Benen in topvorm, de hele zomer lang!

Des jambes au top tout l’été !

In dit artikel vind je ons advies op basis van biologische en 100% natuurlijke remedies om deze zomer mooie benen maar vooral gezonde benen te hebben! Zware benen, cellulitis, spataderen, ontharing, enz., zoveel problemen waarvoor etherische oliën echte bondgenoten kunnen zijn!

Zware benen

Een slechte bloedcirculatie kan een echte beproeving worden, geaccentueerd door de komst van zonnige dagen, vliegreizen of lange autoritten. In plaats van onvermijdelijk te zijn, is het mogelijk om de onaangename gevolgen ervan te verlichten, maar ook om de oorzaken ervan op natuurlijke wijze te verminderen dankzij etherische oliën.

Om mijn synergie samen te stellen:

In praktijk :

Pompdruk om plaatselijk toe te passen als verstevigende massage 3 tot 4 keer per dag.

Goed om te weten:

Naast de verstevigende en ontzwellende werking van etherische oliën, zorgt Aloë vera voor een vleugje frisheid voor onmiddellijk welzijn.

Samenstelling: Aqua, Cupressus sempervirens olie, Melaleuca quinquenervia olie, Mentha piperita olie, Polyglyceryl-6 Caprylaat, Polyglyceryl-4 Capraat, Xanthaangom, Aloë Barbadensis Bladsappoeder, Kaliumsorbaat, Natriumbenzoaat, Amorphophallus Konjac Wortelextract, Caesalpinia spinosa gom, Melkzuur, Aqua, Citral*, Citronellol*, Eugenol*, Farnesol*, Geraniol*, Limoneen*, Linalool* - *Stof dat van nature aanwezig is in essentiële oliën.

Ons vereenvoudigde advies voor lichtere benen?

In de praktijk: Pompdruk om plaatselijk toe te passen als verstevigende massage 3 tot 4 keer per dag.

Er bestaan ​​ook kant-en-klare oplossingen om uw leven gemakkelijker te maken!

Het CIRCULAROM-assortiment is ideaal voor het verlichten van zware en vermoeide benen. Een biologische spray om de symptomen te verlichten en op te frissen, een gelcrème om 's avonds te masseren als basisbehandeling en tenslotte FORTE-capsules die helpen bij de drainage bij vochtretentie en om de bloedsomloop van zware benen te ondersteunen.

Voor zwangere vrouwen heeft Pranarôm onlangs het PranaBB-assortiment ontwikkeld een biologische lichte benenmelk ontworpen om zware en vermoeide benen vanaf de eerste maanden van de zwangerschap te verlichten dankzij de synergie van Immortelle, Rozemarijn en Cade, bekend om hun verstevigende effect op de bloedsomloop. Kan gebruikt worden tijdens het geven van borstvoeding.

LANGZAME HAARHERGROEI

Kent u de voordelen van plantaardige olie van Souchet ? Virgin Souchet-olie ( Cyperus esculentus ) komt uit het persen van de vruchten van een wortelstokplant. Tijgernoot, ook wel gemalen amandel of tijgernoot genoemd, is een eetbare plant waaruit de vrucht wordt gewonnen om onder andere een kostbare olie te verkrijgen.

Tijgernootolie wordt traditioneel door oosterse vrouwen gebruikt om haargroei te vertragen en te voorkomen.

Om mijn synergie samen te stellen:

THE LITTLE +: echte essentiële olie van lavendel maakt het aanbrengen nog aangenamer dankzij de huidverzachtende eigenschappen.

In praktijk:

Het is raadzaam om tijgernootolie niet alleen na het ontharen aan te brengen, maar ook elke avond op het onthaarde gebied, tot de volgende keer. De effecten zijn na minimaal 1 maand zichtbaar, en alleen als je de haar ook daadwerkelijk vanaf de wortels hebt verwijderd (dus met wax of pincet, en niet met een scheermes of tondeuse).

De reputatie van Souchet is gebaseerd op feedback van gebruikers die het effect op de haargroei na dagelijks gebruik opmerkten.

Een behoorlijk gebruinde teint

Voor gebruinde benen die echter zijn dan de natuur, gaat er niets boven natuurlijke en biologische plantaardige oliën van Wortel of Duindoorn!

