Behandel allergieën op natuurlijke wijze

Traiter les allergies naturellement

Elk voorjaar ontwikkelen duizenden mensen seizoensgebonden allergische symptomen. Dit is de bekende hooikoorts. Het wordt vaak geassocieerd met andere aandoeningen zoals astma, angst, hoesten, hoofdpijn of zelfs jeuk aan de ogen. We zien ook steeds meer mensen die getroffen zijn door zowel luchtweg- als huidallergieën. Vaak toegeschreven aan ons vervuilde milieu, aan mijten of zelfs pollen, hebben ze een impact die bijzonder onaangenaam kan zijn in het dagelijks leven. Ontdek in dit artikel hoe u allergieën op natuurlijke wijze kunt behandelen.

Wat is een allergie?

Een allergie is een verergerde immuunreactie na contact van het lichaam (uitwendig of inwendig) met een stof die door ons lichaam als 'vijand' wordt herkend. Er wordt dan een snelle verdedigings- en beschermingsreactie ingezet om te proberen de agressor, gewoonlijk allergeen genoemd, te besnijden. Tijdens een allergische reactie zal de aanhechting van antilichamen aan mestcellen hun degranulatie veroorzaken en een stof vrijgeven die “histamine” wordt genoemd. Deze stof vormt de ‘boodschapper’ en wordt vervolgens door het hele lichaam aangetroffen. Allergieën kunnen ademhalings-, huid- en van verschillende oorsprong zijn (dieren, medicijnen, enz.). Ze manifesteren zich doorgaans als allergische rhinitis, met verstopte neus, jeuk, loopneus, veelvuldig niezen en verlies van reukvermogen. Op de huid verschijnen ze meestal als jeuk of roodheid, of zelfs netelroos of eczeem.

De WHO, die allergieën op de zesde plaats heeft gezet onder de volksgezondheidsproblemen, merkt op dat ze niet alleen steeds vaker voorkomen, maar ook steeds acuter worden.

Risicofactoren

Degenen die het grootste risico lopen om allergische reacties te ontwikkelen, zijn mensen met een zwakker immuunsysteem. Dit kan genetisch zijn, maar niet noodzakelijkerwijs omdat iedereen op een gegeven moment een allergische reactie kan krijgen.

Wat in de eerste plaats een rol speelt is het “terrein ” en dus het immuunsysteem, maar ook de gezondheidstoestand, de kwaliteit van leven en zelfs het dieet.

Andere externe factoren kunnen ook tussenbeide komen, zoals veranderingen in het milieu en onze levensstijl , toenemende verstedelijking , vervuiling , enz. Deze zouden de progressie van de allergie bevorderen.

De lever een sleutelfactor bij allergieën

In ons lichaam is de lever het orgaan waardoor alles wat binnenkomt wordt gefilterd. Het heeft een afweersysteem dat macrofagen wordt genoemd en dat het allergeen ‘opeet’. Als de lever een tekort heeft (als gevolg van een ziekte of een overdaad aan gifstoffen), weet hij niet hoe hij dit eerste ‘barrièrefilter’ moet doen.

In dit geval laat de lever de allergenen in het bloed, waardoor de mestceldegranulatiereactie ontstaat en histamine vrijkomt. en serotonine . Van daaruit verschijnt een zogenaamde allergische reactie, een soort ontstekingsreactie op de invasie van het lichaam.

Om de lever te helpen is soms een detox nodig.

Enkele acties die u moet ondernemen bij seizoensallergieën:

 • Douchen, je haar wassen, je handen wassen en regelmatig van kleding wisselen;
 • Vermijd het openen van ramen gedurende de dag;
 • Droog het wasgoed niet buiten;
 • Rijden met gesloten ramen in de auto;
 • Regelmatiger schoonmaken.

NATUURLIJKE OPLOSSINGEN MET ALLERGOFORCE

Bij Pranarôm hebben we natuurlijke oplossingen ontwikkeld om om te gaan met allergieën die steeds vaker voorkomen in onze samenleving.

