Bien-être naturel

Aromatherapie voor vrouwen

Les bienfaits de l'aromathérapie pour le bien-être féminin

Aromatherapie voor vrouwen

In dit artikel lees je meer over essentiële en plantaardige oliën voor vrouwenproblemen en schoonheid.

Of je nu een supermoeder bent, een zakenvrouw of een gelukkige gepensioneerde, het is moeilijk om te ontsnappen aan deze typisch vrouwelijke problemen. Voor dit en nog veel meer zijn essentiële en plantaardige oliën geduchte natuurlijke bondgenoten.

De beste vriend van een vrouw: teunisbloemolie

Plantaardige olie ten dienste van de vrouw! Dankzij de onverzadigde vetzuren is het ideaal voor het behoud van de gezondheid en schoonheid van de huid (flexibiliteit en elasticiteit). Het helpt bij het reguleren van de productie van hormonen zoals oestrogeen of progesteron. Deze plantaardige olie staat in feite bekend om zijn oestrogeenachtige werking, in die zin dat het dezelfde effecten biedt als natuurlijke oestrogenen zonder de bijwerkingen te hebben. De symptomen van een moeilijke of onregelmatige menstruatie worden daardoor in de meeste gevallen sterk verminderd.

Bovendien getuigen veel vrouwen in de pre-menopauze van de doeltreffendheid ervan bij opvliegers dankzij de ontstekingsremmende werking van vetzuren (GLA) die verband houden met het oestrogeenachtige effect. Ten slotte is het tijdens een hormonale onbalans mogelijk om de cyclus te regulariseren dankzij een behandeling met teunisbloem ongeacht de leeftijd en ook in de vorm van capsules .

Alternatief

Aromafemina Welzijnscapsules

Als u liever een andere galenicum oraal inneemt. We hebben Aromafemina Vrouwelijke welzijn capsules gemaakt van 100% plantaardige teunisbloemolie.

Samengevat is deze oplossing:
 • Reguleert het vrouwelijke evenwicht;
 • Voedt de huid en het haar van binnenuit: soepelheid, elasticiteit;
 • Bevordert het dagelijks welzijn .

Gebruiksaanwijzing : 1 tot 2 capsules per dag tijdens de maaltijd. Kuur van 1 maand, 3 keer per jaar.

Zei je ‘menstruatiepijn’?

Gember Essentiële Olie: pijn en een opgeblazen gevoel

Deze bekende wortel uit de Aziatische keuken staat al lang bekend om zijn ontstekingsremmende en decongestivum eigenschappen. In de hormonale cyclus is het wat u verlicht bij constipatie, pijnlijke menstruatie, een gezwollen en gevoelige maag, maar ook bij misselijkheid.

Essentiële olie van gember bestaat ook in de vorm van parels om oraal in te nemen.

Synergietip voor menstruatiepijn

 • Essentiële olievan scharlei : 2 druppels;
 • Gember etherische olie: 2 druppels;
 • Bij lokale toepassing om de onderbuik te masseren (niet noodzakelijkerwijs verdunnen), 3 tot 4x/dag, afhankelijk van de intensiteit van de menstruatiepijn.

Alternatief

 • Oléocaps+ 5 Menstruatiecyclus
 • Comfort (pre)menstruele capsules

Als aanvulling op of alternatief voor de cutane synergie zijn er Oléocaps+ 5 menstruatiecycluscapsules die oraal kunnen worden ingenomen.

De samenstelling van de capsules is zeer compleet en er zijn essentiële oliën gebruikt zoals: Venkel , Echte Lavendel en Pepermunt hebben geweldige ontstekingsremmende, krampstillende en kalmerende eigenschappen voor het zenuwstelsel.

Gebruiksaanwijzing : 1 tot 3 capsules per dag bij de maaltijd en tijdens de delicate periode.

Zei u “urineweginfectie”?

Hartige etherische olie uit de bergen

Het anti-infectieuze

Cystitis steekt, brandt en is echt onaangenaam!

Wij hebben de juiste oplossing voor dit probleem: Winterbonenkruid etherische olie.

