Essentiële en plantaardige oliën voor moeder en baby

Des huiles essentielles et végétales pour maman et bébé

Baby's zijn kwetsbare wezens die koste wat het kost beschermd moeten worden. Als het om hun dagelijkse gezondheid en welzijn gaat, willen wij hen het beste bieden! De essentiële oliën zijn zorgvuldig gekozen en gedoseerd en vormen een waardevol hulpmiddel voor de gezondheid en het comfort van baby's in alle veiligheid.

Pranarôm, al 30 jaar expert in aromatherapie, heeft een assortiment gecertificeerde biologische producten ontwikkeld op basis van voedende plantaardige oliën en specifiek geselecteerde essentiële oliën; de samenstelling van elk product is nauwkeurig bestudeerd voor veilig gebruik bij baby's en jonge kinderen. Praktisch en gemakkelijk te gebruiken, maar ook zeer aangenaam dankzij de zoete aroma's van etherische oliën.

Ik ben zwanger: striae verschijnt

Massageolie voor striae

Laten we dit artikel beginnen met de eerste fase in het leven van een moeder: zwanger zijn! De baby is er nog niet, maar het lichaam verandert en er verschijnen striae... Geen paniek, striae treft 80-90% van de zwangere vrouwen, dus daar is niets abnormaals aan. Ze verschijnen meestal tijdens het tweede en derde trimester , vooral op de buik , borsten , heupen , dijen en billen . Het is de snelle groei tijdens de zwangerschap die verantwoordelijk is voor het ontstaan ​​van striae. De spanning die in de huid ontstaat wanneer deze uitrekt, kan namelijk bepaalde lagen van de huid beschadigen. Dit veroorzaakt de afbraak van collageen en elastine, twee vezelachtige eiwitten die de huid ondersteunen. Bepaalde factoren kunnen het risico op het ontwikkelen van striae vergroten. Erfelijkheid is bijvoorbeeld een belangrijke factor. Als uw moeder of zus striae heeft gehad, is de kans groter dat u deze ook krijgt. Een hoog niveau van bepaalde hormonen , zoals cortisol en zwangerschapshormonen, kan ook hun uiterlijk bevorderen.

Met 100% biologische voedende plantaardige oliën van zoete amandel , rozenbottel , kokosnoot en cranberry, Stretch Mark Massageolie ondersteunt de elasticiteit van de huid door soepelheid en comfort te bieden. De subtiele etherische olie van Rozenhout maakt deze combinatie van natuurlijke ingrediënten veilig compleet. Dankzij de zijdezachte textuur dringt het snel in zonder een vettig laagje achter te laten, voor een soepele en satijnzachte huid. Het kalmeert ook bij jeuk, benauwdheid en kan worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding . En omdat we weten dat elke vrouw haar voorkeuren heeft op het gebied van textuur, hebben we een massageolie en -crème voor striae ontwikkeld.

Baby wordt 's ochtends wakker...

Zoete amandelmassageolie

De baby wordt wakker en voordat hij hem aankleedt, brengt hij biologische zoete amandelmassageolie aan voor zijn comfort. Zoete amandelolie met een delicate vanillegeur is perfect om je baby te masseren en elke dag een moment van medeplichtigheid te creëren, en helpt de huid van het hele gezin te hydrateren en te voeden.

Goed om te weten : Zoete amandelolie is ook ideaal voor het verwijderen van de wiegkap.

Preventie: baby gaat naar de crèche en ik ben bang voor ziektekiemen

De organische natuurlijke verdedigingsoplossing

In de winter of bij contact met zieke mensen is het belangrijk om snel te handelen om de weerstand van je baby te versterken. Om deze reden hebben we een organische natuurlijke verdedigingsoplossing ontwikkeld met antivirale en anti-infectieuze essentiële oliën van Ravintsara en Tijm en thujanol . Gemakkelijk te gebruiken op de voetboog, bij voorkeur 's ochtends en 's avonds gedurende de delicate periode.

Kleine tip voor optimaal comfort: oefen de massage met uw duim, in zachte cirkels maar druk op de voetboog. Baby vindt het geweldig!

