Alles wat u moet weten over Lavendel Aspic Essentiële Olie

Tout savoir sur l’Huile Essentielle de Lavande Aspic

Nu er eindelijk een paar vakanties voor de deur staan, is het tijd om uw noodpakket voor het gezin klaar te maken voor de kleine verwondingen die uw welverdiende verblijf kunnen bederven.

Essentiële oliën nemen een uitstekende plaats in in dit zeer effectieve therapeutische arsenaal. Eén daarvan zal de etherische olie van Aspic Lavendel zijn, die sommigen de bijnaam ‘de SAMU’ geven. Het is in feite de etherische olie van twee noodsituaties (tenminste) waarvan de resultaten de cartesiaanse geest zo doen schudden dat hij zal zeggen dat als het geen wonder is, is het magie, niets minder!

Aspic Lavendel Essentiële Olie

Spike Lavender wordt ook wel mannelijke lavendel genoemd, in tegenstelling tot vrouwelijke lavendel (echte of officiële lavendel, waarvan de natuurlijke combinatie van de twee soorten lavendel de natuurlijke hybride Lavandin oplevert. Spike Lavender waardeert de zachtheid van zuidelijke gebieden zoals kreupelhout, dorre gebieden en kalksteen. hellingen, vooral als ze dicht bij de zee liggen. Dit komt omdat Aspic Lavender bang is voor de kou, en daarom zal het boven 800 meter hoogte plaatsmaken voor True Lavender.

Het groeit in langwerpige bosjes. De stengel met de bloeiende top van 60 tot 80 cm is vertakt (lijkt op een drietandige vork). De terminale bloeiwijze bloeit in de nazomer. Discrete Aspic Lavendel past wonderwel goed in zijn rotsachtige biotoop.

Therapeutische activiteit

De biochemische samenstelling vertoont een prachtig moleculair evenwicht en biedt meerdere mogelijkheden voor diverse en gevarieerde interventies. Ook vinden we daar de 1,8 cineol (eucalyptol) van de familie van terpeenoxiden in een concentratie van 30% die voldoende is voor de anti-catarrale, slijmoplossende werking die wordt gebruikt bij sinusitis, otitis, verkoudheid, griep, bronchitis... We vinden er 30 tot 35% terpeenalcoholen met breedspectrum anti-infectieuze eigenschappen om luchtweginfecties te verlichten, maar vooral dermatologische aandoeningen: mycosen, herpes, gordelroos, geïnfecteerde wonden, brandwonden, steken, enz. Kamfer is minder dan 10% en zou niemand bang moeten maken die ketonmoleculen afwijst. Elke essentiële olie waarvan de ketonen niet meer dan 10% bedragen, wordt als veilig beschouwd voor gebruik door alle soorten patiënten. Laten we in plaats daarvan profiteren van de mucolytische, genezende en pijnstillende voordelen van dit referentiemolecuul in de aromatische biochemie.

We kunnen de buitengewone activiteit van Aspic Lavendel om de risico's op beten van giftige dieren (wesp, bij, slang, kwal) te beteugelen niet negeren. De werking is uitzonderlijk en het resultaat is gegarandeerd op voorwaarde van onmiddellijke werking bij herhaalde toepassingen elke 2-3 minuten gedurende een half uur en in zuivere staat (onverdund). En dit alles zonder dat de biochemie deze opmerkelijke genezingen wetenschappelijk kan verklaren. Waarschijnlijk zal een open geest zeggen dat het een kwestie is van moleculaire totaliteit.

Dezelfde redenering kan worden gevolgd vanwege de opmerkelijke pijnstillende werking ervan. Linalool is inderdaad antinociceptief en kamfer is ook antinociceptief. Met andere woorden, deze moleculen zullen zich hechten aan bepaalde pijnreceptoren die verspreid zijn op huid-, spier-, visceraal niveau, enz. Vervolgens zullen ze deze in een zodanige mate stimuleren dat een desensibilisatie van deze receptoren zal worden verkregen. Vanaf dit moment ervaart of voelt de patiënt geen pijn meer. Pijnstillend mechanisme verder versterkt door de aanwezigheid van terpeen, ook pijnstillend.

