Alles wat je moet weten over mijn ultrasone diffuser

Tout savoir sur mon diffuseur ultrasonique

Heeft u een ultrasoon diffuser in uw bezit of wilt u er binnenkort één aanschaffen? In dit artikel beantwoorden we al je vragen over uitzenden.

Wat zijn de kenmerken van ultrasone diffusers?

Ultrasone diffusie is gebaseerd op de luchtophanging van een massa water en essentiële oliën wanneer deze resoneren met een reeks ultrasone golven met een zeer hoge frequentie (van 16 tot 20 megahertz). Ultrasone diffusie is een koude diffusiemethode, om de oorspronkelijke geur niet te beschadigen, maar ook de energetische waarde van de essentiële oliën die in de lucht zweven. De ultrasone diffusiemodus biedt de consument drievoudige functionaliteit :

  • Het apparaat genereert een grote stroom negatief geladen zuurstofatomen. Dit bevordert het proces van huidademhaling en verhoogt de zuurstofconcentratie in het bloed;
  • Regelmatig gebruik van onze ultrasone diffusers kan het equivalent van een halve liter water per dag in de lucht hangen, waardoor de luchtvochtigheid in onze woonruimtes toeneemt, die vaak 'uitgedroogd' zijn door onze verwarmings- of airconditioningsystemen.
  • In PRANARÔM ultrasone diffusers is het eenvoudig mogelijk om de reukkracht en het verspreidingsbereik te regelen.

Zijn de golven geproduceerd door een ultrasone diffuser gevaarlijk voor uw gezondheid?

Een echografie is eigenlijk een geluidsgolf met een zeer hoge frequentie (in dit geval 16 tot 20 megahertz), die daarom onhoorbaar is. Dit lijkt sterk op het ultrasone geluid dat vleermuizen uitzenden voor oriëntatie- of ruimtelijke locatiedoeleinden. Het zijn dus zeker golven, maar ze hebben niets te maken met elektromagnetische golven die worden uitgezonden door mobiele telefoons of magnetrons. Ultrasone golven vormen dus absoluut geen enkel gevaar voor de gezondheid.

Mijn ultrasone diffuser produceert (vrijwel) geen mist!

Verschillende elementen kunnen leiden tot weinig of geen mistproductie:

  • Gebruik van gedestilleerd water; Ter herinnering: stromend water of bronwater is het beste water om je diffuser te vullen;
  • Te veel vulling van de kleine tank;
  • Te weinig vulling van de kleine tank. Het apparaat stopt bij gebrek aan water of na afloop van het uitgezonden programma.

Er zit nog steeds water in mijn diffuser, maar hij werkt niet meer!

Het is normaal. Beneden een lagere drempel kan ultrasoon geluid zich niet correct door het watervolume voortplanten. Vanaf dat moment regelt het apparaat automatisch het waterniveau en stopt het de productie van ultrasoon geluid zodra het minimumniveau is bereikt. Je hoeft alleen maar een beetje water en een paar druppels etherische oliën opnieuw in te voeren, en de verspreiding zal zonder problemen worden hervat.

Hoe maak ik mijn diffuser schoon?

Beschouw uw ultrasone diffuser als een koffiepercolator: probeer maandelijks onderhoud uit te voeren. Gebruik hiervoor witte azijn . Verwarm hem lichtjes in een koekenpan (40-50°C, een temperatuur waarbij je je vinger nog kunt dopen zonder hem er meteen uit te hoeven halen!). Plaats hem vervolgens in het waterreservoir.

Zet het apparaat niet aan , maar laat het ongeveer tien minuten macereren; verwijder de azijn en maak schoon met een wattenstaafje. Dring niet aan op het reinigen van het membraan, dat zichzelf reinigt door te trillen. Spoel af met lauw water en droog kort, zonder naar de bodem van de tank te gaan.
Als de bodem van de container bevlekt is met etherische olievlekken, vervang dan de azijn door farmaceutische alcohol en volg hetzelfde protocol.

Hoeveel essentiële oliën kan ik in mijn diffuser gebruiken?

Voor een diffuser aanbevolen voor een ruimte van 20 m² tot 30 m²: van 5 (lichte geur) tot 20 druppels voor een kom gevuld met water.

Voor een diffuser aanbevolen voor een ruimte van 40 tot 100 m²: 10 tot 50 druppels per bakje gevuld met water.

Kan ik etherische oliën verspreiden met mijn ultrasone diffuser?

Nee, natuurlijk! Verbod op fenolische etherische oliën (tijm, bonenkruid, kruidnagel, enz.), evenals die welke aromatische aldehyden bevatten (kaneel, komijn, enz.); Bovendien hebben essentiële oliën die rijk zijn aan terpeenketonen vrijwel geen voordeel bij 'koude' atmosferische diffusie. Dat gezegd hebbende, vraag het bij twijfel altijd aan uw apotheker of winkelier.

De Pranarôm-uitzendingen

Wilt u uw synergieën niet zelf maken? Ontdek onze diffusibles , 12 unieke creaties samengesteld door een neusparfumeur uit Grasse. Met 30 jaar ervaring in de parfumerie heeft deze creatieve kunstenaar al zijn knowhow geconcentreerd om het reukuniversum opnieuw uit te vinden van elke synergie van essentiële oliën.

Is het mogelijk om een ​​andere vloeistof dan water in de kom van mijn ultrasone diffuser te gieten?

Afgezien van water kan worden overwogen dat alleen een hydrosol (of bloemenwater) in de tank van een ultrasone diffuser wordt gegoten. Aan de andere kant is er geen sprake van het toevoegen van plantaardige olie, alcohol, parfum of zelfs pure essentiële oliën !

Hoeveel nuttig oppervlak kan ik bestrijken met een ultrasone diffuser?

Wij zijn van mening dat een kamer van 30 m² op de vloer gemakkelijk in minder dan 15 minuten kan worden verzadigd door de aromatische geuren van een ultrasone diffuser. Dat gezegd zijnde kan de reukkracht afhangen van twee belangrijke factoren: enerzijds de hoeveelheid etherische oliën die zich op de waterbodem afzet , en anderzijds het ‘gesloten’ of ‘open’ karakter van de ruimte (gevoeligheid luchtstromingen, communicatie tussen gebouwen, enz.).

Hoeveel negatieve ionen worden geproduceerd door ultrasone diffusers?

De gemiddelde hoeveelheid negatieve ionen die door het ultrasone systeem wordt geproduceerd bedraagt ​​enkele honderdduizenden ionen per kubieke meter . Deze hoeveelheid brengt je in omstandigheden die dicht bij de omstandigheden liggen waarvan je kunt profiteren als je in de hoge bergen bent, of in de directe omgeving van een waterval of bergstroom.

Valt uw Pranarôm-diffuser onder de garantie?

We herinneren u eraan dat uw Pranarôm-diffusor een garantie van 1 jaar heeft met aankoopbewijs. Deze garantie dekt geen breuk maar wel technische problemen . In geval van een technisch probleem nodigen wij u uit om contact op te nemen met uw reseller. Deze laatste zal uw diffuser vervangen of terugsturen naar Pranarôm voor reparatie of vervanging, binnen het kader van de garantie van één jaar.

Kan het ultrasone geluid dat wordt geproduceerd door ultrasone geurverspreiders onze huisdieren hinderen?

Het menselijk oor kan geluiden waarnemen tot een frequentie van 20-25.000 hertz (of 20 tot 25 kHz). Onze viervoetige metgezellen hebben zelfs een gehoorscherpte die superieur is aan die van ons. Ze kunnen geluiden waarnemen waarvan de frequentie 60 of 70 kHz bereikt. Op basis van dit verschil worden apparaten ontwikkeld die een reeks ultrageluid produceren in een bereik dat oscilleert tussen 20 en 50 kHz. Zo kunnen de scherpste menselijke oren bij het blazen op een ultrasoon fluitje toch een licht fluitend geluid horen. Aan de andere kant zenden onze ultrasone diffusieapparaten ultrasoon geluid uit met een frequentie tot 20 Megahertz. Of een frequentie die bijna duizend keer hoger is dan de detectiedrempel van onze huisdieren!

Bij dergelijke frequenties bestaat er werkelijk geen gevaar dat honden of katten slechthorend worden.

DOORGAAN MET LEZEN

De voordelen van olfactotherapie

Reukzin is een groeiende wetenschap en veel onderzoeken zijn veelbelovend. Geur is het enige zintuig dat een herinnering of emotie van jaren geleden zo accuraat kan reproduceren. Ontdek in dit artikel de voordelen van olfactotherapie. Wat is reukzin? In onze beschaving, waar de versnelling van technologieën op het hoogste niveau piekt, is het steeds minder vanzelfsprekend om aan de druk van alle kanten te ontsnappen. De race om tijd, vrije tijd en geld verstoort de sereniteit van elke geest die op zoek is naar evenwicht en harmonie. Om je in staat te stellen al deze psycho-emotionele vervuiling los te laten, bestaat er een effectieve manier! De neus, de reukzin en de geuren van essentiële oliën van hoge kwaliteit bieden oneindige mogelijkheden om diep in onze hersenstructuren te werken. Je kunt niet stoppen met ademen, en je kunt ook niet weerstaan ​​aan het ruiken en voelen van deze alledaagse geuren. De essentiële oliën die je inademt, werken op alle niveaus van je wezen. Meer precies definieert Jellinek (1994) olfactotherapie als “ de studie van de relaties tussen psychologie en geurtechnologie die wordt gebruikt om verschillende specifieke gevoelens en emoties (ontspanning, sensualiteit, geluk, welzijn) op te wekken door middel van ‘geuren en dankzij de stimulatie van de reukwegen en vooral het limbisch systeem . Olfactotherapie technieken Er zijn vier verschillende olfactotherapietechnieken, maar die qua resultaten identiek zijn. Voor meer informatie kunt u ons artikel raadplegen : “Hoe essentiële oliën innemen? De verschillende galenics. » Waarom werken met essentiële oliën? Net als individuen heeft elke plant zijn eigen kleur en vibratie die hem uniek maakt. Het zijn gidsen naar bronnen van welzijn die ons in evenwicht brengen. De geur van een etherische olie is daarom bijzonder interessant om het onbewuste met nauwkeurigheid, delicatesse en precisie te raken. Want zelfs als bepaalde aromatische moleculen soms chemisch kunnen worden gereproduceerd door een vergelijkbare geur te creëren, zullen ze niet dezelfde effecten op de hersenen en emoties hebben. Hoe kies je je etherische olie? De wetenschap van reukzin evolueert. Veel voordelen van etherische oliën worden echter al benadrukt. Volgens een onderzoek wordt vanille bijvoorbeeld gebruikt op bepaalde afdelingen neonatologie, zoals die van Haute-Pierre, nabij Straatsburg. De verspreiding van deze geur in de couveuse van baby's geboren na 24 tot 26 weken zwangerschap brengt ons verbluffende antwoorden van groot belang. Deze diffusie maakt het mogelijk om de ernstigste centrale apneus, die leiden tot de dood van de baby, met meer dan 50% te verminderen. Vanille, een echte reuktrooster, brengt dus zo’n psycho-emotioneel comfort dat alle vitale functies met elkaar in harmonie zijn. Dat gezegd hebbende, zijn niet alle essentiële oliën geschikt voor diffusie. Sommige zijn te zeldzaam of te waardevol voor deze taak. Anderen kunnen bijtend zijn als ze in hun pure vorm vrijkomen. Weer andere zijn niet geschikt voor alle soorten mensen. Hier zijn enkele voorbeelden van essentiële oliën die irriterend kunnen zijn voor de slijmvliezen: oregano, bonenkruid, gewone tijm, wintergroen, enz. Als u etherische oliën verspreidt die kunnen worden verspreid in de aanwezigheid van baby's en zwangere vrouwen, zorg er dan voor dat u de verhouding respecteert en maximaal 15 minuten per uur verspreidt. Wij nodigen u uit om de lijst met de meest voorkomende essentiële oliën en hun specifieke gebruiksvoorwaarden te raadplegen. Praktische gids voor aromatherapie: Diffusie – D. Baudoux Onze omroepen Het verspreiden van essentiële oliën kan op twee effectieve manieren worden gedaan om de eigenschappen van essentiële oliën te behouden. Droge diffusie Droge diffusers : dit is een watervrij proces waarmee u de diffusie kunt aanpassen aan uw behoeften. Het principe: een luchtpomp verspreidt lucht over het oppervlak van een venturibuis gevuld door capillaire werking. De voordelen: de droge diffuser zorgt voor een hoog debiet en een goede concentratie van aromatische actieve ingrediënten in de atmosfeer. De geur zal sterker zijn en sneller komen dan bij een ultrasone diffuser, wat interessant kan zijn als je aan de reukzin wilt werken. Aan de andere kant zal de moleculaire concentratie in de kamer hetzelfde zijn. Het is gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden, maar bevochtigt de lucht niet. Ultrasone diffusie De ultrasone diffuser: dit zijn de stille ultrasone golven die een koude aromatische mist genereren (Jazz diffusers, kubussen, enz.) De voordelen: Door dit proces kan de kamer enigszins worden bevochtigd en worden de geuren van essentiële oliën verspreid. Tips: de essentie van olfactotherapie Essentiële olie van grapefruit De delicate en bittere geur van essentiële olie van grapefruit verzadigt de reukneuroreceptoren en zorgt voor een gevoel van verzadiging . Als je de geur diep inademt als je trek hebt in zoete trek, kun je je verslaving helpen verminderen. Ook is deze olie interessant voor het bevorderen van de concentratie en cognitie bij senioren. Tegen zoete verlangens Essentiële olie van citroenverbena Citroenverbena heeft een sociale roeping omdat het individuen samenbrengt op zoek naar emotionele uitingen. Om moreel lijden, teleurstellingen en frustraties te begeleiden, laat ze door middel van woorden de pijn los die te zwaar is om te dragen. Voor een comfortabeler dagelijks leven in relaties met anderen Edele of Romeinse kamille etherische olie Edele Kamille houdt niet van spanningen of blokkades van welke aard dan ook. Het ontrafelt, bevrijdt, kalmeert en laat de belangrijkste spanningen los . Het biedt loslaten onder alle omstandigheden. Het grote probleem wordt een klein probleem dankzij het vermogen om dingen in perspectief te plaatsen. Om elke situatie die als dramatisch wordt ervaren te dedramatiseren Van andere essentiële oliën is bekend dat ze enthousiasme en inspiratie brengen, wat bijvoorbeeld motiverend kan zijn in de context van yoga. Wij denken dan aan Limoen etherische olie, Mandarijn, Petitgrain bigarade, enz. Uitgestraalde Eucalyptus kan bijvoorbeeld ook worden aangepast aan een diffusiesessie en zal het ademhalingsproces bevorderen. Ten slotte denken we, om de verankering in de aarde te bevorderen, bijvoorbeeld aan het verspreiden van Patchouli of zelfs essentiële cederolie.

In 10 stappen ga ik aan de slag met reukzin

De kracht van geuren op de hersenen wordt nu erkend en wetenschappelijk bewezen. Met een geur kun je echt de geest omzeilen en rechtstreeks het onbewuste bereiken, de zetel van emoties. Maar het is niet voldoende om alleen maar een geur in een kamer in te ademen om van alle voordelen te profiteren. Integreer de gemoedstoestand als een uitnodiging om te reizen en geniet ervan! 1. Kies een natuurlijke geur Een geur van natuurlijke oorsprong is veel subtieler dan de chemische gevolgen ervan. Als we hun samenstelling vergelijken, is het indrukwekkend: etherische olie bevat honderden moleculen die er een delicaat aromatisch boeket van maken, terwijl het kunstmatige equivalent alleen de belangrijkste zal bevatten, die ons in staat stellen de algemene geur te identificeren. Ons bewustzijn kan misschien voor de gek worden gehouden, maar ons onbewuste niet. 2. Kies voor een transparante fles Essentiële oliën worden bewaard in goed gesloten, ondoorzichtige flessen om ze tegen licht te beschermen en hun conservering te garanderen . Om uw persoonlijke reukmengsel te maken, kiest u in plaats daarvan voor een transparante fles waarmee u tegelijkertijd op twee gebieden kunt inwerken: reuk en vibratie. Zelfs als het nog niet duidelijk is bewezen, hebben planten als levende organismen een unieke vibratie die parallel met hun geur werkt, waardoor hun effectiviteit wordt vergroot. 3. Focus op je intentie Als je een fan bent van meditatie of zelfhypnose, begin dan met het inademen van je fles met een diepe ademhaling gedurende een paar minuten, parallel aan je gebruikelijke technieken. Voor degenen die zich minder op hun gemak voelen met deze verschillende methoden: adem rustig de etherische olie van uw keuze in terwijl u zich concentreert op uw intentie (stoppen met roken, geen nachtmerries hebben, zelfvertrouwen hebben, een angst overwinnen, achteraf terugkijken, …). Dit moet breed zijn: maak ruimte, en zorg ervoor dat je in- en uitademing in balans zijn. Je kunt ook zuchten als een kans om je zorgen te uiten . Visualiseer de ergernissen die met je ademhaling verdampen. 4. Wees aardig Naar jezelf toe. Waarom vind je het zo moeilijk om te stoppen/af te vallen/zich te concentreren als het voor anderen zo gemakkelijk is? Je leven heeft ertoe geleid dat je op een gegeven moment aanpassingen hebt gedaan om jezelf te beschermen. Respecteer het en accepteer dat jouw realiteit is veranderd en dat je opnieuw klaar bent om uit deze beperkende patronen te komen die nutteloos zijn geworden. Concentreer u op de emoties en gedachten die door u heen gaan terwijl u de essentiële olie inademt. Beoordeel ze niet en laat ze aan je voorbijgaan alsof ze buiten jou staan. 5. Vind je geur U kunt de suggesties in boeken over reukzin en essentiële oliën volgen. Maar het beste is om naar jezelf te luisteren : het feit dat je een geur liefhebt of haat, is al de eerste informatie. Kies voor een geur die je aanspreekt, die je lekker vindt, maar ook voor een geur die je stoort als je je er klaar voor voelt. Dit zal een kans zijn om opnieuw contact te maken met een deel van jou dat je niet leuk vindt en om de trillingen ervan te voelen om ze beter op te lossen. Essentiële oliën Yuzu - Cirus junos : een positieve en harmoniserende noot Rozenhout - Aniba rosaeodora : een toon van optimisme Echte lavendel - Lavandula angustifolia : een verzorgende noot Edele kamille - Chamaemelum nobile : om nerveuze en emotionele spanningen te verlichten Grapefruitboom - Citrus paradisi : stop met de zoete trek Mandarijnboom - Citrus reticulata : het slaapliedje Citroenverbena - Lippia citriodora : om te verzoenen met jezelf Echte Marjolein - Origanum majorana : om de scherpte eraf te halen Petit grain bigarade - Citrus aurantuim ssp amara : om het hart te kalmeren 6. Inhaleer etherische olie De klassieke reukmethode houdt in dat je diep ademhaalt, direct boven je fles . Je kunt ook 2-3 druppels van de gekozen etherische olie, verdund in 7 druppels plantaardige abrikozenpitolie, aan de binnenkant van je polsen doen . Vouw je handen in elkaar en adem diep in. Deze methode maakt het mogelijk om reukzin te associëren met de werking van aromatische moleculen die op krachtige energiepunten de huid passeren. Reuktechnieken Handen in de kathedraal Giet een paar druppels etherische olie op je polsen Doe mee en wrijf deze tegen elkaar Sluit je handen in een kathedraal Draag ze aan de wortel van de neus Haal diep adem 7. Observeer jezelf Reukzin is subtiel omdat het diep in ons infiltreert, voor iedereen een andere boodschap uitdraagt, en een persoonlijke reactie uitlokt met betrekking tot de ervaring , het onbewuste, maar ook de stemming van het moment en de intentie die voor de ‘sessie’ is gekozen. Het kan alleen intern worden ervaren, waardoor degenen die willen profiteren van de voordelen ervan worden gedwongen om in hun eigen pad te investeren en de impasse met hun lichaam te doorbreken en te luisteren naar de boodschappen die het kan overbrengen. Ga comfortabel zitten en adem een ​​geselecteerde essentiële olie in terwijl u uw werken leest. Observeer wat er in je gebeurt: kleuren, emoties, lichamelijke sensaties, beelden, hitte ? Soms zijn er meerdere pogingen/fouten nodig voordat je de etherische olie vindt die aan de gewenste behoefte voldoet, zonder toevlucht te nemen tot andere vervangers. Maar je zult al een aantal interessante informatie hebben verkregen als je erin slaagt de betekenis van sommige van je fysieke en emotionele reacties te begrijpen in relatie tot je oorspronkelijke bedoeling. 8. Krijg ondersteuning Omdat geuren onlosmakelijk verbonden zijn met onze emoties, hebben ze de kracht om diep verborgen gevoelens naar boven te halen. In dit geval adviseren wij u om u te laten begeleiden door een professional . Deze aanpak zal nog relevanter blijken als je door de geur een blokkade kunt identificeren waar je misschien nog niet aan hebt gedacht, waardoor het therapeutische proces wordt versneld. 9. Voor de gespannen: neem een ​​bad Een bad met etherische oliën is een zachtere maar zeer effectieve reukmethode, omdat het werkt tijdens een moment van ontspanning. Meng 4-5 druppels etherische olie in melk, crème fraîche of geurloos badzout en giet het in je bad. Door de hitte komen de aromatische bestanddelen vrij zonder ze te denatureren. 10. Laat je masseren Geef uzelf een massage op de reflexpunten: zonnevlecht, voetzolen, langs de wervelkolom, in de nek, op de bijnieren , door uw etherische olie te mengen met een plantaardige abrikozenpitolie waarvan de geur redelijk neutraal is. Concentreer u op uw intentie en uw gevoelens . Belangrijke aantekeningen: De gebruikelijke voorzorgsprincipes met betrekking tot etherische oliën zijn ook van toepassing op de reukzin. Kinderen, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, kwetsbare mensen of mensen die lijden aan epilepsie, astma of de ziekte van Parkinson moeten neurotonische en neurotoxische essentiële oliën absoluut vermijden. Aarzel niet om uw apotheker om advies te vragen. Als u de cutane route wilt gebruiken zoals hierboven voorgesteld, is het ook essentieel om de essentiële oliën te verdunnen in een plantaardige olie, rekening houdend met de gebruikelijke voorschriften met betrekking tot de geselecteerde essentiële olie. Referenties: Olfactotherapie Alain Faniel Ed Aymiris