Denk ook aan de distributie!

Om de lucht in de kamer van uw baby te zuiveren, kunt u overwegen om het diffusermengsel Organic Sanitizing Diffusion te verspreiden, ontworpen met reinigende essentiële oliën zoals bijvoorbeeld Ravintsara.

PranaBB - respiration

Baby ademt niet zo goed... hij is verstopt

De borstbalsem

Rhinitis en nasofaryngitis zijn veel voorkomende ziekten en uw baby zal er waarschijnlijk elk jaar meerdere van krijgen. Het eerste symptoom is een verstopte neus en om dit te verlichten is biologische borstbalsem op basis van zuiverende essentiële oliën van balsemspar en geurige inula uw beste bondgenoot. Massage heeft effectieve therapeutische eigenschappen, vooral tegen verkoudheid. Om de afvoer van afscheidingen die de neusholtes van de baby verstoppen te bevorderen, moet u lichte druk uitoefenen op de handpalmen. Je kunt het ook achter de oren masseren om het KNO-gebied vrij te maken. Als uw kleintje moeite heeft met ademhalen, masseer dan zijn borst van zijn schouders naar zijn buik met kruisvormige bewegingen.

PranaBB - confort digestif

Baby heeft koliek... hij is opgeblazen

Maagcomfortmassageolie

Koliek is een veel voorkomend probleem bij baby's jonger dan 3 maanden. Als de oorzaken ervan niet echt altijd duidelijk zijn, is één ding zeker; Contact met de moeder kan de pijn van de baby helpen verlichten. Om het te verlichten, gaat er niets boven het masseren van de maag van onder naar boven en met de klok mee. Naast de ‘genezende’ dimensie krijgen ouders door het masseren het gevoel iets voor hun kind te doen.

Biologische maagcomfortmassageolie is speciaal aangepast om de baby te troosten tijdens de spijsvertering: het kalmeert en verlicht de buikspanning. Verrijkt met de essentiële oliën van venkel , gember , zoete sinaasappel en groene munt , bevordert de massageolie Réconfort Ventre het welzijn van de kleintjes tijdens de spijsvertering, terwijl de plantaardige oliën van kokosnoot , zachte amandel en zonnebloem de gevoelige huid van de baby voeden en beschermen.

Tip: Baby heeft veel melk gedronken, vergeet niet om preventief maagmassageolie aan te brengen om maagproblemen te voorkomen.

PranaBB - sommeil

Baby is erg onrustig... hij slaapt niet goed

Slaapmassageolie

Een baby slaapt 16 tot 18 uur per dag. Er zijn 6 periodes van waakzaamheid, verdeeld over de dag en de nacht. Toch kan het voorkomen dat een baby niet goed slaapt en onrustig is. Overweeg in dit geval om het te masseren met biologische slaapmassageolie, ontworpen met kalmerende en ontspannende essentiële oliën van echte lavendel , zoete sinaasappel , edele kamille of ravintsara . Kokos-, zoete amandel- en zonnebloemolie voeden en beschermen de gevoelige huid van de baby.

Omdat aanraking het belangrijkste zintuig voor de baby is , biedt massage veel voordelen voor zowel de baby als de ouders; het is het beste communicatiemiddel. Vergeet niet om 's avonds na het bad de 'slaap'-massageolie aan te brengen, zodat u heerlijk kunt slapen.

Denk ook aan de distributie!

Diffusie is een zeer zachte aromatherapietechniek. Moeders weten dat ze de babykamer vóór het slapengaan kunnen aromatiseren om de lucht te zuiveren of de slaap te bevorderen. De diffusermix "Sleep" bevat 100% gecertificeerde biologische essentiële oliën die kalmeren en kalmeren: edele kamille, echte lavendel, zoete sinaasappel en mandarijn gecombineerd in een zachte geur voor een goede nachtrust.

PranaBB - poussées dentaires

Melktanden doen pijn...

Tandjesgel

Zoals u waarschijnlijk weet, verschijnen de eerste tandjes meestal rond de leeftijd van zes maanden. Ze kunnen echter eerder verschijnen. Tandjes krijgen vereist geen speciale behandeling, er zit niets anders op dan het ongemak te verlichten.

