Antigenotoxische effecten van drie essentiële oliën in diploïde gist (saccaromyces cerevisias) na behandelingen met UVC-straling

Antigenotoxic effects of three essential oils in diploid yeast (saccaromyces cerevisias) after treatments with UVC radiation

Essentiële oliën (EO's) gewonnen uit geneeskrachtige planten zoals Origanum compactum, Artemisia herba alba en Cinnamomum camphora staan ​​bekend om hun gunstige effecten op de mens. De huidige studie werd uitgevoerd om hun mogelijke antigenotoxische effecten in een eukaryotisch celsysteem, de gist Saccharomyces cerevisiae, te onderzoeken. De EO's alleen vertoonden enige cytotoxiciteit en kleine cytoplasmatische mutaties, dat wil zeggen mitochondriale schade, maar ze waren niet in staat nucleaire genetische gebeurtenissen te veroorzaken. In combinatie met blootstelling aan nucleaire mutagenen zoals 254 nm UVC-straling, 8-methoxypsoraleen (8-MOP) plus UVA-straling en methylmethaansulfonaat (MMS), veroorzaakten behandelingen met deze EO's een opvallende toename in de hoeveelheid cytoplasmatische kleine mutaties, maar veroorzaakten een significante vermindering van revertanten en mitotische genconverters geïnduceerd onder overlevenden van de diploïde testerstam D7.

Download de volledige studie

DOORGAAN MET LEZEN

Functionele en ultrastructurele veranderingen in pseudomonas aeruginosa- en staphylococcus aureus-cellen geïnduceerd door etherische olie van cinnamomum verum

Microbieel bederf is de meest voorkomende oorzaak van voedselbederf. Een van de grootste zorgen van de voedingsindustrie is dus de beheersing van bederf en pathogene organismen. Daarom wordt tijdens de productie een breed scala aan chemicaliën die de microbiële groei remmen aan voedsel toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen en de voedselveiligheid en kwaliteit te garanderen. Hoewel de effectiviteit van traditionele condooms wordt erkend, zijn er echter vraagtekens gezet bij de veiligheid ervan (Türkoglu 2007). Download de volledige studie

Antibacteriële en antioxiderende activiteiten van essentiële olie van origanum compactum

In de huidige studie werd de etherische olie van Origanum compactum geanalyseerd en werd de chemische samenstelling ervan geïdentificeerd door middel van gaschromatografie gekoppeld aan massaspectrometrie (GC-MS). Van de tweeëndertig geteste bestanddelen bleken carvacrol (30,53%), thymol (27,50%) en zijn voorloper g-terpineen (18,20%) de belangrijkste componenten te zijn. De olie werd onderzocht op zijn in vitro antibacteriële activiteit tegen een panel van standaard referentiestammen met behulp van putdiffusie- en bouillonverdunningsmethoden. In vast medium bleek de olie opmerkelijk actief te zijn tegen alle geteste stammen, behalve Pseudomonas, die resistentie vertoonde. Download de volledige studie