Florence Veillet: een kampioen paardrijden die niet bang is voor “obstakels”.

Kent u Florence Veillet?

Buitengewone jonge vrouw van 36 jaar oud, woonachtig in de Dordogne, winnaar van twee nationale paardensportwedstrijden voor gehandicapten dit jaar. Ondanks de titanium staven die sinds een ongelukkig ongeluk in 1991 door haar ruggengraat lopen, beleven Florence en haar merrie Quiet een explosieve reis die respect afdwingt en een rijstijl die de zoete geur van essentiële oliën ademt.

Florence zegt wel eens dat ze door een hel is gegaan na dit ongeval in 1991 waarbij een chauffeur haar aanreed. Zijn ruggengraat is aangetast en zal 4 operaties moeten ondergaan om zijn ledematen te kunnen blijven gebruiken. Ze was destijds een berijder en mocht na het ongeval niet meer rijden. Als vrijwilligster ging ze moedig om met fysieke pijn en vond ze kracht en troost bij haar echtgenoot Sébastien, met wie ze in 1996 trouwde, en haar zoon Jonathan.

In 2009, na een schuchtere terugkeer naar paardrijden, wat haar levenslange passie blijft, volgde ze het advies op van Joël Jeannot, wereldkampioen Paralympisch, die haar aanmoedigde om terug te keren naar de competitie. Succes is er voor het duo Florence-Quite dat afgelopen juli wedstrijden won in Verquineuil in het Noorden en in augustus in Chalais in Charente, wat hen naar de tweede plaats bracht in het algemeen klassement van hun categorie in de gehandicaptensport.

Tot op heden zijn Florence Veillet en Quiet de eerste in het serie 3 para-paardencircuit van het jaar 2009, nadat ze hebben deelgenomen aan 4 van de 9 etappes die in het circuit zijn opgenomen. Ze wonnen de Franse beker in dezelfde serie op Equitalyon op 31 oktober 2009. Pranarôm is er trots op de Franse kampioen serie 3 van 2009 te ondersteunen en verwelkomt haar internationale dressuurklassement op 9 oktober 2009 in Mulhouse om internationale kwalificaties te claimen en voor de Paralympische Spelen (selecties volgen).

Zijn geheim? De entourage van zijn familie en zijn ijzeren wil, maar misschien ook een beetje van de essentiële oliën die hem helpen de conditie van zijn merrie een boost te geven en pijn of stress te bestrijden. We interviewden Florence om meer te weten te komen over hoe zij aromatherapie gebruikt bij haar paard.

Welke aromatherapiebehandelingen gebruikt u voor uw QUITE merrie?

“Ik gebruik etherische oliën voor haar pezen elke keer dat ze een grote inspanning levert. Maar ik gebruik ook reukolie tegen de stress van competitie of voor haar “hitte”.

Essentiële olie van mandarijn om te ademen, en ook grove den door reukzin voor ademhalingsproblemen. Als het ernstiger is, tijm op suikers (ongeveer 20 druppels per dag) en oreganocapsules (10 per dag in 3 doses gedurende ongeveer tien dagen).

Ik masseer het ook met Dragon Essentiële Olie die ik verdun in zoete amandelolie en wrijf het in de nek en rond de neusgaten bij een droge, irriterende en allergische hoest, bij paarden vaak te wijten aan stof (spaanders, hooi, stro, enz.).

Ik gebruik ravintsara ook bij het boksen of verdund in zoete amandelolie als ontsmettingsmiddel. Als ze gewond is, verdun ik echte lavendel in zoete amandelolie en wrijf het over de wond.

Aspic-lavendel daarentegen geef ik de voorkeur aan insectenbeten en soms combineer ik het met essentiële olie van citroengras. Ze vindt het heerlijk als ik haar wortels snij met een paar druppels etherische olie van mandarijn, grapefruit of zoete sinaasappel.

Ik geef hem dit tussendoortje 's avonds omdat de schil van citrusvruchten soms fotosensibiliserend is. De reactie van Quiet op al deze behandelingen is zeer positief. Deze zomer heeft ze een ernstige hoestperiode gehad, behandeld met oliën die cortisone en ontstekingsremmers vermijden, wat haar positief zou hebben gemaakt bij antidopingcontroles.