We begrijpen heel goed de essentiële aard van de nabije aanwezigheid ervan om te reageren op accidentele traumatische symptomen. Vanwege zijn bewezen werking bij 100% van het gebruik maakt het deel uit van het winnende trio van essentiële oliën voor elke reiziger of elke situatie die wordt blootgesteld aan verschillende risico's.

Wanneer we het gebruik ervan bespreken, zouden we dit voor de hand liggende feit kunnen onderstrepen, omdat alles in de Franse en Latijnse naam wordt gezegd. Wat is inderdaad een asp? Een adder natuurlijk! Deze slang leeft in dezelfde rotstuin als waar de Aspic Lavendel wordt gevonden. Uit oude grimoires blijkt dat elke Provençaalse dwaal in het kreupelhout, als hij door deze slang werd gebeten, de bloemen van deze wilde lavendel moest plukken en deze vers op de plaats van de beet moest wrijven om de essentie vrij te laten die het dierlijke gif zou neutraliseren. .

Therapeutische indicaties van Lavendel Essentiële Olie aspic

Zonnebrand en andere oppervlakkige brandwonden

Koel eerst het huidweefsel dat blootstaat aan het risico op verbranding altijd af door het onder stromend water te houden (bijvoorbeeld uit de kraan gedurende 5-10 minuten). Breng vervolgens na het drogen gedurende 5 minuten in 5 minuten gedurende een half uur het aantal druppels puur aan. Lavendel aspic etherische olie voldoende om het beschadigde huidgebied te bedekken.

Vervolgens 3 toepassingen per dag van het volgende mengsel:

Bronchitis, sinusitis, oorinfecties

Otitis: 2-3 druppels peri-auriculaire massage en/of op een wattenlontje om in de gehoorgang te plaatsen en maximaal 3 keer per dag, gedurende 5 dagen.

Sinusitis: 2-3 druppels gemasseerd op het voorhoofd of naast de infectie, 4-6 keer per dag gedurende 5-7 dagen en/of 8 druppels op kokend water uit een inhalator, 2 keer per dag gedurende 5 dagen.

Bronchitis: 15-20 druppels op de borstkas of bovenrug, 6 keer per dag gedurende 10-15 dagen.

En oraal, Oregano + in capsules met een snelheid van 2 capsules 3-4 keer per dag tijdens de maaltijd, gedurende een week.

Alle soorten steken en beten (muggen, dazen, wespen, kwallen)

4-6 lokale toepassingen op voorwaarde 4-6 keer per dag gedurende 3 dagen (maximaal).

Geïnfecteerde wonden

2 lokale toepassingen per dag op de wond gedurende een week.

Het gebruik van Aspic Lavendel Essentiële Olie in het dagelijks leven

Strijd tegen luizen

Aspic Lavendel Essentiële Olie kan een effectieve oplossing zijn om luizen te bestrijden, zonder toevlucht te nemen tot irriterende of potentieel gevaarlijke chemicaliën. Dankzij de antiseptische en insecticide eigenschappen elimineert het luizen door rechtstreeks in te werken op hun levenscyclus.

Om luizen te voorkomen, voegt u eenvoudigweg twee druppels etherische olie van aspic-lavendel toe aan uw gebruikelijke dosis shampoo. Gebruik vervolgens een borstel die ook is geïmpregneerd met twee druppels etherische olie en kam je haar voorzichtig. Deze methode, zowel geurig als effectief, helpt luizen af ​​te weren en uw haar gezond te houden.