Ons favoriete vitaminemaceraat voor het bruinen van de huid is niemand minder dan Wortel . Deze zeer indringende en mooi oranje olie is ideaal in cosmetica om de huid voor te bereiden op het bruinen en om de teint te verhelderen. Het is de bekende bèta-caroteen die dit olieachtige maceraat zijn prachtige kleur geeft!

Duindoorn verdiende een plaats in dit artikel, net als wortels vanwege zijn “natuurlijke zelfbruinende” kant. De feloranje vruchten van deze kleine struik met grijze bladeren zijn rijk aan vitamines en vetzuren. U moet weten dat Duindoorn de enige plant is waarvan bekend is dat deze omega 3, 6, 7 en 9 vetzuren bevat. Rijk aan carotenoïden, bereidt het de huid voor op het bruinen en verlengt de bruiningsduur (zelfbruinend effect).

Om mijn synergie samen te stellen:

In praktijk:

Giet een lichte knijp uit het pompje, verwarm tussen de handen en breng aan op het gewenste gebied.

Olie tegen cellulitis

Cellulitis, sinaasappelschil, zadeltassen: zoveel namen om hetzelfde fenomeen aan te duiden, heel gebruikelijk maar gevreesd door veel vrouwen. Om hiermee om te gaan, zullen etherische oliën, gecombineerd met de werking van een dagelijkse massage, de kuiltjes gladstrijken en het sinaasappelschileffect verminderen.

De beste essentiële olie tegen cellulitis is die van immortelle. Dankzij de bijzondere samenstelling combineert het ontstekingsremmende eigenschappen met drainerende eigenschappen. Het bevat keto-moleculen (italidione), maar ook esters en terpenen die de huid op een diep niveau kalmeren, verzachten en stimuleren.

Om mijn synergie samen te stellen:

In praktijk

Breng twee keer per dag plaatselijk een lichte pompdruk aan en masseer het getroffen gebied royaal.

Samenstelling: Macadamia ternifolia zaadolie, Cedrus atlantica schorsolie, Citrus paradisi schilolie, Cymbopogon citratus bladolie, Rosmarinus officinalis bladolie, Helichrysum italicum bloemenolie, Tocoferol, Limoneen*, Citral*, Geraniol*, Eugenol*, Farnesol*, Linalool *, Isoeugenol*, Citronellol* - *Stof dat van nature aanwezig is in essentiële oliën.

Ontdek vereenvoudigde synergie:

In deze video vind je de combinatie van essentiële olie van Atlas Ceder en Aloë Vera Gel+ om cellulitis aan te pakken.

Essentiële olie van Atlas Cedar lost vet op en herhaalde behandeling zal deze onaangename en pijnlijke cellulitis elimineren. Essentiële olie van Atlas Cedar fragmenteert niet alleen de cellen, maar het draineert en helpt vooral de slechte componenten van de hypodermis te elimineren.

Aloë Vera vermindert, vanwege de regeneratieve eigenschappen op de cellen en het hydraterende effect op de huid, de lelijke scheuren die de sinaasappelhuid vormen.

Lelijke beenolie

Spataderen zijn beschadigde, verwijde aderen waarin het bloed slecht circuleert. Ze zijn pijnlijk, in tegenstelling tot spataderen die kleine aderen aantasten en zelden pijn doen. Essentiële oliën kunnen deze tekenen van een verminderde veneuze circulatie helpen voorkomen of verlichten.

Essentiële olie van Evergreen Cypress is bijzonder effectief op de bloedsomloop. Rijk aan monoterpenen, het is een geweldig veneus en lymfatisch decongestivum voor de onderste ledematen.

Om mijn synergie samen te stellen:

In praktijk

Masseer zachtjes en werk in het gebied zonder te drukken, twee keer per dag tot verbetering.

Samenstelling: Calophyllum inophyllum zaadolie, Cupressus sempervirens olie, Helichrysum italicum bloemolie, Tocoferol, Linalool*, Limoneen*, Citronellol*, Citral*, Geraniol*, Eugenol* - *Stof dat van nature aanwezig is in essentiële oliën.

Voorzorgsmaatregelen en waarschuwing

Voordat u met de bereiding begint, dient u onze aanbevelingen met betrekking tot goede productiepraktijken en voorzorgsmaatregelen bij gebruik te raadplegen.