Gebruik jij Essentiële Oliën ook voor je persoonlijke verzorging?

"Voor mij is de reactie op etherische oliën duidelijk: POSITIEF! Dankzij planten kan ik minder morfine en medicijnen slikken die mijn lever verstopten en me erg moe maakten.

Ik gebruik Oléocaps 2 die basilicum bevatten (4 tot 6 per dag in 2 of 3 doses) voor darmcomfort en voor energie.

Om de pijn te bestrijden masseer ik een paar druppels Ylang ylang op de iliacale botten waar ik veel pijn heb door de vorming van cortisol. Ook als ik veel pijn heb, wrijf ik mezelf in met verdunde Basilicum Essentiële Olie. Om de spieren op te warmen is wintergroen ideaal.

Bij stress gebruik ik regelmatig mandarijncapsules en voor de wedstrijd neem ik twee druppels laurier onder de tong. Voor verkoudheid en ademhalingsproblemen neem ik oleocaps 4 en pure ravintsara gezalfd op de plexus.

Toen de Equitalyon-wedstrijd naderde, kreeg ik keelpijn en was ik erg verkouden. Ik nam onmiddellijk thujanol-tijm in suiker gedurende 3 dagen (2 tot 3 druppels) en daarna oregano-capsules.

Voor de slagen die in mijn sport talrijk zijn, gebruik ik Italiaanse anti-hematoma helichrysum en dan ook lavendel of aspic-lavendel als ik brandwonden heb. Essentiële oliën helpen mij om me voor te bereiden op de wedstrijd en deze beter te ervaren. Onlangs waardeerde ik ze in Lyon enorm.

Pranarôm is erg blij Florence te kunnen ondersteunen in haar paardrijpraktijk met haar aromatherapieproducten en verwelkomt de prachtige energie van zo'n charmant duo op de paardenpiste. Wij wensen Florence en haar merrie heel veel overwinningen die ze verdienen!

DOORGAAN MET LEZEN

Pranarôm investeert in duurzame ontwikkeling in Madagaskar

Als expert in wetenschappelijke aromatherapie in Europa ondersteunt Pranarôm de duurzame ontwikkeling krachtig, vooral in Madagaskar via AROMABE, een economisch en sociaal ontwikkelingsproject voor de biologische landbouw. AROMABE is meer dan 45 hectare land dat wordt bebouwd door Pranarôm in de regio Antsirabe. Uiteraard kweken we daar ravintsara, de ‘goed voor alles’-plant waarvan de bladeren ons een etherische olie geven met uitzonderlijke reinigende en immuuneigenschappen. Aan de rand van Ravintsara kweekt Pranarôm ter plaatse ook meer gebruikelijke kruiden, zoals geranium, marjolein, peper, kruidnagel, goudsbloem en zelfs een beetje lavendel. Alles in BIOLOGISCHE kwaliteit. Een kinderkamer Het grootste belang van de activiteit is ook de kwekerij waar nieuwe biologische ravintsara-planten kunnen worden geboren. Het is een geweldige plek om kruiden te kweken in de best mogelijke omstandigheden. AROMABE kiest voor biologisch maar ook duurzaam. Vooral de Ravintsara-planten staan ​​goed uit elkaar en de distillatie vindt alleen plaats op volwassen bladeren, om het hout en dus de planten koste wat het kost te behouden. Banen Het AROMABE-project zou niet kunnen bestaan ​​zonder zijn personeel. Aanvankelijk geïnitieerd door het management van Pranarôm uit België en een lokale speler in de handel in etherische oliën, telt het bedrijf AROMABE vandaag de dag 70 medewerkers. Daar ontmoeten we landarbeiders met langetermijncontracten, maar ook tuinders, ingenieurs en administratief personeel. Iedereen kent elkaar en er zijn door de jaren heen sociale banden gesmeed, met name dankzij het beroemde voetbaltoernooi dat Pranarôm sinds 2010 organiseert (we vertelden er hier over). Een echte distilleerderij Het doel ? Maak een echte distilleerderij beschikbaar voor boeren, Pranarôm-oogstmachines en potentiële partners. In april 2012 werd het project definitief afgerond en hoeft de ambachtelijke site van AROMABE zich nergens voor te schamen. Een beveiligde ruimte van ruim 3000 vierkante meter, een grote en hoogwaardige distilleerderij, een watertoren om het bronwater op te vangen dat nodig is voor destillatie, en gloednieuwe kantoren. Lokale ondersteuning De officiële ceremonie werd gekenmerkt door een toespraak van minister van Milieu Joseph Randriamiarisoa, enthousiast over dit professionalisme, en door een inauguratietoespraak van Dominique Baudoux, wier toch al indrukwekkende carrière is getooid met een nieuwe, waardevolle herinnering, die van een nieuwe stap naar grotere vooruitgang. kwaliteit en grotere transparantie voor wetenschappelijke aromatherapie met respect voor mens en natuur. De minister van Milieu, zeer toegewijd aan de verdediging van de Malagassische soorten en de duurzame teelt, heeft de locatie ingehuldigd.