Stressmanagement, slaapstoornissen, angst

Echte Lavendel is een essentiële olie waarvan regelmatige consumptie echt kan helpen stress en angst te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren. De ontspannende en verzachtende eigenschappen verlichten de nerveuze spanning en bevorderen een diepe ontspanning. Om te profiteren van de therapeutische voordelen van deze essentiële olie tegen stress en angst, voegt u eenvoudig een paar druppels toe aan een diffuser of verdunt u ze in een dragerolie voor een rustgevende massage voor het slapengaan. Met deze methode kun je ontspannen en innerlijke balans vinden.

DOORGAAN MET LEZEN

Alles wat u moet weten over etherische olie van pepermunt

Dominique Baudoux, oprichter van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarôm, praat met ons over Essentiële Olie van Pepermunt . De consument houdt over het algemeen van de smaak en geur ervan en het is alomtegenwoordig in voeding, cosmetica en zelfs op farmaceutisch gebied. Wil meer weten ? Deze aromatische plant, die invasief groeit in vrij koele en vochtige klimaten, wordt over de hele wereld aangetroffen: in India, Frankrijk, de VS, Engeland, enz. Regio's die er veel profijt van hebben gehad voor hun gezondheid, omdat ze een essentieel onderdeel van het gezin blijft nood kit. Deze lamiaceae is een hybride geboren uit het huwelijk van watermunt en groene munt. Pepermunt etherische olie Beschrijving De zaden zijn steriel, maar pepermunt lijkt ze niet nodig te hebben om zijn omgeving binnen te dringen. In feite plant hij zich voort door zijn stolonen, lage stengels die wortel schieten wanneer ze de grond raken. Het heeft vierhoekige paarsachtige stengels en paarsgroene bladeren. De bladeren zijn ovaal en scherp en de randen zijn zaagtandig. De bloemen zijn roze en gerangschikt in kleine, korte stekels. Pepermunt geeft de voorkeur aan koele, vochtige grond die rijk is aan humus en klei-kalksteen. Wat we meteen opmerken als we een blad verfrommelen of een etherische olie ruiken, is de karakteristieke frisheid van menthol (terpeenalcohol) waarvan de concentratie regelmatig 50% bereikt, maar die zelfs 80-85% kan bereiken in een andere etherische muntolie: veldmunt. Als kruidenthee is pepermunt ideaal voor alle spijsverteringsproblemen ter preventie in een vatbaar gebied van de patiënt. Laten we in een acute situatie dit oude middel van onze grootouders in gedachten houden: Ricqles mintalcohol! Essentiële olie van pepermunt in een hydroalcoholische oplossing waarvan het innemen van 4-5 druppels suiker in de mond (sublinguaal) alle excessen van overvloedige maaltijden, te vet en te veel water, zou corrigeren! We hebben niets uitgevonden omdat aromatische kennis voorouderlijk is en analytische technologie in combinatie met farmacologie deze kennis is gaan valideren die zo oud is als de tijd, en vandaag begrijpen we de farmacologische werkingsmechanismen ervan. In termen van biochemie vertoont de samenstelling van etherische olie van pepermunt een duidelijk overwicht van twee moleculen: menthol en menthon. Een alcohol geassocieerd met een keton verklaart de talrijke therapeutische eigenschappen van deze HECT die nog steeds vermeld staan ​​in de huidige farmacopeeën... omdat het zeker de moeite waard is. Therapeutische activiteit Het is de essentiële olie van het spijsverteringskanaal door zijn maag-, cholagogue- en choleretische, ontstekingsremmende en krampstillende werking. Het is soeverein over alle soorten misselijkheid, met uitzondering van zwangerschappen die er geen baat bij hebben, over hyper- of hypo-maagzuur, over zwaarte van de spijsvertering, over colitis en spastische dikke darm, enz. … Kortom, ze is heel goed gezelschap omdat iedereen weet dat niets werkt als het spijsverteringskanaal