Onze 10 essentiële benodigdheden voor je EHBO-doos deze zomer!

Het is mogelijk om te profiteren van de voordelen van essentiële en plantaardige oliën, waar u ook bent! Als we van huis weggaan, moeten we ons soms aanpassen aan bepaalde veranderingen waaraan ons lichaam niet altijd volgt. Zonnebrand, muggen, problemen met de spijsvertering, blauwe plekken, bultjes... In dit artikel geven we u onze essentiële en 100% natuurlijke remedies om mee te nemen in uw EHBO-doos, om de ongemakken die reizen met zich meebrengt het hoofd te bieden.

6 essentiële oliën in mijn EHBO-doos:

1. Aspic Lavendel: Verzacht intens steken en brandwonden.

Spijklavendel is de genezende en pijnstillende etherische olie bij uitstek. Het wordt over het algemeen gebruikt tegen wespensteken of -beten van kleine giftige dieren. De reinigende en pijnstillende eigenschappen maken het ook zeer waardevol tegen brandwonden en schimmelinfecties. Deze olie zal daarom perfect zijn bij bijvoorbeeld zonnebrand.

Via de huid : Na het afkoelen van het verbrande gebied, om te voorkomen dat de brandwond zich verspreidt en de pijn verergert, brengt u pure aspic-lavendel essentiële olie aan op de brandwond. Om dit te doen, brengt u eenvoudig elke 10 minuten 3 tot 4 druppels aan tot de pijn gedurende het eerste uur afneemt, en herhaalt u dit zodra de pijn weer opduikt.

2. Pepermunt: Tegen reisziekte, hoofdpijn en spijsverteringsstoornissen

Pepermunt is een basisproduct in de wereld van essentiële oliën. Deze geweldige pijnstillende olie is vooral uitstekend geschikt voor het verlichten van spijsverteringsstoornissen (misselijkheid, braken, spijsverteringsproblemen), verminderde concentratie en hoofdpijn. Het zal ook nuttig zijn om de bewustwording tijdens het rijden een boost te geven. Voor de toon is niets eenvoudiger: breng gewoon een druppel olie op het voorhoofd aan. Bovendien zorgt het voor een zeer aangenaam verfrissend effect. Het moet echter vermeden worden bij kinderen jonger dan zes jaar en bij zwangere vrouwen.

Reukroute: ruik rechtstreeks uit de fles, leg een steuntje zoals een tissue op of leg op de vloermat van de auto.

Sublinguaal gebruik: 3 maal daags 1 tot 2 druppels pepermunt.

DIY-tip: Om een ​​hydraterende synergie na het zonnen te creëren, meng je eenvoudig 50 ml plantaardige hennepolie met 10 druppels etherische olie van pepermunt. Breng deze synergie 's avonds na het douchen aan. Deze combinatie zorgt voor een licht geurende en diep gevoede huid.

3. Tea-tree: desinfecteren en ontsmetten

Tea tree etherische olie is een geweldig anti-infectieus en anti-parasitair middel. Het zal worden gebruikt voor elke bacteriële, virale, schimmel- of parasitaire infectie. Het is een echte multifunctionele etherische olie die een grote hulp zal zijn, of het nu gaat om kleine acneplekken, aften, verkoudheid of zelfs keelpijn. Als extra bonus kun je ook een druppel van deze olie op tandpasta doen om je mond te desinfecteren en je tanden witter te maken.

Cutaan gebruik: Bij wond of ander ongemak: na het reinigen van de wond, 3 tot 4 druppels pure etherische olie van tea tree, maximaal 3 tot 4 maal per dag.

4. Ylang-Ylang: Help om los te laten!

Essentiële olie van Ylang-Ylang , wat ‘bloemen van bloemen’ of ‘geur van alle geuren’ betekent, heeft aanzienlijke antidepressieve en zenuwontspannende eigenschappen. Op vakantie helpt het je volledig los te laten en je nerveuze en seksuele toon terug te vinden.