Pranarôm investeert in duurzame ontwikkeling in Madagaskar

Als expert in wetenschappelijke aromatherapie in Europa ondersteunt Pranarôm de duurzame ontwikkeling krachtig, vooral in Madagaskar via AROMABE, een economisch en sociaal ontwikkelingsproject voor de biologische landbouw. AROMABE is meer dan 45 hectare land dat wordt bebouwd door Pranarôm in de regio Antsirabe. Uiteraard kweken we daar ravintsara, de ‘goed voor alles’-plant waarvan de bladeren ons een etherische olie geven met uitzonderlijke reinigende en immuuneigenschappen. Aan de rand van Ravintsara kweekt Pranarôm ter plaatse ook meer gebruikelijke kruiden, zoals geranium, marjolein, peper, kruidnagel, goudsbloem en zelfs een beetje lavendel. Alles in BIOLOGISCHE kwaliteit. Een kinderkamer Het grootste belang van de activiteit is ook de kwekerij waar nieuwe biologische ravintsara-planten kunnen worden geboren. Het is een geweldige plek om kruiden te kweken in de best mogelijke omstandigheden. AROMABE kiest voor biologisch maar ook duurzaam. Vooral de Ravintsara-planten staan ​​goed uit elkaar en de distillatie vindt alleen plaats op volwassen bladeren, om het hout en dus de planten koste wat het kost te behouden. Banen Het AROMABE-project zou niet kunnen bestaan ​​zonder zijn personeel. Aanvankelijk geïnitieerd door het management van Pranarôm uit België en een lokale speler in de handel in etherische oliën, telt het bedrijf AROMABE vandaag de dag 70 medewerkers. Daar ontmoeten we landarbeiders met langetermijncontracten, maar ook tuinders, ingenieurs en administratief personeel. Iedereen kent elkaar en er zijn door de jaren heen sociale banden gesmeed, met name dankzij het beroemde voetbaltoernooi dat Pranarôm sinds 2010 organiseert (we vertelden er hier over). Een echte distilleerderij Het doel ? Maak een echte distilleerderij beschikbaar voor boeren, Pranarôm-oogstmachines en potentiële partners. In april 2012 werd het project definitief afgerond en hoeft de ambachtelijke site van AROMABE zich nergens voor te schamen. Een beveiligde ruimte van ruim 3000 vierkante meter, een grote en hoogwaardige distilleerderij, een watertoren om het bronwater op te vangen dat nodig is voor destillatie, en gloednieuwe kantoren. Lokale ondersteuning De officiële ceremonie werd gekenmerkt door een toespraak van minister van Milieu Joseph Randriamiarisoa, enthousiast over dit professionalisme, en door een inauguratietoespraak van Dominique Baudoux, wier toch al indrukwekkende carrière is getooid met een nieuwe, waardevolle herinnering, die van een nieuwe stap naar grotere vooruitgang. kwaliteit en grotere transparantie voor wetenschappelijke aromatherapie met respect voor mens en natuur. De minister van Milieu, zeer toegewijd aan de verdediging van de Malagassische soorten en de duurzame teelt, heeft de locatie ingehuldigd.