niet in goede staat is. Een andere opmerkelijke eigenschap is de “ijsblokjes” -werking, dit verkoelende, pijnstillende en verdovende effect. Voor alle acute, scherpe pijn veroorzaakt door trauma en shock, maar ook neuropathische pijn : gordelroos, herpes, neuralgie, migraine, hoofdpijn, rusteloze benen, enz. Bij darmlijden zorgt de ontstekingsremmende en krampstillende werking ervoor dat pepermunt voorop loopt in de behandelingsprotocollen voor colitis en prikkelbare darmen. Er is extra belangstelling voor het gebruik van deze essentiële olie om de geest te stimuleren , de alertheid te behouden, de concentratie te bevorderen en slaperigheid te bestrijden . Zijn aanwezigheid naast een langeafstandschauffeur, een student in blokkade, een overwerkte werknemer is volledig gerechtvaardigd. De olfactotherapiemethode en/of het indien nodig sublinguaal gebruik van twee druppels pepermunt zullen de meest relevante toediening zijn vanwege de snelheid van werking. Wanneer we al zijn eigenschappen noemen, hoe divers ze ook zijn, begrijpen we gemakkelijk de overheersende plaats die deze frisse en verleidelijke ster zal krijgen in ons aromatische arsenaal. Eén ding is zeker: het heeft zich niet het succes toegeëigend dat spelers op het gebied van de natuurlijke gezondheidszorg eraan hebben toegekend. Therapeutische indicaties voor etherische olie van pepermunt Spastische dikke darm – prikkelbare dikke darm Pepermunt etherische olie: 4 ml; Citroenmelisse etherische olie : 2 ml; Steranijs etherische olie : 2 ml; Edele kamille etherische olie: 1 ml; Abrikozenpit plantaardige olie: 5 ml. 6 druppels in een kruimel brood of gekookte rijst, 3 keer per dag, ¼ uur voor de maaltijd, 3 weken op 4, gedurende 3-6 maanden en 10-15 druppels van deze synergie bij buiktoepassing, 2-3 keer per week dag. Gezichtsneuralgie Pepermunt etherische olie: 3 ml; Edellaurier etherische olie: 2 ml; Copahu etherische olie: 2 ml; Edele kamille etherische olie: 2 ml; Kruidnagel etherische olie: 1 ml; Abrikozenpit plantaardige olie: 5 ml. 3-4 druppels op het gevoelige zenuwpad, indien nodig herhalen. Hyper-hypo maagzuurgraad Pepermunt etherische olie: 3 ml; Venkel etherische olie: 1 ml; Melissa officinale etherische olie : 1 ml; Edele kamille etherische olie : 1 ml; Plantaardige olie van abrikozenpitolie: 4 ml. 4 tot 5 druppels in de mond of op rietsuiker of een beetje honing, yoghurt, compote, 2 tot 3 keer per dag, 1/4 uur voor de maaltijd, 3 weken op 4, gedurende 3 maanden. Hoge bloeddruk Essentiële olie van pepermunt : 2 ml; Citroen-eucalyptus etherische olie: 3 ml; Edele kamille etherische olie: 1 ml; Plantaardige olie van abrikozenpitolie: 4 ml. 4 tot 6 druppels in de mond of op rietsuiker of een beetje honing, yoghurt, compote, 2 tot 3 keer per dag, ¼ uur voor de maaltijd, 3 weken op 4, gedurende 3 tot 6 maanden. Pepermunt, lang beschouwd als hypertensief, heeft meer wetenschappelijke gegevens waaruit blijkt dat het anti-hypertensief is! Laten we de activiteit van etherische oliën vanuit een andere hoek bekijken. Ze zijn vaak adaptogeen, met andere woorden: een essentiële olie kan een verstoord orgaan of formatie kalmeren of stimuleren. Ze harmoniseren, brengen het evenwicht weer in evenwicht, reguleren, brengen terug naar de norm. Dit is hoe essentiële olie van pepermunt werkt. Misselijkheid van alle soorten (Exclusief zwangerschapsmisselijkheid) Pepermunt etherische olie: 2 ml; Gember etherische olie: 1 ml; Citroenessentie: 2 ml. 2 pure druppels in de mond of op rietsuiker, een beetje honing, yoghurt of zelfs plantaardige olie. Innemen wanneer misselijkheid optreedt met een maximum van 10 doses per dag. Artikel geschreven door Dominique Baudoux , oprichter van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarôm.