DOORGAAN MET LEZEN

Stop met roken met essentiële oliën

Kauwgom, tabletten, nicotinepleisters... wat als essentiële oliën het klassieke arsenaal aan tabaksvervangende therapieën in de context van stoppen met roken zouden kunnen aanvullen? Ongeveer tien jaar geleden suggereerde een klinische studie dat het inhaleren van essentiële olie van zwarte peper (pipe nigrum) rokers zou kunnen helpen de ontwenningsverschijnselen van het roken te verminderen. Stop met roken door rechtstreeks op de receptoren in te werken Tabaksvervangende therapie wordt vaak gebruikt om nicotineverslaving te behandelen. Meestal worden pleisters, kauwgom, inhalatoren of tabletten gebruikt. Deze therapeutische techniek is vaak effectief bij de behandeling van ontwenningsverschijnselen en maakt stoppen met roken mogelijk 2 . Het wordt algemeen erkend dat nicotine directe effecten heeft op de hersenen door in te werken op de nicotinereceptoren van neuronen door activering van het reuksysteem en irritatie van de luchtwegen 4 . Een therapeutisch alternatief bestaat uit het toedienen van een antagonistische stof, die de receptoren blokkeert waarop het misbruikte medicijn zich richt, zonder ze te activeren, en daardoor het euforische effect remt 3 . Een klinische studie met zwarte peper en menthol Essentiële olie van zwarte peper, relatief eenvoudig te gebruiken, zachtaardig en toch weinig bekend In de studie gepubliceerd door Jed E. Rose en Frederique M. Behrn "Inhalatie van damp uit zwarte peper-extract vermindert de ontwenningsverschijnselen van roken" (gepubliceerd in Drug and Alcohol Dependence 34 (1994) 225-229), hebben de auteurs - behorend tot ' Nicotine Research Laboratory , VA Medical Center en Department of Psychiatry van Duke University, VS '- bestudeerden een vervangend sigarettenapparaat, namelijk een buisje op basis van essentiële olie van zwarte peper (pipe nigrum). De etherische olie van zwarte peper zou namelijk waarschijnlijk een licht irriterend effect op de luchtwegen hebben en het verlangen om te roken onderdrukken . Het primaire doel van dit onderzoek was het evalueren van de effecten van de componenten van deze relatief weinig gebruikte essentiële olie op subjectieve ontwenningsverschijnselen tijdens een korte periode van onthouding van roken bij 48 mannelijke rokers van 19 en 56 jaar oud. Alle proefpersonen die aan het onderzoek deelnamen, rookten tussen de 20 en 50 sigaretten per dag. Experimenteren : Het gebruikte apparaat (EZ Quit, by Inc, Tarzana, CA) was een holle plastic buis, ongeveer zo groot als een sigaret, met een luchtinlaat aan het ene uiteinde en een mondstuk aan het andere uiteinde. Van alle deelnemers werd vereist dat zij zich minimaal 8 uur vóór aanvang van het experiment hadden onthouden van roken. De onthouding van roken werd geverifieerd door het koolmonoxidegehalte in de uitgeademde lucht te meten. De proefpersonen werden willekeurig onderverdeeld in 3 groepen: - Pepergroep : nam een ​​trekje van het apparaat dat de essentiële olie van zwarte peper levert, - Muntgroep : nam een ​​trekje van het apparaat dat een muntaroma afgeeft, namelijk menthol, - Placebogroep : gebruikte een apparaat met een lege cartridge. Alle rokers inhaleerden ad libitum (tot volledige tevredenheid) via de mond tijdens een sessie van 3 uur. Aan het einde van elk uur vulden de proefpersonen een vragenlijst in om de trekjes te evalueren ( smaak, tevredenheid, sterkte van de sensaties in verschillende delen van het kanaal, gelijkenis van de sensaties van de luchtwegen van hun eigen merk sigaretten, sensatie van nicotine - goed dat er zit geen nicotine in een van de 3 apparaten). Naast deze kwalitatieve evaluatie van de trekjes moesten de proefpersonen nog een vragenlijst invullen over de symptomen in relatie tot de effecten van de toediening van nicotine ( de wens om een ​​sigaret te roken, het negatieve effect, de opwinding, de eetlust, het gevoel van iets missen, somatische angst, maag-darmklachten, hoesten en keelpijn). Resultaten: [bijschrift id = "bijlage_3282" align = "alignright" breedte = "210"] Afb. 1 Zwarte peper is in dit opzicht duidelijk de winnende strategie De resultaten van het onderzoek waren behoorlijk verrassend: 1) Het verlangen om een ​​sigaret te roken nam aan het einde van de sessie van 3 uur veel meer af bij de pepergroep dan bij de munt- en placebogroepen (zie figuur 1). 