Deze olie bevat carvacrol, dat belangrijke antimicrobiële eigenschappen heeft.

De gewone etherische olie van Oregano bevat het ook en kan Mountain Savory vervangen als je het hebt. Essentiële olie van Oregano bestrijdt namelijk virale en bacteriële infecties en helpt het lichaam te stimuleren , vooral in het geval van blaasontstekingsproblemen.

Synergietip voor cystitis

 • Mountain Savory etherische olie: 2 druppels
 • Plantaardige olie naar keuze ( abrikozenpit , zonnebloem, enz.): 8 druppels
 • Masseer op de onderbuik. 3 tot 6 keer per dag bij het begin van blaasontsteking om de symptomen te verlichten.

Het sterke punt van Savory ten opzichte van oregano is de extra pijnstillende kant. Bovendien is het minder dermocaustisch dan oregano voor toepassing op de huid.

Combineer de etherische olie van Mountain Savory met een krampstillend essentiële olie zoals Petit grain bigarade .

 • 2 druppels van de ene en 2 druppels van de andere gecombineerd met een plantaardige olie als je een gevoelige huid hebt. 3 tot 6x/dag, afhankelijk van de intensiteit van de pijn.

Alternatief

Aromafemina urinewegcomfortcapsules

Naast of als alternatief voor de synergie via de huid zijn Aromafemina urinewegcapsules speciaal ontworpen op basis van essentiële olie van oregano en Chinese kaneel .

Dit winnende anti-infectieuze duo kalmeert pijn en doodt ziektekiemen.

Gebruikstips:

 • 1 tot 3 capsules per dag bij de maaltijd gedurende maximaal 7 dagen.

Zei je “stemmingswisselingen”?

Echte etherische olie van lavendel

De moederlijke geur

Ideaal voor het kalmeren van het zenuwstelsel en anti-stress, echte essentiële olie van lavendel en de Provençaalse geur werken op het serotonineniveau en helpen het zenuwstelsel en dus de stemming in evenwicht te brengen . Bij gebruik op de huid of diffuus zorgt het voor welzijn en rust . Als de geur je niet bevalt, kunnen andere essentiële oliën je meer voldoening geven, zoals: Edellijke Kamille etherische olie of Clary Sage.

Synergietip ‘Goed humeur’

Breng 1 tot 2 druppels aan op de polsen of 3 tot 4 druppels op de zonnevlecht en herhaal indien nodig 3 tot 4x/dag, afhankelijk van de behoefte.

Schoonheid en welzijn: onze plantaardige oliën over de hele wereld

Plantaardige oliën en olieachtige maceraten bieden dankzij hun talrijke deugden het beste van de natuur voor uw schoonheidsverzorging. Natuurlijk en 100% BIOLOGISCH, ze voeden, beschermen en hydrateren de huid, maar ook het haar, de wimpers en voor sommigen zelfs de nagels (plantaardige Castorolie).

Wat is het verschil tussen “olieachtig maceraat” en “plantaardige olie”?

Hoewel beide zijn opgenomen in de groep ‘plantaardige oliën’, is hier het verschil in een notendop.

 • Plantaardige olie : lipide-extract verkregen door eerste koude mechanische persing van de zaden of vruchten van een oliezaadplant.
 • Olieachtig maceraat : lipide-extract verkregen door maceratie van een deel van een plant (bloemen, zaden) in een plantaardige olie. (voorbeelden: wortel , arnica , sint-janskruid , enz.)

Misschien heb je jezelf al de vraag gesteld: welke plantaardige olie moet ik gebruiken voor mijn huid?
Afhankelijk van je leeftijd en je huidtype passen bepaalde plantaardige oliën beter bij je. Bijvoorbeeld plantaardige olie muskusroos wordt aanbevolen voor de eerste rimpels en de jongere huid. Plantaardige Arganolie is een formidabel antiverouderingsmiddel voor de meest rijpe huid. Het wordt aanbevolen wanneer de huid een kleine anti-verouderingsboost nodig heeft.

