Alles wat u moet weten over uitgestraalde eucalyptus

Tout savoir sur l’Eucalyptus radié

Als er een aromatische plant is die al generaties lang in onze huizen aanwezig is, dan is het eucalyptus. De cineolgeur staat in het collectieve geheugen gegrift en doet denken aan de kou van de winter en het bijbehorende aandeel verkoudheid, verkoudheid, griep en verkoudheid.

Maar kent u de effectiviteit ervan in de vorm van etherische olie? Bij inademing uitgestraalde eucalyptus helpt uw ​​immuunsysteem te versterken en uw sinussen te reinigen. Laten we samen de voordelen en de indicaties voor gebruik ontdekken.

Wat is stralende eucalyptus?

Soms een heester of struik, soms een grote boom van 30 meter, de stralende eucalyptus regeert in Australië, de grootste producent van deze gerenommeerde etherische olie. Het vertoont een spreidende en hangende kroon terwijl de takken roodachtig zijn.

De jonge bladeren zijn tegenovergesteld, rond van vorm en lichter van kleur, terwijl de volwassen bladeren donkerder van kleur zijn. Uit de Myrtaceae-familie past stralende eucalyptus zich aan alle grondsoorten aan.

Of de eucalyptus straalvormig, bolvormig, meerbladig, staigeriana, Smith's is, het maakt niet uit! Uitgestraalde etherische olie van eucalyptus ingeademd bevat systematisch een hoog gehalte aan 1,8 cineol, een molecuul uit de terpeenoxidefamilie. Het wordt gewoonlijk genoemd “Eucalyptol” betekent dat het deze grote boom uit de botanische familie Myrtaceae symboliseert.

Therapeutische activiteit van eucalyptus

Bestraalde of officinale Eucalyptus Essentiële Olie is een aromatisch materiaal dat bekend staat om zijn anti-catarrale en meer bepaald slijmoplossende eigenschappen (= het vergemakkelijken van de afvoer van overtollig slijm), maar ook om zijn antivirale en antibacteriële eigenschappen. Bovendien heeft het antiparasitaire en schimmelwerende eigenschappen, maar in mindere mate.

Het 1,8-cineolmolecuul is een van de eersten die de apotheek bereikt en is daarom bijzonder bekend. Als we het hebben over “1.8 cineole”, denken we ook aan andere essentiële oliën zoals: Ravintsara , Mandravasarotra (saro genoemd), Niaouli , Cajeput, Groene Mirte , Rosemary CT cineole en zelfs Kardemom .

Enkele voorzorgsmaatregelen bij gebruik

Naast de enorme voordelen die deze eucalyptus uitstraalt bij inademing, moet er echter ook een zekere toxiciteit van 1,8 cineol op het zenuwweefsel worden opgemerkt. Om deze reden wordt het ten zeerste afgeraden voor zuigelingen van wie de familiegeschiedenis wijst op een risico op convulsies of epileptische aanvallen. Uit uiterste voorzichtigheid zullen we ook waakzaam zijn tijdens de zwangerschap, het geven van borstvoeding en bij senioren bij wie de kwetsbaarheid van het zenuwweefsel uit een of ander symptoom blijkt. Het wordt ook vermeden bij zwangere vrouwen.

De voordelen van eucalyptus radiata

Essentiële olie van eucalyptus uitgestraald door inademing en andere toepassingen wordt gepositioneerd als een essentieel middel voor het ontstoppen van de luchtwegen.

Sinusitis, rhinitis, nasofaryngitis, natte hoest, verkoudheid: het heeft dunner wordende en slijmoplossende eigenschappen om winterkwalen effectief te bestrijden.

Bij massage, plaatselijke toepassing of inhalatie is dit het geval kwaliteitsplant is ontstekingsremmend, slijmoplossend, ontstekingsremmend en antivermoeidheid. De verspreiding ervan in het lichaam helpt de immuniteit te versterken en de concentratie te bevorderen. Om nog maar te zwijgen van de rustgevende geur!

Therapeutische indicaties van uitgestraalde eucalyptus

KNO-catarre, griep, sinusitis:

Deze synergie met 1,8 cineol-, menthol- en ketonmoleculen is niet geschikt voor baby's, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, en ook niet voor neurologisch aangetaste patiënten (epilepsie, convulsies, Parkinson, enz.).