DIY-tip: Ylang-ylang etherische olie wordt over het algemeen niet puur toegepast, maar in synergie met een plantaardige olie. Deze zomer raden wij een perfecte combinatie aan om uw teint te versterken en te verbeteren. Meng eenvoudig 50 ml plantaardige wortelolie met 5 druppels etherische olie van Ylang-ylang. Breng het mengsel iedere avond aan en laat het goed inwerken voor een gegarandeerd gezonde glans.

5. Java-citroengras: SOS-muggen en lichaamspijn.

Java-citroengras is een essentiële olie met ontstekingsremmende, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Dit flesje zal daarom om drie belangrijke redenen nuttig voor u zijn:

  • Bescherm jezelf tegen muggen;
  • Verzacht jeuk door beten (voor muggen die er nog doorheen kunnen komen);
  • Verlicht pijn en pijn.

Atmosferische diffusie: 10 druppels essentiële olie van Java-citroengras in een diffuser.

Cutaan gebruik: 3 tot 4 druppels essentiële olie van Java-citroengras verdund in plantaardige olie of in lichaamsmelk op blootgestelde ledematen in de schemering na het douchen voor een goede bescherming tegen muggen. Het is belangrijk om deze essentiële olie altijd te verdunnen in een drager zoals plantaardige olie als je deze op de huid aanbrengt.

6. Immortelle : het anti-hematoom bij uitstek

Immortelle, ook wel “ Italiaanse Helichrysum ” genoemd, is een zeer krachtige essentiële olie tegen trauma, hematoom en ontstekingsremmend. Het zal nuttig zijn voor slagen, blauwe plekken, stoten, wonden, enz. Het wordt ook gebruikt om huidlittekens te verminderen en een goede genezing te bevorderen zodra de wond gesloten is.

Cutaan gebruik: 1 tot 2 druppels pure essentiële olie van immortelle na een klap om pijn en hematomen te verminderen en/of snel te absorberen, bij verstuiking of verrekking.

DIY-tip: Om blauwe plekken te verminderen, meng je 10 druppels etherische olie van immortelle in 50 ml plantaardige arnica-olie.

4 plantaardige oliën in mijn EHBO-doos

1. Calendula : ontstekingsremmend

Het olieachtige maceraat van calendula regenereert de huid als deze wordt aangetast of beschadigd. Het wordt specifiek gebruikt voor de verzorging van een misbruikte, schrale en door de zon rode huid. Deze olie heeft inderdaad ontstekingsremmende, antiallergische en jeukwerende eigenschappen.

Synergietip: Calendula gemengd met essentiële olie van aspic-lavendel kalmeert en herstelt de huid bij zonnebrand en beten. U kunt uw synergie bereiken door 50 ml plantaardige olie van calendula te mengen met 35 druppels etherische olie van aspic-lavendel.

2. Hennep : zachte olie voor de gevoelige huid

Hennep is de zachte olie bij uitstek, ook voor de droge en gevoelige huid. Dankzij de essentiële vetzuren die het bevat, wordt de huid direct gehydrateerd. Het is van nature voedend en perfect voor de rijpe en droge huid. Bovendien wordt het, dankzij de verschillende hydraterende en revitaliserende eigenschappen, ook aangetroffen in haarverzorgingssamenstellingen. Door zijn zeer doordringende kracht is het ook een favoriete olie voor massages.

3. Wortel : natuurlijke zelfbruiner

Het olieachtige wortelmaceraat is een belangrijke bron van provitamine A (of bètacaroteen), waardoor het een gezonde glans geeft en de teint verheldert. Wortel is essentieel in de samenstelling van elk goed bruiningsproduct, maar ook in de verzorging na het zonnen. Wees echter voorzichtig: essentiële en plantaardige oliën beschermen niet tegen UV-straling. Zelfgemaakt recept voor een natuurlijke zelfbruiner: Plantaardige wortelolie 20 ml + plantaardige abrikozenpitolie 10 ml. 's Morgens en 's avonds in het gereinigde gezicht en de hals masseren.