2) Een significante vermindering van de rookwens bij de paprikagroep vergeleken met de overige groepen. [bijschrift id = "attachment_3283" align = "alignleft" width = "210"] Fig.2 Zwarte peper doet het beter dan munt, en samen doen ze het beter dan placebo 3) Het negatieve effect nam meer af bij de paprikagroep dan bij de placebogroep. Er is echter geen groot verschil met de muntgroep (zie figuur 2). 4) Geen significant verschil voor subjectieve opwinding in de 3 groepen. 5) Somatische symptomen gerelateerd aan angst waren significant verminderd voor de paprikagroep, meer dan voor de munt- en placebogroepen. 6) Zwarte peper wordt qua smaak beter gewaardeerd dan de placebo en is vergelijkbaar met munt (Fig. 3). [bijschrift id = "bijlage_3281" align = "alignright" breedte = "210"] Fig.3 Het lijkt erop dat zwarte peper "goed" smaakt ;-) 7) Het sterke gevoel in de borst is bij de paprikagroep beduidend sterker dan bij de andere groepen. Daarentegen zijn er geen significante verschillen tussen de 3 groepen voor sensaties in de tong, neus, mond en keel of luchtpijp. 8) Er is geen effect van zwarte peper-inhalaties op het geforceerde uitademingsvolume tijdens de eerste tweede 'FEV1-index' en op de gemiddelde uitademingsstroomsnelheid met 25% van het resterende volume 'FEF25' Conclusie : De resultaten van dit onderzoek bevestigen dat orale inhalatie van etherische olie van peper de sensaties van de luchtwegen die door roken worden ervaren gedeeltelijk herstelt en zo het verlangen om te roken vermindert. Essentiële olie van peper was niet alleen effectiever dan de smaakloze placebo, maar verminderde ook de drang om te roken meer dan een actieve placebo zoals munt (menthol).  En jij in dit alles? [bijschrift id = "attachment_2755" align = "alignleft" width = "225"] Adem in om het verlangen voorbij te laten gaan. Het is goed om te onthouden dat als u wilt stoppen met roken, het belangrijk is om ondersteund te worden door een competente therapeutische dienst, zoals uw apotheker, of beter nog een tabaksspecialist en/of een arts. Als onderdeel van het spenen houdt niets je tegen om bij elke onweerstaanbare drang etherische oliën rechtstreeks uit het flesje in te ademen. De aldus beoefende inhalatie is zonder contra-indicatie met pepermunt, ylang-ylang en natuurlijk zwarte peper. Zorg er echter voor dat u niet overdrijft en rustig inhaleert, bijvoorbeeld door elke keer dat u wilt roken drie keer diep adem te halen, maar niet meer. In dezelfde geest kan uw apotheker u zelf een inhalator (van het type "beademingsslang") aanbieden, die hij zal hebben klaargemaakt met een patroon gedrenkt in essentiële olie van zwarte peper of pepermunt. Een buis van dit type is momenteel te koop bij de aankoop van een synergie voor natuurlijke verdedigingsoplossingen uit het Aromaforce-assortiment. Hoe het ook zij, neem altijd contact op met een gezondheids- en verslavingsprofessional voordat u aan de slag gaat , zodat u de opnamemethode kunt vinden die het beste bij u past. Houd uw motivatie in gedachten en laat uw dierbaren u aanmoedigen. Het spel is de moeite waard, want uiteindelijk zul je met nog meer emotie genieten van het reukgenot van etherische oliën! Referenties: 2 Stead, LF, Perera, R., Bullen, C., Mant, D. en Lancaster, T. (2008). Nicotinevervangende therapie voor stoppen met roken. Cochrane-database met systematische reviews. (1), CD000146. 3 Didier Jutras-Aswad, Julie Bruneau en Yasmin L. Hurd. Neurobiologie van drugsverslaving: recente ontwikkelingen en nieuwe interventiestrategieën. Drugs, gezondheid en samenleving, vol. 8, nr. 2, 2009, blz. 27-73. 4 Albino J. Oliveira-Maia et al. Nicotine activeert TRPM5-afhankelijke en onafhankelijke smaakroutes". Januari 2009 online vroege editie