We kunnen meerdere bestuursvormen overwegen:

  1. Deze synergie moet worden verdund tot 1% in een plantaardige olie van Sint-Janskruid in een flesje voorzien van een druppelaar met een glazen pipet. Plaats eenvoudig een druppel in elk neusgat , 4 tot 6 keer per dag, tot verbetering.
  2. Het kan ook worden gebruikt bij de vervaardiging van zetpillen in hoeveelheden van 50 tot 75 mg voor kinderen van 3 tot 7 jaar en 100 tot 150 mg voor volwassenen.
  3. Ten slotte kunt u het ook inhaleren door 5 tot 6 druppels op kokend water uit een inhalator te doen en deze toediening minimaal 5 minuten vast te houden en 5 tot 6 keer per dag op het voorhoofd naast de pijn aan te brengen. Deze toedieningen zullen 3 tot 4 keer per dag worden herhaald, afhankelijk van de ernst van de symptomen.
  4. Indien nodig zou het nog steeds kunnen worden geïmplementeerd voor atmosferische diffusie , met als doel het opruimen van de atmosfeer door microben te vernietigen die zweven in de lucht die we inademen. Houd er rekening mee dat de concentratie essentiële oliën in de lucht nooit voldoende zal zijn om therapeutische werking te claimen.

Oorinfecties, bronchitis en longontsteking:

Deze formule vindt ook verschillende toedieningsvormen.

Een verdunning van 50% in een plantaardige olie van Abrikozenpitolie maakt het gemakkelijk om 15 tot 20 druppels op de borstkas of de bovenrug (bronchitis) aan te brengen, of 3 tot 4 druppels voor een peri-auriculaire massage (otitis) , 3 tot 6 keer per dag , tenzij je van deze synergie een verdunning van 20% maakt in 80% Sint-Janskruid HV en 3 maal daags 1 tot 2 druppels in de gehoorgang doet.

Naast lokale toepassing kan de orale route zeer goed alle therapeutische werkingen van de synergie aanvullen (ontstekingsremmend, ontstekingsremmend, pijnstillend): 3 druppels in een beetje honing, rietsuiker, yoghurt in de mond 3 4 keer per dag gedurende 5 tot 15 dagen, afhankelijk van de pathologie.

Parasitosen in de dunne darm bij kinderen (draadwormen):

Vanaf 30 maanden 3 druppels van de synergie in een beetje sheaboter op de anale zone, 2 tot 3 keer per dag gedurende 3 dagen en herhaal deze behandeling 3 weken later.

Emfyseem, COPD en longcongestie:

15 tot 20 druppels op de borstkas of bovenrug 3 tot 6 keer per dag, afhankelijk van de ernst van de pathologie, en 6 tot 8 druppels in een beetje honing, yoghurt of rietsuiker , in de mond 3 tot 4 keer per dag, gedurende 2 tot 3 weken en langer indien nodig.

Als de patiënt niet weet hoe hij de orale route moet gebruiken, is er nog steeds de rectale route door zetpillen toe te passen met een snelheid van 150 mg van deze synergie per zetpil, 3 keer per dag gedurende dezelfde duur.

Immuunsysteem in de winter

1 tot 2 druppels in vruchtensap of in een beetje honing of yoghurt , 's ochtends vóór de maaltijd doorslikken, 3 weken op 4 gedurende 3 maanden.

Deze synergie kan ook in de atmosfeer worden verspreid om de lucht te zuiveren door deze te ontdoen van zwevende microben of zelfs twee keer per dag in dezelfde periode op de onderrug worden aangebracht.

Artikel geschreven door Dominique Baudoux , oprichter van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarôm.

Alles weten over essentiële oliën?

Vind de artikelen geschreven door Dominique Baudoux, eenheid voor eenheid.