ALLERGOFORCE OOG/NEUS COMFORT CAPSULES

Deze capsules bieden een drievoudige werking tegen allergieën, voornamelijk luchtwegaandoeningen, namelijk:

 1. Om de ontstekings- en oedemateuze reactie onder controle te houden, wordt deze actie uitgevoerd met behulp van de essentiële oliën van Matricaria, Gember en Pepermunt .
 2. Hepatorenale drainage en uitscheiding van allergenen met behulp van de essentiële oliën van gember , pepermunt , venkel en citroen .
 3. Directe en indirecte controle van ademhalingscongestie en klinische manifestaties: ademhalingsdecongestie, hoeststillende werking met behulp van essentiële oliën van grove den en pepermunt

Het is interessant om te weten dat deze 100% BIOLOGISCHE capsules, in tegenstelling tot de gebruikelijke behandelingen, geen bijwerkingen veroorzaken (bijvoorbeeld slaperigheid). Bovendien is het innemen van ALLERGOFORCE-capsules ook geschikt voor huidallergieën . In dit geval wordt het gebruikt naast een zalf of gel die lokaal op het getroffen gebied wordt aangebracht.

Gebruiksaanwijzing (dit is geen preventieve behandeling, maar eerder een curatieve)

 • 12-18 jaar : 1 capsule per dag, tijdens de gevoelige periode.
 • Volwassenen : 2 capsules per dag, gedurende de gevoelige periode, 14 dagen op rij. Herhaal deze behandeling indien nodig, met een pauze van 5 dagen tussen de behandelingen.

Een onmiddellijk effect: Allergoforce neusspray

De essentiële oliën van boerenwormkruid , Matricaria, edele kamille en zwarte peper worden al lang erkend vanwege hun ontstekingsremmende en anti-allergische eigenschappen . Deze hypertone neusoplossing verlicht en verlicht snel de ongemakken van niezen, verstopte neus, jeukende neus en tranende ogen... Samengevat ontlast het Allergoforce medische apparaat de neus en neutraliseert plaatselijk de allergische reactie.

De Formule :

De ALLERGOFORCE neussprayformule bevat verschillende essentiële oliën die het interessante eigenschappen geven:

 • Sesquiterpenen aanwezig in de essentiële oliën van Zwarte Peper, Katrafay, Boerenwormkruid, Duitse Kamille en Ledon uit Groenland staan ​​bekend om hun antiallergische eigenschappen.
 • Het hoge percentage monoterpenen in de etherische olie van balsemspar geeft het een balsamico werking die geïrriteerde en ontstoken slijmvliezen kalmeert.
 • Monoterpenen, die voorkomen in de essentiële oliën van balsemspar en Groenlandse mossel, zorgen ervoor dat hun decongestivum-werking de neusholtes vrijmaakt.
 • Het chamazuleen dat aanwezig is in de essentiële olie van boerenwormkruid en Duitse kamille helpt bij het remmen van histamine, deze neurotransmitter die op grote schaal betrokken is bij allergische en ontstekingsverschijnselen.
 • Bisabololoxide, dat 50% van de essentiële olie van Duitse kamille uitmaakt, wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn ontstekingsremmende, schimmelwerende, verzachtende en koortswerende eigenschappen. Bisabololoxide, dat ook aanwezig is in de essentiële olie van Tansy, helpt jeukwerende eigenschappen te bestrijden tegen de sensaties van “kietels” en jeuk aan de neus.

Deze spray is de eerste anti-allergische neusspray die geschikt is voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven . Evenals kinderen vanaf 3 jaar (behalve kinderen met een voorgeschiedenis van koortsstuipen).

Gebruikstips

Spray in de neus:

 • Volwassenen, jongeren (>12 jaar), zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven : Spray na het snuiten van de neus 1 tot 4 verstuivingen in elk neusgat. 1 tot 5 keer per dag.
 • Kinderen van 6 tot 12 jaar: Spray na het snuiten van uw neus 1 tot 2 verstuivingen in elk neusgat. 1 tot 5 keer per dag.
 • Kinderen van 3 tot 6 jaar: Na het snuiten van de neus, 1 verstuiving per neusgat, 1 tot 5 keer per dag.