Plantaardige olie van rozenbottel

De BIOLOGISCHE Plantaardige Rozenbottelolie, rijk aan Omega 3, komt oorspronkelijk uit Chili en staat bekend om zijn uitzonderlijke anti-verouderingswerking , vooral op vroege rimpels. Het bevordert de regeneratie van de huid en “lift de huid”.

De “muskusachtige” roos moet niet worden verward met de rozen die etherische olie geven. Hier is het inderdaad het zaad van deze rozenstruik dichtbij de meidoorn dat de kostbare plantaardige olie actief maakt op de tekenen van tijd en genezing .

  Plantaardige arganolie

  Plantaardige Arganolie, een schat uit Marokko, is een geel “anti-aging serum” met een zeer karakteristieke geur. Het regenereert en verstevigt de huid en is ook een essentiële basis voor haarverzorging: glans, glans en soepelheid van het haar.

  Behoud van plantaardige olie na opening:

  • +/- 6 maanden: Plantaardige castorolie
  • +/- 3 maanden voor “kwetsbare” plantaardige oliën: Rozenbottel, Teunisbloem, Bernagie , Argan, Avocado .

  Klein extraatje : bewaar ze in de koelkast voor een betere conservering.

   

  Gebruik van essentiële oliën tijdens de zwangerschap en na de bevalling


  Aromatherapie heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, ook tijdens de zwangerschap en de periode na de bevalling.

  Het proefschrift van Adrianna Czaban voor het staatsdiploma verloskunde, verdedigd in 2018 aan de Katholieke Universiteit van Lille, bevat een literatuuroverzicht over aromatherapie tijdens de zwangerschap en de periode na de bevalling. Hier zijn de belangrijkste bevindingen van haar review:

  • Voorzorgsmaatregelen voor gebruik en contra-indicaties tijdens de zwangerschap: etherische oliën bestaan uit vetoplosbare moleculen die de placentabarrière kunnen passeren. Het gebruik ervan vereist specifieke kennis, vooral tijdens de zwangerschap. Tijdens de eerste drie maanden zijn ze over het algemeen gecontra-indiceerd.
  • Gebruik tijdens de zwangerschap: verschillende studies hebben de doeltreffendheid aangetoond van essentiële oliën bij de behandeling van verschillende zwangerschapsgerelateerde klachten, zoals misselijkheid, pruritus, stress, angst en hoge bloeddruk. Essentiële olie van citroen is bijvoorbeeld effectief tegen misselijkheid en overgeven, terwijl essentiële olie van pepermunt wordt gebruikt om pruritus te behandelen.
  • Gebruik tijdens de bevalling: bepaalde essentiële oliën, zoals scharlei, worden tijdens het derde trimester van de zwangerschap gebruikt vanwege hun emmenagogische effecten. Van inhalatie van salvia sclarea is zelfs aangetoond dat het de oxytocinespiegel verhoogt, hoewel dit geen effect heeft op de samentrekkingen van de baarmoeder.
  • Post-partum gebruik: het inhaleren van etherische oliën van lavendel wordt in verband gebracht met een vermindering van angst, zonder de bijwerkingen die geassocieerd worden met benzodiazepinen.

  We hopen dat dit artikel je zal helpen aromatherapie voor vrouwen te begrijpen.