De tandgel is een tandvleesgel met een aangename smaak, suikervrij en alcoholvrij met biologische essentiële oliën van edele kamille en kruidnagel. Deze zachte aromatische formule verzacht het ongemak van de baby en kalmeert gevoelig tandvlees veilig (zelfs als de baby een beetje gel doorslikt).

PranaBB - bleus - bosses

Baby verkent zijn omgeving en krijgt een blauwe plek/bult

Blauwe bultgel

Het dagelijks leven is een bron van kleine verwondingen en andere verwondingen. Deze kleine blauwe plekken die vaak ontstaan ​​na een val of klap zijn gebruikelijk. Om ze op een natuurlijke manier te behandelen, kunt u overwegen om organische blauwe plekkengel aan te brengen. Deze gel is verrijkt met essentiële olie van Immortelle, bekend om zijn krachtige anti-hematoomkracht. Er zijn ook plantaardige oliën Calophyll en Arnica die bekend staan ​​om hun verzachtende en huidregenererende eigenschappen.

Meer informatie over Italiaanse Helichrysum

PranaBB - baumes fesses irritées

Baby heeft geïrriteerde billen

De anti-roodheid veranderende balsem

Maceratie van urine en ontlasting leidt tot de proliferatie van bacteriën, waardoor de pH van de huid verandert en er ammoniak vrijkomt, wat zeer irriterend is. Bovendien beschadigt de wrijving van de luier de nog kwetsbare huid van je baby, vooral als deze slecht zit of te strak zit. Ten slotte zijn diarree, een verandering in het dieet of zelfs kinderziektes soms de oorzaak van het probleem.

De nieuwe anti-roodheid veranderende balsem beschermt de billen van de baby en voorkomt het ontstaan ​​van roodheid, verlicht het ongemak en ondersteunt het natuurlijke herstellende vermogen van de huid dankzij voedende en herstellende plantaardige oliën, zinkoxide en zetmeel met isolerende en absorberende eigenschappen.

PranaBB - respiration

Baby houdt niet op met hoesten, ik wil hem graag verlichten!

Biologische hoestsiroop

PranaBB - sirop Toux

Hoesten wordt vaak veroorzaakt door een luchtweginfectie. Als het gepaard gaat met een loopneus, verstopte neus of keelpijn, of er nu koorts is of niet, is het waarschijnlijk gewoon een verkoudheid. Het zijn de afscheidingen die vanuit de neus in de keel stromen die hoesten veroorzaken.

Om er op een natuurlijke manier mee om te gaan, kunt u biologische hoestsiroop overwegen, samengesteld uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, waaronder honing en essentiële oliën, die een aangename smaak geven die geschikt is voor de kleintjes. De formule is speciaal ontwikkeld om een ​​barrièrefilm te vormen. Het vormt een beschermende film die zich aan het slijmvlies hecht en beschermt tegen contact met irriterende stoffen.

Uitgerust met een pipet, is het gebruik ervan heel eenvoudig.