Alles wat je moet weten over citroenessence

Vandaag praat Dominique Baudoux, oprichter van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarôm, met ons over de essentie van Citroen, een waardevolle bondgenoot om de spijsvertering te vergemakkelijken, vermoeide levers te bestrijden, tanden witter te maken of zelfs een goed humeur te bevorderen! Wil meer weten ? Als er één vrucht is die iedereen kent, dan is het wel de citroen. Het is overal in elke keuken over de hele wereld te vinden dankzij de karakteristieke smaak die een zure frisheid geeft aan elk culinair gerecht waarin het verwerkt is! De vrucht en het vruchtvlees zijn zeer rijk aan vitamine C en ascorbinezuur, zodat dit winterfruit op het juiste moment komt om de natuurlijke afweer tegen infectierisico's te ondersteunen. Citroen essentie Beschrijving De citroen behoort tot de citrusfamilie die botanisch Citrus wordt genoemd. Ze komen oorspronkelijk uit Azië en vaak China voordat ze snel alle continenten binnenvielen. Zoals alle soorten van deze citrusfamilie levert de citroenboom verschillende soorten aromatische extracten, afhankelijk van het geoogste en gedistilleerde of tot expressie gebrachte orgaan. De bloemen van de citroenboom worden, eenmaal gedistilleerd, een essentiële olie die rijk is aan alcohol , de gedistilleerde bladeren bieden een essentiële olie van de Petitgrain-citroenboom die rijk is aan terpeenesters en alcoholen en de schil van het fruit, mechanisch uitgedrukt bij koude, geeft een essentie die bestaat uit voornamelijk terpenen . Citrusbomen zijn struiken met doornen en glanzende groene bladeren die aan de bovenkant donkerder zijn. Ze waarderen zon en warmte en zijn bang voor vorst. Slechte, goed doorlatende grond en goed gecontroleerde irrigatie maken het mogelijk om de teelt uit te breiden in tamelijk arme streken met een mediterraan klimaat. Citroenschilessence vertoont regelmatig een zeer hoge concentratie limoneen (terpeen) van meer dan 90%. Therapeutische activiteit van citroen Wist je dat citroenessence een echte huidparadox is? De huid die deze essentie heeft aangebracht, riskeert inderdaad hyperpigmentatie te vertonen bij blootstelling aan de zon, MAAR het tegenovergestelde gebeurt bij afwezigheid van UV-stralen. Wetenschappelijke publicaties tonen de depigmenterende werking van citroenolie aan die pigmentvlekken tegengaat. Mysterie? Nee, de moleculaire biochemie is er om deze uitdagende activiteit te begrijpen. Op het niveau van het bloedweefsel ontwikkelt citroenolie een activiteit die vergelijkbaar is met die van vitamine P. Het verhoogt de tonus van de vaatwanden terwijl de doorlaatbaarheid ervan wordt verminderd. Citroenolie wordt terecht opgenomen in huidtoepassingen om veneuze en lymfatische stasis, spataderen, oedeem, retentie, enz. tegen te gaan. Zoals alle citrusessences hebben ze een antiseptische contactactiviteit . Atmosferische diffusie met citroen of een synergie met andere anti-infectieuze essentiële oliën of een reinigingsgel die deze synergie bevat, zorgt voor barrièregebaren die effectief en gemakkelijk te implementeren zijn, vooral omdat de citroengeur universeel wordt gewaardeerd en gekoppeld is aan de perceptie van reinheid. Citroenolie wordt echter vooral gebruikt bij veel aandoeningen van het spijsverteringskanaal. Het werkt