  DOORGAAN MET LEZEN

  Natuurlijke oplossingen voor de redding van huidproblemen

  Ontdek in dit artikel onze oplossingen op basis van essentiële en plantaardige oliën om de huidproblemen van het hele gezin aan te pakken: irritaties, snijwonden, acne, lipvlekken, huidgroei, vergeelde nagels, enz. Wilt u meer weten over onze 100% natuurlijke en biologische oplossingen die tegemoetkomen aan de belangrijkste behoeften van algemene dermatologen? Geïrriteerde/beschadigde huid: Reparatiebalsem - CICAROM CICAROM reparatiebalsem blijkt het echte Zwitserse zakmes te zijn om alle huidirritaties te behandelen en de genezing te bevorderen . Met zijn veganistische en biologische formule werkt deze gezichts- en lichaamsbalsem tegen alle dagelijkse agressies: schaafwonden, snijwonden, oppervlakkige wonden, gesprongen handen, beschadigde handen, scheuren, littekens, zonnebrand, brandwonden, irritaties na het scheren en zelfs post-cosmetische procedures of tatoeage genezing. Herstellend, antiseptisch, decongestivum, pijnstillend en genezend, het verlicht de verzwakte en gevoelige huid intens. Een perfecte combinatie van essentiële oliën ( Cistus , Immortelle , Echte Lavendel , Tea Tree en Cineole Rozemarijn ) en plantaardige oliën ( Avocado , Karite en Rozenbottel ), CICAROM bio Herstellende Balsem is de essentiële natuurlijke bondgenoot voor beschadigd en geïrriteerd. De kleine extra's: De samenstelling: 99,6% ingrediënten van natuurlijke oorsprong Te gebruiken voor het hele gezin vanaf 3 jaar Dankzij het praktische en draagbare formaat van 40 ml kun je hem overal mee naartoe nemen. GEBRUIKSADVIES: Breng een klein beetje balsem aan op een schone, droge huid. Verdeeld over het te behandelen gebied. Van 3 tot 6 jaar: 1 toepassing per dag. Van 6 tot 12 jaar: 2 toepassingen per dag. Vanaf 12 jaar: maximaal 6 toepassingen per dag. Puistjes op de lippen: Labiale gel - LABIAROM 3 in 1: Voorkomt, kalmeert intens en herstelt Voorkomt het verschijnen (vanaf de eerste tintelingen) Verzacht de pijn Bevordert genezing Wist u dat 1 op de 3 Fransen regelmatig last heeft van koortsblaasjes en dat 65% van de bevolking drager is van het HSV1-virus (herpes labialis), een virus dat levenslang in het lichaam blijft? Om dit aan te pakken, bestaan ​​er natuurlijke oplossingen zoals etherische oliën om u te helpen dit probleem te overwinnen, wat een terugkerend en zeer vervelend probleem kan blijken te zijn. Individueel raden we essentiële olie van Niaouli aan, die een uitstekende beschermer van de huid is en geweldige antivirale eigenschappen heeft. Zeer zacht, aanbevolen vanaf zeer jonge leeftijd en kan puur op het puistje worden aangebracht of in combinatie met een plantaardige olie. Als u op zoek bent naar een kant-en-klare oplossing, dan is onze transparante labiale gel met een koel verdovend effect samengesteld uit essentiële oliën van Ravintsara , uitgestraalde eucalyptus , niaouli , citroenboom , jaarlijks boerenwormkruid en pepermunt en herstellende plantaardige oliën zoals rozenbottel , teunisbloem , Argan en Calofyl . Ter informatie: Essentiële olie van pepermunt zorgt voor een verfrissend gevoel en jeukwerende, verdovende en pijnstillende eigenschappen. GEBRUIKSADVIES: Van 3 tot 6 jaar: 1 toepassing per dag. Van 6 tot 12 jaar: 2 toepassingen per dag. Vanaf 12 jaar: maximaal 8 toepassingen per dag tot volledige verdwijning. Gerelateerde tips: Niaouli etherische olie: 2 druppels pure essentiële olie, 6x/dag tot genezing. Ravintsara-parels: Bij het begin van een opflakkering of 1 parel 2x/dag om eventuele ongemakken te voorkomen. Wratten: Hand- en voetoplossing - VERRUCAROM Vaak zijn er meerdere wratten, bij voorkeur op de handen en onder de voetzolen. Zelfs als je een paar voorzorgsmaatregelen neemt, zoals het dragen van plastic slippers rond het zwembad, ontkom je zelden aan deze lelijke gezwellen. Opnieuw zijn etherische oliën effectieve natuurlijke remedies voor het ‘doden van het virus’ en in dit geval voornamelijk etherische olie van Chinese kaneel . Als u op zoek bent naar een kant-en-klare oplossing om in alle rust te genieten van de geneugten van het zwembad, of gewoon om mooie voeten te hebben vóór het zomerseizoen, ontdek dan de Voeten en Handen Oplossing . Een natuurlijke oplossing op basis van 100% biologische essentiële oliën, ontworpen om wratten te behandelen . Pranarôm heeft gekozen voor essentiële oliën met krachtige antivirale eigenschappen met een bijtende en siccatieve werking (die het drogen versnelt) en keratolytisch (die de oppervlakkige lagen van de huid elimineert):Chinese kaneel ,Lemon litsea , Tea tree , Niaouli , Menthol eucalyptus + Castor Olie vanwege