Verwen mijn baby met essentiële oliën

Bibliografie

  • https://naitreetgrandir.com/fr/grossesse/trimestre2/grossesse-vergetures/

DOORGAAN MET LEZEN

Zwangerschap en aromatherapie: onze Pranarôm-oplossingen

Ontdek in dit artikel onze natuurlijke oplossingen op basis van essentiële oliën en onze adviezen om striae te voorkomen of te verminderen, zware benen te verlichten of zelfs een rustige bevalling te bevorderen. Striae Laten we dit artikel beginnen met de eerste fase in het leven van een moeder: zwanger zijn! De baby is er nog niet, maar het lichaam verandert en er verschijnen striae... Geen paniek, striae treft 80-90% van de zwangere vrouwen, dus daar is niets abnormaals aan. Ze verschijnen meestal tijdens het tweede en derde trimester, voornamelijk op de buik, borsten, heupen, dijen en billen. Het is de snelle groei tijdens de zwangerschap die verantwoordelijk is voor het ontstaan ​​van striae. De spanning die in de huid ontstaat wanneer deze uitrekt, kan namelijk bepaalde lagen van de huid beschadigen. Dit veroorzaakt de afbraak van collageen en elastine, twee vezelachtige eiwitten die de huid ondersteunen. Bepaalde factoren kunnen het risico op het ontwikkelen van striae vergroten. Erfelijkheid is bijvoorbeeld een belangrijke factor. Als uw moeder of zus striae heeft gehad, is de kans groter dat u deze ook krijgt. Een hoog niveau van bepaalde hormonen, zoals cortisol en zwangerschapshormonen, kan ook hun uiterlijk bevorderen. Met 100% biologische voedende plantaardige oliën van zoete amandel , rozenbottel , kokosnoot en cranberry ondersteunt onze Stretch Mark Massage-olie de elasticiteit van de huid door soepelheid en comfort te bieden. De subtiele etherische olie van Rozenhout maakt deze combinatie van natuurlijke ingrediënten veilig compleet. Dankzij de zijdezachte textuur dringt het snel door zonder een vettig laagje achter te laten, voor een soepele en satijnachtige huid. Het kalmeert ook bij jeuk en benauwdheid en kan worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding. En omdat we weten dat elke vrouw haar voorkeuren heeft op het gebied van textuur, hebben we een massageolie en -crème voor striae ontwikkeld. Laat het gezegd zijn: het aanbrengen van een anti-striae olie of crème mag vanaf het begin van de zwangerschap (niet vanaf 4 maanden zwangerschap in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht). En 's ochtends en 's avonds , vergezeld van een massage van minimaal 10 minuten op de gevoelige zones. Dat zijn concreet de borsten, heupen, dijen en buik. Laat het gezegd zijn: het aanbrengen van een anti-striae olie of crème mag vanaf het begin van de zwangerschap (niet vanaf 4 maanden zwangerschap in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht). En 's ochtends en 's avonds , vergezeld van een massage van minimaal 10 minuten op de gevoelige zones. Dat zijn concreet de borsten, heupen, dijen en buik. Zware benen Eén op de twee vrouwen heeft last van het zwarebenensyndroom. Normaal, omdat hormonale variaties – van de puberteit tot de menopauze door slecht aangepaste orale anticonceptie – grotendeels verantwoordelijk zijn. Het is echter tijdens de zwangerschap dat dit soms pijnlijke gevoel van vermoeidheid en zwaarte het meest voorkomt. Pijn, zwaar