4. Coco : de kostbare multifunctionele

Deze olie met voedende en verzachtende eigenschappen is een essentiële plantaardige olie voor de feestdagen. Het wordt gebruikt in de lichaamsverzorging om de droge of aan de zon blootgestelde huid te voeden en in de haarverzorging om een ​​beschermend masker te maken. Het zal ook dienen als make-up verwijderaar en mondwater als je dat wenst.

Aarzel niet om naar het artikel: Plantaardige kokosolie: één product, 4 mogelijkheden en een geur om voor te sterven te gaan om alles over deze olie te weten te komen.

DOORGAAN MET LEZEN

Allergieën: natuurlijke oplossingen zonder verslaving

Elk voorjaar ontwikkelen duizenden mensen seizoensgebonden allergische symptomen. Dit is de bekende hooikoorts. Het wordt vaak geassocieerd met andere aandoeningen zoals astma, angst, hoesten, hoofdpijn of zelfs jeuk aan de ogen. We zien ook steeds meer mensen die getroffen zijn door zowel luchtweg- als huidallergieën. Vaak toegeschreven aan ons vervuilde milieu of aan huisstofmijt, hebben ze een impact die bijzonder onaangenaam kan zijn in het dagelijks leven. Een onmiddellijk effect Allergoforce neusspray De essentiële oliën van Boerenwormkruid , Matricaria, Edele Kamille en Zwarte Peper staan ​​al lang bekend om hun reinigende, verfrissende en verzachtende eigenschappen . In hypertone neusoplossing bieden ze een onmiddellijk gevoel van frisheid . Het Allergoforce medische apparaat ontlast en zuivert de neus. Het elimineert dus slijm , een bron van bacteriële besmetting, en voorkomt tegelijkertijd dat het slijmvlies uitdroogt. Formule De ALLERGOFORCE neussprayformule bevat verschillende essentiële oliën die het interessante eigenschappen geven: De sesquiterpenen die aanwezig zijn in de essentiële oliën van Zwarte Peper , Katrafay , Boerenwormkruid , Duitse Kamille en Groenlandse Ledon staan ​​bekend om hun anti-allergische eigenschappen . Het hoge percentage monoterpenen in de etherische olie van Balsemspar geeft het een balsamico werking die geïrriteerde en ontstoken slijmvliezen kalmeert . Monoterpenen, die voorkomen in de essentiële oliën van Balsemspar en Groenlandse mossel, zorgen ervoor dat hun decongestivum-werking de neusholtes vrijmaakt. Chamazuleen, aanwezig in de essentiële olie van boerenwormkruid en Duitse kamille, helpt bij het remmen van histamine , een neurotransmitter die op grote schaal betrokken is bij allergische en ontstekingsverschijnselen. Bisabololoxide, dat 50% van de essentiële olie van Duitse kamille uitmaakt, wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn ontstekingsremmende, schimmelwerende, verzachtende en koortswerende eigenschappen . Bisabololoxide, dat ook aanwezig is in de essentiële olie van Tansy, helpt jeukwerende eigenschappen te bestrijden tegen de sensaties van “kietels” en jeuk aan de neus. Gebruik Allergoforce neusspray kan tot 5 keer per dag gebruikt worden bij loopneus, kietelende en/of tranende ogen. Vanaf 12 jaar zijn er bij elk gebruik 1 tot 4 verstuivingen per neusgat. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar zijn 1 tot 2 verstuivingen per neusgat voldoende, 1 tot 5 keer per dag. Voor kinderen van 3 tot 6 jaar wordt slechts 1 verstuiving per neusgat aanbevolen. Dankzij deze formulering kon Pranarôm de aanwezigheid van hormonale, irriterende en toxische moleculen beperken. Dit maakt Allergoforce de eerste anti-allergische neusspray die geschikt is voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, maar ook voor kinderen vanaf 3 jaar (behalve kinderen met een voorgeschiedenis van koortsstuipen). Preventie Allergoforce anti-mijtspray Natuurlijk kunnen we de cyclus van de seizoenen niet beïnvloeden of voorkomen dat stuifmeel beweegt. Aan de andere kant is huisstofmijtallergie wereldwijd de belangrijkste oorzaak van bronchiale astma . Parasieten in beddengoed, tapijten, knuffels of gordijnen veroorzaken verschillende problemen. Allergische rhinitis, ademhalingsmoeilijkheden, loopneus, hoesten, zelfs irritatie van de keel en ogen. Bepaalde essentiële oliën in de Allergoforce anti-mijtspray vertonen echter al na 8 uur effectiviteit . De vele werkingen van Allergoforce zijn te danken aan de combinatie van verschillende essentiële oliën. Kaneel , Pepermunt ,Zoete sinaasappel , Lemongras , Niaouli en Madagascar citroengras. Gebruik Oppervlakken die gevoelig zijn voor vervuiling (matras, dekbed, kussens, knuffels, tapijten, gordijnen) vanaf 30 cm afstand gedurende enkele seconden inspuiten. Vervolgens 1 uur na het aanbrengen van de spray ventileren en 8 uur later de aangetaste oppervlakken stofzuigen. Herhaal de spray indien nodig één keer per week of één keer per maand voor onderhoud. De Allergoforce anti-mijtspray kan oppervlakken van 15m² behandelen met een werkingsduur van 1 tot 2 maanden. Ten slotte kan de spuitfles zonder drijfgas ondersteboven worden gebruikt en maakt een optimale toepassing mogelijk. En dit zelfs op de minst toegankelijke oppervlakken. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven vermijden manipulatie. Onafhankelijke laboratoriumtests hebben een totale vermindering van de parasietpopulatie aangetoond. En dit dankzij de dubbele curatieve en preventieve werking, duidelijk bewezen op Dermatophagoides pteronyssinus. Dit zijn ook de belangrijkste soorten die verantwoordelijk zijn voor ademhalingsallergieën. CURATIEF : geen enkele mijt overleefde binnen 8 uur na het spuiten en er werd geen herstel waargenomen! PREVENTIEF : totale sterfte van mijten in minder dan 24 uur. En dit na contact met steunen die 10 dagen eerder zijn behandeld! Formule Essentiële olie van kaneel, gewonnen uit het blad, zeer rijk aan eugenol, heeft een aanzienlijke antiparasitaire, antiseptische en anti-infectieuze werking . Kaneelaldehyde en de andere moleculen van de essentiële olie van Chinese kaneelschors geven het antiseptische, antibacteriële en anti-infectieuze eigenschappen . Bovendien weten we dat kaneelaldehyde en eugenol de productie van een essentieel enzym in bacteriën remmen en/of schade aan de celwand van de bacterie veroorzaken. Essentiële olie van pepermunt, voornamelijk samengesteld uit menthol en menthon, is uiterst effectief tegen microbiële ziektekiemen en mijten . Geraniale, nerale en andere moleculen die aanwezig zijn in de essentiële olie van Citroengras geven het een zeer interessante antibacteriële werking . Het heeft ook een antiparasitaire, antiseptische en anti-infectieuze werking . Zoete sinaasappelessence bestaat uit limoneen. Erkend om zijn reinigende werking , maar ook en vooral om zijn zeer aangename citrusgeur. Wat de monoterpenen in de essentiële olie van Niaouli betreft, ze geven het een antiseptische, antiparasitaire en anti-infectieuze werking . Limoneen en p-menthadienolen aanwezig in de essentiële olie van Madagascar Citroengras (Ahibero), zijn met name verantwoordelijk voor de anti-infectieuze en antimicrobiële werking ervan. Referenties - Revue Française d’Allergologie, jaargang 48, nr. 5, pagina's 382-389 (september 2008) - “Samenstelling en antimicrobiële activiteit van Cymbopogon giganteus (Hochst.) Chiov. Essentiële bloemen-, blad- en stengeloliën uit Kameroen » J. Essent. Oil Res., 19, 485-489 (juli/augustus 2007).

Uw plantaardige olie kiezen: welke vetzuursamenstelling?

Plantaardige oliën staan ​​al jaren centraal in de debatten over gezondheid en gezond leven. Geconfronteerd met de wildgroei aan informatie is het echter soms moeilijk om te navigeren tussen ‘goede’ en ‘slechte’ vetten. Een obsessie die perverse gevolgen kan hebben, zoals een tekort aan Omega 3, wat kan leiden tot onevenwichtigheden op verschillende niveaus, vooral op ontstekingsniveaus. Zoals altijd is het belangrijkste om stabiliteit te vinden en te kiezen voor vetzuren waarvan de samenstelling echt aan onze behoeften voldoet. Verzadigd/onverzadigd? Onverzadigde vetzuren zijn vetzuren die één of meer dubbele koolstof-koolstofbindingen hebben. Ze zijn onderverdeeld in twee categorieën: enkelvoudig onverzadigde vetzuren , waaronder Omega 9, die slechts één dubbele binding hebben, meervoudig onverzadigde vetzuren , zoals de beroemde Omega 3 en 6 die meerdere dubbele bindingen hebben. Ze zijn vloeibaar bij kamertemperatuur en bevatten de beroemde essentiële vetzuren die ons lichaam niet kan produceren, waardoor het lichaam deze uit de voeding en de omgeving moet halen. Binnen Omega 6 spreken we vaak over 2 soorten zuren. Linolzuren en gamma-linolzuren (GLA), vaak aanbevolen voor de rijpere huid. Plantaardige teunisbloemolie is hier bijzonder goed mee begiftigd. Het wordt daarom vaak aanbevolen om de elasticiteit van de huid te bevorderen. Verzadigde vetzuren hebben daarentegen geen C=C-binding. Op onze breedtegraden zijn ze bij kamertemperatuur vast en blijven ze langer houdbaar dan onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn kokosolie of Shea butter. Onverzeepbare stoffen De voedingswaarde van een plantaardige olie komt enerzijds voort uit vetzuren en anderzijds uit onverzeepbare stoffen. Hoewel deze slechts 1 tot 15% uitmaken van de samenstelling van een plantaardige olie, leveren ze een verhoudingsgewijs hoge bijdrage. We vinden bijvoorbeeld vitamine E met antioxiderende eigenschappen. Cranberry Plantaardige Olie is er bijzonder rijk aan. Fytosterolen en triterpenen hebben genezende, herstellende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het wordt aangetroffen in sheaboter en plantaardige arganolie. Hoewel hun bijdrage aan de deugden van een plantaardige olie aanzienlijk is, zijn het ook de onverzeepbare stoffen die kunnen verklaren waarom sommige ervan, zoals plantaardige rozenbottelolie, niet worden aanbevolen voor de gevoelige huid. Olieachtige maceraten worden op hun beurt zelden gekozen vanwege hun onverzeepbare stoffen (aangezien ze uit een neutrale olie komen), maar zullen eerder worden gekozen vanwege de actieve ingrediënten van de gemacereerde plant. Wat is een uitgebalanceerde plantaardige olie? Het hangt, zoals altijd, af van het gewenste effect. Er zijn 2 waarden belangrijk: het aandeel zuren waaruit plantaardige olie bestaat en hun verhouding: Een hoge omega-3/omega-6-verhouding bevordert een ontstekingsevenwicht . Het zal “kalmerend” zijn en geschikt voor de gevoelige huid. Plantaardige cranberryolie is in dit opzicht bijzonder rijk, evenals plantaardige olie van rozenbottel. Hoe hoger de Omega-6/Omega-9-verhouding , hoe meer de olie de indirecte hydratatie van de huid zal bevorderen door deze te helpen beter intercellulair cement te creëren, wat vooral effectief is bij het beperken van uitdroging. Over het algemeen geldt: hoe rijker een olie is aan meervoudig onverzadigde vetzuren (Omega 3 en 6), hoe indringender de textuur zal zijn. Hoe rijker de olie aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren (Omega-9), hoe voedzamer en verzachtender deze zal zijn, zoals plantaardige oliën van avocado (70%), macadamia (75%) of ricinusolie (85%). Hoe rijker een olie is aan verzadigde vetzuren, hoe meer deze een beschermende barrière biedt. Bijvoorbeeld kokos- of shea-olie Hoe kies ik mijn plantaardige olie? Met andere woorden: kies bij scheuren voor een olie die rijk is aan verzadigde vetzuren en onverzeepbare stoffen. Dit bevordert de genezing en creëert een barrière-effect, zoals een beschermend schild tegen externe agressies. Ter preventie kunnen deze oliën ook nuttig zijn om de kou of andere aanvallen op gevoelige gebieden te bestrijden. Voorbeeld : Karite Boter of Kokosolie . Voor een droge huid met krokodillenhuideffect of broos haar, kies in plaats daarvan voor een plantaardige olie die rijk is aan Omega 9. Bijvoorbeeld plantaardige Avocado-olie , die bijzonder voedend is. Het zal dus helpen de schakels te herstellen en de huid gladder en evenwichtiger te maken. Om de natuurlijke hydratatie van de huid te ondersteunen, geven we de voorkeur aan oliën met een bijzonder evenwichtig gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren (Omega 3 en 6), bij voorkeur een hogere verhouding Omega 3, die de huid voorzien van de elementen die haar in staat stellen haar natuurlijke eigenschappen te versterken. barrière van binnenuit. Over het algemeen zullen we kiezen voor plantaardige oliën van cranberry, Argan, Nigella en Muskroos . En op de lange termijn? Zoals we hebben gezien, vertegenwoordigen externe plantaardige oliën een eenvoudige en natuurlijke oplossing om bepaalde kleine dagelijkse huidproblemen te overwinnen. Aan de andere kant is aanbrengen op de huid niet voldoende, omdat hiermee alleen het symptoom wordt behandeld zonder de oorzaak te behandelen. Met andere woorden: als je een droge huid hebt, is het aanbrengen van een vette substantie niet voldoende. Dit is een teken van een verstoorde lipidenbalans en een gebrek aan hydratatie in uw lichaam. Het is belangrijk om hierop te reageren met eenvoudige maatregelen: Om veel water te drinken Let op uw alcoholgebruik, dat uitdroogt Consumeer goede lipiden oraal, vooral die rijk aan Omega 3. Zoals bijvoorbeeld zwarte zaadolie en plantaardige oliën van teunisbloem en borage, die bijzonder interessant zijn om aan de specifieke behoeften van de rijpere huid te voldoen. Puur of gemengd? Plantaardige oliën zijn een uitstekende verdunningsbasis voor essentiële oliën. Ze kunnen ook puur op de huid worden gebruikt met verschillende effecten, afhankelijk van hun samenstelling. Voor een gladdere textuur en snellere penetratie kunt u echter een kleine emulsie in uw handen creëren door uw plantaardige olie te mengen met een beetje Aloë Vera-gel. Als u uw emulsie van tevoren wilt bereiden, vergeet dan niet een natuurlijk conserveermiddel toe te voegen. Plantaardige oliën zijn na opening doorgaans 6 maanden houdbaar . Tabeleigenschappen en gebruik van plantaardige oliën om te downloaden