zijn verzachtende eigenschappen. In dit preparaat vinden we etherische olie van Chinese kaneel met wrattendodende eigenschappen. GEBRUIKSADVIES: Vanaf 4 jaar: 1 keer 's ochtends en 's avonds aanbrengen, waarbij u ervoor zorgt dat u niet op de gezonde huid terechtkomt, gedurende 2 tot 3 weken. Gerelateerde tips: Essentiële olie van Chinese kaneel: Plaats een druppel etherische olie op de punt van een wattenstaafje en wrijf zachtjes over de wrat, zorg ervoor dat deze zich niet uitbreidt naar een gezonde huid! Je kunt dan beschermen met een verband. Herhaal dit maximaal twee keer per dag, gedurende 2 tot 3 weken, totdat de wrat verdwijnt. Essentiële olie van kaneel is zeer krachtig en dermocaustisch. Het moet daarom met grote voorzichtigheid worden gebruikt en bij voorkeur voor volwassenen. Beschadigde nagels: FONGIAROM ORGANISCHE oplossing voor beschadigde nagels Mycosen zijn huidaandoeningen veroorzaakt door micro-organismen (schimmel, gist en schimmel). Ze zijn zeer besmettelijk en resulteren vooral in een nagel die geel wordt, vervormt en afbladdert. Om schimmelinfecties van de voeten (tussen de tenen) te behandelen, raden wij Tea-Tree Essentiële Olie aan, de schimmelwerende essentiële olie bij uitstek . Het zal de schimmels vernietigen die mycosen veroorzaken. In het geval van nagelschimmel zullen we in plaats daarvan kiezen voor essentiële olie van Palmarosa of Lemongrass en zal de behandeling over het algemeen langer duren. In de essentiële olie van Palmarosa vinden we de overgrote meerderheid van geraniol (66 tot 84%), wat een vernietiging veroorzaakt van gistsporen en het mycelium (vegetatief deel van paddenstoelen) van verschillende schimmels die verantwoordelijk zijn voor huidaandoeningen. Als u op zoek bent naar een kant-en-klare oplossing voor de lokale behandeling van nagelschimmel, voetschimmel, dan is de Fongiarom BIO Damaged Nail Solution ideaal. Ontworpen op basis van essentiële oliën van Palmarosa , lemongrass , Niaouli , Lavandin Super , Madagascar Citroengras, Kruidnagel en plantaardige oliën van Sint-Janskruid en Abrikozenpit , wordt de nagel gereinigd: hij regenereert op natuurlijke wijze en krijgt na een paar weken een gezond uiterlijk terug. Deze oplossing is praktisch in gebruik dankzij het kleine borsteltje en helpt de nagel te vergelen en de jeuk te verlichten. GEBRUIKSADVIES: Vanaf 6 jaar: 1. Vijl het oppervlak van de nagel om de penetratie van het product te bevorderen. 2. 's Morgens en 's avonds aanbrengen gedurende 4 tot 6 weken. Gerelateerde tip: Tea-tree etherische olie: Een paar druppels pure etherische olie tussen de tenen gedurende 5 dagen. Acne: STOP KNOP Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van de olieklieren in de huid. Het is het meest voorkomende huidprobleem, ongeacht de leeftijdsgroep. Het treft ongeveer 85% van de adolescenten. In 30% van de gevallen blijft acne bestaan ​​tot in de volwassenheid. Hoewel er geen wondermiddel voor acne bestaat, zijn er wel natuurlijke oplossingen om ermee om te gaan. De essentiële olie bij uitstek voor acne/puistjes is Tea Tree etherische olie . Tea Tree etherische olie is inderdaad een essentiële olie met een breed werkingsspectrum: antibacterieel, antiviraal en formidabel antiparasitair. Het reinigt de huid en voorkomt de vermenigvuldiging van bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de pusvlekken die kenmerkend zijn voor acne. Bovendien is deze olie een gerenommeerd antischimmelmiddel; het vernietigt ook de schimmels die mycosen veroorzaken. Ons Pranarôm-laboratorium heeft in het AROMADERM-assortiment ook een volledig natuurlijke oplossing ontwikkeld om acneproblemen aan te pakken: STOP BOUTON om rechtstreeks op puistjes en mee-eters aan te brengen. Dankzij de gerichte formule met 100% biologische essentiële oliën en plantaardige oliën ( Tee Tree , Rozemarijn CT cineole , Petit grain bigarade , Roha, Tijm met hartige bladeren , lemongrass , Rozemarijn officinal, Kruidnagel ), zuivert het plaatselijke onvolkomenheden van de vette huid, kalmeert het rode en gevoelige plekken en behoudt een goede huidflora; Door het natuurlijke herstellende vermogen van de huid te ondersteunen, helpt deze noodbehandeling de zuivere huid te herstellen. GEBRUIKSADVIES: Breng vanaf 6 jaar de stick minimaal twee keer per dag plaatselijk aan op puistjes en mee-eters, waarbij u de oogcontour vermijdt. Gerelateerde tips: Essentiële olie van Tea Tree: Breng vanaf 6 jaar pure etherische olie rechtstreeks op elk puistje aan, twee keer per dag of in synergie met plantaardige jojoba- of nigellaolie. Meer weten over acne en essentiële oliën? Lezen : Acne: kom er vanaf met aromatherapie