DOORGAAN MET LEZEN

Mijn essentiële ochtendrituelen in 7 stappen

Van een ritueel je eerste gebaar van de dag maken is een modieus onderwerp geworden. En niet zonder reden: als ‘late nachten’ gestolen momenten in de stilte van de nacht waarderen, zullen ze zich meer op hun vrijetijdsactiviteiten richten. Terwijl vroege ochtendminuten over het algemeen productiever zullen blijken te zijn. In plaats van jezelf de schuld te geven dat je niet in staat bent al deze taken uit te voeren die je jezelf aan het eind van de dag oplegt, kun je net zo goed een andere techniek proberen en profiteren van de energie die een nieuwe dag oplevert. Als iedereen het ritme moet vinden en testen dat bij hem of haar past, kunnen deze paar suggesties u helpen een pad te vinden. Materiaal: 1 timer om u op de hoogte te houden van de tijd die verstrijkt tijdens deze verschillende taken; Het gebruik van mobiele telefoons is verboden om de verleiding te vermijden om notificaties terloops te lezen; 1 potlood en 1 notitieboekje; Citroenessentie ; Edele Laurier etherische olie ; Tea Tree etherische olie ; Kokosnoot plantaardige olie . 1. Ik drink een glas warm water met citroen Als ik een behandeling zoals Pranadraine doe, die een half uur vóór de maaltijd moet worden ingenomen, dan neem ik het op dat moment in. De ✚ van de essentiële oliën: voor de dagen dat ik geen citroen meer of minder tijd heb? Ik voeg 1 vleugje honing toe waarin ik 1 druppel citroenessence in een glas water of in mijn thee giet. Ik kan het ook de avond ervoor klaarmaken om het in bed te drinken. Ik maak van de gelegenheid gebruik om het stimulerende effect ervan op mijn lichaam te voelen. Vervolgens spray ik mijn gezicht in met de biologische verzachtende of zuiverende lotion van Pranarôm met 3 hydrosolen en de heerlijk verfrissende werking ervan. 2. Ik bepaal mijn prioritaire doelen en breng ze in de praktijk Ingewikkeld om te weten wat we echt willen? Geen paniek ! We nemen het probleem andersom: ik richt me eerst op wat mij stoort in mijn leven, en dan verander ik het in positieve doelstellingen waar ik actie op kan ondernemen: Ik wil afvallen: ik sport meer en let meer op mijn voeding. Daarom neem ik elke ochtend 10 minuten de tijd om te sporten (hardlopen, yoga, indoor cycling, etc.). + 10 minuten om iets gezonds te koken voor de lunch Ik zou graag tijd hebben om te lezen: ik neem 10 minuten de tijd om dit boek te lezen, wat me zo verleidt (maar niet zo veel als Netflix, daarom bewaar ik het voor de ochtend) Ik vind mijn baan niet meer leuk: ik neem elke ochtend 10 minuten de tijd om de droomkwaliteiten van mijn toekomstige baan op te schrijven/onderzoek te doen hoe ik deze kan verwerven/de baan in kwestie te zoeken/de opleidingen te bekijken die ik onlangs heb gevolgd/de mensen die ik zou willen graag ontmoeten enz. Dag na dag zul je zien dat iets nieuws vorm krijgt Kortom, u begrijpt het principe. Het belangrijkste is dat u eenvoudigweg alles opschrijft, zodat u een spoor achterlaat van wat u doet en zo de voltooide taken voltooit. Dat houdt in dat je opstaat en aan tafel gaat zitten, om jezelf in een andere stemming te brengen dan wanneer je in bed ligt. De ✚ van essentiële oliën: Om mij te helpen opstaan, verspreid ik een stimulerende synergie voor mij. Reuksmaken zijn inderdaad heel persoonlijk. Ik kan ook 3 keer achter elkaar diep ademen door een flesje essentiële olie van Noble Laurel. Dit laatste bevordert het zelfvertrouwen. Voor reuktechnieken. 3. Ik mediteer Ik mediteer niet in bed en laat de wekker afgaan, dat telt niet. Daarom voer ik deze taak niet direct uit nadat ik wakker ben geworden, met het risico dat ik in de verleiding kom om weer in slaap te vallen. Aan de andere kant heb ik mijn timer zo ingesteld dat ik me geen zorgen hoef te maken dat ik de tijd uit het oog verlies. Ik gebruik een lamp die meditatie vergemakkelijkt of een boek dat onderwerpen biedt die uitnodigen tot meditatie in plaats van toepassingen die me terugsturen naar mijn mobiele telefoon en zijn tijdrovende verleidingen. De ✚ van essentiële oliën: ik bereid vooraf een beetje synergie van Dr. Baudoux voor om de