VIND HET VERKOOPPUNT BIJ U IN DE BUURT

DOORGAAN MET LEZEN

Alles wat je moet weten over de Tea Tree

Vandaag praat Dominique Baudoux, oprichtster van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarôm, met ons over Tea-tree etherische olie! Kent u de voordelen van deze kostbare olie voor uw gezondheid? De theeboom is meer een struik dan een boom en wordt zelden hoger dan 6 tot 8 meter. Het heeft een bossige uitstraling en houdt van de drassige moerassige gebieden van bepaalde regio's van Australië. Zodra de bladeren worden gekneusd, geven ze een sterke aromatische geur af, vergelijkbaar met etherische olie. Deze struik is voorstander van vochtige bodems in Australië, Kenia, Zimbabwe en China. Therapeutische activiteiten Dit is al meer dan 40.000 jaar een onbetwiste ster in de aromatherapie! De Australische aboriginals gebruikten het gebladerte zelfs om een ​​vuur te maken waaruit ze de rook inhaleerden die vluchtige aromatische moleculen uit de benzine bevatte. Deze begassing is tegenwoordig niet langer toegestaan ​​omdat het longtoxiciteit veroorzaakte, maar het principe is inderdaad gebleven door deze goede oude inademing van onze grootmoeders. Het benutten van de hitte van kokend water dat waterdamp genereert die de vluchtige actieve ingrediënten van de etherische olie met zich meedraagt ​​die op het oppervlak zijn afgezet, blijft de meest effectieve manier om elke KNO-aandoening te verlichten. Deze mannen hadden een ander therapeutisch gebruik gevonden door de bladeren mechanisch te vermalen om hun essentie tot uitdrukking te brengen en vervolgens klei en water toe te voegen om een ​​pasta te maken die ze op alle geïnfecteerde dermatosen aanbrachten. Tegenwoordig maakt de dermatologie nog steeds veel gebruik van deze essentiële olie met talloze eigenschappen. Toen de kapitein van een Engels schip Australië voor de eerste keer ontdekte, kwam James Cook in contact met de Aboriginals, wier gewoonten hij onderzocht. Hij merkt op dat deze mannen, heel dicht bij de natuur, de bladeren van een bepaalde boom plukken om ze in water te laten trekken voordat ze deze drank drinken. Als we Engels zijn, heet het thee… vandaar de naam van de theeboom die aan deze boom van het botanische geslacht Melaleuca wordt gegeven. Tegenwoordig hebben klimaatverandering en verstedelijking de ruimte voor de ontwikkeling van de Tea Tree, die vaak uit Kenia (zeer goede kwaliteit) of China (zeer unieke kwaliteit) komt, sterk verkleind. De wereld van de wetenschappelijke aromatherapie is er dol op, omdat de meeste terpeenmoleculen het uitstekende antimicrobiële eigenschappen geven met een breed werkingsspectrum tegen virussen en bacteriën, maar ook tegen schimmels en parasieten. Bovendien opent de immunomodulerende, pijnstillende en ontstekingsremmende werking het veld van alle mogelijkheden nog verder. Tea-tree is een essentieel onderdeel van elke aromabibliotheek voor gezinnen en zal een echt wondermiddel zijn bij infectieziekten bij mens en dier, voor preventie of curatieve doeleinden. Therapeutische indicaties van Tea tree ziekte van Lyme Preventieve actie Om uzelf tegen teken te beschermen, kunt u de volgende insectenwerende spray aanbrengen: HECT Tea Tree (Melaleuca alternifolia) : 3 ml; TEO Chinese kaneel (Cinnamomum cassia) : 1 ml; HECT Niaouli (Melaleuca quinquenervia) : 3 ml; CTE Pepermunt (Mentha piperita) : 2 ml; 70% alcohol: QSP 50 ml. In een glazen fles voorzien van een pompverstuiver. Spray op schoenen en broeken voordat u in het bos of in hoog gras gaat wandelen. Curatieve actie Verwijder de teek met het daarvoor bestemde tekenpincet. Breng vervolgens preventief het volgende mengsel lokaal op de beet aan: HECT Tea Tree (Melaleuca alternifolia) : 2 ml; HECT Kruidnagel (Eugenia caryophyllus) : 0,5 ml; HECT Edele laurier (Laurus nobilis) : 1 ml; HV Calendula (Calendula officinalis): 1,5 ml. 2-3 druppels op de tekenbeet, 3 keer per dag gedurende 3 dagen. EN Oregano + - BIO : 2 capsules 3 keer per dag gedurende 3 dagen. In geval van infectie waarbij de ziekte van Lyme is vastgesteld Het volledige protocol moet in zijn geheel worden afgenomen. Drainage van alle emuntories met het DEPURAGEM-complex van het merk Herbalgem 10 druppels in de mond 3 keer per dag, 3 weken op 4, gedurende 3 tot 6 maanden, afhankelijk van de ernst van de pathologie. Behandeling van radiodermatitis na radiotherapiebehandelingen tegen kanker Preventief HECT Tea Tree (Melaleuca alternifolia) : 1,5 ml; HECT Niaouli (Melaleuca quinquenervia) : 3 ml; HECT Jaarlijks boerenwormkruid (Tanacetum annuum) : 0,5 ml. Breng op de ochtend van de dag van de radiotherapiesessie en indien mogelijk 1 uur vóór de sessie het aantal druppels aan dat voldoende is om het te bestralen huidgebied te bedekken (vermijd het aanbrengen op sporen van markers op de huid). In curatieve zin Breng een vers gelpack aan dat in de koelkast wordt bewaard en neem het mee naar het ziekenhuis, plaats het op het bestraalde huidgebied en laat het 15 minuten staan. Breng vervolgens elke 10 minuten gedurende een uur 4 tot 6 druppels Lavendel Aspic Essentiële Olie aan. Breng tenslotte de volgende reparatiebalsem 2 tot 3 keer per dag aan HECT Mirre (Commiphora molmol): 0,5 ml HECT Immortelle (Helichrysum italicum): 0,5 ml CEO Citroen-eucalyptus (Eucalyptus citriodora): 1 ml HV Nigella (Nigella sativa): 5 ml HV Calofyl (Calophyllum inophyllum): 3 ml HV Argan (Argania spinosa): 20 ml Acne HECT Tea Tree (Melaleuca alternifolia): 2 ml HECT Immortelle (Helichrysum italicum): 0,5 ml HV Nigella (Nigella sativa): 3 ml HV Argan (Argania spinosa): 3,5 ml 1 toepassing 's ochtends en 's avonds gedurende 10-15 dagen. Een dubbelblind klinisch onderzoek laat uitstekende anti-acneresultaten van tea tree zien vanaf een concentratie van 5%. Artikel geschreven door Dominique Baudoux, oprichter van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarôm.