  Bestrijd Molluscum Contagiosum op natuurlijke wijze

  Molluscum contagiosum is een zeer vaak voorkomende en vaak overvloedige virale huidlaesie bij kinderen. Deze laesie wordt veroorzaakt door een virus uit de pokkenvirusfamilie en treft over het algemeen kinderen met onvoldoende immuunafweer. Wist u dat etherische oliën echte bondgenoten kunnen zijn bij de bestrijding ervan, met name de etherische olie van Tea Tree? Wil meer weten ? Besmetting Molluscum Contagiosum wordt overgedragen door direct contact met de huid. De belangrijkste vormen van besmetting zijn contact: met andere besmette kinderen; met besmette voorwerpen en het gebruik van binnenzwembaden; contact met geïnfecteerde handdoeken of kleding. Af en toe kunnen ook volwassenen besmet raken, hetzij door besmetting via contact met een getroffen kind, hetzij door seksuele besmetting. De infectie wordt ook vaak waargenomen bij mensen met een verzwakt immuunsysteem en bij patiënten die besmet zijn met HIV. De verspreiding van laesies wordt bevorderd door zelfinenting (bijvoorbeeld door krabben). Bovendien is een warme en vochtige omgeving bevorderlijk voor hun ontwikkeling. Ten slotte hebben mensen die lijden aan atopische dermatitis een grotere kans om hier last van te krijgen. Behandeling Er zijn veel behandelingen voorgesteld, wat het gebrek aan een werkelijk effectieve behandeling weerspiegelt. Meestal oefenen we het verwijderen van huidgroei uit met een curette, wat pijnlijk of traumatisch kan zijn voor kinderen, of de behandeling ervan door de weekdieren te bevriezen met vloeibare stikstof. Tea tree als natuurlijk middel? Een eerste klinische studie uit 2004 had bij 9 op 16 behandelde kinderen al een vermindering van het aantal laesies aangetoond. De behandeling was als volgt: eenmaal per dag gedurende 30 dagen gecombineerd met 10% essentiële olie van Australische citroenmirte (Backhousia citriodora) in 90% olijfolie. Omdat essentiële olie Citroenmirte vanaf een concentratie van 1% huidirritatie kan veroorzaken, is er een alternatief gevonden. Hetzelfde team ontwikkelde daarom een ​​nieuwe klinische proef met Tea Tree Essential Oil (antiseptisch). De behandeling bestond uit het combineren van etherische olie van Tea Tree bij lokaal gebruik met jodium (dermaal betadine). Vervolgens werd het getest op ongeveer vijftig kinderen van 5 tot 6 jaar die leden aan Molluscum contagiosum. Experimenteren De kinderen werden verdeeld in drie testgroepen: 1e groep (n = 19), Behandeling met Tea tree etherische olie + jodium (TTI), een preparaat bestaande uit 95% tea tree etherische olie en organisch jodium in 35 microliter van de eindoplossing zonder oplosmiddelen, additieven of conserveermiddelen. 