gevoel, tintelingen, krampen in de benen... Deze onaangename gewaarwordingen zijn voornamelijk te wijten aan de veranderingen die het lichaam ondergaat tijdens de zwangerschap (hormonale veranderingen met een grotere synthese van oestrogeen en progesteron, gewichtstoename, compressie van de aderen door de baarmoeder en verhoogd bloedvolume). Dit alles zal verkeersproblemen veroorzaken. Om er rustiger mee om te gaan, heeft ons Pranarôm-laboratorium een ​​lichte benenmelk ontworpen om de gevoelens van zware en vermoeide benen vanaf de eerste maanden van de zwangerschap te verzachten dankzij de synergie van essentiële oliën, in het bijzonder Rozemarijn, Immortelle en Cade, bekend om hun bloedsomloop. verstevigend effect. Rijk aan pepermunthydrosol voor een verfrissend effect en aan vochtinbrengende plantaardige oliën van kokosnoot en calofyl, dringt deze beenmelk met een lichte, niet-plakkerige textuur snel door en maakt een snelle aankleding na het aanbrengen mogelijk . (Kan worden gebruikt tijdens het geven van borstvoeding). Als aanvulling op de massage met lichte benenmelk enkele eenvoudige tips om dagelijks toe te passen: Breng uw benen zo snel mogelijk omhoog , zodat het bloed naar de bovenkant van de benen kan stromen. 's Nachts is een kussen onder uw voeten voldoende om uw benen 5 tot 10 cm omhoog te brengen; Niets beters om uw benen te verstevigen en energie te geven dan uw wasbeurt af te ronden met een zeer koude douche, van de onderkant tot de bovenkant van de benen. Aan de andere kant vermijden we te warme baden, ontharing met hete wax, sauna's en hamams, die meer dan aanbevolen zijn; Kies zachte, losse kleding . Ze zijn niet alleen prettiger om te dragen, maar bieden ook het voordeel dat ze de veneuze terugkeer niet belemmeren. Wij geven de voorkeur aan katoenen kleding: deze absorbeert transpiratie en laat de lucht circuleren. Ook vermijden we hoge hakken (maximaal 3 tot 5 cm); Eet anders: U moet voorkomen dat u aankomt en vechten tegen constipatie en het vasthouden van water. Geef prioriteit aan vezels en vitamines uit fruit en groenten en hydratatie om gifstoffen weg te spoelen; We trainen onze benen: het gaat niet om intensief sporten en een marathon gaan lopen. U kunt indien mogelijk en zonder medische contra-indicatie een beetje wandelen en zwemmen. Zwemmen bevordert met zijn ontspannende werking het gevoel van lichtheid en geeft u een gevoel van welzijn; De benen over elkaar slaan: Sta op het werk of thuis regelmatig op om een ​​paar stappen te zetten. Het is net zo belangrijk om een ​​paar minuten de tijd te nemen om een ​​bal onder je blote voeten te rollen: deze onschuldige activiteit zal de spieren stimuleren (en dus de veneuze terugkeer) en zal je dwingen je benen los te laten, een zeer schadelijke gewoonte; Naast dat het prettig is in het dagelijks leven, bevordert massage ook de bloedcirculatie. Masseer je benen met onze lichte beenmelk van onder naar boven, zodat het bloed weer in de benen pompt. Gegarandeerd ontspanningseffect naast een echt gevoel van frisheid! Als aanvulling op de massage met lichte benenmelk enkele eenvoudige tips om dagelijks toe te passen: Breng uw benen zo snel mogelijk omhoog , zodat het bloed naar de bovenkant van de benen kan stromen. 