Alles wat je moet weten over edele kamille

Dominique Baudoux, oprichter van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarōm, vertelt ons over Edele Kamille Essentiële Olie. Kent u de voordelen van deze kostbare olie voor uw gezondheid? Het begin van het schooljaar is goed ingeburgerd en na maanden van opsluiting, werken op afstand en veranderingen in de gezinsgewoonten is het tijd om geleidelijk terug te keren naar het normale leven. Ja, maar er is een wereld vóór COVID en een wereld erna. Eén ding is echter zeker: elke verandering roept vragen of verwachtingen, vreugde, angsten, kansen of risico's enz. op. Geconfronteerd met deze onzekerheden bestaat er geen twijfel over dat een aanzienlijk aantal werknemers hun zenuwevenwicht zou kunnen mishandelen en hun emoties zou kunnen verstoren. , waardoor een bepaalde manier van leven die zij hadden aangenomen, werd verstoord. In harmonie blijven, in psycho-affectief evenwicht blijven of simpelweg jezelf blijven is niet voor ieder van ons vanzelfsprekend. Dit is waar bepaalde essentiële oliën diep in je zullen inwerken om de overgang te vergemakkelijken, evolutie mogelijk te maken en, indien nodig, hoogte te nemen in een terugkeer naar een genormaliseerd dagelijks leven Edele Kamille, ook wel “Romeins” genoemd, is de Essentiële Olie voor deze situaties. Om van deze ‘nobele’ kwalificatie te profiteren, moet het talloze culturen zo oud als Egypte, het Griekenland van Asclepiades, het Rome van Galen en onze Gallische druïden hebben overtuigd, die het als een heilige plant beschouwden, een perfecte plantenspiegel van de zon. Het verlicht, het straalt, het is geruststellend. Sterk en zacht tegelijk. Magie of wonder tenzij het Therapeutische activiteit Als we naar de aromatische biochemie van edele kamille-etherische olie kijken, zien we onmiddellijk de overheersende plaats van de klasse van terpeenesters en het grootste molecuul ervan: isobutyl-angelaat, altijd dichtbij de 40% . De aard van dit molecuul geeft het een zeer hoge potentie vanwege zijn kalmerende, kalmerende, hypnotiserende en slaapverwekkende activiteiten en daarom is het van groot belang voor alle zenuwaandoeningen van gedrag, emoties, angsten, slaap en ook voor alle nerveuze dystonieën of bij zenuwaandoeningen. met andere woorden: elk symptoom waarvan we de oorsprong ervan zien in een zenuwaandoening: nerveus eczeem, nerveus astma, zenuwkrampen, spijsverteringsstoornissen, situaties van mentale en fysiologische blokkade, enz. Isobutyl-angelaat is ook een uitstekend krampstillend middel : spastische pijn, kinderkoliek en andere spijsverteringskrampen, menstruatiepijn, enz. Uitstekende ontstekingsremmende en zeer effectieve pijnstiller (pre-anesthetisch), dit molecuul ziet zijn werking uitgebreid tot de dermatologie voor alle jeuk en jeuk, voor alle roodheid en irritatie, voor alle mensen met zenuwen op scherp: eczeem, psoriasis, herpes, gordelroos, enz. Edele kamille verzekert en stelt gerust! Het biedt de mogelijkheid om jezelf los te maken, dingen in perspectief te plaatsen, te ontdramatiseren. De positieve boodschap brengt rust, ontspanning, sereniteit en harmonie en herinnert ons eraan dat het leven voorrang heeft