leegte in jezelf te bevorderen. Ik mix : 5 druppels Edele Kamille Essentiële Olie ; 5 druppels Ylang Ylang etherische olie ; 10 druppels etherische olie van rozenhout ; 80 druppels plantaardige abrikozenpitolie . Ik masseer 3 druppels van de synergie op mijn boog, mijn zonnevlecht en het 3e oog. 4. Ik bevrijd mezelf van mijn stress en angsten Na het mediteren ben ik beter gecentreerd en helderder in het ontdekken van wat mij werkelijk zorgen baart te midden van de stroom van gebruikelijke gedachten, mogelijke ontkenningen en valse angsten die anderen verbergen. Het is tijd voor lijstjes. Ik pak een notitieboekje en schrijf: 3 dingen die mijn dag zullen opfleuren De werkelijk prioritaire stappen die ik in mijn dag moet uitvoeren (en de tijd die ik schat om ze te volbrengen) De feiten die mij bezighouden en de oplossingen die ik heb om hiermee om te gaan (dit kunnen toekomstige doelstellingen zijn die ik moet bereiken) 3 dingen waar ik echt trots op ben. Als ik moeite heb met dit onderdeel, raadpleeg ik een psycholoog of een coach om mij te helpen ✚ Essentiële oliën: veel essentiële oliën hebben verzachtende en kalmerende eigenschappen. 5. Ik was terwijl ik de tijd neem Door uzelf te trakteren op de luxe om deze beroemde tijd voor uzelf te nemen, kunt u het gevoel van dagelijkse frustratie en de stress die daaruit kan voortvloeien aanzienlijk helpen verminderen. Soms duurt het maar een paar minuten, wat alles verandert. Ik maak een mondwater met plantaardige kokosolie . Ik poets mijn tanden en voeg 1 druppel Tea Tree Essentiële Olie toe vanwege de desinfecterende eigenschappen. Na het douchen neem ik de tijd om mijn huid te hydrateren. Ik spray de antirimpellotion met 3 organische hydrosolen vanwege de hydraterende eigenschappen. Dan gebruik ik Jojoba Plantaardige Olie waaraan ik 1 druppel Cistus Essentiële Olie of Immortelle Essentiële Olie toevoeg vanwege hun anti-rimpel eigenschappen (indien nodig). Als ik kinderen heb, maak ik ze op dat tijdstip wakker. Dankzij mijn nieuwe organisatie ben ik veel beter beschikbaar voor deze familiemomenten en minder gestresst. Wat een nieuwe smaak geeft aan deze kostbare ochtendmomenten. 6. Ik ontbijt, bij voorkeur zout, en met mijn gezin Dit is het moment waarop mijn gebruikelijke dag begint. Dus reken ik zorgvuldig uit dat ik tijd heb om alles te doen wat ik eerder had gepland. Als ik een misrekening heb gemaakt, zeg ik niet tegen mezelf dat ik te langzaam was. Ik waardeer liever alles wat ik heb kunnen doen. 7. 's Avonds bevorder ik een goede nachtrust door 15 minuten eerder naar bed te gaan Ik maak gebruik van deze 15 minuten om ook mijn bedtijd te ritueelen door deze tips te volgen ► Slaapstoornissen: slaap beter met essentiële oliën Kleine tip om aan de slag te gaan (voor zelfsabotageprofessionals): Ik kom rechtop te staan. Ik strek mijn arm uit en wijs met mijn vinger voor me voordat ik mijn bovenlichaam draai om zo ver mogelijk naar achteren te gaan zonder mijn benen van de grond te tillen. Mijn hoofd volgt de beweging van mijn arm. Ik visualiseer een maatstaf van de limiet die mijn arm naar achteren kan reiken. Dan keer ik terug naar een staande positie met mijn armen langs mijn lichaam. Ik sluit mijn ogen en stel me voor dat mijn arm nog iets verder gaat, of zelfs helemaal om mijn lichaam heen gaat zonder dat mijn voeten van de grond komen. Vervolgens herhaal ik de oefening vanaf het begin. En ik merk dat ik mijn eerste benchmark gemakkelijk heb overtroffen, alleen al door mijn potentieel te hebben gevisualiseerd. Als je je voorstelt dat je iets kunt bereiken, betekent dit dat je al een groot deel van de reis hebt volbracht. Als het in het begin moeilijk is, herinner ik mezelf eraan dat het maar een paar minuten zijn die het verschil maken, een manier om de controle terug te krijgen als ik het gevoel heb dat het leven me ontglipt. mijn ritueel kan 20 minuten of 2 uur duren, afhankelijk van mijn behoeften en mijn schema. Ik maak een klein raster in 3 kolommen waarin ik de taken opsom die ik moet doen en de tijd die ik heb besloten ze elke ochtend te geven. En ik wijzig de lijst zo vaak als nodig is.

Allergieën: natuurlijke oplossingen zonder verslaving

Elk voorjaar ontwikkelen duizenden mensen seizoensgebonden allergische symptomen. Dit is de bekende hooikoorts. Het wordt vaak geassocieerd met andere aandoeningen zoals astma, angst, hoesten, hoofdpijn of zelfs jeuk aan de ogen. We zien ook steeds meer mensen die getroffen zijn door zowel luchtweg- als huidallergieën. Vaak toegeschreven aan ons vervuilde milieu of aan huisstofmijt, hebben ze een impact die bijzonder onaangenaam kan zijn in het dagelijks leven. Een onmiddellijk effect Allergoforce neusspray De essentiële oliën van Boerenwormkruid , Matricaria, Edele Kamille en Zwarte Peper staan ​​al lang bekend om hun reinigende, verfrissende en verzachtende eigenschappen . In hypertone neusoplossing bieden ze een onmiddellijk gevoel van frisheid . Het Allergoforce medische apparaat ontlast en zuivert de neus. Het elimineert dus slijm , een bron van bacteriële besmetting, en voorkomt tegelijkertijd dat het slijmvlies uitdroogt. Formule De ALLERGOFORCE neussprayformule bevat verschillende essentiële oliën die het interessante eigenschappen geven: De sesquiterpenen die aanwezig zijn in de essentiële oliën van Zwarte Peper , Katrafay , Boerenwormkruid , Duitse Kamille en Groenlandse Ledon staan ​​bekend om hun anti-allergische eigenschappen . Het hoge percentage monoterpenen in de etherische olie van Balsemspar geeft het een balsamico werking die geïrriteerde en ontstoken slijmvliezen kalmeert . Monoterpenen, die voorkomen in de essentiële oliën van Balsemspar en Groenlandse mossel, zorgen ervoor dat hun decongestivum-werking de neusholtes vrijmaakt. Chamazuleen, aanwezig in de essentiële olie van boerenwormkruid en Duitse kamille, helpt bij het remmen van histamine , een neurotransmitter die op grote schaal betrokken is bij allergische en ontstekingsverschijnselen. Bisabololoxide, dat 50% van de essentiële olie van Duitse kamille uitmaakt, wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn ontstekingsremmende, schimmelwerende, verzachtende en koortswerende eigenschappen . Bisabololoxide, dat ook aanwezig is in de essentiële olie van Tansy, helpt jeukwerende eigenschappen te bestrijden tegen de sensaties van “kietels” en jeuk aan de neus. Gebruik Allergoforce neusspray kan tot 5 keer per dag gebruikt worden bij loopneus, kietelende en/of tranende ogen. Vanaf 12 jaar zijn er bij elk gebruik 1 tot 4 verstuivingen per neusgat. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar zijn 1 tot 2 verstuivingen per neusgat voldoende, 1 tot 5 keer per dag. Voor kinderen van 3 tot 6 jaar wordt slechts 1 verstuiving per neusgat aanbevolen. Dankzij deze formulering kon Pranarôm de aanwezigheid van hormonale, irriterende en toxische moleculen beperken. Dit maakt Allergoforce de eerste anti-allergische neusspray die geschikt is voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, maar ook voor kinderen vanaf 3 jaar (behalve kinderen met een voorgeschiedenis van koortsstuipen). Preventie Allergoforce anti-mijtspray Natuurlijk kunnen we de cyclus van de seizoenen niet beïnvloeden of voorkomen dat stuifmeel beweegt. Aan de andere kant is huisstofmijtallergie wereldwijd de belangrijkste oorzaak van bronchiale astma . Parasieten in beddengoed, tapijten, knuffels of gordijnen veroorzaken verschillende