5 goede voornemens voor 2021

5 bonnes résolutions à prendre pour 2021

Wat zou het nieuwe jaar zijn zonder goede voornemens? Ga naar de sportschool, ga op dieet, stop met roken, etc. Ontdek in dit artikel onze kleine 100% natuurlijke tips om je te helpen je doelen voor dit nieuwe jaar 2021 vast te houden en te behouden!

1. Stop op natuurlijke wijze met roken

Zoals elk jaar begin januari maak je een lijstje met goede voornemens en zeg je tegen jezelf dat dit jaar besloten is: "Ik stop met roken!". Zoals bij veel goede voornemens voor het nieuwe jaar is stoppen met roken echter niet zo gemakkelijk vol te houden.

Stoppen met roken is een belangrijke persoonlijke beslissing en een echte uitdaging die u uzelf stelt. Het eerste dat u moet doen om te stoppen met roken, is ervoor zorgen dat de wilskracht en de motivatie volgen ! Om jezelf te bevrijden van deze afhankelijkheid en weer in contact te komen met je zintuigen, zoals bijvoorbeeld smaak, kost tijd en dit gebeurt vaak in fasen. Iedereen heeft zijn eigen redenen om te willen stoppen met roken, maar het is niet ongebruikelijk dat dit verlangen wordt gedeeld met de angst dat het niet lukt. Heb vertrouwen in uw vermogen om te veranderen

Stoppen met roken is buitengewoon moeilijk omdat het een drievoudige afhankelijkheid veroorzaakt: fysiek, psychologisch en gedragsmatig . Om deze drievoudige afhankelijkheid tegen te gaan, hebben we een 100% natuurlijk en nicotinevrij assortiment ontwenningsverschijnselen ontwikkeld.

Bereik

AROMASTOP

Het 100% biologische AROMASTOP- assortiment is het eerste assortiment met essentiële oliën die zijn ontworpen om u op natuurlijke wijze te helpen stoppen met roken. De FORTE Global Support Capsules (met essentiële oliën van Salie met lavendelblaadjes, Echte Lavendel, Pepermunt) ondersteunen u op een uitgebreide manier gedurende de delicate periode. Met de Quick Release Instant Spray (met essentiële oliën van Copaiba, Zwarte Peper, Groene Munt, Veldmunt, Limoen) en de Kauwgom (Kauwmunt, Mandarijn, Echte Lavendel, Pepermunt en Rozemarijn CT cineole) kunt u de gevoelige momenten van de dag overwinnen .

 

2. Ga weer sporten

Aan het begin van elk jaar zetten we de tellers op nul en zeggen we tegen onszelf dat we naast het stoppen met roken ook weer moeten gaan sporten. Volgens het sociale netwerk Strava (applicatie voor atleten) zou dit goede voornemen slechts 12 ongelukkige dagen duren omdat de motivatie heel snel vervaagt! Het is echter bekend dat sport je in staat stelt stress te verlichten en in vorm te blijven. Uiteraard is het geen wondermiddel, maar het is goed om aan lichaamsbeweging te doen, het moeilijkste is misschien wel het vinden van de juiste sport en het behouden van het ritme!

Om dit te doen, volgen hier enkele kleine tips:

 • Begin niet te hard: ook al is de motivatie in het begin groot, je moet geen verandering teweegbrengen die te “brutaal” is voor je lichaam. Door in uw eigen tempo te bewegen, kunt u uw wilskracht in de loop van de weken intact houden. Zorg vanaf het begin voor de juiste mindset!
 • Stel doelen: stel jezelf een echte uitdaging met vrienden, zoals bijvoorbeeld deelnemen aan een marathon.
 • Ga met de fiets of lopend naar je werk: dat kan uiteraard niet als je een uurtje thuis werkt, maar voor de gelukkigen is het een goed alternatief!
 • Sport samen met een vriend(in): het is bewezen: “sport voor twee is beter”! Als een van de twee de neiging heeft om op te geven, is de ander er om de troepen opnieuw te motiveren.
 • 's Ochtends sporten: door 's ochtends actief te zijn, heb je de hele dag energie en over het algemeen blijven mensen die 's ochtends hun sport beoefenen ijveriger. 's Avonds, na een dag werken, zijn we vaak moe en hebben we niet per se zin om te gaan joggen of een uurtje krachttraining te doen.

 

Het assortiment voor sporters

AROMALGISCH

Hoewel sport essentieel is voor een goede gezondheid, is het niet ongebruikelijk dat u bepaalde ongemakken ervaart, vooral als de geleverde inspanningen ongebruikelijk zijn. In dit geval loopt u het risico last te krijgen van krampen, pijn, contracturen of anderen . Essentiële oliën kunnen echte bondgenoten zijn om u te ontlasten, met name de essentiële oliën van Wintergreen en Immortelle en de plantaardige oliën van Arnica of Calophyll . Voor meer gebruiksgemak heeft het Pranarôm-laboratorium 100% biologische natuurlijke remedies ontwikkeld in het AROMALGIC-assortiment , speciaal ontworpen voor spieren en gewrichten.

 • De geconcentreerde lichaamsspray AROMALGIC is ideaal voor een snelle verlichting van acute pijn (torticollis, plotselinge kniepijn, spierspanning)... Hij is sterk geconcentreerd aan essentiële oliën en is ideaal voor FLASH-actie!
 • De AROMALGIC gewrichtscrèmegel, ontworpen met essentiële oliën van Aspic Lavendel, Wilde Munt, Wintergroen en Copaïba, is gemakkelijk te gebruiken. De frisse en verzachtende werking zal u dagelijks verlichten. Het is ideaal bij gewrichtspijn, spierpijn of chronische pijn.
 • AROMALGIC gewrichtscapsules bevorderen dankzij hun complete en gerichte formule met 100% BIOLOGISCHE essentiële oliën van venkel, echte lavendel, pepermunt, eucalyptus globulus, citroengras en kardemom het spier- en gewrichtscomfort voor dagelijks welzijn.

Ontdek ook de AROMALGIC kinderbalsem ontworpen voor een ontspannende massage voor opgroeiende kinderen of voor kleine atleten (praktisch formaat voor sport).

3. Doe een detoxkuur

Voedsel, de lucht die we inademen, stress, tabak, alcohol maar ook “zure gedachten” zijn bronnen van gifstoffen. Ons lichaam heeft filters, maar zoals alle filters raken ze uiteindelijk verstopt. Vandaar de interesse om begin januari een kuur te nemen die uw lichaam bij zijn taak zal ondersteunen.

Om een ​​goede start te maken, vergeet niet om vitamines in te slaan! Om dit te doen, aarzel dan niet om uw quotum aan groenten en fruit te eten of te drinken, bijvoorbeeld via smoothies . Een andere welzijnstip is om te kiezen voor een kuur met essentiële oliën (citroen, rozemarijn, wortel, enz.) die dagelijks oraal moet worden ingenomen.

Focus op 2 detoxproducten

Lemon Essence - OLEOCAPS +8 DRAINAGE-capsules

  Tips met citroenessence :

   • 3 druppels 's morgens vóór de maaltijd op 1/4 klontje suiker of in vruchtensap.

    Goed nieuws: Citroenessence bestaat ook in citroenparelformaat of maxi 30 ml-formaat.

     Wilt u uw behandeling uitvoeren met een andere galenicum?

     In ons Oléocaps+ assortiment vindt u ook Oléocaps+ 8 Bio DRAINAGE capsules. Deze capsules, ontworpen met essentiële oliën van pepermunt, citroen, gember, kardemom, mandarijn en jeneverbes, zullen helpen de ontgiftingsorganen te reinigen en te regenereren . Pepermunt heeft een drainerend effect op de lever en het choleretische galkanaal. Tegelijkertijd met het reinigen van de lever moeten alle afbraakmetabolieten die niet nuttig zijn voor het lichaam worden verwijderd. Hiervoor zal extra drainerende etherische olie van jeneverbes de evacuatie van gifstoffen uit de emunctories (nieren, darmen, huid) bevorderen. Gember heeft als effect dat het de darmactiviteit ondersteunt.

      

      

     4. Verminder stress

     2020 zal voor iedereen een stressvol jaar zijn geweest, dus een van uw goede voornemens kan zijn om uw stress te verminderen of op zijn minst te leren omgaan met situaties die voor u stress veroorzaken.

     Om stress te verlichten zijn er veel tips: leer jezelf behandelen, beoefen yoga, leer negatieve gedachten verdrijven, leef gezond, slaap goed, zorg op een natuurlijke manier voor jezelf, enz.

      

     De essentiële oliën bij uitstek

     Anti stress

      Aromatherapie is een perfecte bondgenoot om stress te bestrijden en hier zijn enkele essentiële oliën die essentieel zijn om je te kalmeren:

      • Etherische olie van Petit Grain Bigarade
      • Echte etherische olie van lavendel
      • Yuzu-etherische olie
      • Ess Mandarijn
      • Ess Zoete Sinaasappel
      • Ess Bergamot

      Om de etherische olie of essence te kiezen die bij jou past, moet je je ook laten leiden door je emoties en is de geur van kapitaal belang. Als je spontaan de geur van lavendel verkiest boven die van citrusvruchten, dan is dit de plek waar je heen moet.

      Deze essentiële oliën kunnen in diffusie worden gebruikt om een ​​sfeer te creëren die bevorderlijk is voor ontspanning in uw huis of op de huid , met enkele druppels op de zonnevlecht en/of aan de binnenkant van de polsen.

       In ons Oléocaps+ assortiment vindt u ook Oléocaps+7 Ontspanningscapsules om oraal in te nemen. Deze zijn ontworpen met essentiële oliën van echte lavendel, karwij en mandarijn en zijn ontwikkeld om ontspanning en bij tijdelijke stress te bevorderen.

       5. Neem een ​​positieve houding aan!

       Heb je ooit dit citaat gehoord : "Glimlach naar het leven en het leven zal naar je glimlachen!" Welnu, dit jaar 2021 brengen we dit in de praktijk en meer dan ooit sturen we positieve golven uit!

       Een hoog moreel kan uw productiviteit en motivatie op het werk, maar ook in uw persoonlijke leven alleen maar vergroten. Maar hoe positief te zijn? Niets is eenvoudiger: in de buurt zijn van mensen die je een goed gevoel geven, omdat het risico bestaat dat het omgaan met negatieve mensen je moreel beïnvloedt. Doe daarnaast een activiteit die je leuk vindt, of het nu sportief of artistiek is, het maakt niet uit, als je er maar plezier in hebt.

       Leer te houden van wat je al hebt en concentreer je eindelijk op al die kleine positieve dingen die je al in je bezit hebt, die kleine dingen die goed voelen en je helpen elke dag vrolijk te blijven!

       DOORGAAN MET LEZEN

       Olfactotherapie: een fascinerende wetenschap

       De biochemische kracht van etherische oliën en de reeks essentiële fysieke acties voor natuurlijk welzijn beginnen populair te worden bij een breed publiek. De emotionele informatie die wordt overgedragen door de geur van etherische oliën is echter veel minder bekend. De link met ons instinct en de fysieke en emotionele resonanties ervan geven deze ‘wetenschap van de geur’ echter indrukwekkende deugden. Olfactotherapie Een heel persoonlijke beleving De manier waarop wij een geur waarnemen varieert sterk, afhankelijk van de persoon en de omstandigheden. Het chemische signaal wordt omgezet in een zenuwimpuls die wordt doorgegeven aan de limbische hersenen, de zetel van geheugen en emoties , wat de zeer intieme reacties verklaart die door geuren worden veroorzaakt. Deze zijn niet alleen afhankelijk van de ervaring van de persoon, maar ook van zijn nerveuze, emotionele en hormonale evenwicht op het moment dat hij de geur ontvangt. Olfactorisch geheugen Het is wetenschappelijk bewezen dat geurmoleculen een directe invloed hebben op het centrale zenuwstelsel en het endocriene systeem , die op hun beurt het gedrag en/of de fysiologie beïnvloeden. Context is ook een sleutelelement: de emotie van het moment zal rechtstreeks de perceptie van de hersenen van de geur als goed of slecht, aangenaam of onaangenaam beïnvloeden. Een gevoel dat in het onbewuste gemarkeerd blijft, wat verklaart waarom geuren deze bijna magische kracht hebben om “ het verleden te reactiveren ”. Open de deur naar het onbewuste Dankzij geuren kunnen we ruiken, voelen of zelfs voelen wat irrationeel in ons is. Ze bevinden zich op het kruispunt van zintuiglijkheid en zelfkennis, terwijl ze ons verbinden met onze eigen geschiedenis en onze omgeving. Essentiële oliën, als bijzonder zuivere en krachtige reukondersteuning, hebben daarom de kracht om emoties te kalmeren, los te laten en te reguleren, knopen te ontwarren, herinneringen op te roepen , maar ook om heroriëntatie, intuïtie, creativiteit enz. te bevorderen door het zenuwstelsel rechtstreeks te beïnvloeden, door het reguleren van de hartslag of zelfs de ademhaling. Ontdek onze essentiële oliën De kracht van essentiële oliën Uit onderzoek blijkt dat stoffen met vergelijkbare geuren moleculen hebben met een vergelijkbare vorm, en dat de vorm van een molecuul daarom de aard van de geur bepaalt. Het reukpotentieel van etherische oliën kan daarom worden bestudeerd volgens de biochemische familie waartoe het behoort, wat het mogelijk maakt om intuïtief het reukpotentieel van een essentiële olie te bepalen door naar de biochemische familie ervan te kijken – op voorwaarde natuurlijk dat de persoon in kwestie vraag waardeert de geur al, een conditio sine qua non voorwaarde voor de effectiviteit ervan –.

       Handleiding voor natuurlijk stoppen met roken

       Wilt u op een natuurlijke manier stoppen met roken? Klik op onderstaande link om de handleiding te downloaden! [wpdm_pakket id='7363']