op al het lijden. Het is in het bijzonder bedoeld voor kinderen en baby's, volwassenen en iedereen wiens overgevoeligheid een dagelijkse last is. Maar de moleculaire inhoud ervan benadrukt de aanwezigheid van ketonen, gelukkig in niet-giftige concentraties, vooral als edele kamille in synergie is met andere HECT’s, zoals bijna altijd het geval is. Het ketonmolecuul zorgt voor een zeer nuttige hepatovesiculaire werking (choleretische galwegen) bij galblaasstenen. Het is ook spierverslapper en als zodanig zeer effectief bij krampen en spiercontracturen. Ten slotte is het antiparasitair en zullen we het in de vroege kinderjaren gebruiken voor alle darmongedierte. Het moet aanwezig zijn in alle familiearomatheken, ook al is de prijs hoger dan die van andere klassieke etherische oliën. Geen enkel levend wezen zal aan moreel lijden en emotionele schokken ontsnappen, en daarom zal zij een perfecte metgezel zijn. Als het je niet aanspreekt, kun je kiezen voor Echte Lavendel (minder krachtig) of Engelwortel (equivalent of zelfs krachtiger). Deze nobele etherische olie van kamille heeft het voordeel dat ze niet giftig is . Deze perfecte veiligheid maakt het mogelijk voor meerdere toepassingen bij zowel baby's als senioren. Therapeutische indicaties van edele kamille Psycho-emotionele schokken en trauma HECT Edele kamille : 2 ml; HECT Citroenmelisse : 1 ml; HECT Wierook : 2 ml; HV Abrikozenpit : 5 ml. 4 druppels op de zonnevlecht en/of op elke voetboog en/of aan de binnenkant van de polsen om de reuktherapiemethode uit te voeren en/of 10 tot 15 druppels op de rug voor een paravertebrale massage, beginnend bij de nek en aflopend naar de onderrug, indien nodig 2 tot 3 keer per dag.   Verslaving van allerlei aard Ongeacht de aard van de verslaving (roken, boulimia, drugs, alcoholisme), het onderwerp is de gedragsstoornis die wordt veroorzaakt door ongemak, moreel lijden en de verslaving is een barrière geworden. Deze afhankelijkheid vereist werk aan jezelf en de wil om het gewenste succes te bereiken. HECT Edele kamille : 2 ml; HV Abrikozenpit : 3 ml. 4 druppels aan de binnenkant van de polsen om de olfactotherapiemethode zo vaak uit te voeren als het aantal impulsen van de patiënt voor zijn verslaving.     Zenuwachtig astma HECT Edele kamille : 2 ml; HECT Steranijs : 3 ml; CEO Citroen-eucalyptus : 1 ml; HECT Copahu : 2 ml; HECT Khella : 2 ml; HV Abrikozenpit : 5 ml. 15 tot 20 druppels op de borst of bovenrug en 6-8 druppels in een beetje honing, yoghurt, compote. Het protocol moet elke 30 minuten worden herhaald, gedurende 2 uur en vervolgens 3-4 keer per dag, afhankelijk van de evolutie van de symptomen. Zenuwachtig eczeem HECT Edele kamille : 1 ml; HECT Gewone Tijm CT Linalool : 1 ml; CEST Ladaniferous zonneroos : 0,5 ml; HECT Jaarlijks boerenwormkruid : 0,5 ml; HV Calendula : 12 ml. 2-3 lokale toepassingen per dag tot significante verbetering, maar de olfactotherapiemethode zal het plaatselijke gebruik oordeelkundig aanvullen, omdat het bij het begin van de huidsymptomen zal optreden om de manifestatie ervan te voorkomen. Artikel geschreven door Dominique Baudoux , oprichter van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarôm.