Pranarom opleiding

Deel kennis door middel van trainingen

“Ik herinner me de eerste keer dat ik door de bedrijfsdeuren liep. Ik kwam om te leren; tot dan toe had ik mezelf getraind. En toen ik de drempel van Pranarôm overstak, was het ongelooflijk al die plantengeuren die me onmiddellijk opvielen. Ik ben het nooit vergeten. »

Cécile Adant: apotheker, directeur opleidingsafdeling

Al onze trainingen zijn voorbehouden aan zorgprofessionals

Toen ze in 2010 in het bedrijf begon, had ze 20 jaar apotheekervaring achter de rug en een stevige achtergrond in aromatherapie, haar stokpaardje.

Breng een passie over en adviseer

Opleiding is een pijler van Pranarôm. Vanaf de oprichting van het bedrijf besloot de oprichter zijn passie voor essentiële oliën uit te leggen, te verlichten en over te dragen aan zijn collega's, apothekers. “Er was onwetendheid, een gebrek aan kennis van aromatherapie”, herinnert Dominique Baudoux zich, “het was noodzakelijk om onderwijs te geven. En beetje bij beetje verspreidde de aanpak zich naar geïnteresseerde mensen. »

Geef eerst voorlichting om het bewustzijn te vergroten. En onderwijs om het gebruik te kaderen, te adviseren en te kalibreren. “Essentiële oliën hebben een buitengewone effectiviteit”, legt Dominique Baudoux uit, “we ondersteunen apothekers om misbruik te voorkomen dat het proces in diskrediet zou brengen. »

Theoretisch inzicht en praktische training

Pranarôm neemt deze rol van trainer zeer serieus. De trainingsprogramma's wisselen af ​​tussen het theoretische en wetenschappelijke begrip van aromatherapie en de praktische toepassing ervan in het dagelijks leven van de apotheker. Cécile Adant: “10 jaar geleden wilden apothekers de theorie begrijpen, vandaag hebben ze een nauwkeurig, effectief en veilig antwoord nodig op de vragen van hun klanten”.

Pranarôm wil gedetailleerde kennis over het onderwerp overbrengen, zodat elke zorgverlener deze in zijn eigen praktijk kan toepassen. “Het is absoluut noodzakelijk om te begrijpen dat etherische oliën allemaal specifieke eigenschappen hebben, en dat je er op dezelfde manier mee om moet gaan als bij elk medicijn” ondersteunt Cécile Adant.

De behoefte aan ondersteuning op het gebied van aromatherapie is tegenwoordig zelfs nog groter, omdat gezondheidswerkers te maken krijgen met een veelgevraagde patiëntenbasis, die hen soms uitdaagt.

– Cecile Adant

Het ondersteunen van de kennis van het grote publiek en het verzekeren van een educatieve rol dankzij digitaal

Het is een feit: consumenten komen tegenwoordig zelf kennis maken met essentiële oliën dankzij digitale hulpmiddelen. Omdat het van fundamenteel belang is om het gebruik van aromatherapie goed te ondersteunen, ontwikkelt Pranarôm digitale inhoud die voldoet aan de verwachtingen van de consument, die informatief en toegankelijk is, gericht op het grote publiek.

Deze inhoud wordt verspreid via de blog van het merk en via sociale netwerken (Facebook, Instagram, LinkedIn) en heeft tot doel de kennis van de gebruikersgemeenschap van het merk te ontwikkelen.

Elke maand bereiken Pranarôm-publicaties gemiddeld 500.000 mensen. Het merk heeft 200.000 volgers op Facebook en ruim 70.000 volgers op Instagram. Deze voortdurend evoluerende cijfers tonen de groeiende belangstelling van het grote publiek voor natuurlijke producten in het algemeen en aromatherapie in het bijzonder.

Om aan de verwachtingen van de consument te blijven voldoen, zetten de gratis maandelijkse online workshops, de “aromateliers”, het educatieve werk van Pranarôm voort en brengen veel deelnemers samen die graag op natuurlijke wijze goed voor zichzelf willen zorgen.

Gevarieerde formaten, voor alle niveaus

Elk jaar biedt Pranarôm bijna 8.000 uur gratis opleiding aan apothekers. Face-to-face in apotheken (jaarlijks bijna 12.000 deelnemers), maar ook in workshops, tijdens congressen of on-demand trainingen. De ontwikkelde thema's passen zich aan de behoeften en het kennisniveau van elke persoon aan.

Als Qualiopi-gecertificeerde opleidingsorganisatie biedt Pranarôm ook opleidingen aan die worden uitgebreid naar andere beroepen in de gezondheidszorg (kinderarts, gynaecoloog, oncoloog, kinderverpleegkundig personeel, enz.).

Voortdurend vernieuwde opleiding

Omdat wetenschappelijke ontwikkelingen vereisen dat de kennis van trainers op het hoogste niveau wordt gehouden, vertrouwen de teams van Cécile Adant ten slotte op de wetenschappelijke afdeling van Pranarôm. “We zijn vandaag de dag des te sterker om de effectiviteit van onze producten te bevestigen, maar we moeten voortdurend op onze hoede blijven, omdat de kennis over aromatherapie elke dag evolueert”, merkt ze op. “We leren natuurlijke gezondheid opnieuw. Dominique Baudoux was een pionier en wij nemen het over, altijd met de wens om te adviseren, om op de hoogte te blijven en ons aan te passen aan de behoeften van apothekers en het publiek.”

Flexibiliteit en kwaliteit van de trainingsinhoud die door de deelnemers wordt geprezen: de Pranarôm-trainingen krijgen gemiddeld een tevredenheidsscore van 9,3/10 (resultaten van tevredenheidsonderzoeken die nodig zijn om de Qualiopi-certificering te verkrijgen).

We willen het beschikbare kennisniveau over essentiële oliën blijven verhogen, en we willen deze kennis delen met iedereen, gezondheidswerkers en consumenten.

—Sergio Calandri

Trainen in een paar cijfers

Opleiding op locatie

3.250 trainingen per jaar
+/- 6.000 deelnemers

E-leren

27 webinars per jaar
+/- 4.200 deelnemers

Conferenties

70 conferenties per jaar
+/- 2.200 deelnemers

Workshops

63 workshops per jaar
+/- 1.620 deelnemers

Opleiding op aanvraag

18 sessies per jaar
552 deelnemers

Gerichte training

14 sessies per jaar
+/- 320 deelnemers