaasappel

En een synergie ter voorkoming van griep die ook in kwekerijen verspreid kan worden op basis van uitgestraalde eucalyptus en rozenhout:

 • 2 druppels Balsemspar EO
 • 2 druppels Rozenhout EO
 • 2 druppels uitgestraalde eucalyptus EO
 • 4 druppels Lemon Essence We hebben hier voor Lemon Essence gekozen en niet voor Sweet Orange vanwege het frisse, antiseptische en desinfecterende gehalte.
--- Belangrijke notitie:

Pranarôm-diffusiemengsels, zowel voor kinderen als voor volwassenen, hebben specifieke verhoudingen. Het is daarom belangrijk om de speciaal daarvoor bestemde dosering te volgen die op de verpakking staat aangegeven. ---

Referentie: Praktische gids voor diffusie door Dominique Baudoux – Mijn 32 favoriete essentiële oliën in 62 formules om te verspreiden en te ademen

DOORGAAN MET LEZEN

Mandravasarotra etherische olie

Mandravasarotra is een struik 100% pure en natuurlijke etherische olie Mandravasarotra Cinnamosma fragrans is gedeeltelijk gedistilleerd : bladhoofdmoleculen: 1,8 cineol, monoterpenen Verhoogt de natuurlijke weerstand van het lichaam. Zorgt ervoor dat u vrijer kunt ademen. Helpt mentale – en fysieke – energie te herstellen. De Mandravasarotra, in een paar woorden - Een echte aromatische openbaring, de essentiële olie van Cinnamosma fragrans komt rechtstreeks naar ons toe vanuit de diepten van het Ampondrabe-woud in Madagaskar. Met een zeer aangenaam reukprofiel bevat het niettemin alle belangrijke moleculen die voorkomen in fundamentele essentiële oliën, zoals Ravintsara, Niaouli, Lavendel of Tea tree. Cinnamosma fragrans is ongetwijfeld een van de nieuwe aromatische parels. Voorkeursroutes van gebruik - orale route: onder advies - cutane route: ++++ - diffusie via de lucht: ++++ - Inhalaties: ++++ (+ = aanbevolen ++++ = sterk aanbevolen) Praktisch advies Essentiële olie van eucalyptus wordt regelmatig gebruikt in sauna's, hamams, bubbelbaden of in eenvoudige diffusie. Om deze typische geur af te ronden, probeer dan de eucalyptus te vervangen door Mandravasarotra. Je zult verrast zijn door de subtiliteit van het parfum, terwijl je toch de typische frisheid van cineololiën zult vinden. Speciale voorzorgsmaatregelen bij gebruik De etherische olie van Mandravasarotra wordt opmerkelijk goed verdragen, ongeacht de wijze van gebruik.

Mandravasarotra etherische olie

Mandravasarotra is een struik 100% pure en natuurlijke etherische olie Mandravasarotra Cinnamosma fragrans is gedeeltelijk gedistilleerd : bladhoofdmoleculen: 1,8 cineol, monoterpenen Verhoogt de natuurlijke weerstand van het lichaam. Zorgt ervoor dat u vrijer kunt ademen. Helpt mentale – en fysieke – energie te herstellen. De Mandravasarotra, in een paar woorden - Een echte aromatische openbaring, de essentiële olie van Cinnamosma fragrans komt rechtstreeks naar ons toe vanuit de diepten van het Ampondrabe-woud in Madagaskar. Met een zeer aangenaam reukprofiel bevat het niettemin alle belangrijke moleculen die voorkomen in fundamentele essentiële oliën, zoals Ravintsara, Niaouli, Lavendel of Tea tree. Cinnamosma fragrans is ongetwijfeld een van de nieuwe aromatische parels. Voorkeursroutes van gebruik - orale route: onder advies - cutane route: ++++ - diffusie via de lucht: ++++ - Inhalaties: ++++ (+ = aanbevolen ++++ = sterk aanbevolen) Praktisch advies Essentiële olie van eucalyptus wordt regelmatig gebruikt in sauna's, hamams, bubbelbaden of in eenvoudige diffusie. Om deze typische geur af te ronden, probeer dan de eucalyptus te vervangen door Mandravasarotra. Je zult verrast zijn door de subtiliteit van het parfum, terwijl je toch de typische frisheid van cineololiën zult vinden. Speciale voorzorgsmaatregelen bij gebruik De etherische olie van Mandravasarotra wordt opmerkelijk goed verdragen, ongeacht de wijze van gebruik.