's Nachts is een kussen onder uw voeten voldoende om uw benen 5 tot 10 cm omhoog te brengen; Niets beters om uw benen te verstevigen en energie te geven dan uw wasbeurt af te ronden met een zeer koude douche, van de onderkant tot de bovenkant van de benen. Aan de andere kant vermijden we te warme baden, ontharing met hete wax, sauna's en hamams, die meer dan aanbevolen zijn; Kies zachte, losse kleding . Ze zijn niet alleen prettiger om te dragen, maar bieden ook het voordeel dat ze de veneuze terugkeer niet belemmeren. Wij geven de voorkeur aan katoenen kleding: deze absorbeert transpiratie en laat de lucht circuleren. Ook vermijden we hoge hakken (maximaal 3 tot 5 cm); Eet anders: U moet voorkomen dat u aankomt en vechten tegen constipatie en het vasthouden van water. Geef prioriteit aan vezels en vitamines uit fruit en groenten en hydratatie om gifstoffen weg te spoelen; We trainen onze benen: het gaat niet om intensief sporten en een marathon gaan lopen. U kunt indien mogelijk en zonder medische contra-indicatie een beetje wandelen en zwemmen. Zwemmen bevordert met zijn ontspannende werking het gevoel van lichtheid en geeft u een gevoel van welzijn; De benen over elkaar slaan: Sta op het werk of thuis regelmatig op om een ​​paar stappen te zetten. Het is net zo belangrijk om een ​​paar minuten de tijd te nemen om een ​​bal onder je blote voeten te rollen: deze onschuldige activiteit zal de spieren stimuleren (en dus de veneuze terugkeer) en zal je dwingen je benen los te laten, een zeer schadelijke gewoonte; Naast dat het prettig is in het dagelijks leven, bevordert massage ook de bloedcirculatie. Masseer je benen met onze lichte beenmelk van onder naar boven, zodat het bloed weer in de benen pompt. Gegarandeerd ontspanningseffect naast een echt gevoel van frisheid! Bevalling Dat is alles, de D-day is aangebroken, de dag van de bevalling, de langverwachte ontmoeting met je baby! Vroedvrouwen weten al jaren dat essentiële oliën hun praktijk in de context van de bevalling en de voorbereiding ervan kunnen vergemakkelijken. Zij behoren ook tot de gezondheidswerkers die het meest geïnteresseerd zijn in aromatherapietraining. Het onderzoek van Burns et al. uitgevoerd in Engeland heeft ook de effectiviteit van aromatherapie bevestigd bij het verlichten van misselijkheid en/of braken, waardoor het natuurlijke welzijn van de moeder tijdens de bevalling en weeën wordt verbeterd. Essentiële oliën verlichten moeders tijdens de bevalling: onderzoek Om deze reden en om maximale ontspanning en loslaten tijdens de bevalling te bevorderen, heeft ons Pranarôm-laboratorium ontwikkeld: “ massageolie: harmonieuze bevalling ”. Op een basis van 100% biologische plantaardige olie, hier koolzaad, zorgen de essentiële oliën van Damask Rose , echte lavendel , edele laurier , Romeinse kamille , neroli , marjolein en kruidnagel voor hun rustgevende geuren . Dit olfactotherapeutische hulpmiddel is bedoeld om de aanstaande moeder gerust te stellen en te ontspannen en haar tegelijkertijd de morele kracht te geven om de fysieke energie op te nemen die nodig is tijdens de bevalling. De vader wordt niet buiten beschouwing gelaten omdat hij de olie als massage op de onderrug van zijn partner of zelfs op de voetzolen kan aanbrengen.