2e groep (n= 18), Behandeling met alleen etherische olie van Tea tree (TTS) 3e groep (n= 16), behandeling met alleen jodium (IS) Voor alle groepen wordt tweemaal daags een druppel van 4 µl (microliter) van het preparaat op elke molluscum-laesie aangebracht gedurende 30 dagen of totdat de laesies verdwijnen. De behandeling wordt als succesvol beschouwd als de laesies na 30 dagen volledig verdwenen zijn of als ze met meer dan 90% verminderd zijn. Elke 10 dagen werden de kinderen in elke groep gevolgd door artsen om de voortgang van de klinische proef te beoordelen en eventuele bijwerkingen te beoordelen. Zeer bemoedigende resultaten In de eerste groep was het probleem volledig opgelost; bij 5/19 kinderen was er sprake van een vermindering van het aantal laesies van meer dan 90%, bij 2/19 kinderen een vermindering van het aantal laesies die niet aan het 90%-criterium voldeden en bij 1 kind n. heeft de proef niet voortgezet. In totaal reageerde 84% gunstig op de behandeling. In de tweede groep zien we dat de behandeling met alleen de essentiële olie van Tea Tree niet zonder effectiviteit blijft, ook al is deze niet totaal in de zin van het onderzoek. In de derde groep voldeed slechts 1 op de 16 kinderen aan het reductiecriterium van 90%. Conclusie van de studie Behandeling met de oplossing van Tea-Tree etherische olie + Jodium vertoont een goede werkingssnelheid en afwezigheid van algemene ontstekingen. De auteurs suggereren dat het mengsel niet werkte als een algemene immuunbooster, maar met directe werking om de virusverspreiding te remmen. De resultaten van dit onderzoek suggereren dat de combinatie van etherische olie van tea tree en jodium effectief en veilig is bij de plaatselijke behandelingen van molluscum contagiosum bij kinderen. Welke familie-aromatherapiebehandeling? Het is allereerst belangrijk om te onthouden dat molluscum contagiosum zeker besmettelijk en invaliderend is voor het kind, maar dat het een goedaardige aandoening is die in de meeste gevallen vanzelf verdwijnt. Het raadplegen van een dermatoloog is echter een absolute must. Alleen de arts kan de aandoening diagnosticeren en een behandeling aanbieden. In de aromatherapie zijn we geïnteresseerd in het aanbrengen van 1 tot 2 druppels van een mengsel van pure essentiële oliën, 2 tot 3 keer per dag, punt voor punt op elke groei. Als referentie kunnen we bijvoorbeeld de synergie nemen die Dominique Baudoux voorstelt 5 ml CTE Melaleuca Quinqenervia CT cineole ( Niaouli etherische olie ) 3 ml CT Melaleuca Alternifolia ( Etherische olie van Tea Tree ); 1 ml HECT Eucalyptus polybractea CT cryptone ( etherische olie van Eucalyptus cryptone ); 1 ml CT Foeniculum vulgare of Illicium verum ( etherische olie van Venkel of etherische olie van Steranijs ). Als het kind ouder is dan 6 jaar, is het ook interessant om een ​​Oléocaps - 4 Immune System- capsule of een Aromaforce Natural Defense Oléocaps-capsule te nemen om de immuniteit te versterken. Ravintsara-parels zullen ook effectief zijn. Referenties: 1. Markum E. en Baillie J.: “Combinatie van essentiële olie van Melaleuca alternifolia en jodium bij de behandeling van molluscum contagiosum bij kinderen” en gepubliceerd in de Journal of Drugs in Dermatology (2012 Mar;11(3):349-54 .), trekt onze aandacht. 2. Praktisch notitieboekje voor aromatherapie – vol. 2 Dermatologie, door D. Baudoux.