Essentiële oliën tegen zware benen

Een slechte bloedcirculatie kan een echte beproeving worden, geaccentueerd door de komst van zonnige dagen en vliegreizen. Het is verre van onvermijdelijk, maar het is mogelijk om de onaangename en lelijke effecten ervan te verlichten, maar ook om de oorzaken ervan op natuurlijke wijze te verminderen dankzij essentiële oliën. Symptomen en oorzaken Gevoel van zwaarte in de benen, tintelingen/tintelingen , spierkrampen , toegenomen volume in de enkels? Waarschijnlijk heeft u last van bloedsomloopproblemen. De oorzaken kunnen meerdere zijn: van genetica tot ingenomen gifstoffen (voedsel, alcohol, stress, vervuiling, medicijnen, bacteriën, virussen, enz.). Vrouwen lijken er ook meer last van te hebben dan mannen, met een verhoogd risico als gevolg van zwangerschap. Banen waarbij u langdurig moet staan, maar ook overgewicht en hitte kunnen verzwarende factoren zijn. Hoe het te genezen? Enkele basisregels Regelmatig wandelen of fietsen; Eet een uitgebalanceerd dieet, waarbij u de voorkeur geeft aan voedingsmiddelen met antioxidanten die de wanden van de aderen beschermen; Drink voldoende water en laat kruidenthee uitlekken; Geef de voorkeur aan koude douches boven warme baden, omdat deze een goede veneuze terugkeer verhinderen; Draag om dezelfde redenen geen kleding die te strak zit, maar draag in plaats daarvan compressiekousen die voorkomen dat de aderen verwijden door druk uit te oefenen op de benen; Slaap met uw voeten omhoog; Masseer uw benen om de bloedsomloop weer op gang te brengen, bij voorkeur met geschikte essentiële oliën. Welke essentiële oliën? Bekend om hun eigenschappen om zware benen te helpen Wilde Munt vanwege zijn verfrissende, ontstekingsremmende, pijnstillende, flebotonische en lymfotone effecten; Jeneverbes is ook ontstekingsremmend, pijnstillend, flebotonisch en lymfotonisch, het is ook decongestivum en anti-hematoom. Het pijnstillende en decongestivum Palmarosa ; Niaouli vanwege zijn flebotonische, lymfotone en decongestivum eigenschappen; Citroen-eucalyptus, pijnstillend en ontstekingsremmend; Immortelle pijnstillend, anti-hematoom, decongestivum en ontstekingsremmend; Lemongrass pijnstillend en ontstekingsremmend; En tenslotte de Katafray die alle bovengenoemde deugden met meer of minder kracht combineert. Een circulatiekuur in 3 acties: Voor degenen die liever doelgerichte eindproducten kopen, hebben de Pranarôm-laboratoria Circularom ontwikkeld, een kuur in 3 stappen: Lichte bodyspray voor de benen Een biologische spray om de symptomen te verlichten en op te frissen zonder uit te drogen door de effecten van 8 essentiële oliën te combineren, maar ook maceraat van paardenkastanjeknoppen, aloë vera en kokosnootextract. Lichte beencrème-gel Een gel om het gevoel van zware en vermoeide benen te verzachten, veinotonisch, om 's avonds te masseren als basisbehandeling. Sterke lichte benencapsules Essentiële Olie capsules om het probleem van binnenuit te behandelen. Ze completeren de behandeling en versterken de werking van de Circularom gel en spray, het is de ideale aanvulling. De spray en gel kunnen door zwangere vrouwen worden gebruikt vanaf de 6e maand van de zwangerschap. Dit is uiteraard een advies dat u niet ontslaat van een bezoek aan de dokter als de problemen aanhouden of zelfs toenemen. Referenties: Abdesselam Zhiri, onderzoeksdirecteur bij Pranarôm