Tout savoir sur le Tea-tree

Aujourd’hui Dominique Baudoux, fondateur de Pranarôm aromathérapie scientifique, nous parle de l’huile essentielle de Tea-tree ! Connaissez-vous les bienfaits de cette huile précieuse sur votre santé ? Plutôt arbuste qu’arbre, le tea-tree ou arbre à thé est rarement plus haut que 6 à 8 mètres. Il montre une allure buissonnante et adore les zones marécageuses gorgées d’eau de certaines régions d’Australie. Dès que l’on froisse les feuilles, celles-ci dégagent une forte odeur aromatique, comparable à l’huile essentielle. Cet arbuste privilégie les sols humides d’Australie, du Kenya, du Zimbabwe et de Chine.  Activités thérapeutiques Voilà une star incontestée de l’aromathérapie depuis plus de 40.000 ans ! En effet, les aborigènes australiens utilisaient son feuillage pour en faire un feu dont ils inhalaient les fumées porteuses de molécules aromatiques volatiles de l’essence qu’il contenait. Cette fumigation n'est plus autorisée de nos jours car elle provoquait une toxicité pulmonaire mais le principe est bel et bien resté au travers de cette bonne vieille inhalation de nos grands-mères. Exploiter la chaleur d’une eau bouillante qui génère une vapeur d’eau emportant avec elle les actifs volatiles de l’huile essentielle que l’on a déposé à sa surface reste le moyen le plus performant pour soulager toute affection de la sphère ORL.  Ces hommes y avaient trouvé un autre emploi thérapeutique en broyant mécaniquement les feuilles pour en exprimer l’essence puis en y ajoutant de l’argile et de l’eau pour réaliser une pâte qu’ils appliquaient sur toutes les dermatoses infectées. De nos jours, la dermatologie continue à faire grand usage de cette huile essentielle aux innombrables propriétés. Lorsque le capitaine d’un vaisseau anglais découvre l’Australie pour la première fois, James Cook entre en contact avec les peuples aborigènes dont il examine les coutumes. Il constate que ces hommes très proches de la nature cueillent les feuilles d’un certain arbre pour les mettre en infusion dans l’eau avant d’en boire ce breuvage. Quand on est anglais cela s’appelle un thé… d’où le nom du tea-tree donné à cet arbre du genre botanique Melaleuca. Aujourd’hui, les changements climatiques et l’urbanisation ont fortement réduit les espaces de développement du Tea-tree qui provient souvent du Kenya (très belle qualité) ou de Chine (qualité très singulière).  Le monde de l’aromathérapie scientifique en est très friand car ses molécules majoritaires de terpène lui confèrent de superbes propriétés antimicrobiennes à large spectre d’action aussi bien sur les virus et les bactéries que sur les champignons et les parasites. De plus, son action immunomodulante, antalgique et anti-inflammatoire lui ouvre un peu plus encore le champ de tous les possibles. Incontournable de toute aromathèque familiale, le Tea-tree sera une réelle panacée en infectiologie humaine et vétérinaire en prévention ou en curatif.  Indications thérapeutiques du Tea-tree Maladie de Lyme Action préventive Pour se protéger des tiques, appliquer le Spray répulsif suivant: HECT Tea Tree (Melaleuca alternifolia): 3 ml ; HECT Cannelle de Chine (Cinnamomum cassia): 1 ml ; HECT Niaouli (Melaleuca quinquenervia): 3 ml ; HECT Menthe Poivrée (Mentha piperita): 2 ml ; Alcool à 70% : QSP 50 ml. Dans un flacon en verre muni d’un spray pompe. Pulvériser sur les chaussures et les pantalons avant la balade en forêt ou dans les herbes hautes.  Action curative Enlever la tique à l’aide de la pince à tique prévue à cet effet. Ensuite appliquer localement sur la morsure le mélange suivant à titre préventif : HECT Tea Tree (Melaleuca alternifolia): 2 ml ; HECT Giroflier (Eugenia caryophyllus): 0,5 ml ; HECT Laurier noble (Laurus nobilis): 1 ml ; HV Calendula (Calendula officinalis): 1,5 ml.  2-3 gouttes sur la morsure de tique, 3 fois par jour pendant 3 jours.  ET Origan + - BIO: 2 caps 3 fois par jour pendant 3 jours.  En cas d’infection diagnostiqué de maladie de Lyme Le protocole complet se doit d’être administré dans sa totalité.  Drainage de tous les émonctoires avec le complexe DEPURAGEM de la marque Herbalgem10 gouttes en bouche 3 fois par jour, 3 semaines sur 4, pendant 3 à 6 mois, selon la sévérité de la pathologie.  Gestion des radiodermites consécutives aux traitements anticancéreux de radiothérapie En préventif HECT Tea Tree (Melaleuca alternifolia): 1,5 ml ; HECT Niaouli (Melaleuca quinquenervia): 3 ml ; HECT Tanaisie annuelle (Tanacetum annuum): 0,5 ml. Le matin du jour de la séance de radiothérapie et si possible 1h avant la séance, appliquer le nombre de gouttes suffisant pour couvrir la zone cutanée à irradier (en évitant l’application sur d’éventuelles traces de marqueurs sur la peau).  En curatif  Appliquer un pack de gel frais gardé au réfrigérateur et que vous emportez avec vous à l’hôpital afin de la placer sur la zone cutanée irradiée et le laisser pendant 15 minutes. Ensuite appliquer 4 à 6 gouttes d’Huile Essentielle de Lavande Aspic, de 10 minutes en 10 minutes pendant une heure. Enfin, appliquer 2 à 3 fois par jour le baume réparateur suivant  HECT Myrrhe (Commiphora molmol): 0,5 ml  HECT Immortelle (Helichrysum italicum): 0,5 ml  HECT Eucalyptus citronné (Eucalyptus citriodora): 1 ml  HV Nigelle (Nigella sativa): 5 ml  HV Calophylle (Calophyllum inophyllum): 3 ml  HV Argan (Argania spinosa): 20 ml Acné HECT Tea Tree (Melaleuca alternifolia): 2 ml HECT Immortelle (Helichrysum italicum): 0,5 ml  HV Nigelle (Nigella sativa): 3 ml  HV Argan (Argania spinosa): 3,5 ml  1 application matin et soir pendant 10-15 jours.  Une étude clinique en double aveugle affiche d’excellents résultats anti acnéiques du tea-tree dès 5% de concentration.  Article rédigé par Dominique Baudoux, fondateur de Pranarôm aromathérapie scientifique.