Recept: SOS Kalmerende Roller

Recette : Roller apaisant SOS

Ontdek ons recept om je eigen SOS-stekenroller te maken. Muggen, wespen, spinnen of zelfs brandnetels verzachten snel de jeuk van jong en oud.

Welke essentiële olie tegen insectenbeten moet je gebruiken? Wij vertellen je alles wat je moet weten!

Waarom een essentiële olie gebruiken tegen insectenbeten?


Insectenbeten, of ze nu afkomstig zijn van muggen, vliegen, bijen of wespen, kunnen jeuk en ongemak veroorzaken. Essentiële oliën zijn effectieve natuurlijke remedies om de huidsymptomen te verlichten.

Essentiële olie van lavendel is een van de populairste om insectenbeten te verzachten. Het heeft ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen die helpen ontstekingen te verminderen en infecties te voorkomen. Breng gewoon een paar druppels etherische olie voor insectenbeten direct op de beet aan voor een snelle verlichting.

Essentiële oliën van pepermunt en eucalyptus aspic zijn ook effectief tegen jeuk veroorzaakt door beten. Hun verkoelende en pijnstillende werking kan de geïrriteerde huid kalmeren. Citronella essentiële olie staat ook bekend om het weren van muggen, maar kan ook gebruikt worden om jeuk na een muggenbeet te verlichten.

Voor veilig gebruik is het belangrijk om je anti-insectenbeet essentiële olie te verdunnen in een plantaardige olie (zoals zoete amandelolie of kokosolie) voordat je het aanbrengt op de huid, omdat ze zeer geconcentreerd zijn. Het is ook aan te raden om een patch test te doen om er zeker van te zijn dat er geen allergische reactie optreedt.

Om uw synergie samen te stellen

Hoe maak je je mengsel?

Giet de druppels van uw Essentiële Oliën, altijd beginnend met de kleinste hoeveelheid. Kantel uw flesje 45° om gemakkelijk het aantal druppels te kunnen tellen. Vul de fles met plantaardige olie totdat de fles krimpt.

Goed om te weten: essentieel in de natuurlijke apotheek, onthoud dat aspic-lavendel essentieel is tegen alles wat prikt.

Essentiële olie voor muggenbeten: Hoe te gebruiken ?

3 tot 4 keer per dag plaatselijk aanbrengen. Is de steek net gebeurd? Breng lokaal zuiver 1 druppel essentiële olie van aspic-lavendel herhaaldelijk elke 5 minuten gedurende 30 minuten aan.

Voorzorgsmaatregelen en waarschuwing

Dit anti-insectenbeetrecept moet worden gebruikt in overeenstemming met de volgende voorwaarden:

  • Toepassing van de oplossing voor huidgebruik;
  • Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar;
  • De oplossing kan maximaal 6 maanden worden bewaard;
  • Niet geschikt voor zwangere vrouwen.

Voordat u met de bereiding begint, dient u onze aanbevelingen met betrekking tot goede productiepraktijken en voorzorgsmaatregelen bij gebruik te raadplegen. Goede doe-het-zelfpraktijken .

Samenstelling

Ingrediënten: Helianthus Annuus (Zonnebloem) Zaadolie, Eucalyptus citriodora olie, Mentha piperita olie, Lavandula angustifolia olie, Calendula officinalis bloemenextract, Tocoferol, Citronellol*, Citral*, Eugenol*, Limoneen*, Linalool*, Geraniol*, Coumarin* - *Stof dat van nature aanwezig is in essentiële oliën.

Elke mening, reflectie en advies die u krijgt, kan op geen enkele manier een consultatie met een arts of therapeut vervangen, bij wie u zelf verantwoordelijk bent om contact op te nemen voor uw follow-up.

DOORGAAN MET LEZEN

Recept: Bodyscrub

Je hoeft niet ver te zoeken om je eigen bodyscrub te maken. Neem een ​​plantaardige olie, een beetje suiker en voeg een etherische olie toe om deze 100% natuurlijke en 100% heerlijke scrub te versterken. Om mijn synergie samen te stellen HECT - Zoete sinaasappel - 5 druppels; HV - Coco - 4 eetlepels; Suiker - 2 eetlepels; Klein potje Hoe te gebruiken Aanbrengen op een vochtige huid en masseren met kleine cirkelvormige bewegingen. Spoel na gebruik. Dermaal + 6 jaar 1 jaar GEMIDDELD Hoe maak ik mijn mengsel? Giet de kokosolie, suiker en etherische olie in een kom en meng met een spatel om een ​​gladde, gelijkmatige textuur te verkrijgen. Tip : je kunt de zoete sinaasappel vervangen door een etherische olie naar keuze (echte lavendel, mandarijn, wierook, ylang-ylang of zelfs rozengeranium). Goed om te weten : plantaardige kokosolie wordt vloeibaar bij een temperatuur van ongeveer 25°C. Voorzorgsmaatregelen en waarschuwing Voordat u met de bereiding begint, dient u onze aanbevelingen met betrekking tot goede productiepraktijken en voorzorgsmaatregelen bij gebruik te raadplegen. Samenstelling Ingrediënten: Coco nucifera-olie, Sucrose, Citrus sinensis-schilolie, Tocoferol, Limoneen* - *Stof dat van nature aanwezig is in essentiële oliën. Elke mening, reflectie en advies die u krijgt, kan op geen enkele manier een consultatie met een arts of therapeut vervangen, bij wie u zelf verantwoordelijk bent om contact op te nemen voor uw follow-up.

Recept: Striaeolie

De sleutel tot het bestrijden van striae is preventie. Een goed gevoede huid vanaf het begin van de zwangerschap is van fundamenteel belang om de natuurlijke elasticiteit te bevorderen en het ontstaan ​​van striae te voorkomen. Om uw synergie samen te stellen HV - Rozenbottel - 30 ml; HV - Calofyl - 20 ml; HV - Zoete amandel - 10 ml; Pompfles 60 ml. Hoe maak je je mengsel? Giet elke plantaardige olie één voor één in de pompfles. Goed om te weten : Buiten zwangerschap en borstvoeding en bij recente striae kun je ook 60 druppels etherische olie immortelle toevoegen om de werking van plantaardige oliën te versterken. Hoe te gebruiken ? Oefen vanaf het begin van de zwangerschap 's morgens en 's avonds lichte druk uit de pomp op de maag, dijen en eventueel borsten. Voorzorgsmaatregelen en waarschuwing: Huidgebruik; Geschikt voor zwangere vrouwen; Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar; Behoud van synergie tot 3 maanden. Voordat u met de bereiding begint, dient u onze aanbevelingen met betrekking tot goede productiepraktijken en voorzorgsmaatregelen bij gebruik te raadplegen. Goede doe-het-zelfpraktijken Samenstelling Ingrediënten: Rosa rubiginosa zaadolie, Calophyllum inophyllum zaadolie, Prunus amygdalus dulcis olie, Tocoferol - *Stof dat van nature aanwezig is in essentiële oliën. Eventuele meningen, reflecties en adviezen kunnen op geen enkele wijze een consultatie met een arts of therapeut vervangen, bij wie u zelf verantwoordelijk bent om contact op te nemen voor uw follow-up.