problemen. Allergische rhinitis, ademhalingsmoeilijkheden, loopneus, hoesten, zelfs irritatie van de keel en ogen. Bepaalde essentiële oliën in de Allergoforce anti-mijtspray vertonen echter al na 8 uur effectiviteit . De vele werkingen van Allergoforce zijn te danken aan de combinatie van verschillende essentiële oliën. Kaneel , Pepermunt ,Zoete sinaasappel , Lemongras , Niaouli en Madagascar citroengras. Gebruik Oppervlakken die gevoelig zijn voor vervuiling (matras, dekbed, kussens, knuffels, tapijten, gordijnen) vanaf 30 cm afstand gedurende enkele seconden inspuiten. Vervolgens 1 uur na het aanbrengen van de spray ventileren en 8 uur later de aangetaste oppervlakken stofzuigen. Herhaal de spray indien nodig één keer per week of één keer per maand voor onderhoud. De Allergoforce anti-mijtspray kan oppervlakken van 15m² behandelen met een werkingsduur van 1 tot 2 maanden. Ten slotte kan de spuitfles zonder drijfgas ondersteboven worden gebruikt en maakt een optimale toepassing mogelijk. En dit zelfs op de minst toegankelijke oppervlakken. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven vermijden manipulatie. Onafhankelijke laboratoriumtests hebben een totale vermindering van de parasietpopulatie aangetoond. En dit dankzij de dubbele curatieve en preventieve werking, duidelijk bewezen op Dermatophagoides pteronyssinus. Dit zijn ook de belangrijkste soorten die verantwoordelijk zijn voor ademhalingsallergieën. CURATIEF : geen enkele mijt overleefde binnen 8 uur na het spuiten en er werd geen herstel waargenomen! PREVENTIEF : totale sterfte van mijten in minder dan 24 uur. En dit na contact met steunen die 10 dagen eerder zijn behandeld! Formule Essentiële olie van kaneel, gewonnen uit het blad, zeer rijk aan eugenol, heeft een aanzienlijke antiparasitaire, antiseptische en anti-infectieuze werking . Kaneelaldehyde en de andere moleculen van de essentiële olie van Chinese kaneelschors geven het antiseptische, antibacteriële en anti-infectieuze eigenschappen . Bovendien weten we dat kaneelaldehyde en eugenol de productie van een essentieel enzym in bacteriën remmen en/of schade aan de celwand van de bacterie veroorzaken. Essentiële olie van pepermunt, voornamelijk samengesteld uit menthol en menthon, is uiterst effectief tegen microbiële ziektekiemen en mijten . Geraniale, nerale en andere moleculen die aanwezig zijn in de essentiële olie van Citroengras geven het een zeer interessante antibacteriële werking . Het heeft ook een antiparasitaire, antiseptische en anti-infectieuze werking . Zoete sinaasappelessence bestaat uit limoneen. Erkend om zijn reinigende werking , maar ook en vooral om zijn zeer aangename citrusgeur. Wat de monoterpenen in de essentiële olie van Niaouli betreft, ze geven het een antiseptische, antiparasitaire en anti-infectieuze werking . Limoneen en p-menthadienolen aanwezig in de essentiële olie van Madagascar Citroengras (Ahibero), zijn met name verantwoordelijk voor de anti-infectieuze en antimicrobiële werking ervan. Referenties - Revue Française d’Allergologie, jaargang 48, nr. 5, pagina's 382-389 (september 2008) - “Samenstelling en antimicrobiële activiteit van Cymbopogon giganteus (Hochst.) Chiov. Essentiële bloemen-, blad- en stengeloliën uit Kameroen » J. Essent. Oil Res., 19, 485-489 (juli/augustus 2007).