misselijkheid tegen, maag-, leverstimulans, eupeptisch en drainerend . Door het brede gebruik kan het voorkomen in de top 10 van essentiële oliën van elk aromatherapiepakket voor het hele gezin! Voorzorgsmaatregelen voor gebruik Citroenschilessence is een voedselingrediënt dat toxicologisch uitgebreid is bestudeerd. Het belang ervan, en het is een reëel voordeel, is dat het onschadelijk is, met uitzondering van het risico op fotosensibilisatie. Een baby, een zwangere vrouw, een kind kunnen het allemaal gebruiken als dat nodig is. De enige beperking aan het gebruik ervan is het aanbrengen op de huid vóór langdurige blootstelling aan de zon. Furocoumarinen zijn inderdaad fotosensibiliserend en blootstelling aan de zon gedurende meer dan 30 minuten op een huid waarop citroenolie is aangebracht, kan snel roodheid of zelfs hyperpigmentatie van de huid vertonen. Het verbod op deze blootstelling aan de zon blijft van kracht gedurende 6 uur na aanbrengen op de huid. Oraal is het innemen van citroenolie in therapeutische doses niet hoog genoeg om deze huidtoxiciteit van fotosensibilisatie te veroorzaken. Een andere vraag die regelmatig opkomt over citroenolie gaat over de antistollingswerking ervan, veroorzaakt door dezelfde furocoumarinemoleculen . Op dit punt moeten wij geruststellend zijn. Er zou namelijk alleen sprake zijn van orale inname in een zeer hoge dosis (+20 druppels per dag), wat een probleem zou kunnen veroorzaken bij het innemen van antistollingsmedicijnen. Therapeutische indicaties voor citroenboomessentie. Zware spijsvertering, maaltijden te overvloedig of te waterig Citroenessentie : 5 ml; Pepermunt etherische olie: 3 ml; Komijn etherische olie : 1 ml; Essentiële olie van lavas: 1 ml. 3 druppels op een klontje suiker of in een theelepel honing, yoghurt, plantaardige olie, in de mond 2 tot 3 keer per dag voor of na de maaltijd gedurende 5 tot 7 dagen. Luchtzuivering Citroenessence: 3 ml; Zoete sinaasappelessentie: 3 ml; Palmarosa etherische olie: 2 ml Maritieme den etherische olie: 2 ml. 6 tot 8 druppels op water uit een ultrasone diffuser voor herhaalde diffusie 2 tot 3 keer per dag. Misselijkheid bij zwangere vrouwen Citroenessence: 5 ml; Gember etherische olie: 1 ml; Kardemom etherische olie: 1 ml; Abrikozenpit plantaardige olie: 3 ml. 2 tot 3 druppels in de mond bij elke misselijkheid met een maximum van 5 doses per dag, met inachtneming van een therapeutisch venster van 1 dag per week bij langdurige behandeling. Laat de emuntories leeglopen Citroenessence: 3 ml; Rozemarijn etherische olie CT verbenon: 1 ml; Gemeenschappelijke jeneverbes etherische olie: 1 ml. Kinderen van 6 tot 10 jaar 1 druppel in vers vruchtensap of in een lepel honing of yoghurt, compote. 's ochtends vóór de maaltijd gedurende 1 maand. Idealiter wordt deze behandeling in het voor- en najaar uitgevoerd om het lichaam te ontdoen van zoveel mogelijk gifstoffen en andere resten. Grote kinderen en volwassenen 2 tot 3 druppels in de mond of in vruchtensap of in een theelepel honing, yoghurt, 's morgens vóór de maaltijd gedurende 1 maand. De +: extra werking wordt verkregen door het toevoegen van een kuur van berkensap of zelfs geconcentreerd berkenknopmaceraat. Artikel geschreven door Dominique Baudoux , oprichter van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarôm.