Welke aromatherapie voor mijn terug naar school?

Als je terugkomt van vakantie, kunnen we de drang niet weerstaan ​​om je dankzij essentiële oliën weer soepel naar school te helpen. Wij bieden je een overzicht van de must-have producten en geven je enkele tips voor een succesvolle start van het schooljaar! Enkele recepten en essentiële boodschappen op de agenda! Hier gaan we ?

Stress? Niet weten !

Effectiever met essentiële oliën op het werk! Aromatherapie kan zeker een eerste hulp zijn aan het begin van het schooljaar om stress te verminderen. Ze zullen jong en oud vergezellen die ze op verschillende manieren kunnen gebruiken... Om het back-to-school-evenement het hoofd te bieden, kunnen we allemaal een reuksynergie bedenken, op smaak gebracht met nobele laurier en mandravasarotra om alle kansen aan onze kant te krijgen.

Voor een “winnende” geurmix

In een flesje van 10ml kiezen wij voor:

  • 9 ml neutrale plantaardige olie naar keuze (hazelnoot, zoete amandel);
  • 10 druppels HECT van Mandravasarotra ( Cinnnamosma fragrans )
  • 20 druppels HECT van nobele laurier ( Laurus nobilis )

De truc is om diep te ademen en een paar druppels van het mengsel op de polsen te gieten vóór de stressvolle gebeurtenis*.

Als de stress zo intens is...

Of het ons nu verhindert goed te ademen, we kunnen er ook aan denken om de zonnevlecht 's ochtends vóór de moeilijke dag te masseren met een aromatisch mengsel dat strijdt tegen zenuwkrampen, de aandacht opnieuw richt en een beetje troost biedt. Maak een mengsel klaar in een flesje van 10 ml om spaarzaam te gebruiken*:

  • 9 ml neutrale plantaardige olie;
  • ongeveer 20 druppels HECT van dragon ( Artemisia dracunculus );
  • Ongeveer 20 druppels HECT bittere sinaasappel petitgrain ( Citrus aurantium amara - blad ).

* Door de voorgestelde doses nauwgezet te respecteren, kunnen deze synergieën door het hele gezin worden gebruikt. Laten we ook de interesse van het ZEN-mengsel niet vergeten, bedoeld om thuis te verspreiden om uzelf een moment van rust te gunnen.

Geef jezelf moed:

We hebben goed gelachen, maar je moet ook weten hoe je met hart en energie weer aan de slag kunt. Het is niet gemakkelijk om weer aan het werk of naar de les te gaan. Wist u dat Noble Laurel Essentiële Olie door topsporters wordt gebruikt om de hindernissen van de concurrentie het hoofd te bieden en de concentratie te bevorderen? Laurier is toch ook de plant die in de oudheid winnaars kroonde? Dominique Baudoux suggereert in zijn werken vaak om vóór een stressvolle gebeurtenis een of twee druppels etherische olie van laurier (verdund als je gevoelig bent voor EO's) op de polsen aan te brengen en het aroma in te ademen. Gegarandeerd succes!

Stijf lichaam? Weet niet !

De terugkeer naar school rijmt ook met de hervatting van de sport. Ook hier zijn Essentiële Oliën aanwezig. Wintergroen en citroen-eucalyptus gaan perfect samen met de bekende ontstekingsremmende en verzachtende kracht van plantaardige arnica-olie. Ze helpen ons bij de voorbereiding op het sporten, maar zijn ook onze bondgenoten voor een zeker comfort na het sporten. Geen pijn meer!

In het AROMALGIC-assortiment van Pranarôm vindt u bovendien een massageolie en een spray die uitstekend voorbereiden op het sporten en die ook bij diffuse pijn waardevolle bondgenoten kunnen blijken te zijn. De massageroller is zeer praktisch en gemakkelijk overal mee naartoe te nemen voor een snelle en weldadige werking op de gewrichten en spieren. Vertel het verder ! 

DOORGAAN MET LEZEN

Versterk uw immuunsysteem met essentiële oliën

Veel essentiële oliën staan ​​bekend om hun anti-infectieuze, bacteriedodende en virusdodende werking. De afgelopen dertig jaar zijn er serieuze onderzoeken uitgevoerd door universiteiten en het is vooral de aromatogramtechniek die het mogelijk heeft gemaakt om de antibacteriële kracht van bepaalde etherische oliën te definiëren met fenolen, ketonen of terpeenalcoholen. Nu de belangrijkste winterkwaaltjes zoals verkoudheid en griep dichterbij komen, is het goed om jezelf te beschermen door deze gezondheidsvriendelijke Essentiële Oliën zorgvuldig te gebruiken. Pranarōm ontwikkelt al enkele jaren aromatherapieproducten die zijn samengesteld uit de beste chemotyperende essentiële oliën om het immuunsysteem te versterken en het individu te ondersteunen bij griep, verkoudheid of KNO-problemen die zo typisch zijn voor de winter. De bekendste essentiële oliën in deze familie van infectiewerende middelen zijn stralende eucalyptus en bolvormige eucalyptus, ravintsara, niaouli, de bekende theeboom en zelfs kruidnagel. AROMAFORCE is een reeks behandelingen waarin deze schatten van de aromatherapie zijn verwerkt in gebruiksvriendelijke producten: Aromaforce - ontsmettingsspray : om de lucht te zuiveren en woonruimtes aangenaam te verfrissen; Aromaforce - oplossing voor natuurlijke afweer : een mengsel van essentiële oliën om direct op de huid te gebruiken of via atmosferische diffusie om de natuurlijke afweer te ondersteunen. Deze synergie bestaat in een mini-versie van 5 ml om overal mee naartoe te nemen of in een klassieke versie van 30 ml; Aromaforce - keel- en neusspray , evenals biologische siroop: om de luchtwegen te kalmeren bij een KNO-aandoening. De formule van AROMAFORCE-producten is gebaseerd op de volgende essentiële oliën: lavandin, ho-hout, uitgestraalde eucalyptus, niaouli, rozemarijn, bolvormige eucalyptus, pepermunt, ravintsara, kruidnagel en theeboom. Elk product is zorgvuldig gedoseerd voor veilig gebruik op de huid, voor inwendig gebruik of verspreiding. Het is niettemin belangrijk om de gebruiksvoorwaarden en voorzorgsmaatregelen voor elk product te raadplegen en advies in te winnen bij uw aromatoloog-apotheker.

Allergie en allergische rhinitis: bereid je voor op de komst van stuifmeel

Dragon voor de preventie van allergieën Steeds meer mensen verwelkomen de komst van de lente met angst: de terugkeer van pollen en dus allergische rhinitis. Allergie = loopneus, ongewenst niezen en rode ogen... zeer onaangename symptomen voor de komende warme dagen. Essentiële olie van dragon wordt in de literatuur vaak genoemd als een anti-allergisch... Essentiële olie van dragon (artemisia dracunculus) bevat moleculen met krampstillende eigenschappen (methyletherfenolen) in grote hoeveelheden. Dit is wat het de gemeenschappelijke werking geeft die wordt beschreven in boeken over aromatherapie: het verminderen van spijsverteringsongemakken of premenstruele pijn. Het is minder bekend, maar dragon is ook betrokken bij de preventie van seizoensgebonden allergische episoden . Het zou zowel fungeren als preventief middel tegen allergische personen (pollen, stof, allergisch astma) als als antihistaminicum. Het is duidelijk dat het nemen van dragon niet zo snel effectief is als het nemen van een medicijn als ZYRTEC, maar het lijkt erop dat de empirische ervaringen van veel patiënten er een effectieve preventieve actie aan toeschrijven en lente en zomer geen probleem zijn. Het is dus interessant om , om het ontstaan ​​van allergische episoden te voorkomen, 2 druppels etherische olie van HECT-dragon op een stuk brood of in een theelepel olijfolie te nemen , en dit twee keer per dag drie weken vóór de komst van stuifmeel. (advies uit de cursus wetenschappelijke en medische aromatherapie van D. Baudoux, ed. NARD 2008) .